Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim termékek

Moderátor: Penna-Poor

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Imádom a Naim készülékek dizájnját!!!    Ez az egyszerűség és szépség egyben....
Én nem csak a dizájnt szeretem.

A hangját is!!

Jogos! :kiraly: Én is szeretném...

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: szabek »

Imádom a Naim készülékek dizájnját!!! Ez az egyszerűség és szépség egyben....
Én nem csak a dizájnt szeretem.

A hangját is!! :kiraly:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Imádom a Naim készülékek dizájnját!!! :kiraly: Ez az egyszerűség és szépség egyben....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3773

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Bemutatkozik a Naim UnitiServe

A UnitiServe a Naim első merevlemezes vagy SSD háttértárral ellátott lejátszó és kiszolgáló eszköze, amely optimalizált cd rippelést, akár 1 TB beépített háttértárat és UPnP audio szerver funkciókat kínál kisméretű készülék házban. A már idehaza is népszerű, Minden-Az-Egyben lejátszó/erősítő kombináció Naim Uniti és a napokban a polcokra kerülő cd játszó nélküli kisebb testvére, a Naim UnitiQute valamint a high-end merevlemezes Naim HDX lejátszó alkotta választékot egészíti majd ki a HDX technológiát használó UnitiServe.

A UnitiServe akár digitális forrásként, akár szerverként használható, természetesen semmit nem feladva a Naim digitális forrásoknál már megszokott minőségből. Digitális kimenetén keresztül csatlakoztatható a forradalmi Naim DAC-hoz vagy a digitális bemenettel is ellátott Supernait integrált erősítőhöz vagy más már meglévő külső D/A konverterhez, de infomatikai hálózaton keresztül háttértáráról akár a Uniti, akár a UnitiQute vagy a Naim HDX is le tud játszani egy több szobás installáció esetén. A UnitiServe a high-end merevlemezes lejátszó Naim HDX kistestvéreként ugyanazt a minőségi zenehallgatási célokra és bithelyes olvasásra optimalizált CD rippelő motort és lejátszó környezetet használja, mint a HDX. A nóták katalogizálását és felismerését a Naim Bővített Zenei Adatbázisa segíti. A belső 1 TB kapacitású merevlemezes háttértár 1200 CD tárolását teszi lehetővé tömörítetlen formátumban, de lehetséges külső hálózati tárolókra, un NAS-ra menteni a rippelt zenét. A külső hálózati tárolás esetén a Naim UnitiServe 1 TB belső háttértár helyett 16 GB kapacitású SSD SLC memóriával is rendelhető, így mozgó alkatrész nélkül közvetlenül a külső tárolóra lehetséges rögzíteni.

Természetesen használható kiszolgálóként már meglévő NaimNet NNP01 és NNP02 Ethernet bemenetű erősítőkkel egy rendszerben is. Ebben az esetben a teljes informatikai hálózat szkennelését elvégzi és a hálózaton keresztül tárolt audio fájlokat elérhető teszi az erősítők és UPnP renderer eszközök számára. Egyidejűleg 6 különböző szobát illetve erősítőt tud ilyen módon kiszolgálni. A Naim UnitiServe UPnP kiszolgálóként nemcsak más hálózati kommunikációt használó Naim eszközökkel, de minden más ezt a protokolt ismerő hálózati eszközzel is együtt tud működni.

A Naim UnitiServe, mint hálózati lejátszó a belső háttértárról illetve az USB portokon keresztül csatlakoztatott memóriákról 192kHz/24 bites felbontásig, míg a hálózaton keresztül 96kHz/24 bites febontásig tud lejátszani. Távvezérlése akár webes felületen, akár iPhone vagy iPod Touch segítségvel lehetséges, de rendelkezik TV/VGA monitor, billentyűzet és egér csatlakozással is illetve használhatóak az AMX, Crestron távvezérlési lehetőségek is. A CD kidobása és a kikapcsolás a készülék elején található Naim logó megnyomásával történik.
A szállítás várhatóan 2010 júniusában kezdődik.

Fontosabb jellemzők:

Kétféle kivitel: UnitiServe és UnitiServe-SSD
UnitiServe: 1 TB belső háttértár
UnitiServe-SSD: 16 GB SLC nagyvállalati kiszolgáló minőségű SSD tároló
Naim Bit-For-Bit CD rip alkalmazás
Naim Bővített Zenei Adatbázis meta adatok kezeléséhez (Allmusic.com és FreeDB alapján)
Naim hálózati szkenner – a hálózaton fellelhető hangfile-ok megkereséséhez
Naim UPnP kiszolgáló
Többféle vezérlő felület: TV / Web (Windows és Mac) / számítógépes kliens alkalmazás / iPhone, iPod Touch valamint a Naim logó a készülék elején
Natív 192kHz akár 32 bit lejátszás és belső felépítés, támogatott fájl formátumok: wav, FLAC, AIFF, AAC, ALAC, OGG Vorbis, Windows Media, mp3
Külső USB tárolóról támogatott formátumok: wav, FLAC, AAC, ALAC, wma, mp3
Digitális kimenet külső DAC felé
SPDIF kimenet Toslink és BNC, Naim DAC felé a BNC csatlakozás használata javasolt
Extrém alacsony jitter
Igen alacsony zajú tápegység
Csendes működés
Kisméretű, nem mágnesezhető, alacsony rezonanciájú és mikrofóniájú készülékház
4 USB port
Ethernet hálózati csatlakozás
FAT és NTFS formázott USB tárolók kezelése
Brit tervezés és gyártás
Méretek: 87x207x314 mm
Súly: 5.6 kg

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: natilla »

Itt is nagyon megköszönjük, még nem tudtam teljesen megnézni, de nagyon érdekesnek ígérkezik. :kiraly:
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Mint ahogy azt sokan az emailjeinkből, blogunkról tudják, támogatjuk Simon Géza Gábor Jazz a könyvtárban című előadás sorozatát, ahol különböző országok jellegzetes jazz stílusait elemzi a tőle megszokott szórakoztató módon, sok zenét játszva cédékről.

A múlth héten a török jazz volt téma és most végre eszünkbe jutott video felvételt készíteni az előadásról.

Akit érdekel, a blogunkon található linken megnézheti a 6 darab 10 perces mozit ( a youtube nem kezel 10 percnél hosszabb mozikat és így szét kellett szabdalni)

A hangot Naim Unit integrált CD/Hálózati lejátszó/DAC/Tuner/elő - és végfok biztosította, Zu Druid hangfalakon keresztül.

http://pennamedia.wordpress.com/2010/04 ... zz-estrol/

A felvétel operatőri munkájáért én kérek ezúton is mindenkitől elnézést :kiraly:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

...Egyébként csak a "hol olvastad" miatt is meglepő volt...

monnyuk Zsolt nem szokott mellébeszélni... :foto:

Ez talán még a történethez tartozik.

Szerintem így már OK.

Tökéletesen korrekt, úriemberi módon lett elintézve az ügy, bárcsak így lenne sok más esetben is.

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: szabek »

Akkor ez egy bar#mság. Reméltem, hogy így lesz.

Csatlakozom, én is bíztam benne, hogy csak egy félreértés lehet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem így már OK.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én meg biztos sznob vagyok, ennyi
Egyébként csak a "hol olvastad" miatt is meglepő volt... de már elmúlt :foto:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

má' csak az a kérdés, mé' nem mind1? :foto: jó? akkó meg?

Nekem mindegy.
Az Arcam egyébként komoly cég és ezeket még Angliában gyártják,csak a tulaj kínai.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Akkor ez egy bar#mság. Reméltem, hogy így lesz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Hol lehet ilyet olvasni?
Én itt olvastam.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2010/03/ ... ekben.html

Érdekes amit Zsolt ír:
Arcam Solo Mini. Érdekes darab a Naim UnitiQute után. Akarom mondani, előtt. Minő véletlen, a Uniti-t és a Qute-ot az Arcam gyártja! (Az Arcam "kínaiságáról" szóló legendák tényleg csak "urban legendek"...) Sosem fogok rájönni, hogy egy ilyen jellegű termék miként lesz "high end", ahogy a Tivoli Audio rádió ezen pozícióját sem értettem soha.

Mint tudjuk az Arcam tulajdonosa ugyan az,mint a KEF-é,tehát a kínai GP elemgyártó.
http://www.gpacoustics.com.hk/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Megjött a Naim válasza.

Természetesen cáfolják az állítást, vagyis nem az Arcam gyártja a Unitit.

Ez az idézhető része a válasznak:

"We utterly refute this claim...... Tell Mr Huszti that it's bol#o*cks"

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

A Nait XS integrált is szinte bármilyen forrással vagy hangfallal házasítható.

Ez jó dolog
Gondolom régebben ez nem így volt.

Régebben tényleg nem így volt.

Azt hiszem, a Supernait integrált megjelenése óta fedezhető fel ez a törekvés igen határozottan a gyártó szándékai között. Az új CD játszó/DAC/hálózati player/erősítő/tuner kombinációkra, mint amilyen a Naim Uniti vagy a kis testvére a UnitiQute már ez egyértelműen jellemző például a társítható hangfalak tekintetében ( a teljesítmény korlátai között), persze a UnitiQute-ot még nem hallottuk, de a gyártó ezt kommunikálja legalábbis. Persze ezekkel a szuper integrált cuccokkal ennek az ellenkezője is igaz, hiszen gyakorlatilag minden bennük van, nem nagyon van külső eszköz, a háttértárakat és az informatikai hálózatot kivéve, amihez csatlakoztatni lehetne vagy kellene őket.

Ha jól olvastam akkor a a Uniti-ket (kicsit is és nagyot is) az Arcam gyártja a Naim számára. Nem tudom ez persze a tervezés szempontjából mit jelent de gondolom ezek már kevésbé hordozzák magukon a régebbi Naimok hangjegyeit.

Hmm.

A Unitiben ugye a Naim CDX2 mechanikája, a Naim CD5X D/A konvertere, a Naim HDX háza, egy ITX alaplap, a Naim Nait 5i-hez igen hasonló erősítő és annak trafója van, akkor vajon mit gyárthatna benne az Arcam???

Nekem egy januári gyárlátogatáson készült fotón ezek éppen szerelésen lévő Naim Unitiknak tűnnek:

http://avforum.no/forum/dybdetester-pro ... ml?garpg=5

Mindazonáltal megkérdeztem a Naim ügyvezetőjét és várom a válaszát.

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Hol lehet ilyet olvasni?
Én itt olvastam.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2010/03/ ... ekben.html

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Hol lehet ilyet olvasni?

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Ez jó dolog
Gondolom régebben ez nem így volt.

Régebben tényleg nem így volt.

Azt hiszem, a Supernait integrált megjelenése óta fedezhető fel ez a törekvés igen határozottan a gyártó szándékai között. Az új CD játszó/DAC/hálózati player/erősítő/tuner kombinációkra, mint amilyen a Naim Uniti vagy a kis testvére a UnitiQute már ez egyértelműen jellemző például a társítható hangfalak tekintetében ( a teljesítmény korlátai között), persze a UnitiQute-ot még nem hallottuk, de a gyártó ezt kommunikálja legalábbis. Persze ezekkel a szuper integrált cuccokkal ennek az ellenkezője is igaz, hiszen gyakorlatilag minden bennük van, nem nagyon van külső eszköz, a háttértárakat és az informatikai hálózatot kivéve, amihez csatlakoztatni lehetne vagy kellene őket.

Ha jól olvastam akkor a a Uniti-ket (kicsit is és nagyot is) az Arcam gyártja a Naim számára. Nem tudom ez persze a tervezés szempontjából mit jelent de gondolom ezek már kevésbé hordozzák magukon a régebbi Naimok hangjegyeit.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

hozza a lemezt,
És milyen az ízlése?

Meglepő módon vannak komolyabb előadók is... Hot Jazz Band, vagy szereti a Barabás Lőrincet is... Az etalon a Gryllus Vilmos bácsi.

és nagyon fontos,hogy csillogó ezüst szine legyen. :foto:

Vendég

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

hozza a lemezt,
És milyen az ízlése?

Meglepő módon vannak komolyabb előadók is... Hot Jazz Band, vagy szereti a Barabás Lőrincet is... Az etalon a Gryllus Vilmos bácsi.

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: natilla »

hozza a lemezt,
És milyen az ízlése?
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Dávid fiam egyik első rajza 4 évesen a hifi rendszer front nézete volt

szegény gyerek :foto:

Vendég

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem szervesen ez a téma, de Olivér is már amikor kezembe veszem a távirányítót, hozza a lemezt, imádja levenni a cd leszorítót (clamp), de olyan átéléssel
De elég hamar megtanulta, hogy nem nyúlhat hozzá nélkülünk. ...egyből leveszi, hogy zenehallgatás jön, és teljesen hibátlanul adogatja a kezembe a dolgokat. Meg is lepődtem, hogy látta párszor és teljesen lemásolja a kis agyával, hihetetlen. 13 hónapos múlt.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nait XS + Myryad Z112

Nem lehet elég korán kezdeni :foto:

Dávid fiam egyik első rajza 4 évesen a hifi rendszer front nézete volt

Egyszer még beszkennelem, eltettem igen meghatottan.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”