Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: frankie »

Bocsánat, hogy csak most írok, de el voltam "havazva". A múlt héten én is voltam egy cimborámmal Laci bácsiéknál egy kis hallgatózáson. Én még most is keresem az állam. Nagyon komoly hang hallható Laci bácsinál. A legapróbb nesz, rezdülés is hallható, olyan finom a rendszer felbontása. ÉLET-tel teli minden zene. Köszönöm, ezt az élményt Laci bácsi.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Ne húzd az időt. Szerintem erre vágytál kezdetektől fogva. (Vagy látogassalak meg?)

Inkább először én mennék, elvinném a Power Art-ot egy kis behangolásra, meg egyébre...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Tervben van nekem is, de ebben a nagy melegben nem ülök vonatra
Tigris, legkeményebb kritikusom, ez bizony nagyon komoly berbdezés lett. Már az elődjéről is jó véleményed volt, de ahhoz képest még néhány dolgot elhagytam a kapcsolásból. Gyere amikor csak lehetőséged adódik.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Hát most már nekem is el kellene mennem Lacihoz. Nagyon passzív vagyok mostanában...
Ne húzd az időt. Szerintem erre vágytál kezdetektől fogva. (Vagy látogassalak meg?)

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: tigris »

Tervben van nekem is, de ebben a nagy melegben nem ülök vonatra
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Hát most már nekem is el kellene mennem Lacihoz. Nagyon passzív vagyok mostanában...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Nem beleszólni akarok, vagy ilyesmi! És hozzáteszem, nem aktív/passzív kérdést, vitát szeretnék gerjeszteni! Egy dolgot kellene figyelembe venni. Nem attól lesz "jó" egy frekvenciaváltó, mert aktív, vagy nem. Most amiről szó van, feltételezi, hogy jelenleg a hangsugárzónak, a számára legoptimálisabb váltója van, figyelembe véve, az, az ebből a szempontból a legszükségesebbeket. Ez, vajon tényleg így van? Valamint, ha bekerül az analóg aktív váltó, annak a majdani beállításai, a lehető legjobbak lesznek? 

Hogy lehet így eldönteni, hogy übereli-e, vagy nem?

Bocsánat!

Generátor pedig generáljon, ha mást nem, hát legyen vita.
Gábor különleges helyzetben van, mert aktív váltót már régóta használ(hat). A hangfal története is azzal a gondolattal kezdődött, hogy hangkártyája négy kimenettel, kimenetenként különbontott frekvencia tartománnyal bír, azaz tetszés szerint beállítható aktív szűrőként használható. A hangkártya a sáv szűkítését digitális úton hozza létre. Ez sajnos nagyon is hallatszik. A szűrők beállításait egy, a hangfal mintájául szolgáló (gyári) hangfal (talán tévesen) nyilvánossá tett adatai szerinti beállításokkal próbálták a bátrabb látogatók Gábornál kialakítani. A fizikálisan megvalósított passzív hangváltókkal szerzett hangélmények és néhány hónap gyötrődés után gyökeresen szakítottam a (gyári) hangfal (talán tévesen) nyilvánosságra hozott váltójának szisztémájával. Elképzelésemet a hangkártya "gumi" váltójával kipróbáltuk, és úgy tűnt, az út, amit választottam, nagyon is járható. Néhány héten belül megindulunk ezen az úton és remélem, szerény munícióval is a végére érünk.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: hifis »

Na ez jó hír, végre életre kellnek a mélyhangok hifis szobályában, felkerülhet a yello felvétel nagy örömömre!
A buli végén egy Yello-t is meghallgattunk. Szerintem elég dögösen szólt. :-)

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

Nem beleszólni akarok, vagy ilyesmi! És hozzáteszem, nem aktív/passzív kérdést, vitát szeretnék gerjeszteni! Egy dolgot kellene figyelembe venni. Nem attól lesz "jó" egy frekvenciaváltó, mert aktív, vagy nem. Most amiről szó van, feltételezi, hogy jelenleg a hangsugárzónak, a számára legoptimálisabb váltója van, figyelembe véve, az az ebből a szempontból a legszükségesebbeket. Ez, vajon tényleg így van? Valamint, ha bekerül az analóg aktív váltó, annak a majdani beállításai, a lehető legjobbak lesznek? 

Bocsánat!

Teoretikusan teljesen igazad van. Sőt, maga az übereli szitu tulajdonképpen egy marhaság. De én itt egy leegyszerűsített, szokásos heppeningre gondoltam. Vagyis meghallgatjuk azt ami van, és jól megkritizáljuk.
A komolyabb oldala viszont az, hogy már nem akarom tovább ragozni ezt a projektet. Tehát szó nincs arról, hogy bármelyik megoldásból megpróbálnám újabb akciókkal megtalálni az optimumot. Vagyis itt is igaz, azt fogom használni, ami eddig összejön. És ahogy az már kiderült, ez nem is kevés.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: bege »

Az aktív analóg keresztváltó is bekerül a láncba, akkor is szívesen látlak. Vajon übereli-e a passzívat.
Nem beleszólni akarok, vagy ilyesmi! És hozzáteszem, nem aktív/passzív kérdést, vitát szeretnék gerjeszteni! Egy dolgot kellene figyelembe venni. Nem attól lesz "jó" egy frekvenciaváltó, mert aktív, vagy nem. Most amiről szó van, feltételezi, hogy jelenleg a hangsugárzónak, a számára legoptimálisabb váltója van, figyelembe véve, az, az ebből a szempontból a legszükségesebbeket. Ez, vajon tényleg így van? Valamint, ha bekerül az analóg aktív váltó, annak a majdani beállításai, a lehető legjobbak lesznek? 

Bocsánat!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

nem volt fájdalmas a számgépet hallgatni a szalag után
Kedves János! A szimpátia abszolút kölcsönös, örülök, hogy eljöttél, ha a végső állapot, az aktív analóg keresztváltó is bekerül a láncba, akkor is szívesen látlak. Vajon übereli-e a passzívat.
Ami a fenti megállapításodat illeti, szerintem ez következik abból a minőségi ugrásból, amit most tapasztaltunk, hogy ugyanis annyival gazdagabb, színesebb lett a hang, miközben az egységessége ha lehet még jobb lett, hogy minden zene "élvezeti értéke" elegendően magas szintre emelkedett, lényegében forrástól függetlenül.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Laci bácsi,

szalaggal életem legjobb hangja volt az erősítőd. Ami viszont számomra igazán furcsa, meglepő és talán elgondolkodtató (sok más mellett) is volt, az az, hogy nem volt fájdalmas a számgépet hallgatni a szalag után. Se a Gáborét, sem a Bodnart kolléga gépét. Gondolom az a dac sem egyszerű, amit beleépítettél az erősítődbe. Hálás köszönet a tegnapi napért, neked, no meg a mérhetetlenül szimpatikus házigazdának.

Üdv: János

Köszönöm.
A dac készült el elősször ezzel a teljesen szimmetrikus áramkőrrel. A hangja annyira tetszett, hogy elhatároztam, építek hozzá elő- és végerősítőt. Nem szertném, ha ezt a dac-ot másmilyen láncba kötögetnék. Soha nem lesz külön dobozban. A dac áramkőr egyébként semmi különlegest nem tartalmaz, PCM 1794 chip, passzív I-V átalakítással.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

A döbbent képű macsek újra előkerül, mert most történetesen nálam, a kerámia hangfalamon próbáltuk Laci komplett elektronikáját. Ez egy hosszú, összetett, és sikeres tesztelés volt, ami alapján azt mondhatom, kezd nagyon - nagyon összeállni a rendszer. Az új elektronika sokkal többet nyújt, mint amire számítottam, lényegében egy új szintre emelte a rendszer hangját. És még az aktív keresztváltót nem is próbáltuk! Szóval nagyon bíztató a helyzet, és újfent bebizonyosodott, hogy a lehető legjobb választás volt az Esel elektronikák felé mozdulni.

surprised-cat_512814_GIFSoup.com.gif

Kedves Gábor, 

hálás köszönet a tegnapi napért. A hangért, - mert akárhogyan is nézzük a Laci bácsi elektronikáján kívül volt még ott egy szalagos magnó(!!!), egy mindennapinak korántsem nevezhető hangfal - a szívélyes fogadtatásért és a remek hangulatért. 
További kellemes zenehallgatást, üdv: 

János
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Gábor,
köszönöm a dícséretet. Valóban, ez a fully-differnecial áramkőr csodákra képes. Nem egyszerű ilyet építeni, de megéri. Végerősítő áramkőrként (tudomásom szerint) rajtam kívül még senki nem próbálkozott vele. Az egész rendszer működése elég különös, mert a bemeneti kapcsoktól a hangszórók kapcsaiig galvanikus a kacsolat, sehol egy kondenzátor, vagy tekercs, a dac chip kimenetére párhuzamosan kötött "lassító" kondenzátorokat kivéve. Az aktív elemek FET-ek mind egy szálig, a működési elv az aktív elemek szimmetria hibáját  szó nélkül javítja, az erősítési karakterisztikájuk "trioda" görbére hajaznak. Végre a teljesítmény FET-ek is lateral MOSFET-ek.
Majdnem két évig dolgoztam rajta, de az eredmény minden kínlódást feledtet. Az az élő előadás, amit a szalagról produkált, több, mint elgondolkodtató. És, hát a digitális forrásról is nehéz lenne azt állítani, hogy alárendelt élményt nyújt, még akár 16/44-ről sem.

Laci bácsi,

szalaggal életem legjobb hangja volt az erősítőd. Ami viszont számomra igazán furcsa, meglepő és talán elgondolkodtató (sok más mellett) is volt, az az, hogy nem volt fájdalmas a számgépet hallgatni a szalag után. Se a Gáborét, sem a Bodnart kolléga gépét. Gondolom az a dac sem egyszerű, amit beleépítettél az erősítődbe. Hálás köszönet a tegnapi napért, neked, no meg a mérhetetlenül szimpatikus házigazdának.

Üdv: János
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Laci bácsi, ma ismét megpróbáltuk reprodukálni a fantasztikus tejfölös fahéjas sütid, de minden hiába, nem sikerült utolérni annak a finomságát...
Ne légy bánatos, tartoztok egy látogatással, élőben bemutatom, hogy én hogyan készítem. Érdemes eljönni ezért is, de másért is. Legutóbb úgy fogalmaztál, hogy a legjobb öt közé sorolnád az itt tapasztalt zenei élményt. Lehet, hogy most előbbre sorolnád. Talán éppen öttel.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

A döbbent képű macsek újra előkerül, mert most történetesen nálam, a kerámia hangfalamon próbáltuk Laci komplett elektronikáját. Ez egy hosszú, összetett, és sikeres tesztelés volt, ami alapján azt mondhatom, kezd nagyon - nagyon összeállni a rendszer. Az új elektronika sokkal többet nyújt, mint amire számítottam, lényegében egy új szintre emelte a rendszer hangját. És még az aktív keresztváltót nem is próbáltuk! Szóval nagyon bíztató a helyzet, és újfent bebizonyosodott, hogy a lehető legjobb választás volt az Esel elektronikák felé mozdulni.

surprised-cat_512814_GIFSoup.com.gif

Gábor,
köszönöm a dícséretet. Valóban, ez a fully-differnecial áramkőr csodákra képes. Nem egyszerű ilyet építeni, de megéri. Végerősítő áramkőrként (tudomásom szerint) rajtam kívül még senki nem próbálkozott vele. Az egész rendszer működése elég különös, mert a bemeneti kapcsoktól a hangszórók kapcsaiig galvanikus a kacsolat, sehol egy kondenzátor, vagy tekercs, a dac chip kimenetére párhuzamosan kötött "lassító" kondenzátorokat kivéve. Az aktív elemek FET-ek mind egy szálig, a működési elv az aktív elemek szimmetria hibáját  szó nélkül javítja, az erősítési karakterisztikájuk "trioda" görbére hajaznak. Végre a teljesítmény FET-ek is lateral MOSFET-ek.
Majdnem két évig dolgoztam rajta, de az eredmény minden kínlódást feledtet. Az az élő előadás, amit a szalagról produkált, több, mint elgondolkodtató. És, hát a digitális forrásról is nehéz lenne azt állítani, hogy alárendelt élményt nyújt, még akár 16/44-ről sem.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Kecskemét és környéke

kizsó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: kizsó »

Boldog Névnapot Laci bácsi!

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: rewox »

Boldog névnapot kívánok neked!

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

köszi

Én is Boldogat Kívánok!

Meg azt is, hogy ne végleg felejts el!

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Lacibácsi , Nagyon Sok Boldog névnapot kívánok !
köszi

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Lacibácsi , Nagyon Sok Boldog névnapot kívánok !
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Talán majd gyszer én is megfülelem
Együtt megfüleljük !
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: tigris »

Várjuk mi is Lacibácsi
Talán majd gyszer én is megfülelem
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Sziasztok.
Túltettem magam a nyaraláson is, úgy hogy több kibúvó nincsen. Liftezés és barkácsolás tölti ki a következő heteket.
A nagy történés egyszerű alapokra épül, mégis rászántam magam a MOS fetek kiirtására. Már csak trióda karakterisztika működik mindenhol. Egyszerű, simulékony hang, bámulatos felbontással. Gábornál lesz hangnyomás is, már alig várom a próbát.

Várjuk mi is Lacibácsi :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”