Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók

Moderátor: pj-

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 725
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pj- »

Akik eddig EAL07-et vettek hányan nem kérték a prémium váltót? Én őszintén szólva nem sok értelmét látom így, és ekkora árkülönbség mellett egyből a jobbik fajta váltóval árulnám. Főleg ha az a terv, hogy hosszú távon összerakható legyen egy moziszett, nem megbántásból de a mozisok egy része nem fog eljutni fejben idáig. Odáig persze egyből eljutnak, hogy akkor most hány mély van a frontban??? Ráadásul akkor mindenből két demó darab kell, sima váltós meg prémium váltós?

Szia!

Egy akciónak pont az lényege, hogy a leendő vásárló "jól járjon". Illetve az is, hogy megszeressék a terméket, s utána normál áron vásárolják meg.
Még sosem akcióztam, s várhatóan legközelebb 5 év múlva fogok (20 éves lesz a cég) talán.

Prémium váltóból nem tudok sokat készíteni (írtam is az akció elején), mert korlátozott hozzá a készletem. Természetesen beszerezhető az alkatrész, így nincs mitől tartani, de raktárra nem vásárolok belőle.

Nekem is csak az alap verzió van, s lesz is. Ha az "alap" tetszik, akkor a prémium verzió biztosan (teszteltük). A hifi amúgy is bizalmi műfaj egy készítőnek, s azt hiszem (remélem), hogy van az érdeklődőkben akkora bizalom, hogy meg sem fordul a fejükben, hogy mást mondok, mint amit csinálok.

Nekem nincs mozim, így erre a vonalra még nem tudok mit mondani. Azt gondolom, az átlag mozis hangfalhoz képest az EAL-07 messze túlmutat, mivel egy audiofil hangdoboz megalkotása volt a cél, elérhető áron (az alap verzióról írok most), magyar piacra.

A prémium váltónál felsoroltam, hogy milyen lépéseket lehet meglépni, elég durva ár differencia tud kialakulni az alap verzióhoz képest (váltó+kábelezés+csatlakozók). Azaz az ár akár 30%-al is emelkedhet, ami azért elég komoly.

Vendég

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyrészt ez nem válasz a kérdésemre, másrészt pedig szerintem bármilyen mozi profitálna a dologból. Lehet hogy a hangszerhűség vagy a zeneiség kicsit kevésbé fontos, de a jobb térleképezés, a dobozról jobban leszakadó, szobát jobban betöltő hangok miatt bármilyen mozi profitálna belőle. Talán ez lenne a mozi lényege, hogy minél inkább térben legyen ábrázolva a cselekmény és én mezei user pedig ott legyek a közepén.
Semmiképp sem vitatkozni szeretnék, csak a tapasztalataimat írom le, semmi több. Majd Józsi megválaszolja, meg dönt kérdésekben. Viszont Ő olyan szerény, hogy egy ilyen jellegű leírást sosem fog adni.
Én viszont saját fülemmel hallottam több hétig az alap váltóst és a prémium váltóst is több hete hallgatom.
Nos nem volt miért az alapot választani eddig az érdeklődőknek, hisz az akció lényege épp az volt, hogy alap áron prémium, így nyilván senki se választotta az alapot. Ez viszont nem jelenti, hogy az alap ne lenne jó, sőt. Azokat a szintű váltóalkatrészeket mozis hangsugárzó szettekbe ne nagyon keresgélje senki. Még csak az alapról beszélek. De kifejezetten zenére szánt álló dobozokban se jellemző szerintem 2-3x-os árig biztosan. A hangok az alap dobozokról is szépen leválnak. Viszont azt a felbontást, amit a prémiummal tud, azt nem tudom milyen mozimotyó hozza ki. Plusz, ha komplett szettben gondolkozik majd valaki, akkor több doboznál az több különbség, több jó kábel, stb. De kívánom, hogy több 100 prémium váltós mozis szettet adjon el Józsi. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Azért az árkülönbség nem jelentéktelen. A nem akciós áron is jó persze a prémium váltós.
Nálam a sima volt otthoni próbán, mondtam is Józsinak, nekem nagyon megfelelne így is. Aztán hozta a prémium váltóst és megértettem.
Node, ezt a finomságot milyen hm vas fogja kihozni milyen kábelezéssel? Hát nem egy olcsó, az biztos. 

Egyrészt ez nem válasz a kérdésemre, másrészt pedig szerintem bármilyen mozi profitálna a dologból. Lehet hogy a hangszerhűség vagy a zeneiség kicsit kevésbé fontos, de a jobb térleképezés, a dobozról jobban leszakadó, szobát jobban betöltő hangok miatt bármilyen mozi profitálna belőle. Talán ez lenne a mozi lényege, hogy minél inkább térben legyen ábrázolva a cselekmény és én mezei user pedig ott legyek a közepén.

Vendég

Hangsugárzók

Akik eddig EAL07-et vettek hányan nem kérték a prémium váltót? Én őszintén szólva nem sok értelmét látom így, és ekkora árkülönbség mellett egyből a jobbik fajta váltóval árulnám. Főleg ha az a terv, hogy hosszú távon összerakható legyen egy moziszett, nem megbántásból de a mozisok egy része nem fog eljutni fejben idáig. Ráadásul akkor mindenből két demó darab kell, sima váltós meg prémium váltós?
Azért az árkülönbség nem jelentéktelen. A nem akciós áron is jó persze a prémium váltós.
Nálam a sima volt otthoni próbán, mondtam is Józsinak, nekem nagyon megfelelne így is. Aztán hozta a prémium váltóst és megértettem.
Node, ezt a finomságot milyen hm vas fogja kihozni milyen kábelezéssel? Hát nem egy olcsó, az biztos. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Akik eddig EAL07-et vettek hányan nem kérték a prémium váltót? Én őszintén szólva nem sok értelmét látom így, és ekkora árkülönbség mellett egyből a jobbik fajta váltóval árulnám. Főleg ha az a terv, hogy hosszú távon összerakható legyen egy moziszett, nem megbántásból de a mozisok egy része nem fog eljutni fejben idáig. Odáig persze egyből eljutnak, hogy akkor most hány mély van a frontban??? Ráadásul akkor mindenből két demó darab kell, sima váltós meg prémium váltós?

Vendég

Hangsugárzók

Remélhetőleg azért a kapott térélmény sem annyira átlagos.
Valóban, ezt kihagytam. Bár valamelyest összefügg a hangtisztasággal talán.
Nálam a falközeli elhelyezés nem épp ideális térábrázolás szempontjából, ennek ellenére így is szebb teret rajzol, mint az eddig birtokolt legtöbb dobozom faltól távol a nappaliban nagy térben. Hiába, ha tisztán szól egy hangsugárzó, az mindenben paraméterében jelentkezik, ez ráadásul méretéhez képest igen komoly hangnyomásig képes erre.
Tapasztalataim szerint az Ethosz készülékekre általában is igaz, így persze a dobozokra is, nincs semmiféle hókusz-pókusz, varázsmegoldás, misztikum. Jó alkatrészekből van gyönyörűen megépítve a jól megtervezett kapcsolás.  

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Mindjárt vége az EAL-07 akciónak. Aki ebben az ársávban gondolkozik, akár használtban is, gyorsan hallgassa meg, max pozitív csalódás fogja érni.
Elég érzékenyek is a dobozok (89dB), ami ekkora hangszórókkal és ebben az ársávban egyáltalán nem megszokott dolog. Nem mindegy, hogy erősítő oldalon fele teljesítmény is elég akár a szokásoshoz képest. Elhelyezése könnyű az előlapi reflexport miatt, még az oldalsó fal közelségét is egész jól tűri, igen pici szobákban is jól teljesít. És ami a legfőbb erénye, brutál tisztán szól miután rendesen be van járatva. 

Remélhetőleg azért a kapott térélmény sem annyira átlagos.

Valóban, akit érdekel kérem keressen meg, mert ennek a kedvezménynek hamarosan vége 2017.február 28.

Vendég

Hangsugárzók

A kedvezmény 2017.02.28. meghosszabbítva.
A meghallgatások eléggé elhúzódtak, így pár érdeklődő kimaradt, s nekik nem akarok kellemetlenséget.

Jelenleg a hangfalak Budapesten vannak, így január második felétől, akik szeretnék meghallgatni (Bp és környéke) azokhoz el tudom vinni -letét szükséges.
A letéti összeg a hangfal árának 80%.

Mindjárt vége az EAL-07 akciónak. Aki ebben az ársávban gondolkozik, akár használtban is, gyorsan hallgassa meg, max pozitív csalódás fogja érni.
Elég érzékenyek is a dobozok (89dB), ami ekkora hangszórókkal és ebben az ársávban egyáltalán nem megszokott dolog. Nem mindegy, hogy erősítő oldalon fele teljesítmény is elég akár a szokásoshoz képest. Elhelyezése könnyű az előlapi reflexport miatt, még az oldalsó fal közelségét is egész jól tűri, igen pici szobákban is jól teljesít. És ami a legfőbb erénye, brutál tisztán szól miután rendesen be van járatva. 

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

Az Eal-07-ek lassan visszakerülnek Egerbe, ezert senki ne tartsa vissza magát, érdemes meghallgatni! De amig nálam van, addig Dunakeszin is.
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

A kis kompakt monitorról előzetes képek.

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kökény »

Köszönöm Mindenkinek, élni fogok a lehetőséggel

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Köszönöm Urak, egy bibi van, nekem még nincs vásárlási szándékom, viszont kíváncsi lennék a hangjára, mert lehet, hogy felvenném a "listára" mint szóba jöhető hangfal, ezért addig nem szeretném a kereskedőt sem "hülyíteni", hogy letét fejébe elviszem, holott nem is kívánom  megvenni, nem lenne korrekt;)
Viszont Egerbe tuti megyünk tavasszal/nyáron, ezért gondoltam, hogy összekötném egy kis fülelgetéssel.

Nincs ezzel semmi baj, ami érdekel, azokat meg kell hallgatni.
Sőt, mi régen, pont ezt csináltuk. Mentünk sok helyre hallgatózni, fülelni, információkat gyűjteni (manapság ez utóbbi elvileg könnyebb, gyakorlatilag meg sokkal nehezebb a nagy választék miatt).
A lényeg, hogy ne engedd magad befolyásolni senki által, a füledre hallgass.

Egerben szép helyen, jól berendezett szoba van, érdemes elmenni.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Köszönöm Urak, egy bibi van, nekem még nincs vásárlási szándékom, viszont kíváncsi lennék a hangjára, mert lehet, hogy felvenném a "listára" mint szóba jöhető hangfal, ezért addig nem szeretném a kereskedőt sem "hülyíteni", hogy letét fejébe elviszem, holott nem is kívánom  megvenni, nem lenne korrekt;)
Viszont Egerbe tuti megyünk tavasszal/nyáron, ezért gondoltam, hogy összekötném egy kis fülelgetéssel.

Vendég

Hangsugárzók

Semmi gond, köszönöm a választ, ahogy látom van akinek a hangsugárzó magassága, nekem az érzékenység a gyenge pontom de ez a 89dB több, mint elég, még1 aprócska kérdés, akkor ez a hangfal meghallgatható Egerben továbbra is? Mert az Allegro bezárta az Ethosz topikját, nem követtem, hogy most akkor mi a helyzet ezzel kapcsolatban.
Vagy letéttel hallgasd meg otthoni környezetben, annak nincs párja.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Semmi gond, köszönöm a választ, ahogy látom van akinek a hangsugárzó magassága, nekem az érzékenység a gyenge pontom de ez a 89dB több, mint elég, még1 aprócska kérdés, akkor ez a hangfal meghallgatható Egerben továbbra is? Mert az Allegro bezárta az Ethosz topikját, nem követtem, hogy most akkor mi a helyzet ezzel kapcsolatban.

Szia!

Elnézést, nem vettem észre a kérdést.

Igen, maradt a 89dB érzékenység, s 8 Ohmos impedancia.
Azt gondolom, hogy így könnyen illeszthető gyakorlatilag bármilyen erősítőhöz.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Az EAL-07 dobozoknak végülis mekkora lett az érzékenységük, maradt 89dB?

Szia!

Elnézést, nem vettem észre a kérdést.

Igen, maradt a 89dB érzékenység, s 8 Ohmos impedancia.
Azt gondolom, hogy így könnyen illeszthető gyakorlatilag bármilyen erősítőhöz.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Az EAL-07 dobozoknak végülis mekkora lett az érzékenységük, maradt 89dB?

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Én úgy gondolom, az EAL-07 megérdemli, hogy maximálisan kiszolgálja az ember a lehetőségeihez képest. Én, amit tudtam, megtettem, nagyon tetszik a hang. Pici a szoba, kellett vele dolgozni, de megérte, igazán szeretek az Ethosz rendszeren zenét hallgatni.
A képek nem sajtófotók , sajnos csak telefonos képek, nincs olyan objektívem, aminek a látószöge megfelelne erre a feladatra, meg nem is arról szól a dolog... (pl a sarokban ottmaradt a mikrofon állvány a fotó idejére, bocsánat)

akusztika3k.jpg

[url=http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... _id=397374]akusztika4k.jpg

Amindenit....ez ám az ügyes munka!Egészséggel használd Ákos!

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Én úgy gondolom, az EAL-07 megérdemli, hogy maximálisan kiszolgálja az ember a lehetőségeihez képest. Én, amit tudtam, megtettem, nagyon tetszik a hang. Pici a szoba, kellett vele dolgozni, de megérte, igazán szeretek az Ethosz rendszeren zenét hallgatni.
A képek nem sajtófotók , sajnos csak telefonos képek, nincs olyan objektívem, aminek a látószöge megfelelne erre a feladatra, meg nem is arról szól a dolog... (pl a sarokban ottmaradt a mikrofon állvány a fotó idejére, bocsánat)

akusztika3k.jpg

akusztika4k.jpg

ákos

Aztata, de jól néz ki.
Gratulálok hozzá, nagyon ízléses szoba lett.

Vintagehifi2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -36

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vintagehifi2 »

ákos

Jó látni ilyen rendszereket-zeneszobát 

Vendég

Hangsugárzók

ákos

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Uraim!

Annyit nem ér a dolog, hogy vitatkozzunk róla, főleg hogy nem vezet sehová -a vitának adott esetben építő jelleggel kellene bírnia.
Ismert dolog, hogy van olyan erősítő hangfal párosítás ami passzol, s van amikor nem. Ilyen egyszerű felhasználói szemmel nézve. Ha itt ez nem volt, attól még semmi nem következik, főleg messzemenő következményeket nem szabad levonni.
Műszakilag meg nem ismerem a másik erősítőt, így lehetetlen véleményt mondani (a hangfalat igen, pontosan tudom az erősségét és a gyenge pontját).
Egy biztos saját erősítőnkkel nem búg be a 3 utas hangfalunk (ki sem adtam volna kezemből akkor).

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzók

Trane úrnak könnyebb dolga van, mert Egerhez közelebb lakik sokunknál, ezért az Ethosz hangfalak mellett a Flow erősítőket is meg tudja ott hallgatni.
De ha elkészülnek a hangfalaim, mondjuk márciusra, mind őt, mind -KP- urat nagy tisztelettel meghívom egy meghallgatásra hozzám. Ezen csak nyerhetünk.

Szép napot!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

nem kijelentettem, csak kérdeztem. Semmi támadó/bántó szándék nem volt. Sok örömöt kívánok az új rendszeredhez!

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzók

Ha két helyen meghallgattad és egyik helyen produkálta, másik helyen meg nem, akkor mégis mi lehet a hibás? Nem lehet, hogy ott, ahol produkálja, ott nincs vmi rendben?
Teljesen más a két akusztikai környezet. Az egyik helyen az általam rendkívül nagyra értékelt gyártó addig hangolta a saját környezetéhez, amíg kihozta belőle a maximumot, +/- az egyéni ízlés. A másik helyen egy általam szintén rendkívül nagyra tartott ember berakta egy teljesen más akusztikai környezetbe, és a rendelkezésére álló egyéb készülékekkel és kiegészítőkkel megszólaltatta. Ennyi történt.

De amennyiben TÉNYLEG érdekelnek az Ethosz termékek, vagy esetleg a Chario illetve a Flow termékek, szerintem vedd a fáradtságot, hallgasd meg valahol őket, és mivel ebben a közösségben rutinos öreg rókának számítasz, volt már 4312 hozzászólásod, ki fogod tudni nyomozni, hogy mi is történhetett az Allegro Audiónál. Ha csak a Bass/Box érdekel, Bonyhád - Veszprém  132 km, nem olyan sok, ennyit megér. Bonyhád - Eger húzósabb, 315 km, de ha két héten belül eljössz mondjuk csak Dunakesziig, meg fogom tudni oldani, hogy a Flow erősítőt nálam meghallgasd, és ezzel is nő a tapasztalataid száma.

Szép napot testvérem!

Lezárt

Vissza: “Ethosz Audio”