Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk
El kellene döntened, most maikor mi van: az amit itt írsz, vagy az amit a privát üzenetekben? Nem tudok ugyanis követni a kétféle kommunikációt.
Én téged nem tudlak követni.
Kezdődik minden elölről.Addig csűröd,csavarod a dolgolokat,míg végleg berágatsz.
Persze ez téged hatalmas élvezettel tölt el.
Úgy látom megint be fogom zárni ezt a csevegő topicot.Ezért kár volt megnyitnom.
Engem az zavar,hogy te még arra sem vagy képes,ha szeretnél valamit,akkor írj egy privát üzenetet.
Mi lenne,ha én arra kérnélek,hogy szeretnék hírdetni a penna oldalán?
Miután megkaptam az ingyenes lehetőséget,utána naponta rekalmálnék valamiért.Te naponta ezt teszed.Egy idő után már hihetetlen fárasztó tud lenni.
Nézd meg pár nap óta hányszor reklamáltál valamiért.A múltban ugyan ezt tetted.
A többi ker topicban lévő cégekkel soha semmi bajom sincs.
Nem fura,hogy minden konfliktus veled van,pedig a ti termékeitek picit sem zavarják a mi eladásainkat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
1. Miből gondolod, hogy még egy csevegő topikot akarok nyitni?
2. A Privát üzeneteidben nem ez van. Nem lehetne azzal szinkronban lévő módon kommunikálni? Most akkor melyik az indok : ez vagy amit a privát üzeneteidben írsz?
Mint írtam,szívesen nyitunk új,nem csevegő topicot.
Mivel semmit sem szoktál törölni,így moderátori jogkörre sincs szükséged.
örülnék,ha nem szítanál újra veszekedést.gondolom mindenki láthatja,hogy a moderátori jogkör kivételével minden a régi.
További szép napot.
El kellene döntened, most maikor mi van: az amit itt írsz, vagy az amit a privát üzenetekben? Nem tudok ugyanis követni a kétféle kommunikációt.
2. A Privát üzeneteidben nem ez van. Nem lehetne azzal szinkronban lévő módon kommunikálni? Most akkor melyik az indok : ez vagy amit a privát üzeneteidben írsz?
Mint írtam,szívesen nyitunk új,nem csevegő topicot.
Mivel semmit sem szoktál törölni,így moderátori jogkörre sincs szükséged.
örülnék,ha nem szítanál újra veszekedést.gondolom mindenki láthatja,hogy a moderátori jogkör kivételével minden a régi.
További szép napot.
Webáruház:
A moderátori jogosultságom visszaállítása viszont úgy látom, hogy csak nem megy. Valami nagy baj lehet a technikával...Mert ugye valami szándékos, szivatás jellegű hátsó gondolatot semmiképpen sem feltételezne az ember.
ON
Minden ker topicban 1 csevegő topic működik.
Nem szeretném,ha több nyílna a jövőben sem.
Szolgálati közlemény topic helyett úgy gondolom egy privát üzenet célravezetőbb.
Egyelőre ezen indokok miatt nincs módomban visszaállítani a moderátori jogkört.Mivel Penna soha semmit sem törölt,így nincs is rá szüksége.
Ha megírja privátban,vagy itt,hogy milyen szakmai (nem csevegő) topicot szeretne nyitni,akkor azt szívesen megcsináljuk.
Jé!!!!!!!
A moderátori jogosultságom visszaállítása viszont úgy látom, hogy csak nem megy. Valami nagy baj lehet a technikával...Mert ugye valami szándékos, szivatás jellegű hátsó gondolatot semmiképpen sem feltételezne az ember.
ON
Minden ker topicban 1 csevegő topic működik.
Nem szeretném,ha több nyílna a jövőben sem.
Szolgálati közlemény topic helyett úgy gondolom egy privát üzenet célravezetőbb.
Egyelőre ezen indokok miatt nincs módomban visszaállítani a moderátori jogkört.Mivel Penna soha semmit sem törölt,így nincs is rá szüksége.
Ha megírja privátban,vagy itt,hogy milyen szakmai (nem csevegő) topicot szeretne nyitni,akkor azt szívesen megcsináljuk.
Webáruház:
OFFLátom van élet a moderációs fronton, kösz a CES2008 fórumot
A Szolgálati közlemények és Belépési problémák topikok még mindig hiányoznak, esetleg csak a történelmi hűség kedvéért vissza lehetne rakni őket is.
ON
OFF
Intenzív egyeztetés folyik a háttérben privát üzeneteken keresztül. Megkértem atc-t hogy a tartalmáról tájékoztassa az itt olvasgatókat, mert úgy lenne illendő. Nem kellene a privát üzenetek mögé bújni, tessék arcot tenni a szándékok mögé.
ON
OFF
Látom van élet a moderációs fronton, kösz a CES2008 fórumot
A Szolgálati közlemények és Belépési problémák topikok még mindig hiányoznak, esetleg csak a történelmi hűség kedvéért vissza lehetne rakni őket is.
ON
Máraitól legutóbb az Erősítő c. könyvet olvastam - milyen érdekes cím - ami azokról a világi és egyházi személyekről szól, akik az inkvizíciós eljárás során erősítik, felkészítik az áldozatot a rá váró megpróbáltatásokra. természetesen maguknak az erősítőknek a szemszögéből, azaz itt ők a főszereplők. További érdekesség, hogy pont Giordano Bruno pere idején játszódik a történet...
Erősítő
Próbáltam a Google-ban többféle hifi eszköz és Márai kombinációjára keresni. A legtöbb találat a Márai és DAC szókapcsolatok esetén jelent meg, persze a DAC itt a szó eredeti és nem digitális/analóg konverter értelmében
A keresés közben az is kiderült, hogy mindenféle rendű, rangú, politikai szemlélettel rendelkező kritikusok, szervezetek képes a politikai és irodalmi paletta minden oldaláról valami számukra fontos napi aktualitást találni Márai munkássága kapcsán.
Sajnos ugyanez elmondható Wass Alberttel kapcsolatban is, hogy vagy egekig magasztalják, vagy a földbe döngölik, oldalfüggően. Pedig egyszerűen csak olvasni kellene, belemagyarázás helyett...
Na ezért szoktam mostanában Asimovot olvasni
Hátha most megjelenik.
Pfff
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Márai mostanában valahogy nem jut el igazán hozzám, az elmúlt másfél-két évben annyi minden történt, olyan sok mindenben változott az életem, hogy alkalmatlanná váltam (végleg vagy örökké- ki tudja) a befogadására. A feleségem viszont lelkesen olvassa. Meg tudom érteni azokat is, akik ma egész napjukat a Duna TV előtt töltik.
Máraitól legutóbb az Erősítő c. könyvet olvastam - milyen érdekes cím - ami azokról a világi és egyházi személyekről szól, akik az inkvizíciós eljárás során erősítik, felkészítik az áldozatot a rá váró megpróbáltatásokra. természetesen maguknak az erősítőknek a szemszögéből, azaz itt ők a főszereplők. További érdekesség, hogy pont Giordano Bruno pere idején játszódik a történet...
Erősítő
Próbáltam a Google-ban többféle hifi eszköz és Márai kombinációjára keresni. A legtöbb találat a Márai és DAC szókapcsolatok esetén jelent meg, persze a DAC itt a szó eredeti és nem digitális/analóg konverter értelmében
A keresés közben az is kiderült, hogy mindenféle rendű, rangú, politikai szemlélettel rendelkező kritikusok, szervezetek képes a politikai és irodalmi paletta minden oldaláról valami számukra fontos napi aktualitást találni Márai munkássága kapcsán.
OFF:
Most van a hétvégén a bristoli hifi show és a japán AV Festa is, ahol rengeteg érdekes DIY ötlet mutatja meg magát, amikből soha nem lesz termék, de tanulságosak.
Ha valaki erre járó moderátor visszaadná nekünk a CES2008 és egyéb kiállítások topikot, akkor számos érdekességgel lehetne megtölteni a két kiállítás kapcsán.
Tudom, hogy megvan a HiFi fórumban, de jobban esne, ha visszakerülne ide, ahonnan indult.
ON
ON2
Ugye nem baj, ha egy-két naponta rákérdezek, a moderátori jogaim visszaadására?
OFF2
Na akkor valami vidámabb téma is.
Hifi karikatúrák Charles Rodrigues tollából, az amerikai Stereo Review-ban jelentek meg sok évvel ezelőtt
Úgy látszik nem jelent meg a kép, amit beraktam a karikatúrák illusztrálására.
Hátha most megjelenik.
Ó, ezekről eszembe jut az egyik kedvenc könyvem, Elliot Aronson A társas lénye. Abban vannak ehhez hasonló rendkívül lényegretörő karikatúrák. Azt hsizem hétvégén ismét átfutom. Legalább olyan izgalmas és szórakoztató mint a lentebb ajánlott Márai, legalábbis szerintem.
Olyasmikről van benne szó, mint Festinger kognitívdisszonancia-elmélete.
Minden ember törekszik a tudattartalmi ellentmondások csökkentésére, amelyek akkor lépnek fel, amikor valamilyen új információ ellentmond a korábbi tudattartalomnak. Leon Festinger azt jósolta, hogy az emberek arra motiváltak, hogy az attitűdjükkel egybehangzó információkkal találkozzanak, és elkerüljék az azokkal disszonáns információkat, azért, hogy egy döntést stabilizáljanak.....
Igen érdekes téma.
Érdemes elolvasni Fehér Katalin tanulmányát a mediakutato.hu-n, ahol sok mindent, amit látunk a reklámokban vezet vissza a kognitív hatások összességére. Nem könnyű téma, különösen így szombat reggel
http://www.mediakutato.hu/cikk/2008_03_ ... as/01.html
Márai mostanában valahogy nem jut el igazán hozzám, az elmúlt másfél-két évben annyi minden történt, olyan sok mindenben változott az életem, hogy alkalmatlanná váltam (végleg vagy örökké- ki tudja) a befogadására. A feleségem viszont lelkesen olvassa. Meg tudom érteni azokat is, akik ma egész napjukat a Duna TV előtt töltik.
A Bostoni Szimfónikusok honlapján 3 illetve 12 hónapra elő lehet fizetni a kiadványokra. Az előbbi 30 az utóbbi 50 USD.
BSO Digital Music Subscription.
30 dollárért az alábbi albumokat lehet letölteni:
Hifi karikatúrák Charles Rodrigues tollából, az amerikai Stereo Review-ban jelentek meg sok évvel ezelőtt
Úgy látszik nem jelent meg a kép, amit beraktam a karikatúrák illusztrálására.
Hátha most megjelenik.
Talán érdekel valakit az új médiatörvény vitája, illetve a szakmai szervezetek, szakértők vitája.
Néhány általam érdekesnek tartott link:
Cs. Kádár Péter magánvéleménye
Csillag Ádám filmrendező felhívása és kiáltványa
Dr Enyedi Nagy Mihály állásfoglalása
További vélemények összegyűjtve.
Úgy tűnik szakma még nem volt olyan egységesen elutasító egy ilyen jelentőségű törvénytervezettel szemben, mint most.
Holnap Márai nap lesz a Duna TV-ben.
13.15-kor emlékezés Márai Sándorra, majd 13.45-től A gyertyák csonkig égnek c. filmet vetítik.
19.55-kor Dokumentumfil Márai életéről, majd 20.50-től Az emigráns - Minden másképpen van. c. filmdrámát láthatjuk Bács Ferenccel.
Ez nagyon jó, én ugyan holnap nem látom. de felvetetem. Holnap lesz a halála évfordulója.
A Minden másképpen van-t már láttam. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Köszönjük!
Ha más nem is, én megköszönöm a közbenjárásod
És külön köszönöm a NAIM topikban tett hsz.-d, az őszinteséged, amivel benned előjött érzéseket, őszinte szavakat leírtad, amiben én is osztozom, mert így érzek.
És akkor most, bár ezt egyáltalán nem szerettem volna, hogy ezt a mondatot valaha itt leírom:
"Bástya elvtárs megkóstolja a "magyar narancs"-ot, ami tulajdonképpen közönséges citrom volt....
"
És akkor most egy kis időre elmegyek, (7 fő) ide megyünk egy kicsit kikapcsolódni.
Csak annyit kérek atc-től, hogy a nekem szóló akár pozitív akár negatív hsz.-ket innen ne törölje ki, legalábbis csütörtökig.
Jó fórumozást kívánok
Obama titkos lemezgyűjteménye
Köszönjük!
Tudom telhetetlen vagyok, de ha már megnyílt ez a topik, akkor talán visszakaphatnám a moderátori jogosultságomat is. Ha nem nagy kérés.
""offtopic"" Egyre jobban érdekel ez az aktív hangfal, technikai leírásban szuper dolgok vannak. Itthon nics forgalmazó (vagy csak én nem találom) pedig szívesen meghallgatnám! AVI ADM 9.1
Bécs, Pozsony?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
""offtopic"" Egyre jobban érdekel ez az aktív hangfal, technikai leírásban szuper dolgok vannak. Itthon nics forgalmazó (vagy csak én nem találom) pedig szívesen meghallgatnám! AVI ADM 9.1
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Ez egy érdekes tanulmány, arról szól, hogy a szemüveg, haj, kalap és általában a ruházat, hogyan befolyásolja a fej ás a hallójárat adta átviteli rendszer mérhető tulajdonságait (már legalábbis műfej esetében). A szemüveg és a ruházat kevéssé, a haj mennyisége és a frizura már nagyobb mennyiségben, főképpen 7 kHz fölött, a kalapok 5 kHz fölött
Sajnos nincs meg a teljes kiadvány pedig a második része különösen érdekes lehet, ahol az érzékelésre vonatkozó részleteket tanulmányozzák.
------------------------------
"Riederer, "Effects of eye-glasses, hair, headgear, and clothing on measured head-related transfer functions Part Ib"
J. Acoust. Soc. Am. Volume 114, Issue 4, pp. 2388-2388 (October 2003)
Extensive head-related transfer function (HRTF) measurements show high HRTF repeatability, consequences of different measurement methods, and conditions covering the whole three-dimensional space [Riederer, J. Audio Eng. Soc. (Abstracts) 46, 1036 (1998), preprint 4846].
This study concentrates on specific effects on HRTFs carefully re-measured on the same Cortex dummy head applying Sennheiser KE4-211-2 microphones at its silicone putty blocked ear-canal entrances, employing 252 sound incidents including seven elevations. The effects of five different wigs (synthetic, natural, thick, thin, long and short hair) with varied hairstyles, four hats (cap, bicycle helmet, mens and womens trilby), clothes (alpaca pullover, bicycling drymax-jacket) and spectacles were investigated under 28 combinations.
The influences are highly dependent on direction, frequency, and case. Clothes and eye-glasses affect minimally HRTF; hair has a stronger effect, depending on the actual hairdo (typically above 7 kHz). Hats alter intensively HRTFs (typically above 5 kHz), depending on the model. The measurements give deeper insight to the development of idiosyncratic features in binaural localization cues. The second part of the study addresses their perceptual effects."
Jajdejó!
Már nincs sok hajam.
Akkor jól hallok?
Nem, ez azt jelenti, hogy ha lenne egy Rád erősen hasonlító műfej, akkor annak a hallórendszerében jobb eredményeket lehetne mérni kevesebb hajjal
Ez egy érdekes tanulmány, arról szól, .......[/i]
Jajdejó!
Már nincs sok hajam.
Akkor jól hallok?
Nekem legalább két olyan tényező van, amitől rosszul hallok ...
Ez egy érdekes tanulmány, arról szól, hogy a szemüveg, haj, kalap és általában a ruházat, hogyan befolyásolja a fej ás a hallójárat adta átviteli rendszer mérhető tulajdonságait (már legalábbis műfej esetében). A szemüveg és a ruházat kevéssé, a haj mennyisége és a frizura már nagyobb mennyiségben, főképpen 7 kHz fölött, a kalapok 5 kHz fölött
Sajnos nincs meg a teljes kiadvány pedig a második része különösen érdekes lehet, ahol az érzékelésre vonatkozó részleteket tanulmányozzák.
------------------------------
"Riederer, "Effects of eye-glasses, hair, headgear, and clothing on measured head-related transfer functions Part Ib"
J. Acoust. Soc. Am. Volume 114, Issue 4, pp. 2388-2388 (October 2003)
Extensive head-related transfer function (HRTF) measurements show high HRTF repeatability, consequences of different measurement methods, and conditions covering the whole three-dimensional space [Riederer, J. Audio Eng. Soc. (Abstracts) 46, 1036 (1998), preprint 4846].
This study concentrates on specific effects on HRTFs carefully re-measured on the same Cortex dummy head applying Sennheiser KE4-211-2 microphones at its silicone putty blocked ear-canal entrances, employing 252 sound incidents including seven elevations. The effects of five different wigs (synthetic, natural, thick, thin, long and short hair) with varied hairstyles, four hats (cap, bicycle helmet, mens and womens trilby), clothes (alpaca pullover, bicycling drymax-jacket) and spectacles were investigated under 28 combinations.
The influences are highly dependent on direction, frequency, and case. Clothes and eye-glasses affect minimally HRTF; hair has a stronger effect, depending on the actual hairdo (typically above 7 kHz). Hats alter intensively HRTFs (typically above 5 kHz), depending on the model. The measurements give deeper insight to the development of idiosyncratic features in binaural localization cues. The second part of the study addresses their perceptual effects."
Jajdejó!
Már nincs sok hajam.
Akkor jól hallok?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<