Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3663

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Hétvégén Forma-1!  

Ó, milyen jó kis koncertet adtak kétszer is a képen látható urak Budapesten, a kisnövésű finn fiatalember kivételével.

NA de az milyen jó koncert lenne, ahol kis nővésű finn adná az alapokat a 8 hengeressel?

Inkább éljek életem végéig Kiss lemezeken, minthogy egy 18 000-es fordulaton visító Ferrari motort hallgassak.

Ne 18000-es fordulaton hallgasd, hanem mondjuk amikor gázt adnak neki alapjáratról

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Hétvégén Forma-1!  

Ó, milyen jó kis koncertet adtak kétszer is a képen látható urak Budapesten, a kisnövésű finn fiatalember kivételével.

NA de az milyen jó koncert lenne, ahol kis nővésű finn adná az alapokat a 8 hengeressel?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Tessék színházba is menni!

Hollandia elsüllyed

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Hétvégén Forma-1!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Szia Feri! 
A PARASOUND HCA-2200 -as végfoknak a kapcsolási rajza kellene,de nagyon.
Nem tudod megszerezni véletlenül?

Üdv,

Küldj egy privit, hogy mi a gond. Nem kellett hozzá még semmilyen szerviz anyag ezért nincs is, de lehet, hogy tudok kérni a gyártótól, ha legendően jó az indok. a modifikálás nem biztos, hogy elég valami meghibásodás lehet.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Hangzatos, amit mondasz, csak szerintem féligazságok gyűjteménye.

Természetesen nem a magyar tőzsdére vonatkoztattam, hanem általánosan. A magyar tőzsde az én nézetem szerint vicc, legalábbis abból a szempontból, hogy azzal mérik az itthoni gazdasági hangulatot, mert jó ha a GDP előállításában résztvevő cégek 5%-a van ott jelen termelési-forgalmi értékben. A nem tőzsdei cégek inkább csak a forint árfolyamot figyelik, és nem a tőzsdeindexeket.

A teljesen fantom céget csak mint elvi lehetőséget említettem. Viszont abban az értelemben mindennapos a jelenség, hogy a cégek hamis, túlfényezett eredményekkel és álhírekkel felhatják az árfolyamot-keresletet, azután ez visszaáll normál szintre, de a kettő között jelenik meg a veszteséggel eladókat sarcoló bennfentes nagyhal. Ebből haszonból a kis tulajdonos nagyon ritkán és keveset kap. A hullámzás a tőzsde lényege és kenyere.

A tulajdon szentségét és társadalmi szerepét a maga igazságtalanságaival nehezen, de kénytelenek vagyunk elfogadni. Azt már nem vesszük be, hogy akinek több jutott, arra a jog kevésbé szigorú, képességet ad olyan előnyök szerzésére, amire az átlag polgár nem is gondolhat, csalás, sikkasztás gazdasági bűncselekmény esetén minél nagyobb az összeg, annál kisebb a büntetés súlyossága. A Kulcsár ügy csak a jéghegy csúcsa, mert az már nem fért be a tőzsdén még elfogadható trükkök sávjába, és politikai hullámokat is csapott.

Ja, ez így korrekt.

Azért azt tegyük hozzá, hogy az amerikai botrányok TÉNYLEG botrányok voltak, ami alatt azt értem, hogy szép, letöltendő börtönbüntetéseket osztottak ki. Az Enron botrány egyik kulcsszereplője ha jól emlékszem, öngyilkos lett...ami persze rossz dolog, de azt mindenképp mutatja, hogy ott az ilyen stikliknek legalább néha következményei lesznek.

(Más kérdés, hogy milyen folyamat vezet odáig, hogy sokan a csodákat sokáig el szeretnék hinni, mert az jó...)
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Természetesen nem a magyar tőzsdére vonatkoztattam, hanem általánosan. A magyar tőzsde az én nézetem szerint vicc, legalábbis abból a szempontból, hogy azzal mérik az itthoni gazdasági hangulatot, mert jó ha a GDP előállításában résztvevő cégek 5%-a van ott jelen termelési-forgalmi értékben. A nem tőzsdei cégek inkább csak a forint árfolyamot figyelik, és nem a tőzsdeindexeket.

A teljesen fantom céget csak mint elvi lehetőséget említettem. Viszont abban az értelemben mindennapos a jelenség, hogy a cégek hamis, túlfényezett eredményekkel és álhírekkel felhatják az árfolyamot-keresletet, azután ez visszaáll normál szintre, de a kettő között jelenik meg a veszteséggel eladókat sarcoló bennfentes nagyhal. Ebből haszonból a kis tulajdonos nagyon ritkán és keveset kap. A hullámzás a tőzsde lényege és kenyere.

A tulajdon szentségét és társadalmi szerepét a maga igazságtalanságaival nehezen, de kénytelenek vagyunk elfogadni. Azt már nem vesszük be, hogy akinek több jutott, arra a jog kevésbé szigorú, képességet ad olyan előnyök szerzésére, amire az átlag polgár nem is gondolhat, csalás, sikkasztás gazdasági bűncselekmény esetén minél nagyobb az összeg, annál kisebb a büntetés súlyossága. A Kulcsár ügy csak a jéghegy csúcsa, mert az már nem fért be a tőzsdén még elfogadható trükkök sávjába, és politikai hullámokat is csapott.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szia Feri!

A PARASOUND HCA-2200 -as végfoknak a kapcsolási rajza kellene,de nagyon.
Nem tudod megszerezni véletlenül?

Üdv,
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sajnálom egyébként, hogy itt a többség ilyen rosszul vélekedik a tőzsdéről, spekulánsokról..

Habár én voltam, aki a tőzsdeelemzést a penna fórumon erősen OFF-nak tartottam, mégis kifejeztem nemtetsző nézetemet, bátorkodom ennek ellenére folytatni.

Életünket meghatározza a javakhoz való hozzáférés, ezt elérni munkával és pénzzel lehet. Van aki csak a munkaerejével bír és mégsem boldogul, van akinek meg nem szükséges munkálkodni, van szabad pénze, még sok is. Neki „csak” annyi a munkája, figyelje azt, hogy jó helyre pakolgassa a pénzét, mert így az gyarapodhat.

Ez egy olyan világ, ahol a pénz az isten, a tőzsde meg a templom, de jobban illene rá a kaszinó kifejezés, habár szerintem a kaszinóban a csalás az nagyobb bűn, mint a tőzsdén félrevezető akciót indítani. A tőzsdén elvileg életben lehet tartani olyan részvényeket is, ami mögött nincs is materiális fedezet, elég hozzá a bizonyosnak beállított információ, máris rohannak felvásárolni. Ha meg kiderül a turpisság, akkor meg jön a zuhanás, lőn veszteség. A kettő között mindig van egy olyan szereplő, aki a különbözetet bezsebeli, na ez a tőzsde lényege, meg erkölcstelensége. Persze a játékteret fenn kell tartani a plebsznek, nélkülük nem működik rendszer, néha juttatni kell nekik is, nehogy kiszáljanak.

A mai világunkban a demokrácia pénzzel íródik, akinek több van, annak több jut a demokráciából is, vagyis a nagyhalak így szerzett tőkehalmozása teljesen rendjén való és demokratikus.

Ezek a szavak marxista damagógiának tűnnek, pedig nem, inkább csak ennek az anyagias világnak egyik vetülete.

Magyarországon a (magyar) tőzsde szerepe olyan elenyésző, hogy akkor sem lenne nagy hatása, ha tényleg teljesen így működne... De persze nem ez a helyzet. Félrevezető akciót indítani lehet, de már tizenéve is osztottak felfüggesztett börtönt hasonlóért (bennfentes kereskedés, egészen konkrétan).

Ps: egyetlen jelenleg jegyzett papírt mondj, ami mögött nincs semmiféle valós telejsítmény, és ezt hitelt érdemlően bizonyítani is tudod. Főleg nem tudsz olyat mondani, ami forog is, tehát valami pici likviditás van benne...

(Az említett jelenségek sokkal inkább olyan cégeknél érhetők tetten, akik nem mennek tőzsdére. Nyilván: nagyon komoly közzétételi szabályoknak kell megfelelnie, és egy komolyabb papírt több tíz egymástól független elemző figyel árgus szemekkel, információt vadászva (nagyobb piacokon több száz, ezer...) A tőzsdei követelmények alól inkább kibújni szeret, aki a zavarosban akar halászni. Lásd Globex, Baumag és az összes többi piramisjáték.

A legutóbbi remek történet, ahol semmi valós teljesítmény nem volt a "befektetésed" mögött, a remek Il Ferro volt. Ha jól tudom itt viszonylag jó véget ért a történet, két tulaj hűvösön, de legalábbis eljárás alatt.

Ettől függetlenül persze a demokrácia és a pénz viszonya tényleg érdekes, de nem gondolom, hogy a te sommás mondataiddal lehet a legtisztábban elintézni a kérdést.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: andix »

A mai világunkban a demokrácia pénzzel íródik, akinek több van, annak több jut a demokráciából is, vagyis a nagyhalak így szerzett tőkehalmozása teljesen rendjén való és demokratikus.  
Ezek a szavak marxista damagógiának tűnnek, pedig nem, inkább csak ennek az anyagias világnak egyik vetülete.

Természetesen létezik ez a probléma amit felvetettél..

Persze azért tegyük hozzá, hogy nem volt a földön olyan rendszer még (tudomásom szerint), ami ne termelte volna ki a saját, néha visszataszító egyedekkel tarkított, uralkodó osztályát.

Amit ajánlani tudok, olvasásra: Kik azok a spekulánsok, és miért nem kell félteni tõlük az országot? (Élet és Irodalom, 50. évfolyam, 13. szám, 2006. március 31.) Link: http://www.sze.hu/~losonczm/Alkvg_spek.pdf

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sajnálom egyébként, hogy itt a többség ilyen rosszul vélekedik a tőzsdéről, spekulánsokról..

Habár én voltam, aki a tőzsdeelemzést a penna fórumon erősen OFF-nak tartottam, mégis kifejeztem nemtetsző nézetemet, bátorkodom ennek ellenére folytatni.

Életünket meghatározza a javakhoz való hozzáférés, ezt elérni munkával és pénzzel lehet. Van aki csak a munkaerejével bír és mégsem boldogul, van akinek meg nem szükséges munkálkodni, van szabad pénze, még sok is. Neki „csak” annyi a munkája, figyelje azt, hogy jó helyre pakolgassa a pénzét, mert így az gyarapodhat.

Ez egy olyan világ, ahol a pénz az isten, a tőzsde meg a templom, de jobban illene rá a kaszinó kifejezés, habár szerintem a kaszinóban a csalás az nagyobb bűn, mint a tőzsdén félrevezető akciót indítani. A tőzsdén elvileg életben lehet tartani olyan részvényeket is, ami mögött nincs is materiális fedezet, elég hozzá a bizonyosnak beállított információ, máris rohannak felvásárolni. Ha meg kiderül a turpisság, akkor meg jön a zuhanás, lőn veszteség. A kettő között mindig van egy olyan szereplő, aki a különbözetet bezsebeli, na ez a tőzsde lényege, meg erkölcstelensége. Persze a játékteret fenn kell tartani a plebsznek, nélkülük nem működik rendszer, néha juttatni kell nekik is, nehogy kiszáljanak.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Látom élénk az élet nélkülem is  Csak így tovább! Még vagy egy hétig nem leszek olyan sűrűn, mint máskor. (Sok a dolog    ) 
A Penna - hírek topikban azért majd gyorsan csak bejelentek mindjárt valami érdekeset 

30ezerre esik az Altman DAC ára :D ???

Valahol volt múltkor egy "használtan"....bár az sem 30eFt volt.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egyébként szerinted mitől, hogyan született az OTP utolsó egy percében az a szép ugrás az induló értékre?? 
Szoktak ezzel játszani a végén, de nem kell túl komoly jelentőséget tulajdonítani neki.

Tessék, egy kis André Kostolany:
"Az árfolyamok viselkedése a kutyát sétáltató emberhez hasonlít. A kutya össze-vissza rohangál gazdája körül séta közben. Néha előre szalad, néha pedig lemarad. De alapvetően követi gazdáját. Így van ez a részvények esetében is. Az árfolyamok néha meglódulnak, máskor pedig zuhannak, de alapvetően a cég valódi teljesítménye körül mozognak. A részvény árfolyamok mozgásának ezt a tulajdonságát a megfelelő diverzifikációval küszöbölhetjük ki. Ha befektetésünket úgy válogatjuk meg, hogy az több részvényt is tartalmazzon, akkor az egyes részvények mozgásából adódó kockázatot küszöbölhetjük ki."

Tegyük hozzá, hogy részvényeken rövid távon nagyot kaszálni csak óriási kockázat mellett lehet. Startupok és buborék-iparág cégek esetében... Előbbinél olyan 1 a 100hoz az esélye, hogy nem jön be, vagy még rosszabb... Utóbbinál emlékezzünk a dotkom bukásra (az tkp mindkettőre jó példa).

El szokták felejteni, hogy a részvény alapvetően hosszú távú befektetés. Ha valaki 1997-ben egymilliót rakott egy BUX kosárba (indexkövető részvényalap) az azóta megnégyszerezte a pénzét, ha nem nyúlt hozzá, nem trédelgetett. Ez évi 15%os átlag hozam. Nem kiemelkedő sajnos, mert közben néha megugrott az infláció, de valószínűleg jobb az állampapírnál. (Amúgy a jenki hosszú távú részvényhozamtól nem áll messze nagyságrendileg).
És a mostani 22 ezer x száz körüli index volt már 30e is.

Ezeket érdemes megfontolni, mielőtt valaki a mostani relatív bukó hatására rohan, és a nyuygdíjpénztárával kiveteti magát a növekedési portfólióból. Ha valakinek holtbiztos információja lenne minden napi zárásról (időgép, ez kb. az egyetlen lehetőség) és minden nap meg tudná csinálni, hogy kiszáll ha esni fog és beszáll ha nőni fog, az viszonylag rövid idő alatt megEZERSZEREZHETNÉ a pénzét. Tessék kiszámolni, nekem ki kellett annak idején, meglepő volt Nagy kár, hogy ilyen információ senkinek nem lehet a birtokában. Ha valakinek lenne, vigyázzon rá. Nekem azért elárulhatja, nem adom tovább

Kostolányi valami olyasmit is mondott, hogy "Akinek a bukó idején nincs részvénye, annak a nyerő időszakban sincs"

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Látom élénk az élet nélkülem is Csak így tovább! Még vagy egy hétig nem leszek olyan sűrűn, mint máskor. (Sok a dolog ) 
A Penna - hírek topikban azért majd gyorsan csak bejelentek mindjárt valami érdekeset

30ezerre esik az Altman DAC ára ???

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: andix »

Egyébként szerinted mitől, hogyan született az OTP utolsó egy percében az a szép ugrás az induló értékre??
Szoktak ezzel játszani a végén, de nem kell túl komoly jelentőséget tulajdonítani neki.

Tessék, egy kis André Kostolany:
"Az árfolyamok viselkedése a kutyát sétáltató emberhez hasonlít. A kutya össze-vissza rohangál gazdája körül séta közben. Néha előre szalad, néha pedig lemarad. De alapvetően követi gazdáját. Így van ez a részvények esetében is. Az árfolyamok néha meglódulnak, máskor pedig zuhannak, de alapvetően a cég valódi teljesítménye körül mozognak. A részvény árfolyamok mozgásának ezt a tulajdonságát a megfelelő diverzifikációval küszöbölhetjük ki. Ha befektetésünket úgy válogatjuk meg, hogy az több részvényt is tartalmazzon, akkor az egyes részvények mozgásából adódó kockázatot küszöbölhetjük ki."

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Látom élénk az élet nélkülem is Csak így tovább! Még vagy egy hétig nem leszek olyan sűrűn, mint máskor. (Sok a dolog )

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

(Ps: ha mindenáron tőkésrendszer-kritikát akarunk közölni, tegyük ezt minimum Tamás Gáspár Miklós szintjén. Az szórakoztató... meg okos... noha én minden második szavába bele akarnék kötni, persze nem sok eséllyel - de az kérem színvonal, ahogy ő hadakozik )
Hát én úgy érzem, hogy az a színvonal már a múlté. Ami maradt az egy furcsa populizmus, nyakonöntve az olvasottság kérkedő mindígfelemlegetésével.

Kopnak a szavak?
Leomlott hidak?
Önjelölt Adyk?
Szellemi bivak!

Bocs, nem bírtam kihagyni.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ps: ajánlott irodalom, ha valaki el szeretne mélyedni a témában viszonylag befogadható anyagból.

Bodie-Kane-Marcus: Befektetések
Száz János: Tőzsdei opciók vételre és eladásra
és esetleg
Brealy-Myers: Modern vállalati pénzügyek

hardcore rajongóknak (ez már a Shakti kő és az ionrezonátorral táplált vudubaba szurkáló tű szintje)

John C. Hull: Options, futures, and other derivatives

Lőjetek le, ezek itt vannak a polcomon, ha valakinek kell, kölcsönadom. A nap tanulsága, hogy nem ártana átolvasnom mindet

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ps: az idézett nap a tőzsdén nem annyira az OTP árfolyama miatt volt érdekes, hanem az állampapírpiac miatt, ami szép csendben beborult kicsit. Eltűnt a vevői oldal egy randa nemzetközi likviditásszűke miatt... reméljük, hogy nem lesz komolyabb baj.  
A magyar tőzsde részvénypiaci fertálya egyébként olyan szinten nem likvid, hogy szinte bármi előfordulhat, még a nagyobb papírokkal, emiatt nem is igazán lehet egy csomó tőzsdei alapigazságot vonatkoztatni rá...

Köszi!

A magyar tőzsde illikvid. Ez az egyik lehetséges magyarázat. (Nem vagyok otthon a napi ügyekben, nincs befektetni való pénzem és a szakmám is csak érintőlegesen kapcsolódik.)

A tőzsde alapvető fogalma az árjegyzés. Folyamatosan figyeli egy szoftver a vevői és eladási oldal által beadott vételi és kínálati árakat, és egymáshoz igazítja a keresletet és a kínálatot. (Vagy nem szoftver, hanem árjegyzők, akik személyek, ők olyasmit csinálnak mint egy bank a vételi / eladási / középárfolyamokkal.)

Ha a piac illikvid, akkor egyetlen komolyabb vételi ajánlat, ami a korábbi egyensúlyi árnál lényegesen magasabb, eléggé el tudja vinni felfelé az árat. Valami ilyesmi történhetett... Másnap alighanem korrigál a piac, mert valakinek ezen a jegyzett áron már megéri eladni egy komolyabb csomagot... és az meg lefelé tolja az árat.

Hifis analógiával képzeld el úgy, mint egy kb. 4 bites D/A konvertert A hullámforma (az ár) "fogai" ez esetben (ha nem likvid a piac) elég élesek, a hullám nem hullám, hanem diszkrét értékekben ugrik fel-le, fogazott, recés lesz. Nagy árugrások követik egymást fel-le. Pánik esetén csak le.
Minél likvidebb a piac, annál inkább tart a 384 kbites D/A konverter felé, szépen kisimul a hullám A magyar piac kicsi és nem nagyon likvid. Pár éve kockázatkezelőként egy nagy bank dealing roomjában ültem, és egyetemről épp kijött nyeretlen kétévesként kicsit meghökkentő volt, hogy az állampapír desken kereskedő srácok az egész piacot (kb 50 fő szerintem) keresztnéven szólítják.

(A nagy tőzsdekrachok fő elsődleges tünete mind ilyen likviditási / árjegyzési probléma volt. Eltűnik a vevői oldal. Csak kínálati árak vannak a rendszerben, de deal nem köttetik, mert nincs vevő. Valaki bedpb egy alacsonyabb árat, hátha azon elkel. Venni senki nem akar. Még egy alacsonyabb ár... A piac nem folyamatos, nem köttetik érték, az egyre alacsonyabb árak már virtuális árak, amíg egyszer csak valakinek meg nem éri beszállni. Ha ez nem következik be, a részvény ára a nulla közeléig eshet. Ilyenkor persze általában többször is felfüggesztik a kereskedést, de ha nagy az eladási pánik, ez semmit sem segít egy ideig.

Sajnos a fenti gondolatok egy nemszakértő pongyola megfogalmazásai... Kéretik heliyértékén kezelni, rég volt, hogy komolyan foglalkoztam vele

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hát én úgy érzem, hogy az a színvonal már a múlté. Ami maradt az egy furcsa populizmus, nyakonöntve az olvasottság kérkedő mindígfelemlegetésével.
Hát istenem... Neki ennyi jutott.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Ps: az idézett nap a tőzsdén nem annyira az OTP árfolyama miatt volt érdekes, hanem az állampapírpiac miatt, ami szép csendben beborult kicsit. Eltűnt a vevői oldal egy randa nemzetközi likviditásszűke miatt... reméljük, hogy nem lesz komolyabb baj.  
A magyar tőzsde részvénypiaci fertálya egyébként olyan szinten nem likvid, hogy szinte bármi előfordulhat, még a nagyobb papírokkal, emiatt nem is igazán lehet egy csomó tőzsdei alapigazságot vonatkoztatni rá...

Köszi!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szép nap volt ma a tőzsdén...főleg az OTP részvényeknél.Érdemes megnézni a grafikont! A legszebb, ahogy becsukták a hétvégére a kaput.
Zsupsz, egy nagy ugrás és visszaálltak a reggeli induló értékre.
Döbbenet mekkora pénzekkel játszanak.
Ezt a szép görbét 22milliárd forinttal rajzolták és a befejezés szerintem zseniális!

Kár, hogy ez positívan 1-2 (3?) embert érint.
10 milliót meg akár negatívan.
Én mint koca közgazdász minden pénzügyi csőd melegágyának a börzét tartom.
Virtuális anyagi javak valóságos pénzként (vagyonként) anyagiasulnak meg.

Valóságos javak, minden papír mögött valóság van. Maximum kockázatos valóság (venture capital cégek, hogy mást ne...)
Amit virtuálisnak lehet nevezni, az - néha- az ár. Az érték. Teljesen elszakadhat attól, amit józan ember, józan számítás után fizetne egy papírért. Ezt ugye buboréknak hívják. A buborék mikor pukkan, az sokaknak rossz. De CSAK tőzsde miatt még nem omlott össze gazdaság, inkább fordítva: a gazdaság általános problémái a börzén jelennek meg először, elég sokszor durván felnagyítva. Van nekije egy ilyen lakmusz szerepe.

Népszerű és könnyű ilyeneket mondani, mint amit most leírtál. Az emberek 99%-a el fogja hinni, mert jól hangzik, mert távoli,. hideg és idegen csillagokról szól, és mert egyébként sem népszerű a kapitalizmus (jelenjen meg bár a kritikája szolid újbalos, virtigli kommunista, vagy jobbszél köntösben, vagy csak a személyes kiábrándultság miatt- mindegy, lényeg hogy a tökös kisember megmondja a tutit a szivarozó kapitalistának ).

Mindenesetre szerintem jobb tájékozódni, mint zengő, sommás kijelentéseket tenni. Szerintem.

(Ps: ha mindenáron tőkésrendszer-kritikát akarunk közölni, tegyük ezt minimum Tamás Gáspár Miklós szintjén. Az szórakoztató... meg okos... noha én minden második szavába bele akarnék kötni, persze nem sok eséllyel - de az kérem színvonal, ahogy ő hadakozik :) )

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Ezek szerint mi naívak rossz véleménnyel vagyunk a tőzsdéről, a szakemberek meg dicsőítik?

Az mondja magát szakembernek, akinek érdekeltsége van a dologban, abból él, hogy ennek a rendszernek a mozgását fenntartsa. De nézzünk már a dolgok elejére, a termék és szolgáltatásokról fölözik le a hasznot, de ez önmagában még elviselhető lenne, de a tőzsdének nem a stabil haszon az elsődleges mozgatója, hanem az állandó változás-hullámzás, ha stabil viszonyok lennének, akkor nem lehetne hullámvölgyben olcsón venni, meg később a felkapaszkodáskor drágán eladni. A kettő közötti haszonképződésnek mi köze van az anyagi folyamatokhoz? Semmi, ha csak nem az, hogy így lehet egy szocialista OTP pénzintézet vezérigazgatójából az ország leggazdagabb emberévé válni.

Oh,yeah!

(Pontosan: fiókigazgatóból)

Ezek szerint akinek a tőzsde pénzt hozott bárhol a világban, az mind volt szocialista fiókigazgató volt??

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ezek szerint mi naívak rossz véleménnyel vagyunk a tőzsdéről, a szakemberek meg dicsőítik?

Az mondja magát szakembernek, akinek érdekeltsége van a dologban, abból él, hogy ennek a rendszernek a mozgását fenntartsa. De nézzünk már a dolgok elejére, a termék és szolgáltatásokról fölözik le a hasznot, de ez önmagában még elviselhető lenne, de a tőzsdének nem a stabil haszon az elsődleges mozgatója, hanem az állandó változás-hullámzás, ha stabil viszonyok lennének, akkor nem lehetne hullámvölgyben olcsón venni, meg később a felkapaszkodáskor drágán eladni. A kettő közötti haszonképződésnek mi köze van az anyagi folyamatokhoz? Semmi, ha csak nem az, hogy így lehet egy szocialista OTP pénzintézet vezérigazgatójából az ország leggazdagabb emberévé válni.

Oh,yeah!

(Pontosan: fiókigazgatóból)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vissza: “KV Fórum”