Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk
Most értem haza, a Múzeum utcából (Budapest Jazz Club), Micheller Mirtil http://www.myrtill.hu/ koncertjéről, és nagyon nagyon tetszett. Nem csak a jazz standard-ek, de a latin és a poposabb nóták is hitelesen szólaltak meg az előadásában. Érett hangú profi énekesnő, aki előadás közben figyelemmel van a a közönség felé, jut egy-egy mosoly a fényképészeknek is, mindez természetesnek hat, semmi túlzó manír nincs benne, közben pedig ugyanolyan kiemelkedően interpretálja mind a lendületesebb jazz nótákat, mint a balladákat. A kíséretet az a Révész Richárd (Ricardo) szolgáltatta, aki zenekarvezetője a Ricardo Salsa Club zenekarnak, gondolom nem kell részleteznem, mennyire otthon volt a latin műfajban. Finoman és bensőségesen kommunikáltak egymással, Mirtil improvizációira visszafogottan, mégis tökéletesen válaszolt, kiemelve ezzel is Mirtil különleges énekhangját. Révész Richárd játékát a Stenway koncerzongora is segítette, ami a BJC sajátja, mint a L'Acoustics hangosítás is, ami sokkal jobb, mint az átlagos hangosítás, de amitől azért én sohasem szoktam kiszédülni. Gondolom akinek Danley figyel a nappalijában, az tudja miről beszélek.
Szóval arra bíztatok mindenkit, járjatok koncertekre, fantasztikus Micheller Mirtiljeink, Harcsa Veronikáink, Szalóki Ágiaink stb. vannak, és lehet bármennyire is csúcs otthon a hifi, az akkor sem adja vissza azt amit élőben, megismételhetetlenül kapunk.
Arm
Kösz a beszámolót! :kiraly:
Érteni vélem, amit az L'Acosustics kapcsán mondasz
Most értem haza, a Múzeum utcából (Budapest Jazz Club), Micheller Mirtil http://www.myrtill.hu/ koncertjéről, és nagyon nagyon tetszett.
Nem csak a jazz standard-ek, de a latin és a poposabb nóták is hitelesen szólaltak meg az előadásában. Érett hangú profi énekesnő, aki előadás közben figyelemmel van a a közönség felé, jut egy-egy mosoly a fényképészeknek is, mindez természetesnek hat, semmi túlzó manír nincs benne, közben pedig ugyanolyan kiemelkedően interpretálja mind a lendületesebb jazz nótákat, mint a balladákat. A kíséretet az a Révész Richárd (Ricardo) szolgáltatta, aki zenekarvezetője a Ricardo Salsa Club zenekarnak, gondolom nem kell részleteznem, mennyire otthon volt a latin műfajban. Finoman és bensőségesen kommunikáltak egymással, Mirtil improvizációira visszafogottan, mégis tökéletesen válaszolt, kiemelve ezzel is Mirtil különleges énekhangját. Révész Richárd játékát a Stenway koncerzongora is segítette, ami a BJC sajátja, mint a L'Acoustics hangosítás is, ami sokkal jobb, mint az átlagos hangosítás, de amitől azért én sohasem szoktam kiszédülni. Gondolom akinek Danley figyel a nappalijában, az tudja miről beszélek. :kiraly:
Szóval arra bíztatok mindenkit, járjatok koncertekre, fantasztikus Micheller Mirtiljeink, Harcsa Veronikáink, Szalóki Ágiaink stb. vannak, és lehet bármennyire is csúcs otthon a hifi, az akkor sem adja vissza azt amit élőben, megismételhetetlenül kapunk.
Arm
Roland Emmerich rendezi az Alapítvány filmet
Isaac Asimov Alapítvány-sorozatából film készül - ma kiderült, hogy a Columbia szerezte meg a filmjogokat. Emmerich és partnere, Michael Wimer lesznek a film producerei.
A jogokat licitáláson szerezték meg, ahol az egyik esélyes stúdió a Warner volt, akik Alex Proyas rendező irányítása alatt képzelték el a projectet.
Az Alapítvány sorozatot alkotó első nyolc novella még 1942-ben jelentek meg az Astounding című magazinban, és Isaac Asimov életművének legsikeresebb darabjai közé tartoznak.
http://www.sfportal.hu/roland-emmerich- ... lmet.scifi
Ma unnepelem a dragasagom egy eves szuletesnapjat, annyi kulonbseggel, hogy a kar vegin egy ilyen piros virit. :kiraly:
Gratulálunk!
Ma unnepelem a dragasagom egy eves szuletesnapjat, annyi kulonbseggel, hogy a kar vegin egy ilyen piros virit. :kiraly:
Aszongya az egyik internet oldal:
The first thing that you want to do when optimizing Internet Explorer is to make sure that your computer is turned on
:kiraly:
Egyébként meg üdv a vándoroknak!!!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Az olasz Alpokban voltam pár napot (jó pár évvel ezelőtt) egy Nikon 80-400VR optika és egy filmes kamera társaságában a Tre Cime di Lavaredo környékén...
Egyik este Harold Budd szólt a rádióban.
Valami ilyesmi zene volt...
Közben szépen bekúszott a nap a horizont mögé... (nem saját fotó)
Olyan Angelo Badalamenti-s, nem? :kiraly:
http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Délután már belehallgattam, csak nem volt időm válaszolni.
Nekem nagyon tetszik és nagyon jól ellehet mellette varázsolódni úgy egyébként. :kiraly:
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Az olasz Alpokban voltam pár napot (jó pár évvel ezelőtt) egy Nikon 80-400VR optika és egy filmes kamera társaságában a Tre Cime di Lavaredo környékén...
Jól hangzik. :kiraly:
Na még egy tűzvölgyi fotó akkor.
Harold Budd helyett én Vangelis Antarctica és The City vagy a Jon Andersonos albumaival szoktam ábrándozni de a Tangerine Dream se rossz. Ezek közül vmelyik mindig fennt van a mp3-as mobilomon, biztos ami biztos :kiraly:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
És néha a legjobb ötletek születnek meg, amikor az ember csak kinéz a fejéből....
Velem már ilyen is történt, nem is egyszer, sőt a legtöbb nagyon jó gondolataim ilyen helyzetekből adódnak :kiraly:
- Bognár Károly
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
És néha a legjobb ötletek születnek meg, amikor az ember csak kinéz a fejéből....
Kint a semmi közepén órákat lehet eltölteni üldögéléssel és a táj meg a sziklák bámulásával. Akinek nem indul be a fantáziája a változatos formák láttán, annak nincs is fantáziája meg képzelőereje
Azt hittem csak egyedül én vagyok, aki nem normális, ha így cselekszik :kiraly:
Valószínűleg beltéri fotózásra volt beállítva a kamera, 'oszt úgy maradt.Ez, mint láthatjuk egy profival is előfordulhat, de a lényeg: a kép szuper!!!
Ajándék lónak ne nézd a fogát :kiraly:
Itt egy másik
Ja és a kávé.... :kiraly:
Hálás kösz, már jobban érzem magam így korán reggel
Ja és a kávé.... :kiraly:
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Valószínűleg beltéri fotózásra volt beállítva a kamera, 'oszt úgy maradt.
Ez, mint láthatjuk egy profival is előfordulhat, de a lényeg: a kép szuper!!! :kiraly:
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Ráadásul napsütésben!? :kiraly:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Igenbizony.
Aki még ettől is földönkívülibb élményre vágyik, annak pedig ajánlom a szintén Vegas környéki Valley of Fire nevű helyet, ami szabad magyar fordításban a Tűz völgye.
ISO Speed:1600 ??? :kiraly:
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
No akkor egy kis élménybeszámoló.
Fantasztikus élményben lehetett részed ezen a csodás helyen.
Igenbizony.
Aki még ettől is földönkívülibb élményre vágyik, annak pedig ajánlom a szintén Vegas környéki Valley of Fire nevű helyet, ami szabad magyar fordításban a Tűz völgye.
http://www.parks.nv.gov/vf.htm
Egészen meseszerű képződmények, élénk narancs és vörös színben pompázó különleges sziklaformátumok. Szinte mindegyiknek saját szellemisége, története van, mesélnek a formák. Szó és kép nem tudja leírni a monumentalitást és a csodának ezt a nagyszerűségét. Kint a semmi közepén órákat lehet eltölteni üldögéléssel és a táj meg a sziklák bámulásával. Akinek nem indul be a fantáziája a változatos formák láttán, annak nincs is fantáziája meg képzelőereje :kiraly:
Gyakorlatilag semmilyen kávéíze nincs.
Küldhetek egy jóóó kávét virtualmente?
Nagyon jól néz ki, hálás köszönet. :kiraly:
Sajnos mivel mostanában laktóz érzékenynek gondolom magam, ezért kérnék szépen egy igazi feketét is, cukor és tej nélkül
És a banán honnan származik?
A majomtól? :kiraly:
Na de komolyan... a wiki szerint Ázsiából.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Ma új kávét bontottam!!:kiraly:A karira kapott
etióp kávét szürcsölgetem by Frei
Hol is van a KV őshazája?
Wikipédia szerint:
A kávé szó eredetének megfejtésére két megoldás is kínálkozik. Az elterjedtebb vélemény szerint egy etiópiai vidék, Kaffa nevéből származik, ahonnan a kávét Jemenbe szállították. A másik lehetőség az arab kahwa (قهوة) szó – amelyből a mi kávé szavunk ered –, ez azonban eredetileg bort jelentett, s csak később vitték át a megnevezést a fekete italra (a fekete leves sohasem jelentett fekete kávét). A 16. században már az egész arab világban a főzött, élénkítő hatású italt jelentette.
Hű de Kaffa!!
Igen, Etiópia!
És a banán honnan származik?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
No akkor egy kis élménybeszámoló.
Fantasztikus élményben lehetett részed ezen a csodás helyen. :kiraly: