Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók
Moderátor: pj-
- pj-
- Törzsvendég
- Értékelés: 725
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Elkészült az LXS hangfal furnérozása, melyet itt szeretnék megköszönni Xilop fórumtársnak (meg a derekának ).
Hamarosan teszek fel képeket is róla, csak jelenleg a felület kezelés folyik.
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Ezt azért, csak meg kellene hallgatni valahogy! Ne lenne olyan messze! Hátha összejön!
Szívesen várlak, illetve aki kíváncsi rá, nyugodtan eljöhet meghallgatni, csak előtte kérném jelezze.
Hangsugárzók
Az utolsó "játékszerek" az LXS hangfalhoz.
Műszakilag készen van, remélhetőleg esztétikailag (furnérozás) is be tudjuk fejezni nyáron.
Ezt azért, csak meg kellene hallgatni valahogy! Ne lenne olyan messze! Hátha összejön!
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Az utolsó "játékszerek" az LXS hangfalhoz.
Műszakilag készen van, remélhetőleg esztétikailag (furnérozás) is be tudjuk fejezni nyáron.
Hangsugárzók
Minap hallgattam az LXS hangfalat. Nagyon jó, nem akarok hosszan ömlengeni róla. Egyszerűen tette a dolgát a rendszer, zenélt, de annyira természetesen, könnyedén, hogy ilyet nem nagyon hallottam eddig. Még általam kevésbé jónak tartott felvételeket is úgy mutatott be, ahogy eddig még nem hallottam. Egyszerűen hallgattatja magát..
Csak nem tudnám hova tenni
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Üdv. Sikerül a felületkezelés? Vagy még, nem jutott el odáig?
Köszi a kérdést, még nem sikerült befejezni, meg akartam várni, míg műszakilag teljesen készen lesz. Utána úgy is szét kell szerelni
Hangsugárzók
Köszönöm, azt hiszem maradok Bege által javasoltnál.
Üdv. Sikerül a felületkezelés? Vagy még, nem jutott el odáig?
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Hangsugárzók
Csak halkan merem megkérdezni....ez a koncepció része...? Mármint a dobozforma......
Nem gondolkodtatok valami designos formán....?
Láttam ma ezt a dobozt a maga valójában, mivel Veszprémben jártam. Sokkal jobban néz ki, mint a fényképen...csak egy-két percet volt hozzá szerencsém, így a hangját nem tudom pontosabban megítélni, de amit hallottam belőle, az tetszett.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Hangsugárzók
Ugyan nagyon nem szeretem, azonban rögzítenem kell, hogy a hangfal alapára:
1.280.000Ft/pár ami 4.300 €/pár (természetesen számlával, garanciával, használati utasítással)
Tehát, ha az Euro elkezd felfelé (esetleg lefelé) "száguldozni", akkor a megadott ár ennek megfelelően változik.
Ok, nincs mit!
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Sell lakk? Pácolás?
Sell lakkot tudok áttvinni és ha van kis fadarabod, akkor azon érdemes lenne kipróbálni. Mennél több réteg sell lakk kerül fel a felületre, annál sötétebb lesz.
2 féle sell lakk van. Nekem valami narancs féle van. Denaturált szesszel van felkeverve.
Festék boltban kapható. Ha jól emlékszem a Budapest úton vettem még pár éve a Szivárvány festékházban. Az Okkerben is van, ha jól emlékszem (Renault szalon utcájában a Turbo felé fél úton).
http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Sellak.htm
Pácolás terén vöröses mahagónit (saját színkeverék) tudok áttvinni, ami víz bázisú.
A Fa centrumban van a Házgyári úton.
A pácolást és a Sell lakkozást még együtt nem próbáltam ki. Elöbb pácolás, utána sell lakkozás.
Mindkettő egyszerűen kezelhető, csak jó ecsetet igényelnek és olyan 20-25 fokos szárazabb levegőt.
Ugyan nagyon nem szeretem, azonban rögzítenem kell, hogy a hangfal alapára:
1.280.000Ft/pár ami 4.300 €/pár (természetesen számlával, garanciával, használati utasítással)
Tehát, ha az Euro elkezd felfelé (esetleg lefelé) "száguldozni", akkor a megadott ár ennek megfelelően változik.
Hangsugárzók
Ha eddig páran nem akadtak ki rajtam, akkor majd most
Nem lesz furnér rajta -páran javasolták, hogy hadjam meg a fa természetességét, így vélhetően lenolajjal lesz csak kezelve.
Sell lakk? Pácolás?
Sell lakkot tudok áttvinni és ha van kis fadarabod, akkor azon érdemes lenne kipróbálni. Mennél több réteg sell lakk kerül fel a felületre, annál sötétebb lesz.
2 féle sell lakk van. Nekem valami narancs féle van. Denaturált szesszel van felkeverve.
Festék boltban kapható. Ha jól emlékszem a Budapest úton vettem még pár éve a Szivárvány festékházban. Az Okkerben is van, ha jól emlékszem (Renault szalon utcájában a Turbo felé fél úton).
http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Sellak.htm
Pácolás terén vöröses mahagónit (saját színkeverék) tudok áttvinni, ami víz bázisú.
A Fa centrumban van a Házgyári úton.
A pácolást és a Sell lakkozást még együtt nem próbáltam ki. Elöbb pácolás, utána sell lakkozás.
Mindkettő egyszerűen kezelhető, csak jó ecsetet igényelnek és olyan 20-25 fokos szárazabb levegőt.
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Ha elfogad egy tanácsot, javasolnám a lenolaj helyett valamilyen keményolaj használatát. Példának, akár az Auro narancsolaj termék kínálatát. Ezek alapozó olajból, illetve fedő vax-ból állnak. Ezekkel elkerülhető lenne, a használati környezettől is függő esetleges minőségbeli elváltozások, ami a lenolajos felületkezelés, valószínű velejárói. Amúgy szép doboz. Gratulálok!
Köszönöm a tanácsot, szerintem meg fogom valósítani.
- prando
- V.I.P.
Hangsugárzók
Csak halkan merem megkérdezni....ez a koncepció része...? Mármint a dobozforma......
nem rossz ez...a sör például szépen elfér a tetején... nem is egy, mindjárt legalább egy tucat, vagy láda, lehet még a hangjának is jót tesz a súly.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
Hangsugárzók
Még nincs csúcsformában, azonban hallgatható állapotban került az LXS hangfalunk. Pár „apróság” hiányzik (pl. a felületkezelés), azonban úgy gondolom, így is –remélhetőleg- megmutatja mit tud.
Akit érdekel a hangja, azt szeretettel várjuk, de kizárólag előre leegyeztetett időpontban.
Saját rendszerünkben hallgatható, természetesen hozott erősítő, kábel is beköthető.
Főleg CD játszóval, az analóg vonalunk még csak nincs teljesen kiépítve.
Nem néz ki rosszul, bár dizájnbajnokságra nem nevezném, de a lenolaj jó ötlet.
Hangsugárzók
Nem lesz furnér rajta -páran javasolták, hogy hadjam meg a fa természetességét, így vélhetően lenolajjal lesz csak kezelve.
Ha elfogad egy tanácsot, javasolnám a lenolaj helyett valamilyen keményolaj használatát. Példának, akár az Auro narancsolaj termék kínálatát. Ezek alapozó olajból, illetve fedő vax-ból állnak. Ezekkel elkerülhető lenne, a használati környezettől is függő esetleges minőségbeli elváltozások, ami a lenolajos felületkezelés, valószínű velejárói. Amúgy szép doboz. Gratulálok!
Hangsugárzók
Azt hittem MDF-ből van.
Fa esetén valóban jó ötlet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Egy szép furnér majd feldobja.
Hangsugárzók
Igen és nem.
Igen, koncepció része a dobozforma (elég sokat értekeztem is róla lentebb).
Nem akarok design-s formát, mivel amikor építettem, több nagyon szép dobozt is építettem, s most télen el is égettem mindegyiket (finoman és árnyaltan megfogalmazva).
Nálunk a hang és a műszaki tartalom felülírja a design és marketing koncepciót (többi termékünk sem éppen egy esztétikai remekmű, számomra nem erről szól a zenehallgatás).
Egy szép furnér majd feldobja.
Webáruház:
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Igen és nem.
Igen, koncepció része a dobozforma (elég sokat értekeztem is róla lentebb).
Nem akarok design-s formát, mivel amikor építettem, több nagyon szép dobozt is építettem, s most télen el is égettem mindegyiket (finoman és árnyaltan megfogalmazva).
Nálunk a hang és a műszaki tartalom felülírja a design és marketing koncepciót (többi termékünk sem éppen egy esztétikai remekmű, számomra nem erről szól a zenehallgatás).
Hangsugárzók
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- pj-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Még nincs csúcsformában, azonban hallgatható állapotban került az LXS hangfalunk. Pár „apróság” hiányzik (pl. a felületkezelés), azonban úgy gondolom, így is –remélhetőleg- megmutatja mit tud.
Akit érdekel a hangja, azt szeretettel várjuk, de kizárólag előre leegyeztetett időpontban.
Saját rendszerünkben hallgatható, természetesen hozott erősítő, kábel is beköthető.
Főleg CD játszóval, az analóg vonalunk még csak nincs teljesen kiépítve.
Hangsugárzók
Köszönöm.
Egy kis előzetes kép, a "kicsikéről" -még pár alkatrészek várok innen-onnan a világból.
Jól néz ki!