Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kecskemét és környéke
Kecskemét és környéke
Üdv.
Új helyzet, új remények. Váljon valóra mindegyik.
Köszi Laci! Az eddigiektől csak jobb lehet
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Kecskemét és környéke
Sziasztok, ha már itt vagyok beköszönök...Bár a Szeged topik lesz innentől a topikom De mint volt Kecskeméti, remélem nem baj, ha itt is vagyok ) Sajnálom, hogy ott kellett hagyjam a csapatot, de ha jártok Szegeden akkor összefuthatunk.
Üdv..Tigris
Üdv.
Új helyzet, új remények. Váljon valóra mindegyik.
Kecskemét és környéke
Sziasztok, ha már itt vagyok beköszönök...Bár a Szeged topik lesz innentől a topikom De mint volt Kecskeméti, remélem nem baj, ha itt is vagyok ) Sajnálom, hogy ott kellett hagyjam a csapatot, de ha jártok Szegeden akkor összefuthatunk.
Üdv..Tigris
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Kecskemét és környéke
Mindenhonnan eltűnt így nem valószínű hogy fog.
Itt lesz hamarosan.
Ma beszéltem vele.Szegedre költözött.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kecskemét és környéke
Most olvasom,hogy Tigris szegedre költözött.
Szóljatok neki,hogy regisztráljon újra.Most lehet jót tesz neki,ha van egy társaság körülötte.
Mindenhonnan eltűnt így nem valószínű hogy fog.
Kecskemét és környéke
Na azt még én sem, lesz mit pótolni
Most olvasom,hogy Tigris szegedre költözött.
Szóljatok neki,hogy regisztráljon újra.Most lehet jót tesz neki,ha van egy társaság körülötte.
Webáruház:
Kecskemét és környéke
Legyen kedvetek szerint.
Kecskemét és környéke
Bár a legújabbat még én sem hallottam... ejj-ejj
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
- evola
- Fórumlakó
- Értékelés: 75
Kecskemét és környéke
Ezt én is szívesen meghallgatnám, ha lehetséges.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Kecskemét és környéke
Nekem is Teac VRDS van, milyen ez az erősítő + dac?
El tudnék képzelni jobb hangot én is itthon...
Nehéz elmesélni azt is milyen úszni olyannak, aki még nem próbálta.
Húsos, szagos, ízes, feszes, hajlékony, ruganyos, bizsergős, pengő, zengő, morgó, klimpírozó, teppingelő, amit csak szeretnél.
Bár a legújabbat még én sem hallottam... ejj-ejj
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
- evola
- Fórumlakó
Kecskemét és környéke
Nos, ez a gen. 4. dac már a múlté!
Volt szerencsém hétfőn meghallgatni az új dac-ot. Nevezzük gen.5- nek?
Mindegy minek nevezzük, mert az erősítő is már az újabb ( third?) generációból származik.
Ez a két új fejlesztés az eddigiekhez képest legalább egy kategória ugrást jelent, ha nem többet.
Forrásnak teac vrds-t használtunk, azzal mutatta meg igazán, mit tud.
Aki teheti, hallgassa meg, nagyon érdemes.
Nekem is Teac VRDS van, milyen ez az erősítő + dac?
El tudnék képzelni jobb hangot én is itthon...
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Guizu Elemento
Guizu Elemento
Kecskemét és környéke
Beszámol!
................Ezután jött egy újabb állomás - Esel meglátogatott....
.............
Ezután bekötöttük az új GEN.4-nek nevezett, de valójában először véglegesnek tekintett szimmetrikus DAC-ot.
Mindenben - hangsúlyozom, MINDENBEN! - kategóriákkal jobb hang! (mindezt úgy, hogy már az aszimmetrikus is egy kiváló, ár/érték arányban szerintem verhetetlen darab)
Laci még ekkor is hiányolta a basszus alját és koppanósnak nevezte a felsőbasszust. Jött az ötlete, hogy cseréljük ki a digitális kábelt az általa használt referencia madzagra.
Ekkor jött a döbbenet! Szerinte megjöttek a hiányolt mélyek és elmaradt a kopogás, szerintem pedig...
Atyaég!
Elkezdtem cserélgetni a zenéket, s becsukott szemmel élveztem az összeset, de olyan mértékben tetszett amit hallottam, hogy - ez most túlzónak fog tűnni, pedig csak őszintén és férfiasan bevallom - egyszerűen, több alkalommal is könny szökött a szemembe, mégpedig örömkönnyek!
Minden zene - szobahangerőn vagy akár hangosan - de úgy ragadott magával, mint amikor igazán sikerül ráhangolódnom egy koncertre és érzelmileg magával ragad az előadás.
Nem tudom pontosan megfogalmazni, de áradt felém a bugi, simogatott és közben mégis felkorbácsolta az érzelmeim, meglepett, miközben semmi más nem történt, mint az, hogy természetes volt minden. Nincs rá szavam, amivel kifejezhetném. Pedig próbálom, tényleg. Nem létrehozta a zenét, hanem hagyta megtörténni. Nem hangszínei voltak, hanem zene. Nem ritmikája volt, hanem zene.
Nem tisztasága volt, nem jó sávszélei, nem egységes megszólalása, nem hangulatos előadásmódja, nem dinamika, nem a "mintha most jobb lenne" érzés, hanem zene-zene-zene.
Persze mindazon jelzők is igazak, melyeket felsoroltam, de valahogy nem az a lényeg.
Szinte nem is hiszem el, hogy egy nyilvános fórumon leírom mindezt, hiszen biztosan elfogult vagyok, biztosan meghibbantam, biztosan "mittudoménmi", de vagy ÍGY írom le, vagy "örök titok marad".
Ezután Laci, "Esel zsargonnal" elmondta a - már jóval pozitívabb - véleményét a hangdobozról és megegyeztünk abban, hogy a földi lét az "is-is" világa, nem a "vagy-vagy"-é, nem a szobaakusztika, vagy a hangsugárzó, vagy a forrás, esetleg a kábelezés a legfontosabb rendszerelem, hanem mindegyik! Tehát, rendszert kell építenie a zeneszerető hifistáknak és nem készülékeket összevásárolni! (micsoda közhely, de mégis megreccsentő erejű, ha felismerjük a saját esetünkben)
Hát, körülbelül ennyi történt nálam pénteken... azóta nem kötöttem be a "régi rendszert", soha többé nem akarok kisebb élményt a zenehallgatástól, mint amit ebben a szűk 2 órában kaptam.
Ilyenebbet-olyanabbat hallottam már - igaz azok az "ilyenebbek-olyanabbak" árcédulái is szélesebbek voltak - de élvezetesebbet én még soha...
Nos, ez a gen. 4. dac már a múlté!
Volt szerencsém hétfőn meghallgatni az új dac-ot. Nevezzük gen.5- nek?
Mindegy minek nevezzük, mert az erősítő is már az újabb ( third?) generációból származik.
Ez a két új fejlesztés az eddigiekhez képest legalább egy kategória ugrást jelent, ha nem többet.
Forrásnak teac vrds-t használtunk, azzal mutatta meg igazán, mit tud.
Aki teheti, hallgassa meg, nagyon érdemes.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Kecskemét és környéke
Hát hallottam, hogy elmarad Bugáéknál ez a dolog, pedig szívesen mentünk volna pankával.
Bocs Attila, egy hétvégére elhajítottam a telefont a sátor sarkába és kerti hettyem-pitty volt a barátokkal. Minden évben szoktunk csinálni egy ilyen három napot, nincs is ennél jobb dolog az életben...
https://www.youtube.com/watch?v=qa9UdV3I7Cg
Laci bácsi, erről meséltem telefonon, a tanyán nagyon-nagyon jó volt! (Bár a legtöbb számuk nem ilyen gyors.)
Hamarosan fussunk össze, nem élet ez így!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Kecskemét és környéke
Buga, én is mennék, de nálunk feleségem szülei vagy jönnek vagy nem a jövő hétvégén. Ha kiderül pontosítok. Emiatt sajnos a nálam 25-re tervezett találka is kicsit neccessé vált.
Jövő hét közepére kiderül, hogy beborul-e.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Kecskemét és környéke
Sanyi, drukkolok!
Buga, mielőtt elfogy a térfogat jelentkezem!
Szép napot mindenkinek
Vettem.
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Kecskemét és környéke
Sanyi, drukkolok!
Buga, mielőtt elfogy a térfogat jelentkezem!
Szép napot mindenkinek
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
Kecskemét és környéke
Drukkolok! Sok sikert Nektek.
Köszönjük, már itt vagyunk Prágában. Ma 15-órakor indul a verseny!
Kecskemét és környéke
Üdv a kecskeméti csapatnak!
Laci bácsival megbeszéltünk egy főzéssel egybekötött kerti bulicskát jövő vasárnapra (26-a), nálam.
Szívesen látok bárkit a kecskeméti csapatból is (a keret beteléséig, amit a bogrács mérete határoz meg ), csak kérem, hogy idejében jelezzétek a részvételi szándékot, privátban akár itt, akár odaát.
Aki tudja a számomat, természetesen telefonálhat is.
Kurucos üdvözlettel,
BJ
- evola
- Fórumlakó
Kecskemét és környéke
Ez egy remek alkalom. Gyere!
Köszönöm a lehetőséget. Hol szoktatok találkozni?
Guizu Elemento
Guizu Elemento
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Kecskemét és környéke
Részemről nem jó, mert a lányomat kísérem el a sakk E.B.-re. Kellemes időtöltés kívánok nektek.
Drukkolok! Sok sikert Nektek.
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
Kecskemét és környéke
Sok sikert, drukkolok Nektek!
Köszönjük szépen, a 78 indulóból 12-ik kiemelt a Fruzsi, csak venné egy kicsit komolyabban.
Kecskemét és környéke
Részemről nem jó, mert a lányomat kísérem el a sakk E.B.-re. Kellemes időtöltés kívánok nektek.
Sok sikert, drukkolok Nektek!
Kecskemét és környéke
Sziasztok!
Mennyire zártkörűek ezek a baráti összejövetelek? Egyszer valamikor szívesen találkoznék én is veletek...
Ez egy remek alkalom. Gyere!
Kecskemét és környéke
- evola
- Fórumlakó
Kecskemét és környéke
Sziasztok!
Mennyire zártkörűek ezek a baráti összejövetelek? Egyszer valamikor szívesen találkoznék én is veletek...
Guizu Elemento
Guizu Elemento