Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

...reflexdobozomból is szinte zártat csinált hangra...
Huhhh..

Na és mire lenne képes például egy Naim zárt dobozzal

HA valaki talál egy használt jó állapotú Naim SBL dobozt olyan 250e körül vagy azalatt és netalán Naim olive erősítője van, akkor ne nagyon habozzon. A hardcore Naim SBL hívők szerint semmi nem jön a nyomába, basszus artikulációt és gyorsaságot figyelembe véve. Aki nem szereti, az meg nagyon nem szokta szeretni, mondván, hogy szinte semmi basszusa...

Ezzel biza egyetértek! Csak az a gond, hogy egy szép SBL-t nem olyan egyszerű vadászni. 250eért meg aztán különösen se. De addig jól elvagyok az Epos 14esemmel. Egy két Naim fórumon egyébként folyik a vita, hogy ES14 vs. SBL. Ha netán sikerül szerezni egy SSBLt, azt hiszem egy darabig megtartom a 14est. Majd elválik. Ja és mindezt egy 72/AATPX1/250 Olivval.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

1. A Naim nagyon nem javasolja az akkus tápot.
Van valami magyarázata is?

Nem hallottam még semmi tőlük ezügyben konkrétan.

Mondjuk én se javasolnám az akkut ha milliós tápokat is gyártanék:)

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Huhhh..

HA valaki talál egy használt jó állapotú Naim SBL dobozt olyan 250e körül vagy azalatt és netalán Naim olive erősítője van, akkor ne nagyon habozzon. A hardcore Naim SBL hívők szerint semmi nem jön a nyomába, basszus artikulációt és gyorsaságot figyelembe véve. Aki nem szereti, az meg nagyon nem szokta szeretni, mondván, hogy szinte semmi basszusa...

Igen a gyors és artikulált basszust sokan összekeverik a semmi basszussal! Holott csak hozzá vannak szokva a lötyögös puffogo basszushoz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kedvet kaptam, amint lesz időm bejelentkezem 1 demora, és ha lehet viszem a Quadokat is
Egyik kollégámnak volt egy ideig egy mono 57-es Quadja. Nem tudom hogy meg van-e még neki. SZVSZ nem lehet rossz kombinció mondjuk egy Supernait-tal.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Huhhh..

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nem hallottam még semmi tőlük ezügyben konkrétan.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Tegnap (vagyis inkább ma) éjszaka sikeresen átpolarizáltam a Red Top aksimat.Véletlenül fordítva tettem (álmos fejjel, félhomályban) fel a sarukat....

Ma megpróbálom visszapolarizálni

Khmmm... a műszerem bolondult meg szerencsére...az aksi OK, túlélte.
Nem kell átírni a fizika könyveket egyenlőre!

Akár kellemetlen is lehet felcserélni az akksi pólusait...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Kedvet kaptam, amint lesz időm bejelentkezem 1 demora, és ha lehet viszem a Quadokat is
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Ezzel szemben a Naim esetében meg olyan, mintha valós méreteikben a földön állnának. " 
Ezt tudják a legkisebb készülékek is? Nait5i/CD5i-re godolok, és esetleg más hangfalakkal is jön ez az élmény?

Igen.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Huhhh..

Jó értelemben véve.
Tény, beleszerettem a hangjába.
Naim-ZU

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Huhhh..

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Kipróbáltam a penna által leírt módszert, miszerint egy másik szobából is meg lehet állapítani a cucc minőségét. Pontosítva a konyhában tevékenykedtem, ami nincs túl messze a "hifi" szobától. Épp Vodku Glodkut hallgattam, s hát majdnem táncra pörfültem a konyhában (ez amolyan jóféle táncos, mulatós muzsika). A ritmus, s a zene még ott is hatott.
Annyi még érdekes szmomra, hogy a Naim erősítő a reflexdobozomból is szinte zártat csinált hangra, semmi mélyfelesleg.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

"Ezzel szemben a Naim esetében meg olyan, mintha valós méreteikben a földön állnának. " 
Ezt tudják a legkisebb készülékek is? Nait5i/CD5i-re godolok, és esetleg más hangfalakkal is jön ez az élmény?

Nekem régebbi Naim elő-végfokhoz sikerült hozzájutnom,s kijelenthetem, hogy igen, ezek is tudják az alább felhozott pozitív jellemzőket. Mondjuk nálam a tér is nagyyon jó(szerintem). Bár egyelőre teljesen más karakterű falaim vannak, de ezekkel is nagy élményt nyújt a Naim. jah, s van hozzá Naim hangfalkábel is.
Naim-ZU

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Tegnap (vagyis inkább ma) éjszaka sikeresen átpolarizáltam a Red Top aksimat.Véletlenül fordítva tettem (álmos fejjel, félhomályban) fel a sarukat....

Khmmm... a műszerem bolondult meg szerencsére...az aksi OK, túlélte.
Nem kell átírni a fizika könyveket egyenlőre!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Tegnap (vagyis inkább ma) éjszaka sikeresen átpolarizáltam a Red Top aksimat.
Véletlenül fordítva tettem (álmos fejjel, félhomályban) fel a sarukat....

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Seldon
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Seldon »

Penna! Szerintem a 'tér' és a 'sztereó kép' fogalomzavaráról van szó. Tér nélkül igen vacakul szólhat valami, de a sztereó kép szvsz nemcsak hibás de még zavaró is. Én amikor hallottam jó naim rendszert annak nem volt semmi baj a terével. De azt a pontokhoz kötött effektust tényleg nem csinálta amit néhány hifibarát hajkurászik. Azt azért én sem szeretem, amikor a hangszóróból szól a zene.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nekem lenne egy olyan kérdésem a naimal kapcsolatban, hogy láttam hogy a cdhez, preamphoz vannak 24V-os külső tápok és hogy lehet-e ezeket(cd,preamp) két sorbakötött akkuval használni? 
A másik hogy láttam hogy van kétutas aktív keresztváltójuk ez melyik hangfalukhoz illeszkedik vagy nem az egyikhez tervezték?

2. A kétutas aktiv keresztváltók a régi SBL dobozzal és az új SL2-vel kiválóan használhatók. Egy full aktiv Naim rendszer, amiben igényes külső tápjai vannak a keresztváltónak is, nagyon, nagyon ott van a szeren. A dinamikai viselkedése és koherenciája igen meggyőző tud lenni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Persze a Naim tulajdonosok egy része nem kifejezetten tartja fontosnak a térleképzést, számukra  ritmus, időzítés (PRAT) sokkal fontosabb, lásd round earth - flat earth viták 
A hi-vox fórumában a Halló c. akusztikáról szóló topicban tettem fel képeket a nappalimról, ide már nem akarom feltenni, de látszik mekkora meló volt, mire valami sztereo teret ki tudtam nyerni, de legalább most jó l szól. El sem tudom képzelni milyen lehet úgy zenét hallgatni, hogy nem számít a térleképezés... Számomra ez nagyon fontos.

A PRAT ugye Pace, Rhythm and Timing rövidítése. Ez a hardcore un oliva szinű Naim tulajdonosok szerint a legfontosabb a zene reprodukciójában, vagyis az időzítés és a ritmus az alap. A3D térleképzés nem szerepel benne. Aki persze már élt együtt vagy hallott jól összerakott komplett Naim rendszert az tudja, hogy ott is van tér, de csak akkor felvételnek is van tere illetve a tér egy kicsit másképpen jelenik meg nem annak a nagyságára, a minél hátrébb nyúlóságára törekszik a cucc, hanem arra, hogy valós fizikai méreteikben megjelenítse a zenészeket és a hangszereiket. Egy "graphoman" nevű fórum tag írta pár évvel a Naim fórumán, hogy hagyományos high-end audio eszközök tekintetében olyan a megformált hang (és ebben a tér is), mintha a levegőben lebegnének a zenészek. Ezzel szemben a Naim esetében meg olyan, mintha valós méreteikben a földön állnának.

Amikor megjött hozzánk a Naim CDS3/XPS2 cd játszója, pontosan ugyanez volt Dankó Péterrel egymástól függetlenül az első gondolatunk, amikor a korábban használt nem Naim cd játszóról átkapcsoltunk.

Én sem keresem már régen egy új eszköz hangjában a teret. A reprodukció tonalitása és ritmikussága és a belső zenei időzítések reprodukálása fontosabb számomra. Hangsúlyozom: számomra. ettől még teljesen akceptálható az ha valakinek meg a tér fontos. A lényeg, hogy élvezze a zenét, amit hallgat.

Alapvetően a tér reprodukciójának a fontossága képezi a flath earth - round earth viták tárgyát is lassan 30 éve a Naim tulajdonosok és a többi hifista között. Mivel a hangszerek és a zenészek hangját az esetek túlnyomórészében közelmikrofonozással veszik fel és utólag zengetéssel meg mindenféle utómunka trükkel állítják elő a "terét", ezért azt hiszem a felvételek nagy többségénél nem is lehet arról beszélni, hogy valós tere lenne a felvételnek. Kivételt képeznek ez alól a az ötvenes évek végén és a hatvanas évek elején készült felvételek (és néhány modern kevés mikrofonos audiofil felvétel), mivel ha nem is kettő, de általában kevés mikrofonnal és kevés sávon rögzítették őket, sok esetben ez 3 vagy 4 mikrofon volt összesen és különösebb utómunkát sem kaptak utána.

Számomra egy új eszköz kipróbálásakor fontos mérce a "szomszéd szoba próba", ami azt jelenti, hogy mennyit veszítek az élményből, ha a szomszéd szobából hallgatom. Ha számomra is fontos lenne a térleképzés, akkor nagyon sokat, ha meg inkább a ritmus alapú reprodukció a fontos, akkor meg nagyon keveset. Az életszerű dinamikája miatt messze a Danley SH 100B és SH 50 volt eddig a legjobban hallgatható a szomszéd szobából (igaz, ha nem vigyázok a hangerővel, akkor a szomszéd háztömbből is ) a neves szinész szomszédunk egyszer átkopogott, hogy nem is tudta Anna lányom a szaxofon mellett zongorán is játszik - Patrick Nolan Julian című szóló zongora felvételét hallgattam éppen az MC2 - Danley SH 100B rendszeren. A második meg némileg számomra is meglepő módon a Zu Tone. Még az Avantgarde Triot is megelőzve, ott valószinűleg a szomszéd szobában már önálló életet élő szub rontotta az élményt. Zárt dobozok általában sokkal jobban hallgathatók a szomszédból, mint a basszreflexesek. SZVSZ.

Meg aztán nem szeretek a sweet spotban vigyázban ülve sem zenét hallgatni. Sokkal többet hallgatok a kanapén fekve zenét, pontosan merőlegesen a hangfalakra, ráadásul még az akusztikai közepe alatt is vagyok ilyenkor azoknak. A kedvenc dobozaim és felvételeim ilyenkor is igen élvezetesen tudnak szólni. A kényelmes fekvő helyzet és a teljes ellazulás többet ad hozzá az élvezethez, mint a sweet spotban érzett tökéletes térleképzés. Már legalábbis számomra

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Persze a Naim tulajdonosok egy része nem kifejezetten tartja fontosnak a térleképzést, számukra  ritmus, időzítés (PRAT) sokkal fontosabb, lásd round earth - flat earth viták 
A hi-vox fórumában a Halló c. akusztikáról szóló topicban tettem fel képeket a nappalimról, ide már nem akarom feltenni, de látszik mekkora meló volt, mire valami sztereo teret ki tudtam nyerni, de legalább most jó l szól. El sem tudom képzelni milyen lehet úgy zenét hallgatni, hogy nem számít a térleképezés... Számomra ez nagyon fontos.

Ha ez annyira fontos akkor vásárolj falratolható Naim hangdobozokat.
Nem azt írta Penna, hogy nincs térleképezésük, hanem azt, hogy egy Naim tulajoknak fontos a PRAT.
Nálam is voltak ilyen cuccok és garantálom, hogy van "térleképezésük".

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nekem lenne egy olyan kérdésem a naimal kapcsolatban, hogy láttam hogy a cdhez, preamphoz vannak 24V-os külső tápok és hogy lehet-e ezeket(cd,preamp) két sorbakötött akkuval használni?

A másik hogy láttam hogy van kétutas aktív keresztváltójuk ez melyik hangfalukhoz illeszkedik vagy nem az egyikhez tervezték?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

OK, csak érdekes volt, hogy olyan beállított képeknek tűnt némelyik, amit katalogusokba szoktak rakni. Nekem hátul van a két reflexnyílás, és tudnék mesélni mit szenvedtem, mire sikerült beállítanom őket, hogy tiszta legyen a basszus, és jó legyen a sztereo tér.

Naim (vagy más zárt) hangfalakat kell venni és akkor nem probléma a falra tolás
Persze a Naim tulajdonosok egy része nem kifejezetten tartja fontosnak a térleképzést, számukra ritmus, időzítés (PRAT) sokkal fontosabb, lásd round earth - flat earth viták

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A Naim tulajos képekről az jött le, hogy sose gondolkodtam abban, hogy a hifi állvány oldalt legyen. Viszont most már szinte biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb így lesz megoldva. Ahhoz csak az kell, hogy vegyek egy lcd vagy plazma tv-t, ami fel tudok tenni a falra.
ha nem lenne középen az állványom a a nagy crt-vel, sokkal jobban szólna a sztereó.
Feri, köszi a képeket, s így az ötletet!

Igazán jól lehet persze akkor szólna, ha a plazma sem lenne középen Amúgy nagyon szivesen.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A Naim tulajos képekről az jött le, hogy sose gondolkodtam abban, hogy a hifi állvány oldalt legyen. Viszont most már szinte biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb így lesz megoldva.
Ahhoz csak az kell, hogy vegyek egy lcd vagy plazma tv-t, ami fel tudok tenni a falra.
ha nem lenne középen az állványom a a nagy crt-vel, sokkal jobban szólna a sztereó.
Feri, köszi a képeket, s így az ötletet!
Naim-ZU

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”