Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
Az AVX-en árusító eladók.Őket senkinek sem ajánlom!
Híredetést adtam fel, hogy PS Audio P3-at vennék. A hírdetésre jelentkezett Sziszi forumtárs, aki ajánlott jó áron egy PS Audio PPP-t. Megbeszéltük előző nap, hogy bemegyek a PPP-ért mivel éppen Pestre kellett mennem. Fél órával a megbeszélt találkozó előtt sms-zett, hogy mégsincs otthon...ne menjek. Mire ezt megláttam már a háza előtt voltam...Telefon, majd újra egyeztettünk, hogy késő este fogunk találkozni (na sebaj, úgyis késő estig dolgom volt Pesten). Majd megint félórával a találkozó előtt jött egy sms, hogy mégsem jó neki...Másnap dobtam még egy sms-t, hogy akkor most mi legyen, bár sok reményt már nem fűztem az üzlethez...persze válasz nem érkezett azóta sem....
Nem értem miért szórakozik ezzel valaki, ha nem akarja eladni a portékáját, miért rabolja mások idejét...
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a segítséget. Röviden: elutaltam a vételárat, az utolsó üzenet az eladótól az, hogy mindárt küldi a csomagszámot, azóta nem hallottam felőle és semmilyen módon nem érem el. Holnap megyek feljelentést tenni, majd a bankba bejelenteni. Ha lesz bármi fejlemény jelzem, addig kis türelmet kérek.
ennek persze egyéb (pl. tragédia) oka is lehet. az sem jó persze.
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a segítséget. Röviden: elutaltam a vételárat, az utolsó üzenet az eladótól az, hogy mindárt küldi a csomagszámot, azóta nem hallottam felőle és semmilyen módon nem érem el. Holnap megyek feljelentést tenni, majd a bankba bejelenteni. Ha lesz bármi fejlemény jelzem, addig kis türelmet kérek.
- gyeniko
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Ha eltűnt az eladó a pénzeddel, és nem kaptál árut, akkor javaslom, hogy késlekedés nélkül tegyél büntető feljelentést a rendőrségen csalás alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Ne lepődj meg, a feljelentést kisebb értékre veszik fel, mert a határérték ebben az elkövetési kategóriában jelenleg 500eFt - de legalább felveszik, mert ez bűncselekmény és nem szabálysértés!
Javaslom azt is, hogy a feljelentés jegyzőkönyvével azonnal menj be a bankodba, és tegyél bejelentést visszaélés miatt. Normális banknál ezt egyébként telebankon keresztül is megteheted!
Ez azért jó, mert így a bank leköveti a pénz útját. Ezt neked nem fogja kiadni, de a rendőrségnek igen. Ha elég gyors lettél volna, akkor esetleg meg lehetne állítani a tranzakciót, de gyanítom már mindkét oldalon könyvelték. Ha szerencséd van, a bankszámla mögött valós személy lesz, valódi címmel. Talán ...
"...a határérték ebben az elkövetési kategóriában jelenleg 500eFt -..."
A határérték a valóságban 50.000.- Ft. 50.000-500.000.- Ft-ig "kisebb érték"-re elkövetett csalásnak minősítik, de ettől még bűncselekmény, a büntetési tétele - halmazatok nélkül - legfeljebb 2 év letöltendő szabadságvesztés.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. P.Pali elérhetősegére lenne szükségem. Ha valaki ismeri vagy vett már tôle itt hirdetett dolgot, akkor kérem keressen meg magánban. Valahogy el kellene érnem őt, de nem sikerül...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/40263-ppali/
(Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de nem jutott jobb eszembe.)
Ha eltűnt az eladó a pénzeddel, és nem kaptál árut, akkor javaslom, hogy késlekedés nélkül tegyél büntető feljelentést a rendőrségen csalás alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Ne lepődj meg, a feljelentést kisebb értékre veszik fel, mert a határérték ebben az elkövetési kategóriában jelenleg 500eFt - de legalább felveszik, mert ez bűncselekmény és nem szabálysértés!
Javaslom azt is, hogy a feljelentés jegyzőkönyvével azonnal menj be a bankodba, és tegyél bejelentést visszaélés miatt. Normális banknál ezt egyébként telebankon keresztül is megteheted!
Ez azért jó, mert így a bank leköveti a pénz útját. Ezt neked nem fogja kiadni, de a rendőrségnek igen. Ha elég gyors lettél volna, akkor esetleg meg lehetne állítani a tranzakciót, de gyanítom már mindkét oldalon könyvelték. Ha szerencséd van, a bankszámla mögött valós személy lesz, valódi címmel. Talán ...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. P.Pali elérhetősegére lenne szükségem. Ha valaki ismeri vagy vett már tôle itt hirdetett dolgot, akkor kérem keressen meg magánban. Valahogy el kellene érnem őt, de nem sikerül...
Nem tudlak biztatni a perrel kapcsolatban...
Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha neccesnek érzi az adásvételt, akkor írásban készüljön adásvételi szerződés. Mikor necces az adásvétel? Ellenőrizni érdemes, hogy mikor regisztrált, meg lehet nézni a "saját témák"-at, esetleges a "barátok"-at is. Persze, ez sem nyújt 100% biztonságot, de valamit talán ér. Pl. ha én ezek szerint jártam volna el, akkor most nem futnék a pénzem után.
Igazából ezeket én is megnéztem. 2016-ban regisztrált és volt egy kevés eladása. A fene gondolta volna...
Bár fura volt h, őt soha nem lehetett felhívni elérni. Csak ő hívott egyszer bár ott normálisnak tűnt. Valószínűleg ez volt a csali.
És valószínűleg ha valakit át akarok verni, még csak a jelét se adnám h ez necces lesz))
Musical Fidelity - Paradigm - Silver Sonic - Transparent - Furutech - Pro Ject
- gyeniko
- Fórumlakó
Ami gondolom évekig tarthat, és még lehet nekem kell menni Miskolcra)
Hogy lehet itt fekete listára tenni? Hátha más felhasználó névvel jön vissza.
Nem tudlak biztatni a perrel kapcsolatban...
Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha neccesnek érzi az adásvételt, akkor írásban készüljön adásvételi szerződés. Mikor necces az adásvétel? Ellenőrizni érdemes, hogy mikor regisztrált, meg lehet nézni a "saját témák"-at, esetleges a "barátok"-at is. Persze, ez sem nyújt 100% biztonságot, de valamit talán ér. Pl. ha én ezek szerint jártam volna el, akkor most nem futnék a pénzem után.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
"Feljelenteni" helyett keresetet lehet benyújtani (polgári per).
Ami gondolom évekig tarthat, és még lehet nekem kell menni Miskolcra)
Hogy lehet itt fekete listára tenni? Hátha más felhasználó névvel jön vissza.
- gyeniko
- Fórumlakó
Feljelenteni!
A Polgári Törvénykönyv minden, fogyasztói forgalomban (vagyis kereskedőtől természetes személy által) megvásárolt termékkel kapcsolatban (függetlenül annak vételárától, új vagy használt voltától) szavatossági kötelezettséget ír elő. Új termék esetében két éves időtartamra; használt termékek esetében, továbbá nem fogyasztói szerződések esetén (magánszemély – magánszemélytől, kereskedő – kereskedőtől való vásárlása esetén) egy éves időszakra.
Forrás: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589
"Feljelenteni" helyett keresetet lehet benyújtani (polgári per).
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Van vkinek ötlete mit szoktak ilyenkor csinálni az ilyen emberekkel?
Feljelenteni!
A Polgári Törvénykönyv minden, fogyasztói forgalomban (vagyis kereskedőtől természetes személy által) megvásárolt termékkel kapcsolatban (függetlenül annak vételárától, új vagy használt voltától) szavatossági kötelezettséget ír elő. Új termék esetében két éves időtartamra; használt termékek esetében, továbbá nem fogyasztói szerződések esetén (magánszemély – magánszemélytől, kereskedő – kereskedőtől való vásárlása esetén) egy éves időszakra.
Forrás: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/23589
Újratervezés
Bar irja, hogy "sosem hasznalt" talan nem is probalta ki mivel beszamitas volt, lehet o sem tudott rola de az fura, hogy nem akar komunikalni.
Folyt köv: Szóval direkt szervizbe vittem, hogy megcsinálják a karliftet. Erre ma hívnak a szervizből, hogy a kar kész viszont nincs kimenő jele a lemezjátszónak:-) Se sima line se phonora téve. Mivel ez már újabb költséges lenne nem szervizelem tovább.
Van vkinek ötlete mit szoktak ilyenkor csinálni az ilyen emberekkel? Emberünk (MomoMusic) nevű felhasználó azóta elérhetetlen telefonon, itt nem reagál az üzenetekre, persze járt itt mert törölte a leveleit. Azt a mesét adta elő vásárlás előtt, hogy egy barátja rengeteget vásárolt a muziker.hu-n és ezt ajándékba kapták.
A szervizben azt is mondták h szerintük ez már volt összerakva.
Szóval becsületes emberünk elérhetősége "elvileg"
Nagy Dominik
Miskolc
06-305-880-040
Akkor jelenteni kell az avx-nek mert a csak bizniszeloket kiteszik ha jol tudom bar ez rajtad sajnos nem segit.
Itt rengetegen bizniszelnek ! De a korrektség megbízhatóság számomra oda-vissza fontos!
Rám még nem volt panasz
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Igazából bontott volt a doboz, Írni meg bármit lehet. De az nálam már nem fér bele, hogy valakit nem lehet elérni vagy nem hajlandó kommunikálni egy biznisz után. És, hogy külön telefonszámot használ a bizniszre "mert az mindig kétes".
Akkor jelenteni kell az avx-nek mert a csak bizniszeloket kiteszik ha jol tudom bar ez rajtad sajnos nem segit.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Bar irja, hogy "sosem hasznalt" talan nem is probalta ki mivel beszamitas volt, lehet o sem tudott rola de az fura, hogy nem akar komunikalni.
Igazából bontott volt a doboz, Írni meg bármit lehet. De az nálam már nem fér bele, hogy valakit nem lehet elérni vagy nem hajlandó kommunikálni egy biznisz után. És, hogy külön telefonszámot használ a bizniszre "mert az mindig kétes".
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
MoMoMusic nevű felhasználótól vásároltam egy lemezjátszót a kislányomnak.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... het%C5%91/
Ami 2018.02.20-án megérkezett. Az újnak hirdetett lemezjátszó hibás volt, nem működött a karlift. Most szervizben van a gépezet.
Természetesen már a pénzutalás után nem volt elérhető. A telefonja napok óta kisípol, tehát ez a szám csak a „bizniszre” van fenntartva. Nem reagál az sms-re , és az Avx-es üzentekre sem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
MoMoMusic nevű felhasználótól vásároltam egy lemezjátszót a kislányomnak.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... het%C5%91/
Ami 2018.02.20-án megérkezett. Az újnak hirdetett lemezjátszó hibás volt, nem működött a karlift. Most szervizben van a gépezet.
Természetesen már a pénzutalás után nem volt elérhető. A telefonja napok óta kisípol, tehát ez a szám csak a „bizniszre” van fenntartva. Nem reagál az sms-re , és az Avx-es üzentekre sem.
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
50.000 Ft az alap értékbiztosítás. Ha 150.000-re szeretnéd, akkor az egyéb dolgoktól függően (súly, törékeny) plusz 2-3.000 Ft.
OFF:
Ha itt adod fel, akkor olcsóbb, ezek szerint. http://www.vaterafutar.hu/#mpl
"Az árak tartalmazzák az értékbiztosítást 150 000 Ft értékig. 150 000 Ft érték felett a biztosítás díja: 220 Ft / 10 000 Ft, a 150 000 Ft feletti részre. "
Most kitöltöttem egy teszt feladást. 150.000 Ft értékkel, 1490 Ft lenne a feladás díja, (10 kg 50*50*15cm csomag postán feladva) . Ha utánvéttel adnám fel 2.480 Ft a díj.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
MPL-nél 150.000 Ft ig van értékbiztosítás külön díj nélkül, benne van a szolgáltatásban
50.000 Ft az alap értékbiztosítás. Ha 150.000-re szeretnéd, akkor az egyéb dolgoktól függően (súly, törékeny) plusz 2-3.000 Ft.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- d.janos
- Fórumlakó
Az utánvét sem megoldás, hiszen ha valaki nagyon akar, akkor téglát küld...
Ha téglát tettek bele, akkor tégla lesz benne, erre az esély közelít a nullához (már ha nem téglát akartunk venni ...) , de igazad van, megtörténhet.
A futár jelenlétében ki kell a csomagot bontani és ha gond van, akkor jegyzőkönyvet kell felvetetni. Ha siet és nem hajlandó rá, akkor azt kell odaírni az aláírás mellé.
Ha a csomagon/borítékon bármilyen nyomódás, szakadás látszik, akkor az átvételkori aláíráskor oda kell írni pl. szakad csomagolás vagy sérült a doboz. MPL-nél 150.000 Ft ig van értékbiztosítás külön díj nélkül, benne van a szolgáltatásban és ha ott az átvételkor jelzésre kerül írásban, az az ügymenet szempontjából előnyös. Ez arra is igaz, ha kolléga vagy családtag veszi át a csomagunkat, írja oda az észrevételt. De abban igazad van, hogy tökéletes biztonság nincs vagy talán a ? PayPal ?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Az utánvétes üzlet a megoldás.
És ugyanez a helyzet az előreutalással is, mert van aki így járt és a terméket nem kapta meg, pedig az árát elutalta, ahogy megírta nekem a saját esetét.
Az utánvét sem megoldás, hiszen ha valaki nagyon akar, akkor téglát küld...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- eric.cartman
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Őszintén örülök, hogy végül is rendeződött - - a tanulság egyértelmű!
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/
- d.janos
- Fórumlakó
20 nap, 27 sms (miután 02.02. után már nem vette fel a telefont), kifogások, magyarázatok és ígéretek sokasága után, ma megkaptam az összeget tőle. Sajnos keményebben (nem durván) és egyértelműen kellett végül döntéskényszerbe hoznom kissakos - Szilvásy-t.
Sajnos meg kellett írrnom a feljelentést is hozzá, lakcímével, munkahelyének nevével, címével, magán e-mail címével, telefon számával és itt a fórumon is kaptam többetektől infót róla, segítséget, melyet ezúton is Köszönök !
Tanulság, továbbra is az, hogy akit nem ismerünk, nincs infónk róla, nem informáltuk le, annak ne küldjünk el semmit úgy, hogy majd utólag fizet. Az utánvétes üzlet a megoldás.
És ugyanez a helyzet az előreutalással is, mert van aki így járt és a terméket nem kapta meg, pedig az árát elutalta, ahogy megírta nekem a saját esetét.
- d.janos
- Fórumlakó
János ment privát.Hátha tudok segíteni
Válaszoltam, köszönöm.
- d.janos
- Fórumlakó
Nyilván tiszteletre méltó a jóindulatod, de ez nálam egyszerűen már nonszensz.
Ha én hirdetek valamit eladásra és személyesen nem ismerem az érdeklődő potenciális vásárlót, akkor eszem ágában nem volna azt előre elküldeni neki mindenféle biztosítás/fedezet nélkül.
Persze, ha Ő nem bízik meg bennem, akitől akár ha szeretné személyesen (nyilván hozzám igazodva földrajzilag és időben) is át tudná venni - és előre sem akar utalni, akkor ne kelljen neki a hirdettet motyóm...ennyi.
Én az évek során a fenti egyszerűsítést végeztem magamban - egyedül az utánvét olyan amin néha /korrektnek tűnő vevőjelölt esetén/ hajlandó vagyok elgondolkodni mivel itt maximum a küldési díjat bukom ha nem venné át. Megjegyzem, hogy előfordult már ilyen is velem - ez talán a szívatás kategóriája, hiszen én melózom és fizetek, neki meg nem lesz jobb kicsit sem ettől.
Túl vagyok 50 adás-vételen itt a fórumon, mióta itt vagyok. Eddig ezzel együtt két probléma volt és egyszer az elején egy nekem postázott hálózati kábel nem érkezett meg, a feladó nem ajánlottként adta fel, így nem lehetett a postán utána járni.
De abban igazad van és én is többnyire tartottam magam hozzá, hogy MPL Vaterafutárral küldjem, ott van nyomonkövetés, e-mail értesítés, és utalják is az összeget, ha utánvétet adok meg.
Itt, hogy miért nem ezt tettem, az mindössze annyi, hogy elcsesztem, amikor rögzítettem az adatokat és már nem javítottam ki, hogy utánvét legyen, ez így az én hibám, de bíztam benne, hogy ez nem lehet gond, főleg úgy, hogy leveleztünk, telefonon beszéltünk, tévedtem.