Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Hát én nem vagyok horgász, de Laci bácsinak biztos jó kikapcsolódás lesz. 10 nap csend azért nem semmi! Nem is biztos, hogy bírnám... rászokik az ember a sok zajra.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Nehéz fogású hal, de jó íze van csak nekem iszapizű.

Az elkészítésen és az élővizen múlik. Minden esetben nyúzzuk. Iszap ízről szó sem lehet. A zalai compók inkább dió ízűek.

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Igen, Zalába. Tőzeg tó. Compók világa.

Nehéz fogású hal, de jó íze van csak nekem iszapizű.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Ezt oly nyugodtsággal írtad, hogy kivárom azt a 10 napot. Baranyába mentek?

Igen, Zalába. Tőzeg tó. Compók világa.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Moja,
legyen kedved szerint, de én pénteken tíz napra pecázni megyek. Úgy hogy a jövő héten csak nélkülem tudtok összejönni.

Ezt oly nyugodtsággal írtad, hogy kivárom azt a 10 napot. Baranyába mentek?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Arra én is beneveznék! De akár lehet nálunk is. Spendor nálam is van...
Nekem vasárnap jó lehet, de csak délelőtt.
Ha nem jön össze, akkor lehet kiugrom LAci hozzád a jövő héten hétközben. Majd megbeszéljük.

Moja,
legyen kedved szerint, de én pénteken tíz napra pecázni megyek. Úgy hogy a jövő héten csak nélkülem tudtok összejönni.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Lacibácsi !

I'm sorry !
Nem voltam a hétvégén,muzsika volt, másnap fáradtság és pihenés. nem felejtettem el amit beszéltünk- Spendor-dac meghallgatást,
felírtam a naptárba, az idejét keresem mikor tudjuk megejteni

Arra én is beneveznék! De akár lehet nálunk is. Spendor nálam is van...
Nekem vasárnap jó lehet, de csak délelőtt.
Ha nem jön össze, akkor lehet kiugrom LAci hozzád a jövő héten hétközben. Majd megbeszéljük.

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: evola »

Kiakadt az olvasófej. A ki-be kapcsolás kimozdította a lehetetlen pozícióból, újra látta a lemezt.

Köszönöm, remélem tényleg csak ennyi.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Beszámol!

Ezután jött egy újabb állomás - Esel meglátogatott....

Laci megjött, kis beszélgetés után "ráhallgattam" a jelenlegi felállásra (aszimmetrikus DAC-kal) amikor Esel elkezdte kritizálni a hangot. Nincs teljes átfedés a hifis szókincsünkben, így nem voltam biztos abban, hogy amit kifogásolt, az a szobaakusztikámból fakadó felsőbasszus kiemelés, vagy csak "kicsit bogaras az öreg", túlzottan hozzászokott a szélessávúhoz otthon.

Laci már csak ilyen, white fül

Szinte nem is hiszem el, hogy egy nyilvános fórumon leírom mindezt, hiszen biztosan elfogult vagyok, biztosan meghibbantam, biztosan "mittudoménmi", de vagy ÍGY írom le, vagy "örök titok marad".

Ezután Laci, "Esel zsargonnal" elmondta a - már jóval pozitívabb - véleményét a hangdobozról és megegyeztünk abban, hogy a földi lét az "is-is" világa, nem a "vagy-vagy"-é, nem a szobaakusztika, vagy a hangsugárzó, vagy a forrás, esetleg a kábelezés a legfontosabb rendszerelem, hanem mindegyik! Tehát, rendszert kell építenie a zeneszerető hifistáknak és nem készülékeket összevásárolni! (micsoda közhely, de mégis megreccsentő erejű, ha felismerjük a saját esetünkben)

Köszi a beszámolót, pontosan leírtad a minőségi zenehallgatás mikéntjét, rendszerben való gondolkodást ...
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Lacibácsi !

I'm sorry !
Nem voltam a hétvégén,muzsika volt, másnap fáradtság és pihenés. nem felejtettem el amit beszéltünk- Spendor-dac meghallgatást,
felírtam a naptárba, az idejét keresem mikor tudjuk megejteni
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Közben megoldódott a probléma. (remélem legalábbis)

A hibajelenség annyi volt, behúzta a tálcát ahogyan kell, viszont a lemezhez nem nyúlt, kis szünet és kitolta..
Kikapcsoltam a készülék főkapcsolójával,, mikor visszakapcsoltam kitolta a tálcát.

Lehet valami kontakt hiba volt? Megijesztett.

Kiakadt az olvasófej. A ki-be kapcsolás kimozdította a lehetetlen pozícióból, újra látta a lemezt.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

A Storm ugyanaz a kategória. Ne az anyagköltségét vedd figyelembe.
Tedd rá a reklámköltséget is, profit is kell, stb. 1,5- 2 Milla lenne a kisker ára, ha márkát építenél.

Nem is ezért írtam, csak segíteni akartam - típus megjelölés nélkül - némi prekoncepciót kialakítani az olvasóban.

Kösd be nyugodtan. Nagyon is hallgatható. Nálam február óta lakik szimmetrikus és asszimetrikus esel dac, most, hogy Laci bácsi átpakolja egy másik dobozba, nincs nálam, csak a régi. Nagyon boldogan hallgatom. Remek darab, hosszan hallgatható.

Be fogom kötni, már távolodik az élmény, így nem lesz semmi gondom. Egy jó digitkábelt kell csináltatnom Attival, illetve meg kellene találnom a forrasztópákámat a táp miatt...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

ZÉT!

A Stormnak a literszámból, és a mélyhangszóró paramétereiből és a belső csillapítóanyag mennyiségéből adódóan akadhat egy kicsit "kerekebb" felsőbasszusa, de a többség (én is) pont ezt kedveli benne!

Amikor hosszában volt elhelyezve, akkor nem kerek volt, hanem éppenséggel száraz és vékony. Amikor keresztbe, akkor nem kerek, hanem "tömbszerű" volt. Most átlósan van, így majdnem jó volt, de egészen a digitkábel kicseréléséig valami nem volt kerek!

Az érdekes az, hogy eddig pont digitkábelnél nem tapasztaltam ilyen mértékű és irányú változást eleddig.

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Nála egy milliós nagyságrendű aktív stúdiómonitor pár szolgál, ........

A Storm ugyanaz a kategória. Ne az anyagköltségét vedd figyelembe.
Tedd rá a reklámköltséget is, profit is kell, stb. 1,5- 2 Milla lenne a kisker ára, ha márkát építenél.

Mindenben - hangsúlyozom, MINDENBEN! - kategóriákkal jobb hang! (mindezt úgy, hogy már az aszimmetrikus is egy kiváló, ár/érték arányban szerintem verhetetlen darab)

Igen, szerintem is pontosan így van.

................
Hát, körülbelül ennyi történt nálam pénteken... azóta nem kötöttem be a "régi rendszert", soha többé nem akarok kisebb élményt a zenehallgatástól, mint amit ebben a szűk 2 órában kaptam.

Kösd be nyugodtan. Nagyon is hallgatható. Nálam február óta lakik szimmetrikus és asszimetrikus esel dac, most, hogy Laci bácsi átpakolja egy másik dobozba, nincs nálam, csak a régi. Nagyon boldogan hallgatom. Remek darab, hosszan hallgatható.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

evola
Fórumlakó
Fórumlakó

Kecskemét és környéke

Közben megoldódott a probléma. (remélem legalábbis)

A hibajelenség annyi volt, behúzta a tálcát ahogyan kell, viszont a lemezhez nem nyúlt, kis szünet és kitolta..
Kikapcsoltam a készülék főkapcsolójával,, mikor visszakapcsoltam kitolta a tálcát.

Lehet valami kontakt hiba volt? Megijesztett.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

... behúzza a lemeztálcát, majd ki is tolja.

Azonnal, vagy "gondolkodik", és utána?

evola
Fórumlakó
Fórumlakó

Kecskemét és környéke

Sziasztok!

Nincs valakinek ötlete Teac VRDS10, lemezt cseréltem benn, azóta behúzza a lemeztálcát, majd ki is tolja.
Nem hajlandó lejátszani semmit.
Mi a fene baja lehet. Egész délután hallgattam, semmi előjele nem volt eddig ilyen gondnak.
Guizu Elemento

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: kalmi »

ZÉT!

A Stormnak a literszámból, és a mélyhangszóró paramétereiből és a belső csillapítóanyag mennyiségéből adódóan akadhat egy kicsit "kerekebb" felsőbasszusa, de a többség (én is) pont ezt kedveli benne!

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Jó beszámoló, nálam is Esel a nyerő!

Köszönöm, kevés tudatosság volt benne, csak megpróbáltam valahogy leírni, amit nem lehet.

(...) A felaggatott pokrócok, elhúzott sötétítő függöny pedig színezte a hangot, elvesztette a természetes "nyersességét". (...)
Spontán, ötletszerűen variálva akármilyen elemekkel lehet, hogy valamiben javít, de másban meg nagyobbat ronthat. Nálam jobban bejött, ha hagyom a csudába az egészet.

Ebben az esetben nem ilyen irányú és mértékű volt a változás, hanem a hallgathatatlanból sikerült egészen élvezhetőt összehozni.
Voltak korlátok az elhelyezési lehetőségekben, azon belül max. néhány tucat variáció, szerencsére a legjobbnak érzett mennyiség és pozíció(k) egybeestek a tetszetős kinézettel.

Nálad - emlékeim szerint - nem tökéletesek az akusztikai körülmények, de nem is katasztrofálisak. A változás pozitív jellege egy szőnyeg, függöny stb. hozzáadása esetén, gondolom jól megfogalmazható, a "természetes nyersesség" lehet, csak megszokása a helyiségnek, amely nem csak a zenehallgatásra vonatkozik. A túlcsillapítás egyébként nekem sem tetszik, erre akkor jöttem rá, amikor az új helyre bepakoltam az összes panelt, amit a Z.É.T.-ben használtam.

Albert Einstein

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: hifis »

készített néhány elnyelő panelt, miután nagyon zengett a szoba. Ezeket próbálgattuk, 8db kb. 500X1000mm-es panelt pakolgattunk, míg a legjobb hangot sikerült összehozni, a lehető legesztétikusabb elhelyezéssel kombinálva. Az volt érdekes, hogy mennyire jól hallható volt egy-egy darab ki-be-áthelyezésével
Jó beszámoló, részemről is Esel a nyerő!
Ami a szobaakusztikai elemeket illeti, nálam másképp múködött a dolog. Én is próbálkoztam az alulcsillapítottság gyógyításával, de valahogy semmi berakott cucc nem segített igazán. A basszus csapda durván fejbeverte a hangzást, és még a balansz is felborult. A felaggatott pokrócok, elhúzott sötétítő függöny pedig színezte a hangot, elvesztette a természetes "nyersességét".
Szerintem jól kezelni a szobaakusztikát a legnehezebb feladatok egyike. Valószínű csak nagyon pontos mérésekkel, tervezett elemekkel, próbákkal lehetséges. Spontán, ötletszerűen variálva akármilyen elemekkel lehet, hogy valamiben javít, de másban meg nagyobbat ronthat. Nálam jobban bejött, ha hagyom a csudába az egészet.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

A többiről vagy beszámol, vagy örök titok marad.

Beszámol!

Az a gondom, hogy nem könnyű és kell egy kis "előzményismertető" hozzá.

A napokban voltam egy barátomnál, akinek nem túl szerencsés a szobája, mert ha élni is szeretne benne, akkor keresztbe kell felállítania a rendszert. Örökös vesszőparipám, hogy normálisan kell installálni minden rendszert, aminek nagyon fontos tétele a szobaakusztika.
Nála egy milliós nagyságrendű aktív stúdiómonitor pár szolgál, s most készített néhány elnyelő panelt, miután nagyon zengett a szoba. Ezeket próbálgattuk, 8db kb. 500X1000mm-es panelt pakolgattunk, míg a legjobb hangot sikerült összehozni, a lehető legesztétikusabb elhelyezéssel kombinálva. Az volt érdekes, hogy mennyire jól hallható volt egy-egy darab ki-be-áthelyezésével hogyan és milyen irányba változott a kapott hang. Ezután két kábelrendszert hasonlítottunk össze röviden, s kisebb - de azért jól hallható - változást hozott, mint akár 1db panel áthelyezése, rendszerbe illesztése. Ekkor ismét erősödött határozott álláspontom, miszerint legalább vicces, amikor százezreket költ valaki kábelekre, de nem hajlandó energiát fektetni a szobaakusztika rendberakására. (ezután még hangolgattuk az aktív dobozokat, ahol kiderült, máshol érdemes beavatkozni, mint eddig hittük, a lényeg - mindketten örültünk, mert végre úgy szólt a Recoil Want című dala, ahogy szeretem/kell, de a barátom is elégedett volt minden más zenével is.)

Ezután jött egy újabb állomás - Esel meglátogatott....

Nálam egy pár, Kalmi-Pisti80-Z.É.T. fejlesztésű Storm SE rezegteti a levegőt, őket egy ESEL szimmetrikus, hangerőszabályzós végfok hajtja, előtte pedig két ESEL DAC volt felváltva, egy lágyabban zenélő aszimmetrikus és egy szimmetrikus, de nem végleges verziójú. Futómű gyanánt egy alig tuningolt Denon multiplayer, kábelezés Zimonyi "Black Line".
A napokban az egyik Zimonyi tápkábelben elengedett a forrasztás, ezért bekerült egy másik gyártó kábele. Az egész sokkal "lassabb", elkentebb lett, de amire nem számítottam, beszorult tőle a hang a két doboz közé. Mélysége, hangszerméretek rendben, még a magassági kiterjedése is jó a színpadnak ("aura"), de a szélesség elveszett.

Laci megjött, kis beszélgetés után "ráhallgattam" a jelenlegi felállásra (aszimmetrikus DAC-kal) amikor Esel elkezdte kritizálni a hangot. Nincs teljes átfedés a hifis szókincsünkben, így nem voltam biztos abban, hogy amit kifogásolt, az a szobaakusztikámból fakadó felsőbasszus kiemelés, vagy csak "kicsit bogaras az öreg", túlzottan hozzászokott a szélessávúhoz otthon.

Ezután bekötöttük az új GEN.4-nek nevezett, de valójában először véglegesnek tekintett szimmetrikus DAC-ot.
Mindenben - hangsúlyozom, MINDENBEN! - kategóriákkal jobb hang! (mindezt úgy, hogy már az aszimmetrikus is egy kiváló, ár/érték arányban szerintem verhetetlen darab)

Laci még ekkor is hiányolta a basszus alját és koppanósnak nevezte a felsőbasszust. Jött az ötlete, hogy cseréljük ki a digitális kábelt az általa használt referencia madzagra.

Ekkor jött a döbbenet! Szerinte megjöttek a hiányolt mélyek és elmaradt a kopogás, szerintem pedig...

Atyaég!

Elkezdtem cserélgetni a zenéket, s becsukott szemmel élveztem az összeset, de olyan mértékben tetszett amit hallottam, hogy - ez most túlzónak fog tűnni, pedig csak őszintén és férfiasan bevallom - egyszerűen, több alkalommal is könny szökött a szemembe, mégpedig örömkönnyek!

Minden zene - szobahangerőn vagy akár hangosan - de úgy ragadott magával, mint amikor igazán sikerül ráhangolódnom egy koncertre és érzelmileg magával ragad az előadás.
Nem tudom pontosan megfogalmazni, de áradt felém a bugi, simogatott és közben mégis felkorbácsolta az érzelmeim, meglepett, miközben semmi más nem történt, mint az, hogy természetes volt minden. Nincs rá szavam, amivel kifejezhetném. Pedig próbálom, tényleg. Nem létrehozta a zenét, hanem hagyta megtörténni. Nem hangszínei voltak, hanem zene. Nem ritmikája volt, hanem zene.
Nem tisztasága volt, nem jó sávszélei, nem egységes megszólalása, nem hangulatos előadásmódja, nem dinamika, nem a "mintha most jobb lenne" érzés, hanem zene-zene-zene.
Persze mindazon jelzők is igazak, melyeket felsoroltam, de valahogy nem az a lényeg.
Szinte nem is hiszem el, hogy egy nyilvános fórumon leírom mindezt, hiszen biztosan elfogult vagyok, biztosan meghibbantam, biztosan "mittudoménmi", de vagy ÍGY írom le, vagy "örök titok marad".

Ezután Laci, "Esel zsargonnal" elmondta a - már jóval pozitívabb - véleményét a hangdobozról és megegyeztünk abban, hogy a földi lét az "is-is" világa, nem a "vagy-vagy"-é, nem a szobaakusztika, vagy a hangsugárzó, vagy a forrás, esetleg a kábelezés a legfontosabb rendszerelem, hanem mindegyik! Tehát, rendszert kell építenie a zeneszerető hifistáknak és nem készülékeket összevásárolni! (micsoda közhely, de mégis megreccsentő erejű, ha felismerjük a saját esetünkben)

Hát, körülbelül ennyi történt nálam pénteken... azóta nem kötöttem be a "régi rendszert", soha többé nem akarok kisebb élményt a zenehallgatástól, mint amit ebben a szűk 2 órában kaptam.
Ilyenebbet-olyanabbat hallottam már - igaz azok az "ilyenebbek-olyanabbak" árcédulái is szélesebbek voltak - de élvezetesebbet én még soha...

Albert Einstein

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Megerősítést nyert?

Péntek kora délután rászántunk egy kis időt. Érdekes, hangszerhangokról szó sem volt. A többiről vagy beszámol, vagy örök titok marad.
(A Nála lévő hangfalról ez alatt az idő alatt megváltozott a véleményem. Nem az én izlésem szerinti, de rendesen megszólalt. Hibáját alig hallottam.)

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most, hogy megtapasztaltad, változott a véleményed?

Megerősítést nyert?

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Lábdob a hifiből... ...és egyéb valósághű hangszerhangok?

Most, hogy megtapasztaltad, változott a véleményed?

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Inkább csak szélesebb, mint a mostani.

Ha jól gondolom a levegő útja 3 méter, nem a hangfal külső mérete.

B. Laci, én nem úgy fognám meg, hogy ugyanolyan, hanem úgy, hogy nem nagyon tudtam megmondani csukott szemmel, miben más. Furcsa, nagyon furcsa, bár azt hiszem ez az érzés csak az egyik oldala nálam a dolgoknak. (A másik oldalát a fantáziára bízom)

Buga: Banánhéj nóta nagyon jó, nekem a kedvencem a Fekete Péter. A hangulata verhetetlen!
http://www.youtube.com/watch?v=uhxVpAjFsjc
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”