Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Rca és Xlr zajzáró dugók

Elektronikai alkatrészek, szerszámok, műszerek, készülékházak, hangsugárzó kabinetek, hibás / működésképtelen készülékek, működőképes de nem dobozolt panelek / készülékek, csövek
Lezárt
kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: kispests-newbie »

Fel!

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 351

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Up!
Marantz Cinema 40
Parasound Halo A51
DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Kicsit feledésbe merültek ezek a
hatásos darabok.

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Fel!

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Legyen a lekisebb postán rendelhető  mennyiség 20db.

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Fel!

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Fel!

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: pferi »

Installáltam az RCA zajzáró dugókat ( bedugdostam vele az erősítő és a CD játszó szabad be illetve kimeneteit   ). Szerintem a placebo hatáson kívül, több van a dologban. Több részlet jött elő a zenében , pedig Charlie - Mindenki valakié - albumát hallottam már párszor ( és nagyon szeretem    ) valamint mintha nagyobb volna a " csend " .
A csomag hamarabb lett felrakva, mint ahogy utaltam a pénzt .
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Kedves Fórumtársak!
Köszönöm a rengeteg érdeklődést.
Kérlek benneteket, próbáljatok meg összefogni egymás között,
és ha lehet úgy kérjetek zárósapkákat.
Vagyis mostantól a postai úton rendelhető legkisebb mennyiség 40 db.
A natúr réz elfogyott (megírom, ha újra gyártásba kerül).
A nikkelezett RCA zárósapkák ára: 260 Ft/db.
Az nikkelezett XLR dugók ára 630 Ft/db.
Köszönöm megértéseteket.

Üdvözlettel,
Sándor

jabba306
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: jabba306 »

Én pár hónapja kínából rendelten ilyen lezáró RCA zaj sapkákat. Először az előfok nem használt bemeneteit dugóztam le. A változás döbbenetes volt. Sokkal nagyobb tér, pontosabb jelenlét, nagyobb színpadkép. 
Ezután a cd játszó nem használt kimeneteit dugóztam le. Ezzel további javulást értem el hangban.

Nálam bevált, ajánlom a kipróbálását. 

Az eladó nem ismerem, se személyesen, se elektronikusan nem vagyunk kapcsolatban....

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Félreértés ne essék. A képen  kimeneti xlr záróelem látható a bemeneti egészen
másképp néz ki. De hogy a témát teljesen körbejárjuk megköszönök
egy olyan kimeneti xlr záródugóról képet amin az árnyékolás be van kötve.
Mindig áll a mondás. A puding próbája ez evés.Jómagam sem hittem,
hogy nagymérvű hatást gyakorolnak a hangra.Mivel módomban ált
legyártottunk pár száz darabot, hogy kipróbálhassuk.A tesztek pedig azt
mutatják jótékony hatással van az elektrónikára. Tiz tesztből egy esetben
rontott a nangon,kilencben pedig javitott. Van olyan Kedves vásárló aki
ezidáig 110db dugót használt fel, nagy megelégedésére.

Tisztelettel: Sándor
,

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: pferi »

Üdv!

Írtam püt.

Üdv, Feri
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: kenus »

"Ezért kérdeztem, h az XLR hidegpontja be van-e kötve."

Ha egy valódi szimmetrikus bemeneti csatlakozón a "hidegpont"  (3 pont) összeköttetésbe kerül az árnyékolással (1 pont), vagy a testtel (készülékház), akkor gyakorlatilag csak a valódi szimmetrikus bemeneti csatlakoztatásból  egy asszimmetrikus bemenetet alakítunk ki. Maga az adott bemenet nem kerül "lezárásra", mert a nem invertáló része asszimmetrikus bemenetként továbbra is él.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Ezért kérdeztem, h az XLR hidegpontja be van-e kötve. 

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 358

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Műszaki szempontból biztosan igaza van Kenusnak. Felteszem a kérdést : az Ön készüléke biztosan az előző szempontoknak megfelelően kialakított?

Nekem van jó pár (márkaneves) lezáró elemem, egyébként több cég is gyárt ilyet. Jó kérdés, hogy üzlet (és átverés) az egész, avagy valóban működik.

Valószínű  Kenus által leírtaknak megfelelő kialakítás, valamint a helyes belső vezetékezés és földelés esetén nincs jelentősége.

Nálam már működött gyári és DIY készülékkel is, persze volt olyan eset is, hogy nem történt semmi. Mindenesetre egyszerűbb (bár nem korrektebb), mint belenyúlni egy gyári készülékbe és azt átbuherálni.

Úgyis az vesz ilyet, akinek már szedett össze valamilyen (külső!) zavart a készüléke és belső zavart keltett a tulajdonosban.

Ha nem vált be véd a portól és az oxidációtól. Az ár jó, a gyáriak sokkal drágábbak.

Az eladó nem ismerős!

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: kenus »

A topiktulajdonos elnézését kérve megosztanám néhány gondolatomat a témával kapcsolatosan.

Mivel egy fórumon vagyunk, talán másoknak is hasznosak lehetnek az alább felvázoltak.

No akkor fussunk neki a kérdésnek audiotechnikai konstrukciós szempontból.

Anélkül, hogy bárkit is meg szeretnék bántani, vagy az általa tapasztaltakat vitatnám, vagy kétségbe vonnám, nézzünk néhány dolgot az audioerősítők illetve audióáramkörök bemeneteivel kapcsolatosan.

A hirdetésben kínált kis "fémkupakok" nem dugók és nem is lezáróelemek. Inkább aljzattakaróknak, vagy csatlakozótakarónak, nevezhetjük őket. Kérdés, hogy egy készülék használaton kívüli normál vonalszintű bemeneti csatlakozóaljzatai ugyan honnan és milyen zajt tudnának összeszedni, ha azok nincsenek kiválasztva az adott készüléken? Valódi bemeneti lezáróelemet (de töbnyire ez sem rövidzár) olykor csak az éppen használaton kívüli, nagy erősítéssel rendelkező, extrém nagy érzékenységű (pl. phono) bemeneteken használnak. Ezen bemenetek, a rádiófrekvenciás és egyéb zavarokkal erősen "szennyezett" környezetben esetenként összeszedhetnek olyan zajokat, gerjedéseket, melyek aztán a tápvonalaikon keresztül bezavarhatnak a készülék más fokozataiba. Gondosan megtervezett és kivitelezett tápellátás esetén, viszont ezek a problémák is ki vannak küszöbölve. Milyen szerepet tölthet be egy ilyen takaróelem, amely jelen esetben kizárólag a bemeneti "hidegponttal" van galvanikus kapcsolatban, illetve megakadályozza, hogy az aljzatba bekerüljön némi por?

A lehetőség, miszerint a csatlakozóaljzatokra felhelyezet takarókupakok csökkentik, vagy megakadályozzák az azok által összeszedett zajt, érdekes feltételezés.

Egy készüléken a használt és használaton kívüli bemenetek akkor rendelkezhetnek némi, többnyire minimális kölcsönhatással egymásra, ha a készülékben forráskivalasztóként elektronikus (félvezetős bipoláris, vagy FET-es) "kapcsolókat", valójában elektronikus bemeneti áramköröket alkalmaznak a forrásjelek kiválasztásánál. Nem ide tartozik,de egyes esetekben ezek, sajnos hatással lehetnek magára, a hozzájuk csatlakoztatott forráskészülék kimeneti paramétereire is. A zavarok általában nem a használaton kívüli csatlakozóaljzatok jelpontja felől jutnak be egy készülékbe. Jóval nagyobb problémát jelentenek, a túlságosan hosszú, vagy technológiailag nem jól kialakított hozzávezetések, melyek a bemeneti jeleket továbítják magáig a forráskiválasztó elemig. Ezek összeszedhetik akár a készülékházon belüli nemkívánatos zavarokat is. A precízen megtervezett és kivitelezett bemenetválasztó módszerek ( Levinson, Pass Labs, Accuphase, Krell, de írhattam volna más gyártók magasabb kategóriás készülékeit is)  mindegyike tudja azt a kritériumot, hogy amely bemenetek nincsenek kiválasztva a készüléken, azoknak az ég egy világon semmi közük ne legyen a készülék bemenőfokozatához, hiszen azok a "levegőben lógnak". Így a bemenőfokozat számára teljesen közömbösek, mert nem is látja azokat. Elektromos szempontból teljesen hatástalanok a bemenőfokozat elektromos paramétereire is, úgy mint a bemenő impedancia, bemeneti kapacítás, induktivítás, stb, stb. Az ilyen megoldások esetén, valamennyi  bemenet, egy mechanikus kiválasztóeszközre megy, mely a legtöbbször egy relé kontaktusa, vagy esetenként egy forgókapcsoló (jackley),  mely a nemhasznált bemeneteket galvanikusan teljesen leválasztja a fogadó fokozatról. Bocsánat ha túl terjengősre sikeredett, remélem nem voltam túl zavaros és amit leirtam könnyen érthető minden nem szakmabélinek is.

A kis kupakocskákat pedig emberi áron adják, így egy próbát bárkinek megérhet, aki kedveli a kisérletezgetést és szerti az ezoterikumokat, aztán majd meglátja.

Sok sikert a kísérletező kedvű fórumtársaknak!

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Én is ezt feltételezem a saját rendszeremről aztán mindig van
meglepetés.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Igen bonyolult technikai megoldást "javasolsz" mert a kimeneti xlr csatlakozónak a pozicionáló
reteszt kialakitani nagyon költséges, ugyanakkor a rácsatlakozást a hidegponra még nem oldottuk
meg. S még egy elméleti kérdés,vajon van-e értelme? A csatlakozók ledugózása ily módon is
jelentős javulást eredményez. A hang "urasabb" lesz ,nagyobb felbontást eredményez s nagymennyi-
ségű zajt szűr ki a rendszerből. Kis befektetés,jelentős változás.

T: S.

Nem gondolom, h elméletibb,mint az alap lezáró dugó. nekem olyanom van,amin össze van kötve a hidegponttal, de sosem próbáltam olyat,amin nincs bekötve.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Rca és Xlr zajzáró dugók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nálam 0 zaj van a rendszerben. Oda is ajánlatos tenni, vagy úgy már túl tiszta lesz?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Igen bonyolult technikai megoldást "javasolsz" mert a kimeneti xlr csatlakozónak a pozicionáló
reteszt kialakitani nagyon költséges, ugyanakkor a rácsatlakozást a hidegponra még nem oldottuk
meg. S még egy elméleti kérdés,vajon van-e értelme? A csatlakozók ledugózása ily módon is
jelentős javulást eredményez. A hang "urasabb" lesz ,nagyobb felbontást eredményez s nagymennyi-
ségű zajt szűr ki a rendszerből. Kis befektetés,jelentős változás.

T: S.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

XLRnél miért nem kötöttétek be a hidegpontot a sapkába?

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Fel!

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Fel!

kispests-newbie
V.I.P.
V.I.P.

Rca és Xlr zajzáró dugók

Ajánlom azon hifistáknak, akik tovább szeretnék csökkenteni rendszerük zajszintjét.
Használata egyszerű: a nem használt RCA illetve XLR csatlakozókat kell lezárni vele.
A termék tökéletesen illeszkedik a csatlakozókhoz, azokat nem sérti meg.
Nikelezett verzió is kapható.
Ára:
RCA sapka: 230 FT/db
XLR sapka: 600 FT/db
Postázás megoldható.
Érdeklődni telefonon: 06/30-9-517-298

Lezárt

Vissza: “Híradástechnikai alkatrészek, hangszórók, csatlakozók, aljzatok”