Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Arm2 »

Penna bácsi, ez a hangszedő bejáratás azért elég morbid ötlet.Remélem, az eladott PC1-et nem "járatta be" valaki előtte. (Uram bocsá, valakik.)
Nincs kényesebb eszköz egy hangszedőnél!
Elég egy rossz mozdulat és vége.
A legnagyobb jóakarat ellenére is történhetnek balesetek.
És ráadásul ez nem is látszik rajta.
Csak mikroszkóppal lehet az esetlegesen sérült tűt, vagy felfüggesztést, tűszárat ellenőrizni.
Esetleg mérőlemezzel.
De aki egy ilyent megvesz gyanútlanul, az zömmel ilyenekkel nem rendelkezik.

Úgyhogy hangszedőt, feleséget SOHA ne adj kölcsön, ne járattasd be mással!
(Főleg ne egy PC1-et, ami a világ egyik legjobb és legdrágább hangszedője.)
És csakis bontatlan újat vegyél!

Vagy használtat a maga kockázatával, de természetesen használt áron, ami hangszedőnél kibontott példány esetén jó esetben félár.

Hg

Ezek szerint használtat feleségben se?
Remélem az ombudsman nem olvassa a fórumot! :kiraly:

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Penna bácsi, jöhetne má' be valami nagyon finom MC-tek, aminek a bejáratását szelíd erőszakotoknak engedve fel kellene vállanom, mert lassan cserére szorul a pickupom, és nem is tudom eldönteni mit vegyek hellyette! De csak alacsony impedanciás jó, mert olyanhoz van trafóm Arm

Most adtunk el egy Air Tight PC-1 hangszedőt, 2.5 ohm elég alacsony belső impedancia? :kiraly:

Lassan esedékes lesz egy Transfiguration szállítmány is.
Penna bácsi, ez a hangszedő bejáratás azért elég morbid ötlet.
Remélem, az eladott PC1-et nem "járatta be" valaki előtte. (Uram bocsá, valakik.)
Nincs kényesebb eszköz egy hangszedőnél!
Elég egy rossz mozdulat és vége.
A legnagyobb jóakarat ellenére is történhetnek balesetek.
És ráadásul ez nem is látszik rajta.
Csak mikroszkóppal lehet az esetlegesen sérült tűt, vagy felfüggesztést, tűszárat ellenőrizni.
Esetleg mérőlemezzel.
De aki egy ilyent megvesz gyanútlanul, az zömmel ilyenekkel nem rendelkezik.

Úgyhogy hangszedőt, feleséget SOHA ne adj kölcsön, ne járattasd be mással!
(Főleg ne egy PC1-et, ami a világ egyik legjobb és legdrágább hangszedője.)
És csakis bontatlan újat vegyél!

Vagy használtat a maga kockázatával, de természetesen használt áron, ami hangszedőnél kibontott példány esetén jó esetben félár.

Hg

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Most adtunk el egy Air Tight PC-1 hangszedőt, 2.5 ohm elég alacsony belső impedancia? Lassan esedékes lesz egy Transfiguration szállítmány is.

Az impedanciája alapján a pc1 jónak is tűnik, de nem ismerem, nem tudom milyen. Az új transfigurationokat sem hallgattam , a régiek tetszettek! :kiraly:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Talán Mullard vagy Siemens csövekkel volt nekünk, már nem emlékszem pontosan. Ha lenne itthon szívesen odaadnám 
Penna bácsi, jöhetne má' be valami nagyon finom MC-tek, aminek a bejáratását szelíd erőszakotoknak engedve fel kellene vállanom, mert lassan cserére szorul a pickupom, és nem is tudom eldönteni mit vegyek hellyette! De csak alacsony impedanciás jó, mert olyanhoz van trafóm
Arm

Most adtunk el egy Air Tight PC-1 hangszedőt, 2.5 ohm elég alacsony belső impedancia? :kiraly:

Lassan esedékes lesz egy Transfiguration szállítmány is.

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Talán Mullard vagy Siemens csövekkel volt nekünk, már nem emlékszem pontosan. Ha lenne itthon szívesen odaadnám :kiraly:
Penna bácsi, jöhetne má' be valami nagyon finom MC-tek, aminek a bejáratását szelíd erőszakotoknak engedve fel kellene vállanom, mert lassan cserére szorul a pickupom, és nem is tudom eldönteni mit vegyek hellyette! De csak alacsony impedanciás jó, mert olyanhoz van trafóm
Arm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A DAC3.1 balanced teljesen más állat volt SZVSZ, mint a DAC4 Signature vagy DAC5 ami nekem volt. Volt DAC3 Signature is, de az nem játszott a másik kettő szintjén, bár a maga nemében nem volt rossz. A DAC-ban nem fogsz csalódni. Érdemes benne egy kicsit játszani a csövekkel, a hálózati kábellel és az alatta használt asztalkával. Emlékeim szerint legalábbis.  
EAR-t nem kell félteni, majd csak talál valamit, ami az elemzés tárgya lehet 

Köszi az infokat! Tipródom még egy kicsit, de bizserget a dolog, hogy megvegyem! Ha nem válik be, majd hozzám küldöd a potenciális érdeklődőket és azok tutti megveszik tőlem. :kiraly:
Jelenleg régi Bendix csövek vannak a kimenetén, a tápban nem tudom milyen. Milyen csövet javasolsz, mi vált be? Én Kondo KSL ezüst hálózatikat használok és Townshend állványokat Daruma kiegészítéssel. (ZO-28 akat és a rakás Mana állványaimat már eladtam helyhiány végett), szerintem a DAC nagy súlya miatt az állvánnyal nem lesz gond, azzal jól fog szólni, és mivel a DAC-ban is ezüstből vannak tekerve a trafók, szerintem a Kondo kábel is megállja majd a helyét.
(Igaz eddig mindenhol megállta a helyét, ahová elvittem, de nem győzöm hangsúlyozni, csak teljes kiépítésben! Egy ezüstöt berakva bármilyen más kábelek közé, akár még réz Kondo kábelek közé is, teljesen felborítja a balanszot! Ezért tesztelnek félre sokan különböző kábeleket, mert nem rendszerben használják!)
Kár. hogy nincs otthon egy ilyen DAC nálad, gyorsan elhoznám meghallgatni. :kiraly:
Üdv: Arm

Talán Mullard vagy Siemens csövekkel volt nekünk, már nem emlékszem pontosan. Ha lenne itthon szívesen odaadnám

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

A DAC3.1 balanced teljesen más állat volt SZVSZ, mint a DAC4 Signature vagy DAC5 ami nekem volt. Volt DAC3 Signature is, de az nem játszott a másik kettő szintjén, bár a maga nemében nem volt rossz. A DAC-ban nem fogsz csalódni. Érdemes benne egy kicsit játszani a csövekkel, a hálózati kábellel és az alatta használt asztalkával. Emlékeim szerint legalábbis.  

Köszi az infokat! Tipródom még egy kicsit, de bizserget a dolog, hogy megvegyem! Ha nem válik be, majd hozzám küldöd a potenciális érdeklődőket és azok tutti megveszik tőlem.
Jelenleg régi Bendix csövek vannak a kimenetén, a tápban nem tudom milyen. Milyen csövet javasolsz, mi vált be? Én Kondo KSL ezüst hálózatikat használok és Townshend állványokat Daruma kiegészítéssel. (ZO-28 akat és a rakás Mana állványaimat már eladtam helyhiány végett), szerintem a DAC nagy súlya miatt az állvánnyal nem lesz gond, azzal jól fog szólni, és mivel a DAC-ban is ezüstből vannak tekerve a trafók, szerintem a Kondo kábel is megállja majd a helyét.
(Igaz eddig mindenhol megállta a helyét, ahová elvittem, de nem győzöm hangsúlyozni, csak teljes kiépítésben! Egy ezüstöt berakva bármilyen más kábelek közé, akár még réz Kondo kábelek közé is, teljesen felborítja a balanszot! Ezért tesztelnek félre sokan különböző kábeleket, mert nem rendszerben használják!)
Kár. hogy nincs otthon egy ilyen DAC nálad, gyorsan elhoznám meghallgatni. :kiraly:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nekünk millió forint feletti összeget igértek többen is érte, de nem adtuk el (persze nem csak az ár miatt). Szerintem igen jó hangja van, talán az Audio Note DAC4 vagy DAC5 szintjét lehetne hasonlóan említeni, ahhoz nagyon hasonló hangú szerkezet.
Hmm...Köszi az infot Penna bácsi! Minden esetre én a AN 3.1x emmel sem voltam elégedett, pedig abban ezüst kondo volt. Meg a DAC 3.1x balanceddel sem, eddig még legjobban a flatfish/progression tetszett, annak tényleg analogos a hangja, és számomra érthetetlen, de annyi infot ad még a cd-ről, amit nem is gondoltam, hogy rátettek. Szalai Laci barátom szerint én már túl öreg vagyok a digitálishoz, de ezen a DAC játszón azért elgondolkodom, mer' tényleg olyan szép! :kiraly: Végül is G.A. lemezjátszóban is annyira muzikális szerkezetet alkotott, én nagyon kedvelem a voyd hangját, sokkal több benne az élet, a lendület, mint másokban, mindamellett a 3 motornak köszönhetően baromi stabil is a hangja. Anno ezt éreztem a CD hallgatásakor is nálatok, persze kevesebb felharmonikus, mint a fekete lemezen, mégis fülbarát az összkép, semmi digitítisz. Na most hogy ilyen jó kis reklámot csináltam az általatok preferált termékekhez, szaladok is gyorsan, nehogy rámigérjen valaki! Mit fog aztán Ear barátunk a blogjában elemezni, ha én lemaradok a DAC ról?

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Nekünk millió forint feletti összeget igértek többen is érte, de nem adtuk el (persze nem csak az ár miatt). Szerintem igen jó hangja van, talán az Audio Note DAC4 vagy DAC5 szintjét lehetne hasonlóan említeni, ahhoz nagyon hasonló hangú szerkezet.
Hmm...Köszi az infot Penna bácsi! Minden esetre én a AN 3.1x emmel sem voltam elégedett, pedig abban ezüst kondo volt. Meg a DAC 3.1x balanceddel sem, eddig még legjobban a flatfish/progression tetszett, annak tényleg analogos a hangja, és számomra érthetetlen, de annyi infot ad még a cd-ről, amit nem is gondoltam, hogy rátettek. Szalai Laci barátom szerint én már túl öreg vagyok a digitálishoz, de ezen a DAC játszón azért elgondolkodom, mer' tényleg olyan szép! :kiraly: Végül is G.A. lemezjátszóban is annyira muzikális szerkezetet alkotott, én nagyon kedvelem a voyd hangját, sokkal több benne az élet, a lendület, mint másokban, mindamellett a 3 motornak köszönhetően baromi stabil is a hangja. Anno ezt éreztem a CD hallgatásakor is nálatok, persze kevesebb felharmonikus, mint a fekete lemezen, mégis fülbarát az összkép, semmi digitítisz. Na most hogy ilyen jó kis reklámot csináltam az általatok preferált termékekhez, szaladok is gyorsan, nehogy rámigérjen valaki! Mit fog aztán Ear barátunk a blogjában elemezni, ha én lemaradok a DAC ról?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Most jött Lavry szállítmány a héten, lehet vinni egyet próbára (járatásra), az 5 darabból még van 2 :kiraly: Amikor megjött adok Altmann fonót is.

Köszönöm! Lehet, hogy élek a lehetőséggel!

Az igazi mulatság kedvéért esetleg adok mellé egy MC1250-et is Ideális párosítás.

Má' megint zavarban vagyok.... :kiraly:

Csak azért, hogy full szimmetrikus maradhasson a rendszer. :baby:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Most jött Lavry szállítmány a héten, lehet vinni egyet próbára (járatásra), az 5 darabból még van 2 :kiraly: Amikor megjött adok Altmann fonót is.

Az igazi mulatság kedvéért esetleg adok mellé egy MC1250-et is Ideális párosítás.

Má' megint zavarban vagyok.... :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Most jött Lavry szállítmány a héten, lehet vinni egyet próbára (járatásra), az 5 darabból még van 2 Amikor megjött adok Altmann fonót is.

Az igazi mulatság kedvéért esetleg adok mellé egy MC1250-et is :kiraly: Ideális párosítás.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Most jött Lavry szállítmány a héten, lehet vinni egyet próbára (járatásra), az 5 darabból még van 2 Amikor megjött adok Altmann fonót is.

Köszönöm! Lehet, hogy élek a lehetőséggel! :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

De szeretnék gazdag lenni,Egyszer libasültet enni.
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.

Dicsekednék fűnek fának,
mily jó dolga van...

..én még odáig nem jutottam el!! :kiraly:

Jó lenne egy Lavry az Altmann mellé és egy tiszteséges phono sem esne rosszul.

Most jött Lavry szállítmány a héten, lehet vinni egyet próbára (járatásra), az 5 darabból még van 2
Amikor megjött adok Altmann fonót is.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Jó ruhába járni kelni,

Dicsekednék fűnek fának,
mily jó dolga van...

..én még odáig nem jutottam el!! :kiraly:

Jó lenne egy Lavry az Altmann mellé és egy tiszteséges phono sem esne rosszul.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Penna bácsi, üdv itthon! Kérdezni szeretnék. Anno Ti forgalmaztátok az egykori voyd guru (Guy Adams) által kreált csöves cd játszót. (DAC azaz Digital Analog Company The Ultimate CD player, ha jól emlékszem, mert nem ma volt) Párszor meg is hallgattam nálatok, még az általam nagyon kedvelt DP 70V nél is jobban tetszett, mélyebb basszusa, analogosabb hangja volt, igaz némi magashiánnyal.
Milyen típusú futóműre épült, nem emlékszel véletlenül, mert alkudozom egyre, de félek, ha meghal, akkor nem lesz módom reparáltatni.
Egy két darabot el is adtatok belőle, nem tudod, üzemelnek még? (Életciklus tervezés miatt kérdem)
Köszi!
Arm

Van még belőle kettő (nem eladó!)

Azt hiszem valami Sony transzport van benne, de majd utána kérdezek. Amit eladtunk mindegyik üzemel, nem volt vele semmi probléma. Már legalábbis azóta, hogy a cégnél vagyok.

Ő róla van szó, ha minden igaz:

Ő az! :kiraly:
Mit kóstálhat használtan kb. ? Mi a véleményed a hangjáról mai füllel?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Jó ruhába járni kelni,

Dicsekednék fűnek fának,
mily jó dolga van... :kiraly:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Penna bácsi, üdv itthon! Kérdezni szeretnék. Anno Ti forgalmaztátok az egykori voyd guru (Guy Adams) által kreált csöves cd játszót. (DAC azaz Digital Analog Company The Ultimate CD player, ha jól emlékszem, mert nem ma volt) Párszor meg is hallgattam nálatok, még az általam nagyon kedvelt DP 70V nél is jobban tetszett, mélyebb basszusa, analogosabb hangja volt, igaz némi magashiánnyal.
Milyen típusú futóműre épült, nem emlékszel véletlenül, mert alkudozom egyre, de félek, ha meghal, akkor nem lesz módom reparáltatni.
Egy két darabot el is adtatok belőle, nem tudod, üzemelnek még? (Életciklus tervezés miatt kérdem)
Köszi!
Arm

Van még belőle kettő (nem eladó!)

Azt hiszem valami Sony transzport van benne, de majd utána kérdezek. Amit eladtunk mindegyik üzemel, nem volt vele semmi probléma. Már legalábbis azóta, hogy a cégnél vagyok.

Ő az! :kiraly:
Mit kóstálhat használtan kb. ? Mi a véleményed a hangjáról mai füllel?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Köszi!
Arm

Van még belőle kettő (nem eladó!) :kiraly:

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Penna-hírek

Penna bácsi, üdv itthon!
Kérdezni szeretnék. Anno Ti forgalmaztátok az egykori voyd guru (Guy Adams) által kreált csöves cd játszót. (DAC azaz Digital Analog Company The Ultimate CD player, ha jól emlékszem, mert nem ma volt) Párszor meg is hallgattam nálatok, még az általam nagyon kedvelt DP 70V nél is jobban tetszett, mélyebb basszusa, analogosabb hangja volt, igaz némi magashiánnyal.
Köszi!
Arm

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni.
Jó ruhába járni kelni,

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Hazahoztam a hétvégére a Nait XS-t, ki lesz próbálva :kiraly:

A fiúk szerint a szintén új ProAc Response D2 hangfallal állat jól szól, pedig még mindkettő járódik. Erőteljes, de mégis sima, gyors hangja van a kombónak. Nem hasonlít sem a Nait 5i-re sem a SuperNaitra igazán, különbözik kicsit mindkettőtől a Nait XS.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Mi a hír az Altmann fonóról?
A következő rendeléssel jön.

:kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2