Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Hangsugárzók

Moderátor: pj-

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Igen, lehet.
Az is lehet, hogy nem szerették egymást az erősítővel, és az is millió okra vezethető vissza. Viszont ugyan az az erősítő olyan szépen hajtotta az egyébként veszélyesen alacsony ellenállást is produkáló Sovrant, hogy nem hinném, hogy ő volt az oka.

Ha két helyen meghallgattad és egyik helyen produkálta, másik helyen meg nem, akkor mégis mi lehet a hibás? Nem lehet, hogy ott, ahol produkálja, ott nincs vmi rendben?

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

Igen, lehet.
Az is lehet, hogy nem szerették egymást az erősítővel, és az is millió okra vezethető vissza. Viszont ugyan az az erősítő olyan szépen hajtotta az egyébként veszélyesen alacsony ellenállást is produkáló Sovrant, hogy nem hinném, hogy ő volt az oka.
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

Vendég

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A tegnapi napon, magyarul tegnap meglátogattam Teleki Béla urat és az Allegro Audiót Egerben.

Azért mentem el, hogy meghallgassam Ethosz Bass/Box-ot (lehet, hogy nem így kell írni), és nagyon meg voltam vele elégedve - a basszus szekciót kivéve. A hangfal gyönyörű - mondjon bárki bármit, egy nappaliba nem illik Négercsók-szerű hangfalat rakni, ami ronda, de finom - szép a tere, a közepe, a magasai, de érezhetően nem szerették egymást a szobával. Lement az olyan mélyre, amilyenre kell, de ezek a mélyek nem voltak megfogva, búgtak, lebegtek egy bizonyos frekvencián. Számomra egyértelmű volt, hogy a doboz bőven tudja azt a szintet, amire be van árazva, de vagy a keresztváltón, vagy az elhelyezésen és a szobaakusztikán kell változtatni. Nem mellesleg amikor Veszprémben hallgattam vagy két éve, teljesen más akusztikai környezeteben és Ethosz elektronikákkal, hibátlannak tűnt, akkor szerettem bele.

Illetve meghallgattam, azaz most már folyamatosan hallgatom az EAL 07-es lakkozott amerikai furnérost hangsugárzót, mert Teleki úr volt olyan kedves, és meghallgatásra ideadta, amíg a saját hangfalaim elkészülnek. Nagyon szépen zenél! Nincs basszushiány, közepe, magasa nagyon rendben, szép a tere, és a "kivételes ár-érték arány" jelző nagyon találó, mert ez a doboz nem csak méreteihez képest, illetve árához képest szól jól, hanem úgy általában jól szól, és kész. Lehet általa a zenét élvezni.

Nem tudom, mennyit ment Bélánál az EAL-07, de kell neki a bejáratás nagyon. Sokkal pontosabb és tisztább lesz és mélyebbre is megy persze. Nem árt, ha valamelyest csillapított a szoba, sőt! 

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

A tegnapi napon, magyarul tegnap meglátogattam Teleki Béla urat és az Allegro Audiót Egerben.

Azért mentem el, hogy meghallgassam Ethosz Bass/Box-ot (lehet, hogy nem így kell írni), és nagyon meg voltam vele elégedve - a basszus szekciót kivéve. A hangfal gyönyörű - mondjon bárki bármit, egy nappaliba nem illik Négercsók-szerű hangfalat rakni, ami ronda, de finom - szép a tere, a közepe, a magasai, de érezhetően nem szerették egymást a szobával. Lement az olyan mélyre, amilyenre kell, de ezek a mélyek nem voltak megfogva, búgtak, lebegtek egy bizonyos frekvencián. Számomra egyértelmű volt, hogy a doboz bőven tudja azt a szintet, amire be van árazva, de vagy a keresztváltón, vagy az elhelyezésen és a szobaakusztikán kell változtatni. Nem mellesleg amikor Veszprémben hallgattam vagy két éve, teljesen más akusztikai környezeteben és Ethosz elektronikákkal, hibátlannak tűnt, akkor szerettem bele.

Illetve meghallgattam, azaz most már folyamatosan hallgatom az EAL 07-es lakkozott amerikai furnérost hangsugárzót, mert Teleki úr volt olyan kedves, és meghallgatásra ideadta, amíg a saját hangfalaim elkészülnek. Nagyon szépen zenél! Nincs basszushiány, közepe, magasa nagyon rendben, szép a tere, és a "kivételes ár-érték arány" jelző nagyon találó, mert ez a doboz nem csak méreteihez képest, illetve árához képest szól jól, hanem úgy általában jól szól, és kész. Lehet általa a zenét élvezni.
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 725
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pj- »

Ma rákötöttem az általam nagyon jónak vélt Infinity Kappa 90 mozi frontként teljesítő dobozokat a hifire. Még sosem volt rákötve. Netes keresések alkalmával sok olyan találat van, ahol sztereo rendszerben teljesítenek. Mások ajánlották, hátha meglepődök, csak a pakolászós macera nem hiányzott, de ma legyőztem. Rákötöttem. Tényleg nem rossz dobozok, szuflából nem fogynak ki, de...
Falbontásban Infinity, felbontásban, tisztaságban nagyságrendekkel EAL-07.
Palya Bea hangja koszos lett, eltűnt belőle az élet. Olyan jó érzéssel pakoltam vissza mindent eredetibe... 
Annyira tisztán szólnak ezek a dobozok, pláne a prémium váltós változat, ennyi pénzért meg... Csodálkoznék, ha rövid időn belül nem kapna szép furnér ruhát ez a sok meztelen doboz.

ákos

Köszönöm.

Alapvetően leírtad, hogy mit is szeretnék megvalósítani, illetve mi az én hangzási ideálom. Annyi kiegészítést, hogy ez 2 utas álló hangfal, természetes, hogy egy 3 utas van amiben sokkal többet tud (pl. dinamika).

A zárt monitor várhatóan február végén, március elején lesz kész állapotban -idei évben (azaz kb 1 hónapon belül).
Az ára 165-170 ezer/pár körül lesz (furnérozott, olajozott kivitelben -azonban természetesen kérhető lakkozva is).
Leírom azért azt is, hogy természetesen hangszóró védő ráccsal, dobozolva, számlával és 2 év garanciával (mint a többi termékünk).

Vendég

Hangsugárzók

Ma rákötöttem az általam nagyon jónak vélt Infinity Kappa 90 mozi frontként teljesítő dobozokat a hifire. Még sosem volt rákötve. Netes keresések alkalmával sok olyan találat van, ahol sztereo rendszerben teljesítenek. Mások ajánlották, hátha meglepődök, csak a pakolászós macera nem hiányzott, de ma legyőztem. Rákötöttem. Tényleg nem rossz dobozok, szuflából nem fogynak ki, de...
Falbontásban Infinity, felbontásban, tisztaságban nagyságrendekkel EAL-07.
Palya Bea hangja koszos lett, eltűnt belőle az élet. Olyan jó érzéssel pakoltam vissza mindent eredetibe... 
Annyira tisztán szólnak ezek a dobozok, pláne a prémium váltós változat, ennyi pénzért meg... Csodálkoznék, ha rövid időn belül nem kapna szép furnér ruhát ez a sok meztelen doboz.

ákos

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

EAL-07 armada.
A dobozok CNC gépen készülnek, a pontos illesztések miatt.

Ami nagyon fontos, s eddig nem írtam le, természetesen minden hangfalunkhoz vannak tartalék hangszórók, így a régi már kifutott (EAL-04) szériához is.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Akkor ezek szerint számíthatunk centersugárzóra is ?

Igen, tervbe van véve.
Zárt konstrukció lesz, a beszéd érthetősége miatt is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Egyrészt szerettem volna mindig is egy kis zárt dobozt -ez olyan kívánság volt magam felé- kimondottan jó anyagokkal (hangszórókkal és elektronikával).

A másik, hogy egy családot szeretnék kiépíteni, azaz komplett házi-mozi szettet. Tehát fontos, hogy könnyen elhelyezhető legyen és egyben jó minőségű is.

Akkor ezek szerint számíthatunk centersugárzóra is ?

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Meg szabad kérdezni mi tette indokoltá, vagy inkább úgy érzem, miért döntöttél a zárt konstrukció mellett?

Egyrészt szerettem volna mindig is egy kis zárt dobozt -ez olyan kívánság volt magam felé- kimondottan jó anyagokkal (hangszórókkal és elektronikával).

A másik, hogy egy családot szeretnék kiépíteni, azaz komplett házi-mozi szettet. Tehát fontos, hogy könnyen elhelyezhető legyen és egyben jó minőségű is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Így fog kinézni a kis doboz.
Zárt konstrukció lesz, s az EAL-07 hangszóróit kapja.
Természetesen műszaki és egyéb információkat írok majd.

Meg szabad kérdezni mi tette indokoltá, vagy inkább úgy érzem, miért döntöttél a zárt konstrukció mellett?

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Így fog kinézni a kis doboz.
Zárt konstrukció lesz, s az EAL-07 hangszóróit kapja.
Természetesen műszaki és egyéb információkat írok majd.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

A kedvezmény 2017.02.28. meghosszabbítva.
A meghallgatások eléggé elhúzódtak, így pár érdeklődő kimaradt, s nekik nem akarok kellemetlenséget.

Jelenleg a hangfalak Budapesten vannak, így január második felétől, akik szeretnék meghallgatni (Bp és környéke) azokhoz el tudom vinni -letét szükséges.
A letéti összeg a hangfal árának 80%.

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 28

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NADEger »

Nagy szobaban (eger bemutato terem) is nagyot szol az eal 7.

Vendég

Hangsugárzók

Használd egészséggel ezt a tényleg gyönyörű "dobozt"! Pár sort azért kérnénk tőled majd,hogy milyen a hang különböző zenéken.!

Köszönöm szépen! Én mindenkit arra buzdítanék, hallgassa meg Veszprémben vagy Egerben, esetleg otthon. Azt gondolom, kivételes lehetőség ami kínálkozik, érdemes élni vele.
Aki a tiszta, részletező hangzást preferálja, annak tetszeni fog. Ráadásul meglepően terhelhető is, nem potyog szét a hang, ha feltekered.

gondolom, nem írtad el... > elhiszem, de egy akkora hangfal akkora légtérben, akkora és olyan sugárzókkal - hihetetlen

...(11m2)...

Attila...  Igen, süket vagyok és nem értek hozzá, de kérlek tisztelettel, ezt ne itt. 

Én Józsit nagyon tisztelem, nem fogom teleszemetelni a topicját, nem azt érdemli. 

Köszönettel és tisztelettel:
ákos

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Már püben megkérdezték ugyanezt jópáran. Nem ide való a dolog, de nem szeretnék kitérni a válasz elől. Ha zavaró ebben a topicban, nyugodtan lehet törölni.

Mióta beköltöztem a kis szobába a hifivel, akik ismernek tudják, mennyit szenvedtem a hanggal, volt már itt JBL, Naim SBL, Epos ES-14, AN AZ-2 meg sokminden az említetteken kívül. Jelentem: ez a doboz működik a legoptimálisabban a szobámban (11m2) és emellett nagyon-nagyon tisztán is szól. Ezt hosszan tesztelhettem itthoni körülmények között, egyedül, bárminemű vásárlási kényszer nélkül. Olyan furnérral, olyan felületkezeléssel kérhettem, ami csak tetszik. Mit kívánhatna még az ember?

ákos
Használd egészséggel ezt a tényleg gyönyörű "dobozt"! Pár sort azért kérnénk tőled majd,hogy milyen a hang különböző zenéken.!

Vendég

Hangsugárzók

"Ma ezen akcióban vásárolt dobozaimat leszállította nekem Józsi.     A demo példányt tesztelhettem itthon jó ideje, így nem zsákba macskát vettem.
Nagyon-nagyon tisztán szól és szerintem minden egyszerűségével gyönyörű is. Juhar furnér olajozva és ez a prémium keresztváltóval szerelt változat. Mondjuk én az alap verzióval is maximálisan elégedett voltam."

Ez mennyiben másabb, mint az eladásra kínált HIVOX nagy monitor?

Már püben megkérdezték ugyanezt jópáran. Nem ide való a dolog, de nem szeretnék kitérni a válasz elől. Ha zavaró ebben a topicban, nyugodtan lehet törölni.

Mióta beköltöztem a kis szobába a hifivel, akik ismernek tudják, mennyit szenvedtem a hanggal, volt már itt JBL, Naim SBL, Epos ES-14, AN AZ-2 meg sokminden az említetteken kívül. Jelentem: ez a doboz működik a legoptimálisabban a szobámban (11m2) és emellett nagyon-nagyon tisztán is szól. Ezt hosszan tesztelhettem itthoni körülmények között, egyedül, bárminemű vásárlási kényszer nélkül. Olyan furnérral, olyan felületkezeléssel kérhettem, ami csak tetszik. Mit kívánhatna még az ember?

ákos

eos32
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: eos32 »

"Ma ezen akcióban vásárolt dobozaimat leszállította nekem Józsi.     A demo példányt tesztelhettem itthon jó ideje, így nem zsákba macskát vettem.

Nagyon-nagyon tisztán szól és szerintem minden egyszerűségével gyönyörű is. Juhar furnér olajozva és ez a prémium keresztváltóval szerelt változat. Mondjuk én az alap verzióval is maximálisan elégedett voltam."

Ez mennyiben másabb, mint az eladásra kínált HIVOX nagy monitor?

Vendég

Hangsugárzók

Mivel nem jellemző ránk -illetve konkrétan még nem volt-, ezért a 15 éves alkalomból az EAL-07 hangfalunknál egy speciális ajánlattal állunk elő.

A kedvezmény a következő lenne.
Az EAL-07 hangfalunkhoz a drágább keresztváltóval kínáljuk az eredeti áron. Tehát ez azt jelenti, hogy a jóval drágább kondenzátorral készítjük, viszont árban a kedvezőbb árat számlázzuk. Ez minőségben nagyon nagy ugrás.
Ez hangfalanként 25.000Ft kedvezményt jelent, bármilyen furnér rendelésekor.
Jelen kedvezmény a mai naptól (2016. 11.18) él, s 2017.01.15. tart, illetve a készlet erejéig.

Természetesen a felmerülő kérdésekre válaszolok.

Ma ezen akcióban vásárolt dobozaimat leszállította nekem Józsi.   A demo példányt tesztelhettem itthon jó ideje, így nem zsákba macskát vettem.
Nagyon-nagyon tisztán szól és szerintem minden egyszerűségével gyönyörű is. Juhar furnér olajozva és ez a prémium keresztváltóval szerelt változat. Mondjuk én az alap verzióval is maximálisan elégedett voltam. 
Íme:  

Köszönöm szépen a munkádat Józsi!

ákos

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Mivel nem jellemző ránk -illetve konkrétan még nem volt-, ezért a 15 éves alkalomból az EAL-07 hangfalunknál egy speciális ajánlattal állunk elő.

A kedvezmény a következő lenne.
Az EAL-07 hangfalunkhoz a drágább keresztváltóval kínáljuk az eredeti áron. Tehát ez azt jelenti, hogy a jóval drágább kondenzátorral készítjük, viszont árban a kedvezőbb árat számlázzuk. Ez minőségben nagyon nagy ugrás.
Ez hangfalanként 25.000Ft kedvezményt jelent, bármilyen furnér rendelésekor.
Jelen kedvezmény a mai naptól (2016. 11.18) él, s 2017.01.15. tart, illetve a készlet erejéig.

Természetesen a felmerülő kérdésekre válaszolok.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Az új hangfal a nem túl eredeti, viszont praktikus EAL-07 nevet kapta.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Veszprémben is meghallgatható az új hangfal.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Pofás ez így is.

Köszönöm.

Pár információ a termékről.

Az amerikai dió furnér -lakkozva- hangfal Egerbe költözött Allegro Audió bemutató szobájába: Teleki Béla  20/98-40-124
Maga a hangfal a normál kivitelhez képest két upgradet kapott:
-olaj/papír kondenzátorok a magashoz
-Duelund Cast ellenállások szintén a magashoz

A másik kőris furnér (világos színű) olajozva van, s Veszprémben meghallgatható július 21-től.
Ez normál kivitelű, tehát az alap keresztváltó alkatrészeit tartalmazza -Mundorf kondenzátorok.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: prando »

Pofás ez így is.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Az egyik kész doboz, amerikai dió furnér, lakkozva. Élőben sokkal szebb, sajnos nekem egy kis zseb fényképezőm van, s ennyit tud.
Majd írok picit bővebben is.

Lezárt

Vissza: “Ethosz Audio”