Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
Yorick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Yorick »

Hogy milyen sok ember akar itt kedvezményesen vásárolni!

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Happy Birthday

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ráadásul ma lettem ... éves
Hepibörsztdéj 2 júúú, hepibörsztdéj 2 jú, heeeeepííbörsztdéj Ferenc, hepibörsztdéj 2 júúúú!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Hali »

Ünnepi pillanat, átléptük az 1000 hsz-t ebben a topikban - Ráadásul ma lettem ... éves
Ha Jumurdzsák még élne, akkor legnagyobb jókivánságként ma azt mondaná neked: Allah növessze hosszúra a szakálladat!
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3775

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ünnepi pillanat, átléptük az 1000 hsz-t ebben a topikban - Ráadásul ma lettem ... éves 
Boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kösz a jókivánságot. Az összes gyermekem, meg a főnököm is vízöntő, úgy hogy ez a pár hét mozgalmas időszak

Ó de szörnyű lehet!

Nem is olyan nagyon szörnyű ...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aki hisz a hifi eszközök járódásában, az töltse le az alábbi linken található mp3 file-t, ami sokak szerint felgyorsítja a bejáródást. A Hagermann Technology nevű cégnek van több bejáródást segítő hardvere és ők raktak össze egy mp3 tracket, ami erősen igénybe veszi a tápegységeket, a meg a kábelek átviteli képességét (állítólag).

http://www.hagtech.com/media/frybaby.mp3

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kösz a jókivánságot. Az összes gyermekem, meg a főnököm is vízöntő, úgy hogy ez a pár hét mozgalmas időszak

Ó de szörnyű lehet!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Gratulálok mindkettőhöz.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

XLR kimenete nincs, de van szimmetrikus 6.3 jack. Én is egy Evidence Audio 6.3 jack - XLR kábellel használtam és küldtem bele direktben az MC2 Audio erősítőbe. Nagyon jó volt. Ha gondolod adok egy ilyen kábelt kipróbálni, ha meg lesz a szimmetrikus erősítőd.

akkor majd egy konnekt8-at is kérek először Dac lesz majd utána erősítő, de ráérek még, mert most igencsak másra kell a pénz sajna
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

elolvastam az adatlapját a konnekt8nak de még mindig nem világos számomra, van-e xlr kimenete. A cél simán DAC-ként használni, és nem RCA kimenettel, egy squeezebox lenne a forrás. XLR-és XLR kábel között is olyan nagy a különbség, mint rca és rca között? Még jobban leegyszerűsítve a dolgot érdemes-e variálni ha van egy squeezeboxom, amin rca kimenet van (és persze digitális is) és a leendő erősítőm fogja tudni az xlr bemenetet. Egyik megoldásként felmerült, hogy a toslink kimeneten egy kis kütyüvel xlr bemenetre lehet átalakítani, másik megoldás (ami többe fáj de előbb utóbb úgyis meg kell lépnem...) külső dac xlr kimenettel (itt jöhet a képbe a konnekt) harmadikat nem tudok De szeretnék majd olyan készülékeket vásárolni, amin már a lehetőség adott... vagy érdemes egyáltalán ezen rugóznom? A leendő erősítőm (majd egyszer) biztosan valami wattgyáros nagyvas lesz (krell accuphase st...) és ha DAC-ot veszek nem tudom érdemes-e rákészülnöm az xlr-re......

elnézést, hogy így rázúdítottam a topikra az agymenésem, de itt sokan olvasnak akik "írni" is tudnak

XLR kimenete nincs, de van szimmetrikus 6.3 jack. Én is egy Evidence Audio 6.3 jack - XLR kábellel használtam és küldtem bele direktben az MC2 Audio erősítőbe. Nagyon jó volt. Ha gondolod adok egy ilyen kábelt kipróbálni, ha meg lesz a szimmetrikus erősítőd.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Nézem-nézem a Konnekt 8-ast, barátkozni kellene vele, HTPC-hez lenne jó nem? Már el is képzeltem, FSP Zen passzív hűtésű 300W-os táp, vmi közepes P35-ös alaplappal, Intel 2140 C2D, passzív hűtésű VGA és Asus, Pio vagy jobb DVD-rom és árban máris 100+ eFt  és még hol a Konnekt 8 

Nem csak számítógéppel megy, van aki DVD-vel használja, mint hétköznapi DAC-ot. Egyszer a konfiguráláshoz esetleg rá kell csatlakozni egy számítógéppel és aztán lehet használni önjáró módban is. Van ráadásnak benne egy analóg előfok, ami egészen tűrhető és egy egészen kiváló fejhallgató erősítő két jack kimenettel. Kompromisszum, hogy az analóg kimenete csak 6.3 jack, ezért valószinűleg más kábel kell mint a mostani, persze van a Kácsánál jack dugó - rca aljzat átalakító is, ha valaki ragaszkodik a jól megszokott rca-rca kábeleihez.

elolvastam az adatlapját a konnekt8nak de még mindig nem világos számomra, van-e xlr kimenete. A cél simán DAC-ként használni, és nem RCA kimenettel, egy squeezebox lenne a forrás. XLR-és XLR kábel között is olyan nagy a különbség, mint rca és rca között? Még jobban leegyszerűsítve a dolgot érdemes-e variálni ha van egy squeezeboxom, amin rca kimenet van (és persze digitális is) és a leendő erősítőm fogja tudni az xlr bemenetet. Egyik megoldásként felmerült, hogy a toslink kimeneten egy kis kütyüvel xlr bemenetre lehet átalakítani, másik megoldás (ami többe fáj de előbb utóbb úgyis meg kell lépnem...) külső dac xlr kimenettel (itt jöhet a képbe a konnekt) harmadikat nem tudok De szeretnék majd olyan készülékeket vásárolni, amin már a lehetőség adott... vagy érdemes egyáltalán ezen rugóznom? A leendő erősítőm (majd egyszer) biztosan valami wattgyáros nagyvas lesz (krell accuphase st...) és ha DAC-ot veszek nem tudom érdemes-e rákészülnöm az xlr-re......

elnézést, hogy így rázúdítottam a topikra az agymenésem, de itt sokan olvasnak akik "írni" is tudnak
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

A Canare gyárt olyan RCA dugót is, ami elég jó közelítéssel 75 ohmos, csak hogy az impedanciákkal se legyen probléma. Az persze itthon nem egyszerűen beszerezhető és drágább is, mint a BNC adapteres megoldás.
Itthon nem tudok Canare beszerzési forrásról.

Nagyon jó a Canare, de csak az álljon neki kábelt készíteni vele, akinek van otthon profi krimpelő fogó készlete, és persze ért is a kezeléséhez.

Amiket pl. én használok Canare csatlakozók (RCAP-C4F, RCAP C53) Belden (1506A, 1695A) kábelekhez:

http://www.markertek.com/SearchProduct. ... agesize=20

http://www.takefiveaudio.com/mall/shopexd.asp?id=436
http://www.takefiveaudio.com/mall/shopexd.asp?id=435

okos tanácsok.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Na ilyen korán sem írtam még be.
De mit?
Vagy a mondat végére visszaaludtál?
Nekem 04:48-kor szólal meg a rádió hétköznaponként és vagyunk még néhányan akik korán kezdünk.

P046-E csati és a MAM-A lemez mikor lesz átvehető állapotban?

MAM ügyben megegyeztünk ideiglenesen a tavalyi árakban az Artisjus-szal, így pár napon belül megjön majd a címke és mehetnek a lemezek. Az Oyaide úgy tűnik ismét rendelhetővé tette a 037/046/079 csatikat és már jön majd új 004 és 029 is. Február közepe felé lesz kész a rendelésünk a gyárban, az meg azt jelenti, hogy kb februar 3. vagy 4. hete lesz az érkezésé.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

A Canare gyárt olyan RCA dugót is, ami elég jó közelítéssel 75 ohmos, csak hogy az impedanciákkal se legyen probléma. Az persze itthon nem egyszerűen beszerezhető és drágább is, mint a BNC adapteres megoldás.
Itthon nem tudok Canare beszerzési forrásról.

Nagyon jó a Canare, de csak az álljon neki kábelt készíteni vele, akinek van otthon profi krimpelő fogó készlete, és persze ért is a kezeléséhez.

Amiket pl. én használok Canare csatlakozók (RCAP-C4F, RCAP C53) Belden (1506A, 1695A) kábelekhez:

http://www.markertek.com/SearchProduct. ... agesize=20

http://www.takefiveaudio.com/mall/shopexd.asp?id=436
http://www.takefiveaudio.com/mall/shopexd.asp?id=435
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Egy nagyon jó kis cikk arról, hogy miként tanul az agyunk.

Klikk ide!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

04:48-kor
Precíz ember lehetsz:)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3526

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

De mit?
Vagy a mondat végére visszaaludtál?
Nekem 04:48-kor szólal meg a rádió hétköznaponként és vagyunk még néhányan akik korán kezdünk.

P046-E csati és a MAM-A lemez mikor lesz átvehető állapotban?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Jól látom?
Jól látod!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

OK a 75 Ohm RCA/RCA megy DVD->Konnekt aztán Konnekt->Erősítő 2x6,3 mono jack/RCA átalakító bele a jól megszokott IC kábel és kész. Jól látom?

Igen. Érdemes kipróbálni 75 ohmos profi tömör rézvezetős és réz, nem ónozott árnyékolású 0,6/3,7 vagy 0,6/2.8-as koax video kábelt. Nem RF, hanem video kábelt!

Érdemes venni két darab RCA dugó - BNC anya átalakítót ezt rátenni az RCA csatikra a készülékek fenekén, majd a fenti video kábelből csinálni egy BNC-BNC-set, úgy hogy rendes krimpelő szerszámmal van a BNC szerelve, nem forrasztással. Lehet, hogy a két átalakító ellenére is jobban fog tetszeni, mint RCA dugós forrasztott

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Konnekt 8, DVD-vel használva milyen plusz kábeleket kíván? Mert csak RCA-RCA összekötőm van.

Elvileg egy 75Ohmos RCA-RCA kellene.

OK a 75 Ohm RCA/RCA megy DVD->Konnekt aztán Konnekt->Erősítő 2x6,3 mono jack/RCA átalakító bele a jól megszokott IC kábel és kész. Jól látom?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Konnekt 8, DVD-vel használva milyen plusz kábeleket kíván? Mert csak RCA-RCA összekötőm van.

Elvileg egy 75Ohmos RCA-RCA kellene.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Vissza: “KV Fórum”