Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
- Vasti
- Fórumlakó

- Értékelés: 349
Intel® Ultimate N WiFi Link 5300 Mini PCI-E eladó
Meg tudom könnyíteni a dolgod, ha küldesz privátban egy címet. Elküldöm, kipróbálod és meglátjuk... :-)
Ez nagyon kedves felajnánlás, köszönöm :-)
De tegnap levettem a gép alját (úgyis ideje volt már kiporolni) , és tényleg van benne egy szabad slot - de az teljes hosszúságú, nem fél. Azt sem tudom, hogy a BT-vel mi lenne, ha beletennék még egy kártyát, és átdugnám az antennákat? Azokat az antennákat használná a BT is, vagy van NYÁK antennája a kártyán?
Utána kellene olvasnom... ;-)
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Meg tudom könnyíteni a dolgod, ha küldesz privátban egy címet. Elküldöm, kipróbálod és meglátjuk... :-)
Hát, most már még erősebben gondolkodok ;-)
Meg kellene néznem, talán van még egy pcie slot a gépemben... Lenovo B590, MINTHA azt olvastam volna, hogy van benne egy pcie/msata hely is.
És utána kellene olvasnom, hogy mi a pontos helyzet az antennákkal (bár 2.4 / 5GHz-es routeremnek is csak két antennája van, nem hiszem, hogy olyan sokat cicáztak a frekvenciákkal ;-)
Ha hely is van, meg az antenna is használható biztosan 5GHz-en, akkor maradna a mostani kártya a BT miatt, és mellé tenném ezt wifi-nek. Remélem, a wifi és a BT antenna nem közös, mert akkor megint ott vagyok, hogy... ;-)
Nem könnyű kérdés ez kérem ;-)
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Vasti
- Fórumlakó

Hát, most már még erősebben gondolkodok ;-)
Meg kellene néznem, talán van még egy pcie slot a gépemben... Lenovo B590, MINTHA azt olvastam volna, hogy van benne egy pcie/msata hely is.
És utána kellene olvasnom, hogy mi a pontos helyzet az antennákkal (bár 2.4 / 5GHz-es routeremnek is csak két antennája van, nem hiszem, hogy olyan sokat cicáztak a frekvenciákkal ;-)
Ha hely is van, meg az antenna is használható biztosan 5GHz-en, akkor maradna a mostani kártya a BT miatt, és mellé tenném ezt wifi-nek. Remélem, a wifi és a BT antenna nem közös, mert akkor megint ott vagyok, hogy... ;-)
Nem könnyű kérdés ez kérem ;-)
- adamthebrave
- V.I.P.

legyen 4 000,-
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.

Up
- adamthebrave
- V.I.P.

Ez csak Wifi, 5 Ghz-en még nem használtam, de amit tud, azt jól tudja... ;-)
Köszönöm, ez alapján akár még működhetne is ;-)
De ez BT modul is egyben? Mert a mostani 2230 kártyám az wifi + BT, és a BT az kell is nekem (egér...)
Ja, és milyen átviteli sebességet tudott ez a kütyü 5GHz-en, már ha mérted? Mert a mostani csak 2,4GHz-et tud, ami elvileg 300Mbit/s, de sajnos ha nagy a "forgalom", meg sem közelíti: kábelt a notihoz nem tudok húzni, viszont kellene nagyon valami alternatíva, mert ha rajta lóg a család a wifi-n, akkor akár 2-3MB/s átvitelt is képes kipréselni magából a rendszer, ami már szinte halálos ;-) Ezért gondoltam arra, hogy az 5GHz csak az enyém lenne ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

Köszönöm, ez alapján akár még működhetne is ;-)
De ez BT modul is egyben? Mert a mostani 2230 kártyám az wifi + BT, és a BT az kell is nekem (egér...)
Ja, és milyen átviteli sebességet tudott ez a kütyü 5GHz-en, már ha mérted? Mert a mostani csak 2,4GHz-et tud, ami elvileg 300Mbit/s, de sajnos ha nagy a "forgalom", meg sem közelíti: kábelt a notihoz nem tudok húzni, viszont kellene nagyon valami alternatíva, mert ha rajta lóg a család a wifi-n, akkor akár 2-3MB/s átvitelt is képes kipréselni magából a rendszer, ami már szinte halálos ;-) Ezért gondoltam arra, hogy az 5GHz csak az enyém lenne ;-)
- adamthebrave
- V.I.P.

Ezt találtam antenna ügyben, ami nem említi, hogy külön antenna kellene, maximum azt, hogy gyárilag az eltérő hullámhosszok miatt más méretűre készítik. Külső antennánál találtam videót, ahol a spirált lerövidítették az 5 Ghz- miatt, de a belsőknél más a helyzet.
https://community.aerohive.com/aerohive ... 5g_antenna
"1. General
Radio Frequency has a set of physical properties. One of those is the wavelength of the signal. On 2,4 GHz this is approximately 12,5 cm (4.92 inches) and 5-6 cm (2-2.3 inches) on 5 GHz. The difference and approximation is due to the fact that the wavelength is the result of the direct correlation of the exact frequency (2,400 - 2,483.5 GHz in 2.4 GHz range and 5,250 to 5,725 GHz in 5GHz range).
To optimise sending and receiving the signal, antenna is designed around those physical properties. The elements inside the antennas will vary in size to match the wavelength (or more commonly 1/4 or 1/8th the size of the wavelength).
So first and foremost difference in between is the size of the antennas. 2.4 GHz antennas are bigger than 5GHz antennas. Mind that the same size antenna enclosure may be used for various reasons, two biggest ones being the cost of development and production and also overall aesthetics.
There are many types of the antenna types available, dipole omni antennas, patch, and yagi antennas, just to name a few. There are many subtypes, to many to name all of them here. Different antenna type will provide different RF pattern. Starting with dipole-omni antenna that will provide 360 degree coverage in vertical setup (point of the antenna facing straight up or down) to focused, narrow width antennas used for Point to Point communication. And everything in between. The RF focus will result in the higher gain of the antenna as it directs all the available energy into certain direction.
2. Aerohive specific
a) integrated antennas:
All our new products have dual-polarised integrated antennas. Polarization is the orientation of the elements within the antenna that allow sending/receiving the signal in certain alignment. This allows our units to be placed on the celling and on the walls, depending on the RF design you are pursuing. It also allows for better reception of the signal originated from mobile devices that often change orientation while additionally providing advanced features like dual polarized MRC. more specifics can be found in our Hardware reference guide: http://www.aerohive.com/330000/docs/h...
Properties of specific antennas and their coverage pattern can be found in the data-sheet documents for each product. "
Remélem tudtam segíteni.
- adamthebrave
- V.I.P.

Jó a kérdés, sajnos nem tudok rá válaszolni, de utánanézek.
Helló!
Nagyon érdekelne engem egy ilyen, csak....
Mi a helyzet az antennával? Mert ha jól tudom, a 2,4GHz-es antenna nem jó 5GHz-re :-( A gépemben most csak 2,4Ghz-et tudó wifi van, hogyan tudnám benne használni az 5GHz-es kütyüt? Ezt nem tudom sajna.
Üdv: Vasti
- Vasti
- Fórumlakó

Helló!
Nagyon érdekelne engem egy ilyen, csak....
Mi a helyzet az antennával? Mert ha jól tudom, a 2,4GHz-es antenna nem jó 5GHz-re :-( A gépemben most csak 2,4Ghz-et tudó wifi van, hogyan tudnám benne használni az 5GHz-es kütyüt? Ezt nem tudom sajna.
Üdv: Vasti
- adamthebrave
- V.I.P.

Eladó egy tökéletes állapotban lévő Intel 533AN HNW WLan Mini PCI-E kártya.
The Intel® WiFi Link 5000 is a family of IEEE 802.11a/b/g/n wireless network adapters that operate in both the 2.4 GHz and 5.0 GHz spectra. These adapters, available in both PCIe* Mini Card and Half Mini Card form factor deliver up to 450 Mbps of bandwidth¹,² via features such as MIMO technology, 40 MHz Channel support, and Packet Aggregation.
The widespread acceptance of 802.11n products has been driven by users seeking to exchange information in a timely manner, stream High Definition (HD) video, and handle voice, video, and data traffic concurrently. This has led to the adoption of 802.11n as a key technology component in both Consumer and Enterprise notebook PCs. The Intel® WiFi Link 5000 Series Wireless Adapters incorporate this 802.11n technology with the Intel® Ultimate N WiFi Link 5300 Series delivering leading edge bandwidths of up to 450Mbps¹.
Irányár: 9 000,- HUF
További infó: http://www.intel.com/products/wireless/adapters/5000/
Driver (van hivatalos 8.1): http://www.intel.com/p/en_US/support/hi ... /5300-5100