Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hauppauge WinTV PVR-350
Hauppauge WinTV PVR-350
András. Megjött a pénz. Köszönöm. Küldöm a csomagot.
Elkelt!
Oké. Köszi. Várom.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
András. Megjött a pénz. Köszönöm. Küldöm a csomagot.
Elkelt!
Hauppauge WinTV PVR-350
Holnap délelött tudom utalni a pénzt, ha adsz egy számlaszámot. Szerintem kezdheted csomagolni! Szerinted mennyi idő amíg elér cucc Szegedre?
Szerda reggel küldöd. Max. csütörtökre megjön a pénz. Csüt. feladom, talán péntekre odaér. De max. hétfőre.
Privátban mindjárt írok sz.számot.
Ment a pm.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Holnap délelött tudom utalni a pénzt, ha adsz egy számlaszámot. Szerintem kezdheted csomagolni! Szerinted mennyi idő amíg elér cucc Szegedre?
Szerda reggel küldöd. Max. csütörtökre megjön a pénz. Csüt. feladom, talán péntekre odaér. De max. hétfőre.
Privátban mindjárt írok sz.számot.
Hauppauge WinTV PVR-350
András, most akkor kell a kártya?
Kell!!!
Bocs, de nem voltam. Holnap délelött tudom utalni a pénzt, ha adsz egy számlaszámot. Szerintem kezdheted csomagolni!
Szerinted mennyi idő amíg elér cucc Szegedre?
Hauppauge WinTV PVR-350
Nekem a postai utánvétel lenne a megfelelő.
1. az kétszer annyiba kerül és így is én fizetem a postát, amit neked kéne
2. van elég hozzászólásom, h meg lehessen bennem bízni, ha nem így van, majd beírják ide a többiek
3. azért van erre szükség, mert volt már aki meggondolta magát, miközbe úton volt a csomag. elhiszem, h nem ilyen vagy, de ezért kell ez
3. ha ez így neked nem felel meg, akkor...
Banki átutaláshoz mit szólsz?
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
1. az kétszer annyiba kerül és így is én fizetem a postát, amit neked kéne
2. van elég hozzászólásom, h meg lehessen bennem bízni, ha nem így van, majd beírják ide a többiek
3. azért van erre szükség, mert volt már aki meggondolta magát, miközbe úton volt a csomag. elhiszem, h nem ilyen vagy, de ezért kell ez
3. ha ez így neked nem felel meg, akkor...
Hauppauge WinTV PVR-350
Helló!
Ha megvan még, akkor érdekelne a kártya. 15.000-et tudok érte adni, ha te fizeted a postaköltséget.
Szia!
Megvan még. Ha előre elküldöd postán a pénzt, akkor elküldöm és állom a postát.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Helló!
Ha megvan még, akkor érdekelne a kártya. 15.000-et tudok érte adni, ha te fizeted a postaköltséget.
Szia!
Megvan még. Ha előre elküldöd postán a pénzt, akkor elküldöm és állom a postát.
Hauppauge WinTV PVR-350
Helló!
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Ez egy up.
15 ezer a kártya + távirányító + doboza + CD + papírok + nemtommégmi (új 28-30e), de már nem megyek pestre - tehát nem tudom már elvinni - és a futárt majd meg kell beszélünk privátban. Vagy el kell jönni érte. Tatabányára. Hibátlan és meg is lehet bennem bízni, tehát a futár még tán jobban is hangzik.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Ha csütörtökig nem kell senkinek, lehet h megtartom. Egyre jobban gondolkozok rajta.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
UP és egyben olyan akció van, h hét eleje / közepe felé talán feltudnám vinni Bp-re 15 ezerért.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
No, szépen elfutottam a hirdetésed mellett. Ma vettem egy PVR 150 MCE-t. No mindegy, biztosan akad valaki más majd.
Hauppauge WinTV PVR-350
No, szépen elfutottam a hirdetésed mellett. Ma vettem egy PVR 150 MCE-t. No mindegy, biztosan akad valaki más majd.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Ez legyen 17.500 Ft és elküldöm az országban bárhova aka. a költégét én állom. Ha erre jársz, tiéd 15.000-ért. Nincs alku. Ez a két variáció él.
-
Vendég
Hauppauge WinTV PVR-350
Megvan mindene. Doboza, távirányító stb. Szerettem, de mivel tervezek egy TV-t ezért idővel fölöslegessé fog válni. 18000 Ft-ért vihető és előre fizetés esetén 2000 Ft-ért az országban bárhova elküldöm futárral. Egyébként a kártya hibátlan. Most olyan 28 ezer körül kapható olcsóbb helyeken, ahogy nézegettem neten árakat...
Megspórolomtam magamnak, h ilyen hosszan írjak, úgyh egy PCWord hivatkozásba egy ilyenre találtam (ld. lent). Nem olvastam végig, de szerintem minden jót/rosszat leírtak róla. Innentől már nem rajtam múlik. Ha van valami egyéb kérdés, jöhet privátban, megpróbálok rá válaszolni. Bár én igazából másra nem használtam, csupán csak TV-t néztem vele.
Lassan 3 hónapja használom a topic címében szereplő digitalizáló kártyát.
A csomagolás kiváló, egyszerű, de mindent mellékel a gyártó, ami csak kellhet:
- Távirányító két elemmel (AAA)
- Scart átalakító
- RCA átalakító
- S-Video átalakító
- Távirányító vevőegység
- A PCI foglalatba illeszthető TV tuner kártya
- Rádióantenna
- Telepítő CD a driverekkel, és a szoftverkörítéssel.
A telepítés egyszerű, a drivereket az eszközkezelőn keresztül könnyen feltehetjük. A CD autostartos, és kiválaszthatjuk a telepítendő szoftvereket is.
IPB kép
A szoftverek közül egyedül az Ulead DVD Movie Factory SE említésre méltó, illetve a gyári WinTV2000 szoftver, ami szerintem nagyon jóra sikerült.
Első indításkor érdemes a hangolással kezdeni a beállítást, bármelyik jelforrást - antenna, vagy kábelTV - válasszuk, a német területet állítsuk be, mert így gyorsan megtalálja az összes csatornát. A csatorna neveket beállíthatjuk, tehát saját nevet adhatunk neki, illetve törölhetjük a szükségtelen állomásokat. Sajnálatos módon a csatornák sorrendje nem módosítható, illetve a finomhangolás funkció sem áll a helyzet magaslatán, de szerencsére ezt nem is kell használni, a tuner nagyon pontosan behangolja az állomást.
A kártya szoftverének kezelőfelülete is igen jól hazsnálható, illetve egyszerű kezelni.
IPB kép
Bal oldalt a hangerő csúszkája található, illetve a csatornaváltó, és a különböző nézetmódok közti gyors váltások (ablakos mód, TV, és teljes képernyő) gombja. A Pref gomb a beállítási panelt hozza elő, itt állíthatjuk be pl. a felvétel kódolási minőségét, azt, hogy mely forrásból jövő képet lássuk (display), illetve a hangon is állíthatunk kisebb mértékben. A többi gomb értelemszerűen kezelhető. A három pötty jelzésű gombbalk az összes behangolt állomást hozhatjuk egy képrenyőre, így egyszerre nézhetjük az összes adó képét. (Surf üzemmód) A Snap gombot megnyomva az éppen lejátszott, illetve a felvétel alatt lévő műsorból lophatunk képet, melynek méretét a Pref menü alatt állíthatjuk be, és a képre klikkelve a jobb egérgombbal menthetjük el. TV/VHS felvétel/lejátszás esetén a 320*240-es képméret javasolható, efelett a kép homályos, elmosódott lehet.
A felvétel igen egyszerű, az általunk megadott mappába menti mpeg2-ben a műsorforrás által sugárzott anyagot. Ez történhet TV-ből, vagy bármely más analóg jelből, pl. VHS videomagnórol is. A kártyához kapott átalakító kábelekkel tökéletes minőségben, hang-csúszás nélkül rögzíthetünk kameráról, vagy VHS magnóról jövő jelet.
A dekódolás minősége többféle lehet, 11 féle minőség áll a rendelkezésünkre, illetve létrehozhatunk saját beállítást is.
VCD (mpeg1) minőségben 1150-es bitrátával 352*288-as felbontásban egy CD-re 68 percnyi anyagot rögzíthetünk.
Ezenkívűl használhatunk 2MBites mpeg2 tömörítést 720*576-os felbontásban, illetve 9.6/12MBit-esben is (ez a legjobb minősége, amit tud a kártya) szintén 720*576-os felbontásban.
Rendelkezésünkre áll kétféle SVCD, és háromféle DVD tömörítés is.
A DVD-k esetében lehetőségük van SP, LP, és ELP minőségű, 720*576-os felbontásban rögzíteni.
A DVD SP esetében 6.4MBites tömörítéssel 90 percnyi anyag fér fel egy 4.7GB-os DVD lemezre (stereo hanggal) , ez percenként 50.83 MB-ot jelent.
DVD LP esetén 4.8MBites tömörítéssel, és 116 percnyi játékidővel számolhatunk, ami 39.2MB/perc helyet jelent.
DVD ELP 3MBites tömörítést, és 26MB/perc játékidőt engedélyez, így egy lemezre 175 percnyi műsort rögzíthetünk.
Tapasztalatom szerint egy VHS felvétel DVD ELP-be történő tömörítéssel is igen jó minőséget kaphatunk, feltételezve, hogy a jelforrás is használható minőségű. A TV-ből rögzített felvétel pedig TV-n visszanézve kiváló minőségű.
A kártya egyetlen hátránya, hogy a tömörítő chip (mpeg chip) hűtőbordája mondhatni jelképes. Túlmelegedése esetén a chip meghibásodásához vezet (nekem már kellet ezért cserélni garanciába egyet), ezért mindenképpen ajánlatos egy 4cm-es videokártya hűtőventillátort rászerelni., Én egy Papst márkájú, ultra-halk, 5000rpm-es fordulatú ventillátort tettem a bordára egy csavarral, és ez tökéletesen lehűti a chip hűtőbordáját. Jelenleg folyamatosan, időben 16/7 időarányban használom a kártyát, folyamatosan VHS kazettákat tömörítek, és írom ki DVD-re. Hűtés nélkül a kártya a 15. film után tönkremegy, a hang torzítani kezd, a kép instabil lesz, akadozik. Hűtéssel mindez a múlté, hibátlanul működik.
Előnyök: Elfogadható ár, remek felszereltség, szinte mindenféle forrásról tudunk digitalizálni, stabil működés, kiváló szoftverek.
A stereo jelforrásokat kiváló minőségben kezeli a kártya.
Hátrányok: Csak hűtéssel lesz hosszú életű. Néha újra kell indítani a WinTV2000 programot, mert nem mindig képes a puffer felvenni a lépést a jellel. Az alapértelmezett 1GB éppen elég, a tökéletes puffereléshez viszont kell a 2GB.
Dolby 5.1, és THX hangnál VHS-ről digitalizálva a hang torznak tűnhet, de visszajátszva már jó, és TV-n sem jelentkezik olyan mértékben, mint digitalizálás közben, de bizonyos esetekben hallható marad.
A távirányító nem mindig működik jól elsőre.
A Teletext driver hibára hivatkozva nem indul.
Összességében nagyon jól, problémamentesen használható eszközről van szó. TV-ből felvételre, illetve analóg jelforrásból digitalizálásra kiválóan alkalmas, könnyen kezelhető szoftverekkel megvásárolható hardvert ismerhetten meg a kártyában.
Az mpeg fájlok szerkesztésére mellékelt programot nem javasolnám, kissé nehézkes a kezelése, helyette a VideoReDo Plus programot ajánlom. A DVD készítésére az Ulead szoftvere kiváló, de a nero is megfelelő lehet.