Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk
Ez az audioasylum-on talált credit card ilyen nagy izgalmakat tud kiváltani? Ezen azért csodálkozok.
Pár napja próbáltam egy kicsit feldobni a topicon az érdeklődést ezzel a Schumann hullámokkall a zenehallgatás kapcsán. Végül is az volna a kérdésem, hogy ez mennyire lehet valós, vagy csak egy a sok egyéb egzaktul soha nem igazolható hifi misztikum közül? A Shumann hullámok és hifi összefüggéséről nagyon kevés hivatkozás található a neten, s ez talán igazolja a feltevésemet.
Egyéb vélemény még?
István
-
Vendég
Feri!
Fáradt vagy már, pihenjél egy kicsit!
hg:
majdnem válaszoltam arra, amit írtál, de aztán rájöttem, hogy végül is semmi közöm hozzá, hogy a hozzászólásaiddal milyen képet alakítasz ki magadról.
Kedves H G!
Többekkel együtt ezennel én is arra biztatlak,hogy nyiss egy saját topicot.
Erről a fórumról,nem lehet rossz véleményed,hiszen rendszeres látógatója vagy.
Az általatok forgalmazott termékek is megérdemelnek ennyit.
Ha te is igy gondolod (amit szivből remélek) akkor GO!!!
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Ezt a 1973-forumtag-Ellington összefüggést csak az érthette félre aki akarta! Lám kinek sikerült Ez hihetetlen olcsó játék HülyeGyerekeknek
Szerintem meg hülyeségeket beszélsz, de masszívan.
Tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hol olvastad, hogy 1973-ban küldte INTERNETEN a képeslapot Duke Ellington az asylumos tagnak????
Feri!
Fáradt vagy már, pihenjél egy kicsit!
Olvasd végig lassabban még egyszer, amit írtam.
Amit pedig nem írtam le, azt kérlek ne add a tollamba.
Hogy könnyebben megértsd, amit írtam, újra elmagyarázom.
Te azt Írtad: "asylumos fórumtagnak küldött 1973-ban"
Erre írtam, sem internet, sem asylum nem volt 1973-ban, ezért asylumos fórumtagnak nem küldhette. ( A pacáknak igen, csak akkor ő még nem volt asylumos fórumtag, hanem csupán Gipsz Jakab lehetett.)
Sehol nem írtam, hogy interneten küldte.
A lapról pedig fenntartom a véleményemet:
1. tintasugaras nyomtatóval nyomtatták
2. az aláírás és a nyomtatott betűk ugyanazzal a tintával vannak nyomtatva
3. 1973-ban nem létezett tintasugaras nyomtató, azaz a Duke Ellington nagy méretű nyomtatott betűít írógéppel, pontmátrixos nyomtatóval nem nyomtathatták, csak nyomdai úton. Az név betűmérete jelentősen nagyobb, mint a másik oldalon található szöveg, amit szövegszerkesztővel készítettek (ami szintén nem létezett még 1973-ban).
4. ha nyomdában nyomtatták a lapot (máshol a nyomtatott szöveg nem készülhetett), az aláírást is ott kellett, hogy nyomtassák, különben nem lenne ugyanolyan színű, mint a nyomtatott szöveg.
(ennek kicsi a valószínűsége)
Szóval szerintem közönséges hamisítvány.
De felőlem mindenki azt hisz, amit akar, a lényegen nem változtat.
Meg aztán jelentősége sincs az egésznek.
Sajnálom, hogy állandó ellenségkép él benned rólam és ez elhomályosítja látásodat.
Hg
-
Vendég
HG!
Komolyan szívesen olvasnék a VTL-ről meg a többi forgalmazott terméketekről!
Jó az, ha az infók együtt vannak egy helyen.
Miért nem nyitsz fórumot?
Feri!
Duke Ellington karácsonyi üdvözlő lapja, amit az egyik asylumos fórumtagnak küldött 1973-ban.
Szerintem Te is bedőltél ennek a képnek.
1973-ban internet sem volt, Asylum meg végképp nem.
HG:
Tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hol olvastad, hogy 1973-ban küldte INTERNETEN a képeslapot Duke Ellington az asylumos tagnak????
Így születik a vallás!
Feri!
Duke Ellington karácsonyi üdvözlő lapja, amit az egyik asylumos fórumtagnak küldött 1973-ban.
HG:
Így születik a vallás!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Szerintem Te is bedőltél ennek a képnek.1973-ban internet sem volt, Asylum meg végképp nem.
Miiiivan???
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Feri!
HG:
Feri!
De mondjuk egy későbbi Asylumos tagnak küldte 73-ban Ellington.
Talán.
Bár elnézve a lapot, egy tintasugaras nyomtatóval nyomtatott közönséges lap.
Szövegszerkesztővel megszerkesztve.
A második lapon a DUKE ELLINGTON szép nagy nyomtatott betűkkel, az aláírás meg tök ugyanazzal a tintával rányomtatva.
De az is lehet, hogy nincs igazam.
Csak már megint a rosszmájam szólt belőlem.
BUÉK mindenkinek!
De komolyan.
Hg
-
Vendég
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves barátomnak, fórumozónak!
Pár napig nem voltam, most már vagyok. Oscar Peterson (szinte napra pontosan James Brown után egy évvel) bekövetkezett szomorú halála után álljon itt egy az Audio Asylumon talált kép. Duke Ellington karácsonyi üdvözlő lapja, amit az egyik asylumos fórumtagnak küldött 1973-ban.
Az evolúciós fejlődés során érdekes alkalmazkodás és hangolódása alakult ki az élő szervezeteknek ezekkel a Schumann hullámokkal. Néhányszáz millió éve még nem léteztek a mesterséges civilizáció által kitalált elektromágneses hullámok, talán ez a villámlások generálta rádiófrekvenciák voltak a legnagyobb intenzitásúak a kozmikus eredetű egyebek mellett. Ezzel a jelenséggel foglalkozó óriási irodalomból most találomra kiszúrtam egyet:
http://www.geocities.com/nwbotanicals1/ ... humann.htm
Ebben egy rész az emberi agy-ideg működéssel összefüggő dolgot foglalja össze:
"In fact, the first mode of these circulating signals has an average value of 7.8Hz with a typical diurnal range of from 7.2 to 8.8 Hz, and the second mode has an average value of 14.1Hz and a range of from 13.2 to 15.8Hz. These match the brain-wave Theta-rhythm and Beta-rhythm nicely. The blank range between the two modes is a very reasonable match with the normal frequency range of the human alpha-rhythm, between 8 - 12Hz or cycles."
Az agyműködésünkre hatással vannak ezek a hullámok, hangulatot viselkedést, élettani folyamatokat befolyásol, hiánya hosszútávon zavarokat okoz. Tehát a szerepe jóval kényesebb, mint a többi ennél nagyobb intenzitású elektromágneses szmogé.
-
Vendég
A lakásunkban használt váltóáramú vezetékezés és a villamos készülékek sokkal nagyobb zavarforrások helyi viszonylatban, mint ezek a távoli dolgok.
A testünkben is jelentős 50Hz-es brummfeszültség csatolódik be, amit jól hallhatóvá is tehetünk, ha tapogatjuk egy erősítő bemenetét.
Ezt ki is szokás használni pl. a szenzoros vezérlések esetében.
Ezért én sem gondolom, hogy túlzott hatású lenne, mert ez esetben ide sorolhatjuk a nagy intenzitású földi rádióhullámokat, és a kozmikus sugárzást is.
A napszél pl. nem is olyan gyenge ionáramlást okoz a légkör felső rétegeiben, mint gondolnánk.
Szóval a változatlannak hitt környezet is változó.
A pszichés állapotot nem igazán tartom jelentősnek, engem nem szokott befolyásolni, csak annyiban, hogy milyen zenét teszek fel.
A Schumann rádió hullámokat a légköri villámlások generálják, amit műholdakkal figyelni és számolni szoktak. 6 év összesítése látható a képen, 477.340.602 db villámot számoltak meg ezen idő alatt a földnek a középső sávjában.
A kiváló minőségű rendszer azért kiváló marad, de nem mindíg ugyanúgy, és tényleg nem tud mindíg ugyanannyira bevonni a zenébe.Ezt a jelenséget én eddig annak tudtam be, hogy a saját tervezésű erősítőim nem voltak elég jók.
Én hosszú távon ezeken tudtam megfigyelni ezt a dolgot.
Most egy meglehetősen nagy veszteségű otl-el nem jelentkezik ez a jelenség, ez nagyjából mindíg hozza a formáját.
A zene élménye az természetes módon szubjektív és a hallgató személy hangulata, fiziológiai és pszichológiai állapota által befolyásolt. Ehhez jön még egy kevés differencia a készülékek technikai jellegű állapotában, úgymint a hálózati áram tisztasága, készülékek hőmérséklete, bejáródása, nyugalmi vagy bolygatott állapota stb.
Azt azért kizárnám, hogy a megszokott, bejáródott rendszer hangjában tapasztalt megítélési változatosság csupán a természetes Schumann RF ingadozása okozná, de befolyása van, csak kérdés mekkora.
A szlovák mérések nem mutatják az Európára jellemző 50Hz keskeny sávú összetevőt, amit a kontinens méretű szinkronban üzemelő kis és nagyfeszültségű villamos hálózat mint óriás antenna generál. Egy másik fajta mérés, igaz 60Hz-es területen a viszonyokat mutatja. Ebből az látszik, hogy a Schumann frekik is meglehetősen nagy intenzitásúak (-40..50dB). Az állandó 50Hz (60Hz) és váltózó intenzitású Schumann frekik mellett egy RR-77 készülék mit tudhat hozzáadni, „neutralizálni” ahogy a leírásban olvasható. Az ilyen alacsony frekvenciájú rádióhullámokat hatásos teljesítménnyel nagyon nehéz egy ilyen csöppnyi készülékkel előállítani, aki a rádiózáshoz ért, az talán jobban meg tudná ezt magyarázni.
-
Vendég
A kiváló minőségű rendszer azért kiváló marad, de nem mindíg ugyanúgy, és tényleg nem tud mindíg ugyanannyira bevonni a zenébe.
Ezt a jelenséget én eddig annak tudtam be, hogy a saját tervezésű erősítőim nem voltak elég jók.
Én hosszú távon ezeken tudtam megfigyelni ezt a dolgot.
Most egy meglehetősen nagy veszteségű otl-el nem jelentkezik ez a jelenség, ez nagyjából mindíg hozza a formáját.
Találtam egy érdekes site-ot. Szlovákiában hozzánk elég közel 2001 óta folyamatosan mérik és rögzítik a Schumann rezonancia intenzitását, spektrumát és 30 perces átlagolásban meg lehet tekinteni visszamenőlegesen is.
http://147.175.143.11/schr-e/index.php
A Schumann féle rádiófrekvenciák élettani hatását ma már tényként kezelik, hiánya például a földköri űrállomásokon komoly problémákat okoz az emberi szervezet számára. Az apropó amiért most itt ezt felhoztam az, hogy az Acoustic Revive RR-77 generátora ezeket rádióhullámokat utánozza, gerjeszti, vagy nem is tudom mit csinál velük. Ez a készülék a zenehallgatás minőségét javítja állítólag, csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan konkurál a föld felszínén mindenütt jelen lévő nagy behatoló képességű ultra alacsony frekvenciájú természetes rádióhullámokkal?
A Modra-n felállított antenna:
Érdekes!
Nem hinném, hogy köze van ehhez, de gyakran tapasztaltam azt, hogy az elektronikák az eltérő időpontokban nem nyújtják mindíg ugyanazt az akusztikus élményt.
Ez engem zavart, mert esetlegessé tette az egészet.
Ebben sokminden benne lehet, a tudatállapottól a hálózatszennyezettségig, de még akár ezek a rejtélyes rezonanciák is.
A tapasztalatom szerint a csöves elektronikák lényegesen kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtanak ebből a szempontból.
Tapasztalt már más is valami hasonlót?
Én tapasztaltam.
Eddig minden rendszeremnél megfigyeltem, hogy szinte napról-napra változik a hangminőség. Az érdekes az, hogy még az alapból nagyon gyenge készülékeknél is megfigyelhető volt ez, és nem kisebb mértékben, mint a jobbaknál. A változást nem csak én tapasztaltam, hanem más személyek is, és egyértelműen abban az irányban, melyben én is. (Pedig semmilyen módon nem befolyásoltam őket.)
Több különböző helyen lévő többfajta cuccról van szó.
A változás maga néha drasztikus mértékű; van a rendszernek egy átlagos hangminősége, sokat hallgattam már, ismerem az erényeit, a gyengéit, tudom mit változtatnék rajta, ha lehetne, és néha csak az erényeit hallom, nincs kedvem abbahagyni a zenehallgatást. Ilyenkor egyszerűen beszippant az adott zene. A számomra legfontosabb paraméter, a zene kommunikatív mivolta javul meg drasztikusan. Ezt a változást eddig készülékcserével még sohasem sikerült elérni.
Máskor pedig egyszerűen hallgathatatlan, bántó lesz az egész.
Nézzetek bolondnak, de szerintem egy okosan installált nagyon szerény rendszer is jobb tud lenni egy többmilliósnál, ha ez a "paraméter" éppen jó nála az adott időpontban, és a drága cuccnál pedig nem.
Ez számomra a hifi egyik fő titka.
Pont ezért mosolygok sokszor magamban, amikor tesztelnek egy készüléket (bármilyet) egyszeri alkalommal. Csak hosszútávú együttélés adhat valamiféle támpontot a minőség megítéléséhez, akkor lehet valamiféle átlagot kitapasztalni. Hallottam már többmilliós cuccot is pocsék rosszul szólni, és ugyanazt máshol és máskor nagyszerűen. Persze ilyenkor az adott akusztikai környezet is nagyban befolyásolja a végeredményt.
A jelenség magyarázatára próbáltam sokszor rájönni, de eddig sikertelenül. Lehet, hogy pont ez a Schumann-féle RF sugárzás a magyarázat? (Néztem hőmérsékletet, légnyomást, páratartalmat, de nem találtam összefüggést.)
Találtam egy érdekes site-ot. Szlovákiában hozzánk elég közel 2001 óta folyamatosan mérik és rögzítik a Schumann rezonancia intenzitását, spektrumát és 30 perces átlagolásban meg lehet tekinteni visszamenőlegesen is.
A Schumann féle rádiófrekvenciák élettani hatását ma már tényként kezelik, hiánya például a földköri űrállomásokon komoly problémákat okoz az emberi szervezet számára. Az apropó amiért most itt ezt felhoztam az, hogy az Acoustic Revive RR-77 generátora ezeket rádióhullámokat utánozza, gerjeszti, vagy nem is tudom mit csinál velük. Ez a készülék a zenehallgatás minőségét javítja állítólag, csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan konkurál a föld felszínén mindenütt jelen lévő nagy behatoló képességű ultra alacsony frekvenciájú természetes rádióhullámokkal?
Érdekes!
Nem hinném, hogy köze van ehhez, de gyakran tapasztaltam azt, hogy az elektronikák az eltérő időpontokban nem nyújtják mindíg ugyanazt az akusztikus élményt.
Ebben sokminden benne lehet, a tudatállapottól a hálózatszennyezettségig, de még akár ezek a rejtélyes rezonanciák is.
A tapasztalatom szerint a csöves elektronikák lényegesen kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtanak ebből a szempontból.
Én tapasztaltam.
Eddig minden rendszeremnél megfigyeltem, hogy szinte napról-napra változik a hangminőség. Az érdekes az, hogy még az alapból nagyon gyenge készülékeknél is megfigyelhető volt ez, és nem kisebb mértékben, mint a jobbaknál. A változást nem csak én tapasztaltam, hanem más személyek is, és egyértelműen abban az irányban, melyben én is. (Pedig semmilyen módon nem befolyásoltam őket.)
Több különböző helyen lévő többfajta cuccról van szó.
A változás maga néha drasztikus mértékű; van a rendszernek egy átlagos hangminősége, sokat hallgattam már, ismerem az erényeit, a gyengéit, tudom mit változtatnék rajta, ha lehetne, és néha csak az erényeit hallom, nincs kedvem abbahagyni a zenehallgatást. Ilyenkor egyszerűen beszippant az adott zene. A számomra legfontosabb paraméter, a zene kommunikatív mivolta javul meg drasztikusan. Ezt a változást eddig készülékcserével még sohasem sikerült elérni.
Máskor pedig egyszerűen hallgathatatlan, bántó lesz az egész.
Nézzetek bolondnak, de szerintem egy okosan installált nagyon szerény rendszer is jobb tud lenni egy többmilliósnál, ha ez a "paraméter" éppen jó nála az adott időpontban, és a drága cuccnál pedig nem.
Ez számomra a hifi egyik fő titka.
Pont ezért mosolygok sokszor magamban, amikor tesztelnek egy készüléket (bármilyet) egyszeri alkalommal. Csak hosszútávú együttélés adhat valamiféle támpontot a minőség megítéléséhez, akkor lehet valamiféle átlagot kitapasztalni. Hallottam már többmilliós cuccot is pocsék rosszul szólni, és ugyanazt máshol és máskor nagyszerűen. Persze ilyenkor az adott akusztikai környezet is nagyban befolyásolja a végeredményt.
A jelenség magyarázatára próbáltam sokszor rájönni, de eddig sikertelenül. Lehet, hogy pont ez a Schumann-féle RF sugárzás a magyarázat? (Néztem hőmérsékletet, légnyomást, páratartalmat, de nem találtam összefüggést.)
-
Vendég
Érdekes!
Oscar Piterson dies
Minden nagy művész halála szomorú, akkor is ha nem tartozott a kedvenceim közé.
Oscar Piterson dies
Minden nagy művész halála szomorú, akkor is ha nem tartozott a kedvenceim közé.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Oscar Piterson dies
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves barátomnak, fórumozónak!
Sok szeretettel kívánok békés boldog Karácsonyt mindekinek!
F.
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.