Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Az a nagy helyzet, hogy minél többet hallgatom a rendszeremet,
amiben a szimmetrikus esel dac dolgozik, annál inkább úgy érzem, hogy tökéletes.
Annyira élő, valósághű, hogy nem látom értelmét továbblépésen gondolkozni egyik komponens esetében sem. Minek?

A harmonika felvételeken mintha előttem játszana a művész úr,
és amit mindig kerestem, a mélyebb regiszterek, azok is átjönnek.

A nagyzenekar itt van a nappaliban.

Pavarotti és a többi énekes énekhangja egyszerűen annyira valósághű, hogy zseniális.

Jól szól minden.

-Bach (Toccata és Fuga),
-Strauss,
-Beethoven,
-Brahms,
-Bocelli,
-Chris Botti,
-Hobo Blues Band,
-Muddy Waters,
-Dvorzák,
-Schubert,
-Irigy Hónaljmirigy,
-Edit Piaf,
-Hungária,
-Express,
-100 Folk Celsius.

Minden olyan valósághű, természetes.

Két hete, az EB vége óta a tv-t szinte be sem kapcsoltam,
minden szabadidőmben csak zenét hallgatok.

Laci bácsi, igazán köszönöm, hogy ilyen csodálatos zenehallgatási élményben lehet részem.
1995 óta álmodoztam valami ilyesmiről.

És ezúton is szeretném kifejezni hálámat Zimonyi Attilának a kábeleken kívül nyújtott baráti segítségért,
és Z.É.T.-nek, amiért a megfelelő irányba tereltél, és nem sajnáltad rám az idődet.

Köszönöm.

Nagyon örülök.

Akkor még több időm volt szerencsére...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Megtörve a csendet, csak arra lennék kíváncsi ki mikor nyaral? Valamikor augusztus közepén összejöhetnénk nálam.
Minden építő javaslatot szívesen várok!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Beszámol!

Az a gondom, hogy nem könnyű és kell egy kis "előzményismertető" hozzá.

A napokban voltam egy barátomnál, akinek nem túl szerencsés a szobája, mert ha élni is szeretne benne, akkor keresztbe kell felállítania a rendszert. Örökös vesszőparipám, hogy normálisan kell installálni minden rendszert, aminek nagyon fontos tétele a szobaakusztika.
Nála egy milliós nagyságrendű aktív stúdiómonitor pár szolgál, s most készített néhány elnyelő panelt, miután nagyon zengett a szoba. Ezeket próbálgattuk, 8db kb. 500X1000mm-es panelt pakolgattunk, míg a legjobb hangot sikerült összehozni, a lehető legesztétikusabb elhelyezéssel kombinálva. Az volt érdekes, hogy mennyire jól hallható volt egy-egy darab ki-be-áthelyezésével hogyan és milyen irányba változott a kapott hang. Ezután két kábelrendszert hasonlítottunk össze röviden, s kisebb - de azért jól hallható - változást hozott, mint akár 1db panel áthelyezése, rendszerbe illesztése. Ekkor ismét erősödött határozott álláspontom, miszerint legalább vicces, amikor százezreket költ valaki kábelekre, de nem hajlandó energiát fektetni a szobaakusztika rendberakására. (ezután még hangolgattuk az aktív dobozokat, ahol kiderült, máshol érdemes beavatkozni, mint eddig hittük, a lényeg - mindketten örültünk, mert végre úgy szólt a Recoil Want című dala, ahogy szeretem/kell, de a barátom is elégedett volt minden más zenével is.)

Ezután jött egy újabb állomás - Esel meglátogatott....

Nálam egy pár, Kalmi-Pisti80-Z.É.T. fejlesztésű Storm SE rezegteti a levegőt, őket egy ESEL szimmetrikus, hangerőszabályzós végfok hajtja, előtte pedig két ESEL DAC volt felváltva, egy lágyabban zenélő aszimmetrikus és egy szimmetrikus, de nem végleges verziójú. Futómű gyanánt egy alig tuningolt Denon multiplayer, kábelezés Zimonyi "Black Line".
A napokban az egyik Zimonyi tápkábelben elengedett a forrasztás, ezért bekerült egy másik gyártó kábele. Az egész sokkal "lassabb", elkentebb lett, de amire nem számítottam, beszorult tőle a hang a két doboz közé. Mélysége, hangszerméretek rendben, még a magassági kiterjedése is jó a színpadnak ("aura"), de a szélesség elveszett.

Laci megjött, kis beszélgetés után "ráhallgattam" a jelenlegi felállásra (aszimmetrikus DAC-kal) amikor Esel elkezdte kritizálni a hangot. Nincs teljes átfedés a hifis szókincsünkben, így nem voltam biztos abban, hogy amit kifogásolt, az a szobaakusztikámból fakadó felsőbasszus kiemelés, vagy csak "kicsit bogaras az öreg", túlzottan hozzászokott a szélessávúhoz otthon.

Ezután bekötöttük az új GEN.4-nek nevezett, de valójában először véglegesnek tekintett szimmetrikus DAC-ot.
Mindenben - hangsúlyozom, MINDENBEN! - kategóriákkal jobb hang! (mindezt úgy, hogy már az aszimmetrikus is egy kiváló, ár/érték arányban szerintem verhetetlen darab)

Laci még ekkor is hiányolta a basszus alját és koppanósnak nevezte a felsőbasszust. Jött az ötlete, hogy cseréljük ki a digitális kábelt az általa használt referencia madzagra.

Ekkor jött a döbbenet! Szerinte megjöttek a hiányolt mélyek és elmaradt a kopogás, szerintem pedig...

Atyaég!

Elkezdtem cserélgetni a zenéket, s becsukott szemmel élveztem az összeset, de olyan mértékben tetszett amit hallottam, hogy - ez most túlzónak fog tűnni, pedig csak őszintén és férfiasan bevallom - egyszerűen, több alkalommal is könny szökött a szemembe, mégpedig örömkönnyek!

Minden zene - szobahangerőn vagy akár hangosan - de úgy ragadott magával, mint amikor igazán sikerül ráhangolódnom egy koncertre és érzelmileg magával ragad az előadás.
Nem tudom pontosan megfogalmazni, de áradt felém a bugi, simogatott és közben mégis felkorbácsolta az érzelmeim, meglepett, miközben semmi más nem történt, mint az, hogy természetes volt minden. Nincs rá szavam, amivel kifejezhetném. Pedig próbálom, tényleg. Nem létrehozta a zenét, hanem hagyta megtörténni. Nem hangszínei voltak, hanem zene. Nem ritmikája volt, hanem zene.
Nem tisztasága volt, nem jó sávszélei, nem egységes megszólalása, nem hangulatos előadásmódja, nem dinamika, nem a "mintha most jobb lenne" érzés, hanem zene-zene-zene.
Persze mindazon jelzők is igazak, melyeket felsoroltam, de valahogy nem az a lényeg.
Szinte nem is hiszem el, hogy egy nyilvános fórumon leírom mindezt, hiszen biztosan elfogult vagyok, biztosan meghibbantam, biztosan "mittudoménmi", de vagy ÍGY írom le, vagy "örök titok marad".

Ezután Laci, "Esel zsargonnal" elmondta a - már jóval pozitívabb - véleményét a hangdobozról és megegyeztünk abban, hogy a földi lét az "is-is" világa, nem a "vagy-vagy"-é, nem a szobaakusztika, vagy a hangsugárzó, vagy a forrás, esetleg a kábelezés a legfontosabb rendszerelem, hanem mindegyik! Tehát, rendszert kell építenie a zeneszerető hifistáknak és nem készülékeket összevásárolni! (micsoda közhely, de mégis megreccsentő erejű, ha felismerjük a saját esetünkben)

Hát, körülbelül ennyi történt nálam pénteken... azóta nem kötöttem be a "régi rendszert", soha többé nem akarok kisebb élményt a zenehallgatástól, mint amit ebben a szűk 2 órában kaptam.
Ilyenebbet-olyanabbat hallottam már - igaz azok az "ilyenebbek-olyanabbak" árcédulái is szélesebbek voltak - de élvezetesebbet én még soha...

Az a nagy helyzet, hogy minél többet hallgatom a rendszeremet,
amiben a szimmetrikus esel dac dolgozik, annál inkább úgy érzem, hogy tökéletes.
Annyira élő, valósághű, hogy nem látom értelmét továbblépésen gondolkozni egyik komponens esetében sem. Minek?

A harmonika felvételeken mintha előttem játszana a művész úr,
és amit mindig kerestem, a mélyebb regiszterek, azok is átjönnek.

A nagyzenekar itt van a nappaliban.

Pavarotti és a többi énekes énekhangja egyszerűen annyira valósághű, hogy zseniális.

Jól szól minden.

-Bach (Toccata és Fuga),
-Strauss,
-Beethoven,
-Brahms,
-Bocelli,
-Chris Botti,
-Hobo Blues Band,
-Muddy Waters,
-Dvorzák,
-Schubert,
-Irigy Hónaljmirigy,
-Edit Piaf,
-Hungária,
-Express,
-100 Folk Celsius.

Minden olyan valósághű, természetes.

Két hete, az EB vége óta a tv-t szinte be sem kapcsoltam,
minden szabadidőmben csak zenét hallgatok.

Laci bácsi, igazán köszönöm, hogy ilyen csodálatos zenehallgatási élményben lehet részem.
1995 óta álmodoztam valami ilyesmiről.

És ezúton is szeretném kifejezni hálámat Zimonyi Attilának a kábeleken kívül nyújtott baráti segítségért,
és Z.É.T.-nek, amiért a megfelelő irányba tereltél, és nem sajnáltad rám az idődet.

Köszönöm.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Én csak most látom mennyi időt elvesz az élet munkahellyel és párkapcsolattal. És akkor még hol van a család?! Jó persze, barátság azért van néhány és azokat ápoljuk. Ez a meleg dolog, csak akkor igazán élvezetes, hogyha hosszú nadrágban kell dolgoznod nyakkendőben. Szeretem ilyenkor a várost járni, csupa élmény...
Most néztük hétvégén a Kilele music club tulajának bandáját. Egész kellemes kis session zenész társulat. Egy pirospont nekik!

Én ki nem megyek strandra! Az a tömeg, az a vízminőség és az a hőség... Brrrr! Jó kis uszoda, oda viszont sokat járunk!

Cd vásárlási láz jött rám; kinéztem most is kettőt, de még technika sincs hozzá. Ejj, mi lesz később?!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

George lesz Spendor hallgatás nálad? Már nagyon kíváncsi vagyok mit dolgoznak együtt a kicsiszolt komponensek!
Arról nem is beszélve, hogy jó lenne egy olyan találkozó, ahol végre legalább egy kis pálinkát magamba rakhatok.

Józsi, a hőségre való tekintettel nem terveztem a fülelést, magam sem bírok meglenni a lakásban ,
hát még többed magammal
A hétvégék most igen zsúfoltak,fürdés és gyerekprogram,zenei programok, ha enyhülni látszik az idő, megtartjuk azt a fülelést.

Strandoljatok minél többet, és egészségetekre egy jó hideg sör csodákra képes
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

George lesz Spendor hallgatás nálad? Már nagyon kíváncsi vagyok mit dolgoznak együtt a kicsiszolt komponensek!
Arról nem is beszélve, hogy jó lenne egy olyan találkozó, ahol végre legalább egy kis pálinkát magamba rakhatok.
Pince/Kert Edifier MR3

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Kanyarodj az Alexandra könyvesbolt felé.
kiárusítanak szuperjó cd-ket. Én Sopronban vettem párat.
Telarc 2000.- Ft, Hungaroton 690.- Ft.

Köszi
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Semmi más értékelhető nem volt szinte. Falco best of volt még, ami emberszámba vehető, talán egy kis csajos (Nelly Furtado Loose koncert), de semmi egyéb...

Kezdik úgy kiárusítani sok helyen a cd-ket, mint néhány évvel ezelőtt a kazettákat.

Az Astorianal van egy zenei antikvárium. Láttam ott egy egész jó cd-t:
http://www.amazon.com/Great-Recordings- ... B00000I7VO
Beethoven hármaskoncert, Richter, Oistrach, Rosztropovich,
Vezényel Karajan, anyukám egyből elkérte.

Szuperjó lemez, kb. 2500.- Ft.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

foolishpeople
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: foolishpeople »

Sziasztok!

Kinéztem egy 806-os Focal-t, de teljesen analfabéta vagyok a HiFi és a HM világában.
Van valakinek ilyen, vagy hasonló doboza, amit HM erősítővel hajt és meg is lehetne hallgatni?

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Józsi , milyen cd ket láttál még?
Ezek jó kis muzsikák, lehet Tesco felé kéne kanyarodnom

Semmi más értékelhető nem volt szinte. Falco best of volt még, ami emberszámba vehető, talán egy kis csajos (Nelly Furtado Loose koncert), de semmi egyéb...

Kezdik úgy kiárusítani sok helyen a cd-ket, mint néhány évvel ezelőtt a kazettákat.
Pince/Kert Edifier MR3

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Kanyarodj az Alexandra könyvesbolt felé.
kiárusítanak szuperjó cd-ket. Én Sopronban vettem párat.
Telarc 2000.- Ft, Hungaroton 690.- Ft.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Voltam Tefffkóba!
Pear Jam: 129 Ft, Diana Krall 400 Ft, Zorán dupla cd: 700 FT egész kellemes...

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Sajnos még nincs kész az erősítőm, így a modifikált pörgettyűmet se tudom rákötni semmire. Én is félek tőle, de talán ezeknél a szerzőknél kevesebb okom van az idegességre. Meg most ezer pár száz forintért adott az ember még egy esélyt a gyári cd-knek. Eggyel kevesebbszer megyek moziba maximum PC-n néztem őket, bár az nem sokat jelent.
Pince/Kert Edifier MR3

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ez nagyon nagy hangulat zene. Horgászathoz, esti sörözéshez, tücsök ciripeléshez
http://www.youtube.com/watch?v=FyKDlFhR87w

Voltam Tefffkóba!

Minőségük milyen?

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ez nagyon nagy hangulat zene. Horgászathoz, esti sörözéshez, tücsök ciripeléshez
http://www.youtube.com/watch?v=FyKDlFhR87w

Voltam Tefffkóba!
Pince/Kert Edifier MR3

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Csak idő kérdése, de el fogunk látogatni hozzátok valamikor a nyár vége felé ha minden össze jön!
Nekem is sok a dolgom és Péter bácsi is gyógyulgat lassan de biztosan!

Nekem mikor ott voltunk, akkor is élmény volt!!!

o.k.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszi, Doky!
Ismét érdemes ide látogatnotok, egyre bátrabban mondom, egy életre szóló élmény (már ami a hangszórókból szól).

Csak idő kérdése, de el fogunk látogatni hozzátok valamikor a nyár vége felé ha minden össze jön!
Nekem is sok a dolgom és Péter bácsi is gyógyulgat lassan de biztosan!

Nekem mikor ott voltunk, akkor is élmény volt!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Laciácsi, jó horgászást neked Zalában.
Kiváló az akusztika a vízen (víz mellett)

Köszi!
Ezt a vizi akusztikát elég nehéz kipróbálni, mert szinte magunk leszünk a tavon (százegynéhány hektár).

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Laci bácsi!
Kellemes pihenést kívánok!
A többieknek meg kellemes napokat és sok zenét!!!

Köszi, Doky!
Ismét érdemes ide látogatnotok, egyre bátrabban mondom, egy életre szóló élmény (már ami a hangszórókból szól).

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Ilyet semmi esetre sem (már ha Laci bácsi is babonás mint a legtöbb horgász így már nem is érdemes elmenni pecázni ) a legjobb amit kívánhatsz, hogy görbüljön. (a vadásznak meg egy kalappal )

görbüljön !

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Jó fogást, vagy szerencsét, nem tudom a horgászok mit szoktak kívánni:-)
Nem fog hiányozni a zene?

István,
köszönöm kedves szavaidat. Rég találkoztunk, de már nagyon feszít a gondolat, hogy pótoljunk. Igazán nehéz, de eredményes fejlesztésnek értem a végére, meghallgatnám, Te mire jutottál fajsúllyos rendszereddel. Amint eltelik ez a néhány nap, keresni fogom a lehetőséget a találkozásra. Sem a horgászat, sem a zene nem hiányzik annyira, mint a jó barátok.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 431

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: theo »

Ilyet semmi esetre sem (már ha Laci bácsi is babonás mint a legtöbb horgász így már nem is érdemes elmenni pecázni ) a legjobb amit kívánhatsz, hogy görbüljön. (a vadásznak meg egy kalappal )

soliton
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: soliton »

Moja,
legyen kedved szerint, de én pénteken tíz napra pecázni megyek. Úgy hogy a jövő héten csak nélkülem tudtok összejönni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Doky »

Laci bácsi!
Kellemes pihenést kívánok!
A többieknek meg kellemes napokat és sok zenét!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Az elkészítésen és az élővizen múlik. Minden esetben nyúzzuk. Iszap ízről szó sem lehet. A zalai compók inkább dió ízűek.

Laciácsi, jó horgászást neked Zalában.
Kiváló az akusztika a vízen (víz mellett)

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”