Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

jó kérdés tegyük még a kérdéshez a pro kábel vs highendkábelt is
OK, de neked is ezeknek a tobbszorosebe kerulo nem pro YBA-d van.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Engedjetek meg egy naiv felvetest. Ezekrol a olcso eromuvekrol (Alesis RA 500, Behringer A500) sokfele talaltam elismero velemenyt. A Behringert az Audio Critic-es Peter Aczel dicserte agyba-fobe. Na most, ha ennyire jok, akkor miert van nekem hasznaltan is 3-szor dragabb erositom? En vagyok suket, vagy mindenki mas, es ossze-vissza beszel? Tudom, hogy az ar neha nincs koszono viszonyban az ertekkel, de ekkor elteres mar magyarazatra szorul.

jó kérdés tegyük még a kérdéshez a pro kábel vs highendkábelt is
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Engedjetek meg egy naiv felvetest. Ezekrol a olcso eromuvekrol (Alesis RA 500, Behringer A500) sokfele talaltam elismero velemenyt. A Behringert az Audio Critic-es Peter Aczel dicserte agyba-fobe. Na most, ha ennyire jok, akkor miert van nekem hasznaltan is 3-szor dragabb erositom? En vagyok suket, vagy mindenki mas, es ossze-vissza beszel? Tudom, hogy az ar neha nincs koszono viszonyban az ertekkel, de ekkor elteres mar magyarazatra szorul.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

50+áfa, ennél megfelelőbbet elég nehezen találnál...
Bocsánat, kuka vagyok hozzá.
Erre, hogy tudok nyolc hangdobozt rákötni?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tud esetleg valaki olyan low-budget cuccról ami képes 8 hangdobozt hadra fogni?Egy raktár háttér zenéltetésésre kellene...

http://www.basys.hu/katalogus/behringer ... ifier-a500

Igaz.

Alesis RA 500...szintén zenész lehet

http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 19crx.aspx

http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/i ... sis_RA-500

vlmilyen perverz változatban (TVC vagy csövi előfok) kiproszálnám a D 700-sokkal..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3746

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tud esetleg valaki olyan low-budget cuccról ami képes 8 hangdobozt hadra fogni?Egy raktár háttér zenéltetésésre kellene...

Igaz.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Hozzászólás Szerző: fülelek »

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Tud esetleg valaki olyan low-budget cuccról ami képes 8 hangdobozt hadra fogni?
Egy raktár háttér zenéltetésésre kellene...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 
Ez volt állítólag az első digitálisan rögzített LP, 1979-ben. Digitális késleltetést, zengetést és dinamika processzorokat persze már 1973-tól használtak az analóg utómunka során.

Tényleg nem okoskodásként, de én láttam B.F. lemezes barátomnál eredeti japán DENON lemezt, digitális felvételként 1976-ból.

A Denonnak volt egy kisérleti digitális rögzítője, 8 csatornás, de nem terjedt el nagyon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Denon

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Ha már LP. 
Ez volt állítólag az első digitálisan rögzített LP, 1979-ben. Digitális késleltetést, zengetést és dinamika processzorokat persze már 1973-tól használtak az analóg utómunka során.

Tényleg nem okoskodásként, de én láttam B.F. lemezes barátomnál eredeti japán DENON lemezt, digitális felvételként 1976-ból.

Soundstream Inc. was founded in 1975 in Salt Lake City, Utah by Dr. Thomas G. Stockham, Jr. It was the world’s first digital audio recording company, providing commercial services for recording and computer-based editing (Easton 1976).

In 1976, Soundstream made the first live digital recording of an orchestra using its prototype two-channel recorder. Soundstream’s first commercially released recording (popular music on the Orinda label) in 1977 was a month shy of the world’s first digitally recorded commercial release.

Companies such as Denon had been experimenting with digital recording since 1971, but Stockham was the first to make a commercial digital recording, using his own Soundstream recorder in 1976 at the Santa Fe Opera, and was first to demonstrate these recordings at the fall 1976 AES convention.

http://history.sandiego.edu/gen/recording/stockham.html
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1378

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha már LP. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Forradalmi újítás a Moogtól

Elképesztő lehetőségeket nyithat a Moog hangszergyártó cég új fejlesztése, ezúttal viszont nem szintetizátorról, MIDIről, vagy effekt processzorról van szó. A gitár húrjait kontrollálhatjuk újszerűen: a végtelen hosszan kitartott hang (sustain) és az automata tompítás (mute) Vernon Reidet már lázba hozta.

Robert Moog, az analóg szintetizátorok egyik atyja olyan hangszereket hozott létre, amelyek a hatvanas évek óta számos zenei stílus formálásában központi szerepet játszanak. A cég egyik mérnöke, Paul Vo a gitárok hangszedőire (pickup) koncentrált, így elérte, hogy azok ne csak továbbítsák, hanem szabályozzák is a hangokat. A húrok rezgését bármilyen hangerővel, bármelyik bundon folyamatosan fenntartják vagy megszüntetik, így jöhet létre a folyamatosan kitartott, vagy az azonnal letompított, a bendzsóhoz hasonló staccato hang. Persze a két verzió kombinációit is ki lehet próbálni, az utoljára megpengetett húr folyamatosan szólhat, míg a többi húr elhallgat. Lou Reed, Vernon Reid és Fareed Haque már kipróbálta a hangszert, a boltokba azonban csak szeptemberben jutnak el az első Moog Gitárok, de 6.500 dollárért, azaz alig több mint egymillió forintért már előrendelhetőek.

Forrás: www.fidelio.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 

Ha már lemez meg Ry Cooder. Nekem ez a kedvencem:
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... e_ID=41719
Valami Tim De Paravicini rakta össze a Waterlily Acoustic felvevő cuccát...

Amúgy nagyon jó zene, nem csak jól szól!

ne izgass!

ez az amit kértem amikor ment a H.Massakela rendelés LP-én,én meg várok,várok....

addig is cedárol...

Bocsi, de akkor nem kértem, azóta találtam jobb forrást és onnan megjött, közben meg elfelejtettem...
Na majd most nekifutok mégegyszer!

köszike,várok továbbra is rá..türelmes ember vagyok
ha megvan p.ü.

u.i..magam is elfelejtettem

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

Ha már LP. 

ne izgass!

ez az amit kértem amikor ment a H.Massakela rendelés LP-én,én meg várok,várok....

addig is cedárol...

Bocsi, de akkor nem kértem, azóta találtam jobb forrást és onnan megjött, közben meg elfelejtettem...
Na majd most nekifutok mégegyszer!
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Zsombolyai János (Kenguru című zenés film rendezője például) vágta és rendezte a Queen egykori Budapesti koncertjén készült filmet.
ki tudja miért nem adják ki dvd-n???
ne mondja senki, hogy nem lenne nyereséges...
system

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Retailers giving vinyl records another spin

sőt a Time is ilyeneket ír:
http://www.time.com/time/magazine/artic ... 69,00.html
az egyik nyilatkozó az egyik külhoni fórum aktív tagja
system

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 

ne izgass!

addig is cedárol...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 

ne izgass!

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

Ha már LP. 

Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 

jó zenei anyag is ..emlékeim szerint Sony szerkón készült,a CD változatt sem annyira rossz mint egy pár késöbbi Cooder (Borderline,Slide Area stb )

A 3M digitális két csatornás rögzítőjén vették fel a szöveg szerint. A második ismertté vált digitális felvétel ami LP-n jelent meg Stevie Wonder "Hotter Than July" című lemeze volt pár hónappal később megjelenve, mint Ry Cooder, de itt említhető Herb Alpert's "Rise" című kiadványa is 1979-ből. Analógban rögzítettek mindent, de a végső keverést rögzítették digitálisan. Szintén ismert korai digitális felvétel volt az első digitálisan felvett film zene, a Star Trek zenéje, 1979-ben. a 3M mellett, Denon és Soundstream voltak akkor az ismert digitális rögzítők, ha minden igaz 14 bites rögzítéssel. 1983-ban készült az első digitális koncertfelvétel. Az alábbi SACD-n kiadott felvételek a Soundstream 50 kHz-es mintavételezésű rögzítőjével lettek felvéve a késő hetvenes években:

Saint-Saëns: Symphony 3; Encores à la française
Michael Murray, organ; The Philadelphia Orchestra; Eugene Ormandy, conductor.
Telarc SACD-60634

Holst: Suites 1 & 2 for Military Band
Handel: Music for the Royal Fireworks
Sousa: Stars and Stripes Forever, Marches, Fanfares; others
Cleveland Symphonic Winds; Frederick Fennell, conductor.
Telarc SACD-60639

Barber: Adagio for Strings
Vaughan Williams: Fantasia on a Theme by Thomas Tallis
Pachelbel: Kanon; others
St. Louis Symphony Orchestra; Leonard Slatkin, conductor.
Telarc SACD-60641

Az első igazi digitális felvételt (csöves elektronikával) talán 1942-ben készítették, Ma Bell számára, a Wikipedián van róla anyag. Ez má PCM volt, de előtte voltak kisérletek PAM (Pulse Amplitude Modulation) módszerekkel már a 30-as évek közepe óta.

http://en.wikipedia.org/wiki/SIGSALY

Akit érdekel, sok infot találhat a weben a dolgokról.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP. 

jó zenei anyag is ..emlékeim szerint Sony szerkón készült,a CD változatt sem annyira rossz mint egy pár késöbbi Cooder (Borderline,Slide Area stb )

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

na még egy.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

még egy-két kép.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha már LP.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Retailers giving vinyl records another spin

PORTLAND, Oregon (AP) -- It was a fortuitous typo for the Fred Meyer retail chain.

This spring, an employee intending to order a special CD-DVD edition of R.E.M.'s latest release "Accelerate" inadvertently entered the "LP" code instead. Soon boxes of the big, vinyl discs showed up at several stores.

Some sent them back. But a handful put them on the shelves, and 20 LPs sold the first day.

The Portland-based company, owned by The Kroger Co., realized the error might not be so bad after all. Fred Meyer is now testing vinyl sales at 60 of its stores in Oregon, Washington and Alaska. The company says, based on the response so far, it plans to roll out vinyl in July in all its stores that sell music.

Other mainstream retailers are giving vinyl a spin too. Best Buy is testing sales at some stores. And online music giant Amazon.com, which has sold vinyl for most of the 13 years it has been in business online, created a special vinyl-only section last fall.

The best-seller so far at Fred Meyer is The Beatles album "Abbey Road." But musicians from the White Stripes and the Foo Fighters to Metallica and Pink Floyd are selling well, the company says.

"It's not just a nostalgia thing," said Melinda Merrill, spokeswoman for Fred Meyer. "The response from customers has just been that they like it, they feel like it has a better sound."

According to the Recording Industry Association of America, manufacturers' shipments of LPs jumped more than 36 percent from 2006 to 2007 to more than 1.3 million. Shipments of CDs dropped more than 17 percent during the same period to 511 million, as they lost some ground to digital formats.

The resurgence of vinyl centers on a long-standing debate over analog versus digital sound. Digital recordings capture samples of sound and place them very close together as a complete package that sounds nearly identical to continuous sound to many people.

Analog recordings on most LPs are continuous, which produces a truer sound -- though, paradoxically, some new LP releases are being recorded and mixed digitally but delivered analog.

Some purists also argue that the compression required to allow loudness in some digital formats weakens the quality as well.

But it's not just about the sound. Audiophiles say they also want the format's overall experience -- the sensory experience of putting the needle on the record, the feeling of side A and side B and the joy of lingering over the liner notes.

"I think music products should be more than just music," said Isaac Hudson, a 28-year-old vinyl fan standing outside one of Portland's larger independent music stores.

The interest seems to be catching on. Turntable sales are picking up, and the few remaining record pressers say business is booming.

But the LP isn't going to muscle out CDs or iPod soon.

Nearly 450 million CDs were sold last year, versus just under 1 million LPs, according to Nielsen SoundScan. Based on the first three months of this year, Nielsen says vinyl album sales could reach 1.6 million in 2008.

"I don't think vinyl is for everyone; it's for the die-hard music consumer," said Jay Millar, director of marketing at United Record Pressing, a Nashville based company that is the nation's largest record pressing plant.

Many major artists -- Elvis Costello, the Raconteurs and others -- are issuing LPs and encouraging fans to check out their albums on vinyl. On Amazon.com, one of the best-selling LPs is Madonna's latest album, "Hard Candy".

Some artists package vinyl and digital versions of their music together, including offers for free digital downloads along with the record.

"We've definitely had some talks with the major retailers about exclusives on the manufacturing end," Millar said of United Record Pressing, which focuses primarily on independent recordings.

An avid music fan himself, Millar says he has moved to vinyl in recent years.

"Once I got my first iPod ... I'm looking at my wall of CDs and trying to justify it," Millar said. "The things I like -- the artwork, the liner notes, the sound quality -- it dawns on me, those are things I like better on vinyl." He welcomed back the pops and clicks, even some of the scratches.

"I like that fact that it's imperfect in a lot of ways, live music is imperfect too," Millar said.

Independent music stores, which have been the primary source of LPs in recent years, say many fans never left the medium.

"People have been buying vinyl all along," said Cathy Hagen, manager at 2nd Avenue Records in Portland. "There was a fairly good supply from independent labels on vinyl all these years. As far as a resurgence, the major labels are just pressing more now."

In this game, big retailers aren't necessarily competing head to head with independent sellers' regular clientele of nostalgic baby boomers, independent label fans and turntable DJs.

"I cannot see that Best Buy or Fred Meyer would order the same things we would," Hagen said. "They aren't going to be ordering the reggae, funk, punk or industrial music."

http://edition.cnn.com/2008/US/06/10/vi ... index.html

Vissza: “KV Fórum”