Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Altmann, nem csak öregeknek

Moderátor: Penna-Poor

Lezárt
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Számomra az is öröm, ha valaki újra eljön és elmeséli, hogy mit vett és hogy boldog vele. 
Hg

Még ha a Pennánál vette akkor is?

Vendég

Szerintem meg az tudja, hogy jól döntött, aki élvezettel hallgat zenét a kiválasztott cuccon és eszébe sem jut azt számolgatni hány kereskedőnél járt előtte, hány rendszert hallgatott meg és még hányat nem, egyszerűen bemegy valahová, elkér valamit, hallgatja egy-két hétig és azt mondja: ez az. Majd fizet és nem megy sehová tovább, nem izgatja hány olyan cucc és kereskedő van, akit-amit még nem hallott.
Boldogok a .....

Csak ezen "boldogok" kihasználása kicsit gusztustalan!

És egyre többen vagyunk (hál' Istennek), akik ezt látjuk és le merjük írni.
És mi arra törekszünk, hogy minnél több ismerettel bíró és tapasztalt vevő legyen, akinek széles a látóköre, választékból legyen képes önálló döntésre a saját tapasztalatai alapján.
Igaz így benne van a pakliban, hogy nem tőlünk fog vásárolni, de legalább Ő döntött és nem én helyette arról, hogy mit hallgasson.

Tudod, nincs semmi egyszerűbb, mint egy tapasztalatlan kezébe nyomni egy cuccot, vidd haza, hallgasd egy hétig, aztán úgyis hozzászoksz, mert mást eddig még nem is hallottál. Ne is legyen semmi összehasonlítási alapod, mert az a kis egyszerű lelkedet összezavarja. Maradj tudatlan, mert így könnyebben kiénekelhetem a zsebedből a pénzt. Aztán kassza, pénz zsebbe. És ne is láss véletlenül sem az orrodnál tovább. Sőt ezt kifejezetten ellenzed.
Aztán jön fél év múlva az újabb etetés.
Revi ezt gyönyörűen leírta az akus, majd tápos leszívással. (én azért még hozzátenném előzményként a Pirellit is)

Az ugye korrekt és egyenes kereskedői "hitvallás", hogy először vedd meg a hálózati betáp kábeleket (mert anélkül nincs élet), majd hagyd ki az egészet (mert a hálózat egy gonosz dolog), mert az aku az új "Isten", aztán kifullad ez is, akkor jön a "szupertáp", ami ugye megint csak hálózat.

Feri, tudsz te még borotválkozni?

Hg

HG, nem gondolod, ha tényleg olyan pénzsóvár és "gusztustalan" cég lennénk, mint amilyennek beállítani próbálsz, akkor az internet és a hazai fórumok ezzel lennének tele?

Szerinted mit kellene válaszolnom a hozzászólásodra? Milyen válasszal lennél elégedett?

Vagy egy órája azon gondolkodom, hogy mi lehet a célja és főképpen az értelme ennek a hozzászólásnak és mi visz arra valakit, hogy ilyesmit írjon.

Mert ésszerű okokat nehéz találni erre a hangnemre. Áruld el nekem őszintén mi irritál ebben a topikban ennyire? Én? Az Altmann? (A Zu-t még meg is érteném... idősebb hificityisek talán még emlékeznek a szomorú balesetre a Zu bejelentésed kapcsán... )

Történt valami, ami miatt úgy gondoljátok, hogy eljött az idő a Penna (vagy személyem) lejáratására? Vagy az irritál, hogy határozott véleményem van az etikus és kulturált kereskedői viselkedésről? Milyen közös érdeke, (szándéka?) lehet a BD (AQ1)-BF (BA)-HG (LIMAR)-revox (?) quartetnek, ami miatt ilyen szépen egymásnak adjátok a labdát?

Tudnád nekem definiálni a "tapasztalatlan" vásárló fogalmát? Milyen a minél több tapasztalattal és ismerettel bíró vásárló a tapasztalatlanhoz képest? Miben tud többet? Miben mérhető a tapasztalat? Mikortól tekinthető valaki tapasztaltnak?

Ha sikerülne a hozzászólásod titkát megfejteni, az nagyban segítene a fórum néhány kereskedőjének a hangnemének tisztulása irányba elindulni.

Vendég

Számomra az a legszörnyűbb az egészeben, hogy minden érintett fél szimpatikus számomra, ismerem is őket, és megértem az álláspontjukat is, minden érintettnek. Fele-fele részben igazat is adok nekik, de ez már tényleg nagyon elmérgesedett.

K. Feri felállított egy mércét a maga számára, amit tart is korrektül, de be kellene látnia, hogy nem formálhat mindenkit ilyenre. Szerintem el kellene fogadnia, hogy az interneten mindig is volt szubjektív kritika, akármiről is legyen szó.
Nincsenek kinyilatkoztatások, abszolút igazságok, csak vélemények. Ehhez pedig mindenkinek -függetlenül attól, hogy kereskedő-e, vagy sem-, joga van. Én így látom. Más, hogy vannak etikai korlátok. Ha Bigiék egy vásárlójelöltnek, aki tőled érdeklődik a terméketekről az írja, hogy az sz*r, és inkább hallgassa meg az ővékét, akkor az valóban eléggé kifogásolható etikailag.
Most csak azt mondta, hogy neki bizonyos rendszerben nem tetszett.
Egyébként aki ismeri Bigit, és eddig sem volt neki szimpi -sokan vannak- azok most potenciális vevőjelöltek lettek, tehát egy jó kis ingyen negatív reklámot kaptatok )
Nézd a jó oldalát a dolognak, kívánom, hogy emiatt sokan hallgassák meg a Zu-t.
Igazán nem vagyok senkinek sem a fogadott prókátora, sem békebíró, de annyira szeretném, ha elülne már ez a vihar.

Habár a negativ reklám dolgot nem értem, de azt észre kellene venni, hogy ez a történet már régen nem a Zu-ról, meg az Altmannról és nem a vélemények szubjektivitásáról szól. Sokszor leírtam az elmúlt pár napban már, hogy engem nem zavar, elfogadom, hogy mások másként gondolkoznak, csupán kérem azt a jogot meghagyni, hogy ha úgy gondolom a saját álláspontomat én is elmondhassam.

Arról szól inkább a történet, hogy egyesek pletykák alapján hajlandóak bárkiről bármit (vagy csak rólam?) állítani a nyilvánosság előtt (lásd a kiállításos eset), arról van szó, hogy az érvek helyett gyorsan előkerül a személyeskedés. Arról van szó, hogy konkrét eset nélkül meg lehet vádolni azzal bárkit (vagy csak engem?), hogy "gusztustalanul" kihasználja a tudatlanokat és "kiénekeli" a pénzt a tapasztalatlanok kezei közül, ahogy mug is mondta tán még becsületsértéshez is közelítő módon. Azt is többen észrevették, hogy az ilyen vádak mögött soha nincs tény, bizonyíték, konkrétum, csak a sugallmazás...
Arról is szó van, hogy a vendéglátó határozott kérése ellenére is be lehet számolni a hallottakról egy hangfal meghallgatása után.

Szerinted ezek a dolgok beleférnek az etikus (kulturált) viselkedés körébe? Nemcsak kereskedőnként, de úgy általában is?

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: kex »

Én el vagyok keseredve,amiket itt olvasgatok.Inkább szidjátok a multikat,ti pedig fogjatok össze.
A multik azok akik tönkretették a kereskedőket.
Csak ennyit szerettem volna.

Hificity II. Mintha a nevek is hasonlóak lennének.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én el vagyok keseredve,amiket itt olvasgatok.
Inkább szidjátok a multikat,ti pedig fogjatok össze.
A multik azok akik tönkretették a kereskedőket.
Csak ennyit szerettem volna.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: H G »

Igen kimber, akár már vége is lehetne, de beszállt a buliba H.G., akinek sorait elképedve olvasom. Amiket állít, az már lassan a becsületsértés kategóriája. Hihetetlen... Ha Feri ezt elolvassa, tuti nem fogja tudni szó nélkül hagyni.
Biztosan nem.

De hidd el, ennél komolyabb összetűzésünk is volt már K.F-el a hificityn.

Részemről nem kívánok az elhangzottakhoz hozzáfűzni semmit a továbbiakban.

Mindenki gondolkozzon el azon, amit írtam és ítélje meg azt saját belátása szerint.

Hg

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

A szavaiból az derült ki számomra, hogy ha önökhöz beszédül vki vásárlási szándékkal akkor a demó után elküldik a vásárlót a konkurenciához minden esetben mondván: hallgassa meg más rendszereit mielőtt megvenné a mienket hiába is van megelégedve vele a szerencsétlen vevő.

Nos, ezt kötve hiszem...

Üdv: DDL

Kedves DDL!

Sohasem ellenezzük, hogy mást is meghallgasson, mielőtt döntene.
Sőt sokszor javasoljuk, hogy nézzen még körül nyugodtan más kereskedőknél is, akik hasonló terméket kínálnak. És döntsön megfontoltan.
Sokszor volt olyan, hogy a még meg sem vásárolt erősítőt oda adtuk, hogy vigye el a másik kereskedésbe és ott hallgassa meg a kiszemelt hangfalat vele.
Pedig hasonló árú és kategóriájú hangfal nálunk is volt. Ahogy más kereskedők erősítőit is sokszor elhozzák, hogy azzal hallgassák meg a kiszemelt hangfalunkat.
Természetesen mindig javasoljuk a saját rendszerben való meghallgatást is.
Sokan élnek is a lehetőséggel.

Természetesen, ha valaki céltudatosan jön, mert neki az kell, mert már van vele bőven pozitív élménye, akkor miért kellene elküldeni?

Aki meg még bizonytalan, annak pedig nem árt még több tapasztalat.
A nagyobb tapasztalat pedig megalapozottabb döntést eredményez.
Az pedig kevesebb csalódást.

Számomra az is öröm, ha valaki újra eljön és elmeséli, hogy mit vett és hogy boldog vele.

Hg

Es te honnan tudod hogy aki pl Altmannt vett annak nem megalapozott a donteste? Egyaltalan van ralatasod azokra az emberekre?

Vendég

Igen kimber, akár már vége is lehetne, de beszállt a buliba H.G., akinek sorait elképedve olvasom. Amiket állít, az már lassan a becsületsértés kategóriája. Hihetetlen... Ha Feri ezt elolvassa, tuti nem fogja tudni szó nélkül hagyni.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A szavaiból az derült ki számomra, hogy ha önökhöz beszédül vki vásárlási szándékkal akkor a demó után elküldik a vásárlót a konkurenciához minden esetben mondván: hallgassa meg más rendszereit mielőtt megvenné a mienket hiába is van megelégedve vele a szerencsétlen vevő.

Nos, ezt kötve hiszem...

Kedves DDL!

Sohasem ellenezzük, hogy mást is meghallgasson, mielőtt döntene.
Sőt sokszor javasoljuk, hogy nézzen még körül nyugodtan más kereskedőknél is, akik hasonló terméket kínálnak. És döntsön megfontoltan.
Sokszor volt olyan, hogy a még meg sem vásárolt erősítőt oda adtuk, hogy vigye el a másik kereskedésbe és ott hallgassa meg a kiszemelt hangfalat vele.
Pedig hasonló árú és kategóriájú hangfal nálunk is volt. Ahogy más kereskedők erősítőit is sokszor elhozzák, hogy azzal hallgassák meg a kiszemelt hangfalunkat.
Természetesen mindig javasoljuk a saját rendszerben való meghallgatást is.
Sokan élnek is a lehetőséggel.

Természetesen, ha valaki céltudatosan jön, mert neki az kell, mert már van vele bőven pozitív élménye, akkor miért kellene elküldeni?

Aki meg még bizonytalan, annak pedig nem árt még több tapasztalat.
A nagyobb tapasztalat pedig megalapozottabb döntést eredményez.
Az pedig kevesebb csalódást.

Hg

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Szerintem meg az tudja, hogy jól döntött, aki élvezettel hallgat zenét a kiválasztott cuccon és eszébe sem jut azt számolgatni hány kereskedőnél járt előtte, hány rendszert hallgatott meg és még hányat nem, egyszerűen bemegy valahová, elkér valamit, hallgatja egy-két hétig és azt mondja: ez az. Majd fizet és nem megy sehová tovább, nem izgatja hány olyan cucc és kereskedő van, akit-amit még nem hallott.
Boldogok a .....

És mi arra törekszünk, hogy minnél több ismerettel bíró és tapasztalt vevő legyen, akinek széles a látóköre, választékból legyen képes önálló döntésre a saját tapasztalatai alapján.
Igaz így benne van a pakliban, hogy nem tőlünk fog vásárolni, de legalább Ő döntött és nem én helyette arról, hogy mit hallgasson.

Tudod, nincs semmi egyszerűbb, mint egy tapasztalatlan kezébe nyomni egy cuccot, vidd haza, hallgasd egy hétig, aztán úgyis hozzászoksz, mert mást eddig még nem is hallottál. Ne is legyen semmi összehasonlítási alapod, mert az a kis egyszerű lelkedet összezavarja. Maradj tudatlan, mert így könnyebben kiénekelhetem a zsebedből a pénzt. Aztán kassza, pénz zsebbe. És ne is láss véletlenül sem az orrodnál tovább. Sőt ezt kifejezetten ellenzed.

Nos, ezt kötve hiszem...

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: DDL »

Boldogok a .....

Nos, ezt kötve hiszem...

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

Hg

És te olvasni?

Én a magam részéről még mindig jobban hiszek az akkukkal lehetséges teljesen hálózat és föld független táplálásban, de megértem, ha valaki nem akar akkut a lakásban. Most már számukra is nyitva áll majd az út az Altmannok világa felé.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Boldogok a .....

Aztán jön fél év múlva az újabb etetés.
Revi ezt gyönyörűen leírta az akus, majd tápos leszívással. (én azért még hozzátenném előzményként a Pirellit is)

Az ugye korrekt és egyenes kereskedői "hitvallás", hogy először vedd meg a hálózati betáp kábeleket (mert anélkül nincs élet), majd hagyd ki az egészet (mert a hálózat egy gonosz dolog), mert az aku az új "Isten", aztán kifullad ez is, akkor jön a "szupertáp", ami ugye megint csak hálózat.

Hg

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Magam is írhattam volna, csak nem én vagyok DDL?
Ennyire azért nem vagyok skizó. Arról tudnánk mind a heten

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Hali »

Én személy szerint az olyan vevőket sokkal többre tartom, akik végig járnak minden kereskedést, kipróbálják a lehető legtöbb rendszert mielőtt döntenének.

HG:

Nem érdemelne (hosszú) választ, amit irsz, de azért válaszolok:

tudod a vevő szempontjából tök mindegy, hogy te aki a Limar bemutatótermében üldögélsz, mint eladó (mert ez azért hozzá tartozik a képhez, hogy te is hifi eladásából [is] keresed a lemezre valót), hogyan itéled meg őket.

A vásárlás során ugyanis az eladó és a terméke, nem pedig a vevő itéltetik meg. Ha azt gondolod, hogy bármit is számít, te mit gondolsz a vásárlóról, akkor fordítva ülsz a lovon.

Tudod, ha nem én lennék az élharcosa a "legalább egy hétre vidd haza, hallgasd meg és élj együtt vele" mozgalomnak ahelyett, hogy különböző kereskedőknél egy-két óras gyorsteszteken döntsek, akkor még azt hinném, hogy nekem címezted a mondanivalód egyéb részeit. Biztosan azt is észrevetted, hogy nem szoktam azt mondani, hogy valami "jobb" és az sem jellemző rám, hogy bármilyen nem általunk forgalmazott eszközről véleményt mondjak. Mindez pontosan azért van, mert azt szeretném, ha az érdeklődő maga dönthetne, nem pedig a kereskedő mondja meg neki, hogy mi a jó.

Ám mivel látom milyen figyelmesen követed az elmúlt két év történéseit több fórumon is, ezért biztos vagyok benne, hogy e nézeteim nem kerülték el a figyelmed és így biztosan nem nekem címezted a szöveg további részeit.

A hozzászólásod lényegét érdemes még egyszer beidézni:

Én személy szerint az olyan vevőket sokkal többre tartom, akik végig járnak minden kereskedést, kipróbálják a lehető legtöbb rendszert mielőtt döntenének.Azok legalább tudják, hogy a döntésük megalapozott volt.

Szerintem ezt HG tök jó indulattal irta amit irt. S ezt a tanácsot, hogy az ember halgasson meg minnél többet bárki leirhatná. Akár én. Én is ortam ilyen tanácsot a hificitybe. Ö is azon kereskedők közé tartozik aki egyben szereti is a hifit, s a Limar is azon cégek köze tartoznak ahova az ember bemehet meghallgatni az éppen kiállitott rendszert, nem azzal kezdik, hogy komoly vásárló vagyok-e mert ha nem akkor... S oda is adnak kiprobálásra cuccot. Ez egy picit felesleges flame volt. Na csak ha már beleolvastam a topicba...ez jutott eszembe éppen most. Jut eszembe, éppen ma voltam a Limarba. Fantasztikus lánc kapható fülvégre: Linn Akkurat, Kubala Sosa Cabelek, VTL 7.5 elo és végfok, Martin Logan Summit. Az egy olyan lánc ami teljesen elvarázsolt, s bevont a zenébe. Érdemes meghallgatni. Azt is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Amióta konkurenciát látnak bennetek...

Sajnos kezd eluralkodni itt is: a cél szentesíti az eszközt mindenek felett

Tudod, ha nem a bőrömre menne a játék, akkor még mulatságosnak is tartanám ezt az egységfrontot: HG, BD, BF és revox - kifelejtettem valakit?

Tudod én még így - hogy nem az én bőrömre megy - sem találom mulatságosnak...

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Vendég

Akkor a fiatalok húsz év körül esélytelenek eldönteni, hogy mi jó nekik mivel nem lehet elég tapasztalatuk? Azért ez a gondolatmenet elég messzire vezet.... 

Sajnos a 20 éw körüli fiatalok igenis képtelenek eldönteni, h mi a jo nekik.
Tapaxtalatom xerint a 40, wagy 50 éwesek sem tudják.
Ezért lehet eladni nekik bármit, kereskedöje rábexélöképessége xerint.

Big!

Tökéletesen jól látod!

Ezért tiltakozik ez ellen mindenki, aki mindent rá tud sózni a nyeretlen kétévesektre.
És kifejezetten kedveli őket, mint ideális vásárló erőt.

Szomorú, de ez így van.

Minden évben két-három világmegváltó újdonság, amit rá lehet nyomni néhány szerencsétlen tudatlanra, majd jön az újabb csoda, ha ez már kifulladt.
Hadd ne soroljam az utóbbi két év történéseit. Mindenki tökéletesen végigkövetheti a történéseket a hificityn és itt is.

Én személy szerint az olyan vevőket sokkal többre tartom, akik végig járnak minden kereskedést, kipróbálják a lehető legtöbb rendszert mielőtt döntenének.
Azok legalább tudják, hogy a döntésük megalapozott volt.
Igaz, rájuk elég nehéz rátolni mindenféle hulladékot.

Hg

Gratulálok mindkét cég hozzáállásához!

Vendég

Amióta konkurenciát látnak bennetek...

Sajnos kezd eluralkodni itt is: a cél szentesíti az eszközt mindenek felett

Tudod, ha nem a bőrömre menne a játék, akkor még mulatságosnak is tartanám ezt az egységfrontot: HG, BD, BF és revox - kifelejtettem valakit?

Ha 4 Altmann vásárló és nem 4, a hifiben némi üzleti érdekkel rendelkező illető látná el izgalommal a topikot, az rossz lenne. Úgy tűnik, szerencsére hogy nem ez a helyzet.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

A vásárlás során ugyanis az eladó és a terméke, nem pedig a vevő itéltetik meg. Ha azt gondolod, hogy bármit is számít, te mit gondolsz a vásárlóról, akkor fordítva ülsz a lovon.

Szívemből szóltál.

Sajnos sok olyan hi-fi kereskedővel találkoztam, aki lenézi a vevőt, mondván a vevő hülye, fogalma nincs mit akar, nem ért hozzá. Így hogy lehet eladni? Sosem értettem ezt a kereskedői magatartást

Érdekes, hogy valahogy ez itt sokkal jellemzőbb, mint más "iparágaknál".
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Ps. Terméxetesen ez más forumokra is wonatkozik.

Még mielőtt ilyen fogadalmakat tennénk ugye megteszed, hogy ahogy ezt pár hozzászólással korábban kértem, megmagyarázod, hogy ezt honnan vetted:

Ugy tom, h nyilwánosan waloban nem irtál, mondtál wéleményt mások cuccairol, de lett wolna egy kiállitás mostanában, amire tudomásom xerint azé nem jöttök el, mert nem wagytok hajlandoak Bodor és AQ1 termékek mellett bemutatni a saját áruitok.Ebböl mindenki azt owas ki a sorok közül, amit akar.

Kiváncsian várom a választ.

Woltunk wagy 8-an 10-en az elötérben a mi és a Bodor boltja közti kixélesedö folyoso réxen, ahol le lehet ülni kw-zni, traccsolni és értékelgetni az itt-ott hallottakat.
A leendö kiállitásrol, meg a réxtwewökröl folyt a xo, és kérdésemre, h kit hiwtak már meg a gyártok kereskedök közül, jöttek a newek. Oxt walaki azt mondta, h ki azt télleg nem tom, mert épp rágyujtottam és efordultam a xél miatt, xal ekkor hangzott el, h ti miért nem jöttök.
Azt, h kik woltak ott, kérlek ne kérdezd. Nix kedwem meggyanusitattni senkit közülük.

Sziasztok, olvasom hogy a kedélyek hogy felizzadtak e höség hatására. Az elmult időben volt szerencsém szervezni a kiállitásokat, s éppen töröm a fejem a következőn, s e tárgyban Én beszélgettem többször is mind Koscsó Ferivel mind Dankó Péterrel, vajon résztvennének-e valamelyik Fono bulin, vagy egy másik nagyon ivű rendezvényen. Igazándiból a "komoly" tárgyalásig sose jutottunk el, csak ilyen baráti beszélgetés szintjén maradt az ügy. Mi sem jellemzőbbb erre, hogy Dankó Péterrel egy fantasztikus Bach Máté Passió előadás szünetében, a MÜPÁban ejtettünk két szót erről a témáról, miután vagy negyedórája beszélgettünk Bach zenéjéről. Se Koscsó Feri, se Dankó Péter egyszer nem gondolokozott el komolyan egy ilyen kiállitáson való részvételen. Lényegében azt mondták el, hogy boldogok azzal a kiállitással amin résztvesznek, számukra az a kiállitás üzletileg bevált, nem kivánnak semmilyen más kiállitáson részt venni szervezze azt akárki, s legyen ott akármi (vagy akármelyik cég). S persze valljuk be: bár a Pennának a termékpalettáján vannak olcsóbb termékek is (amit szeretnek is, s szerintük nagyon jó hangja van, sőt vetekszik a nagyon drágákkal is), de azért ki tudnak állitani olyan többtizmilliós rendszert is amely hangja a világ legjobb rendszerei közé tartozhat -nemcsak árban (személy szerint a legujabb NAIM 555 lánc és Proac Response 4 láncot hallottam, amely nem csak drága hanem fantasztikus zenei élményt is nyújt). Szerintem felesleges az egész kiállitást ilyen versengő szellemben tárgyalni, mert pont ez vezet el ahhoz, hogy a cégek nem a másik termékeitől való félelem, hanem személyes ellenszenv miatt nem hajlandok egymás mellett kiállitani. Ez pedig mindenkinek rossz: a cégeknek, a vásárlóknak, az érdeklődőknek, s számunkra, kibicek számára is, akik csak a jó zenét szeretik hallgatni, s kiváncsiak arra melyik lánc a zene melyik vetületét tudja miként visszadni - mint amilyen én vagyok. Szóval, érdemesebb lemenni a polgári védelem által osztogatott ingyen vizért és azzal lehüteni a kedélyeket, mint feleslegesen izgatni a kedélyeket pletykák alapján. További jó hüsölést mindenkinek. A Central Kávéházban légkondicionált a levegő, aki ott akar velem találkozni ne felejtesen el pulcsit hozni mert nagyon hideg van itt!
Kösz a hozzászólást. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én kértem meg Halit, hogy, mondja el mi is történt, mivel biztos voltam, hogy tőle ilyesmi, mint a kiállítás szervezőjétől nem hangozhatott el.

Várnám a pletykaterjesztő úr reakcióját ennek kapcsán. Ugyanis a kiállításról összesen 3 ember beszélt: Hali, én, és Dankó Péter. Egyikünk sem firtatta, hogy hol és ki fog kiállítani.

Mivel sem én, sem Dankó Péter nem voltunk ott, ahol ilyesmit a pletykaterjesztő úr hallhatott volna, ezért csak Halitól hallhatott volna ilyet ő meg alább azt mondta, hogy nem mondta. Vagyis alapvetően nem velem és a Pennával került konfliktusba, hanem Halival. Legalább neki érdemes lenne elszámolni a dologgal. Vagy legközelebb nem megírni bármiféle pletykát gondolkodás nélkül.

Vendég

Csak, hogy Altmannos hír is legyen, jelzem, hogy nagyon úgy tűnik lesz az Altmann DAC-hoz és ADC-hez tervezett igen jó minőségű, egyedi gyártású hálózati táp pár héten belül. Igy a lakásba beviendő akku nem lehet már akadály az érdeklődők előtt. 
A tápot az egyik legismertebb angol tervező, aki számos  ismert angol cég tápjainak is a tervezője, tervezte és gyártja egyedileg. Minden szokásosan mérhető jellemzője jobb lesz, mint az Optima Red Top akkué.

de amikor megkérdőjeleztem az akkuzást, én voltam a hülye. most meg jön a második etetése az akkusoknak
balfaszok népe! ide(internet) gyertek hifi-tanácsot kérni. itt vannak az aktuális marketinget nyájas ruhába öltöztető okostojások

gondolom fél év múlva ruhát is húznak az egérfogóra(merthát azért ki az a hülye,aki ezt beengedi a szobába ennyi pénzért?) akkor lehet kezdeni előlről

de félrértés ne essék, nem hangot kritizálok, pusztán röhögök a bénákon, akik aszisztálnak az ilyen dolgokhoz és persze röhögök KFerin, aki éjt- nappallá téve kutatja a sávhatároltság, illetve az akkumulátoros tápellátás előnyeit az internetes publikációk között, hogy idézni tudja... fél év múlva meg visszaszívni(és még hamut is szór majd a fejére, ha megjön az új táp; a halál béna közhelyes "culpával")

márcsakhogy kicsit lepattanjon bigiről a laszti... rólam meg alapból lepattan

Nézzél tükörbe és legközelebb mélyen hallgass és ne írj olyanokat amiket a fejedre lehet húzni seperc alatt.

Magam is írhattam volna, csak nem én vagyok DDL?

Vendég

HG:

Nem érdemelne (hosszú) választ, amit irsz, de azért válaszolok:

tudod a vevő szempontjából tök mindegy, hogy te aki a Limar bemutatótermében üldögélsz, mint eladó (mert ez azért hozzá tartozik a képhez, hogy te is hifi eladásából [is] keresed a lemezre valót), hogyan itéled meg őket.

Tudod, ha nem én lennék az élharcosa a "legalább egy hétre vidd haza, hallgasd meg és élj együtt vele" mozgalomnak ahelyett, hogy különböző kereskedőknél egy-két óras gyorsteszteken döntsek, akkor még azt hinném, hogy nekem címezted a mondanivalód egyéb részeit. Biztosan azt is észrevetted, hogy nem szoktam azt mondani, hogy valami "jobb" és az sem jellemző rám, hogy bármilyen nem általunk forgalmazott eszközről véleményt mondjak. Mindez pontosan azért van, mert azt szeretném, ha az érdeklődő maga dönthetne, nem pedig a kereskedő mondja meg neki, hogy mi a jó.

Ám mivel látom milyen figyelmesen követed az elmúlt két év történéseit több fórumon is, ezért biztos vagyok benne, hogy e nézeteim nem kerülték el a figyelmed és így biztosan nem nekem címezted a szöveg további részeit.

A hozzászólásod lényegét érdemes még egyszer beidézni:

Én személy szerint az olyan vevőket sokkal többre tartom, akik végig járnak minden kereskedést, kipróbálják a lehető legtöbb rendszert mielőtt döntenének.Azok legalább tudják, hogy a döntésük megalapozott volt.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Akkor a fiatalok húsz év körül esélytelenek eldönteni, hogy mi jó nekik mivel nem lehet elég tapasztalatuk? Azért ez a gondolatmenet elég messzire vezet.... 

Sajnos a 20 éw körüli fiatalok igenis képtelenek eldönteni, h mi a jo nekik.
Tapaxtalatom xerint a 40, wagy 50 éwesek sem tudják.
Ezért lehet eladni nekik bármit, kereskedöje rábexélöképessége xerint.

Big!

Tökéletesen jól látod!

Ezért tiltakozik ez ellen mindenki, aki mindent rá tud sózni a nyeretlen kétévesektre.
És kifejezetten kedveli őket, mint ideális vásárló erőt.

Szomorú, de ez így van.

Minden évben két-három világmegváltó újdonság, amit rá lehet nyomni néhány szerencsétlen tudatlanra, majd jön az újabb csoda, ha ez már kifulladt.
Hadd ne soroljam az utóbbi két év történéseit. Mindenki tökéletesen végigkövetheti a történéseket a hificityn és itt is.

Azok legalább tudják, hogy a döntésük megalapozott volt.
Igaz, rájuk elég nehéz rátolni mindenféle hulladékot.

Hg

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Érdekes, ebben rekkenőben a legnyugodtabb fórum a hififalva.Régen ott dúltak a kesresztes csaták.

De most már átjöttek ide
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Érdekes, ebben rekkenőben a legnyugodtabb fórum a hififalva.
Régen ott dúltak a kesresztes csaták.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”