Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- Shelby
- Törzsvendég

- Értékelés: 134
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Köszi " tonee73" Van tanulsága a dolognak .
"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Kiszedtem, legközelebb írd le konkrétan lécci, hogy "ember, egy nullával túlszaladtál" vagy ilyesmi.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Azért gondolom, mert nem megengedett. Ha valami észrevételed van a hirdetéssel kapcsolatban, akkor a jelentés gombot használd.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Shelby
- Törzsvendég

A vicces beírásért kaptam egy moderátoros figyelmeztetést .

"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
- Shelby
- Törzsvendég

Re: Naim NDX
Hirtelen nagyon megdrágult ez Naim! 
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8055
Re: Jamo S526 HCS 5.0 akár külön is
Ha valóban segíteni próbálsz, akkor privát üzenetben írsz az eladónak. Ha nyílt fórumon azt írod, hogy nevetséges az ár, amit megadott, az nem "segíteni próbálás".
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Igen, és fogunk is ha nem hagyod abba. Olvass szabályzatot (ha már elfogadtad a regisztrációkor) aztán majd talán megérted:
app.php/rules
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Nagy Gabi
- Fórumlakó

- Értékelés: 81
- Kapcsolat:
Sajnos akkor is jogos volt és most is az lenne ,én sem kritizalom nyíltan az árképzésed. És ezzel részemről le is zártam a történetet.
Electrocompaniet
Harbeth
NAD
MILLER & KREISEL
Harbeth
NAD
MILLER & KREISEL
- Shelby
- Törzsvendég

Re: Nirvana audio sl (xlr) interconnect kábel
Nem nagyon szoktam hozzaszolni arkepzeshez , mert mindenki annyiért hirdeti a dolgait amennyit szeretne érte kapni, de ez azért túlzás, bármennyire sz@r lett a forint , nekem van Nirvana hangfal kábelem és van XLR -m is , nem olyan régen vettem pont fél áron , 80-100 között van a reális ára. Át kellene gondolni !
Engem 1 hétre bannoltatok mert mertem/próbáltam segíteni hogy a 180.000 Ft nevetséges.....
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3390
Igen, határozottam! Sajnos én már többször is jártam így, legutóbb egy kábellel. Hosszó heteken át hírdettem, többször engedtem az áron mire megvették. Majd aki megvettet tőlem, talán egy hónap sem telt el , már árulta, itt, és annyiért amennyiért én kezdésnek kínáltam. Tőle két vagy három nap múlva megvették.apacuka írta: ↑2023.10.23., hétf. 20:47Ti szoktátok magatokat baleknak érzeni? Én nem először. Kb másfél éve adtam el egy pár JBL 4671OK hangdobozt 300e ft-os áron. Most ugyanezt - joggal feltételezem, hogy az enyém volt, mivel nem sok lehet az országban - majdnem dupla áron 550-ért hirdetik a jófogáson. Ez minimum bosszantó.
https://www.jofogas.hu/tolna/JBL_46710K ... 743094.htm
Biztos velem van a baj, valamit rosszúl csinálhatok, de annak örülök, hogy ezek szerint nem egyedűl kell szenvedjek ilyenektől.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ti szoktátok magatokat baleknak érzeni? Én nem először. Kb másfél éve adtam el egy pár JBL 4671OK hangdobozt 300e ft-os áron. Most ugyanezt - joggal feltételezem, hogy az enyém volt, mivel nem sok lehet az országban - majdnem dupla áron 550-ért hirdetik a jófogáson. Ez minimum bosszantó.
- quad
- Fórumlakó

- Értékelés: 80
Re: Thorens TD 320 újszerű állapotban
Nekem tök mindegy, hogy mikor, hol,mennyiért vásárolták, de ez egy közel 40 éves, első generációs TD-320-as, ez messze nem ér 200 ezret. Annyiért már TD 2001-est lehet kapni.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Lehet,de az biztos,hogy 3 napja itt volt a jófogáson 119eft ért.
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Üdv.119eft ért volt 3 napja ez a játszó eladó a jófogáson.orbáni infláció ezt is elérte
- mandi
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Az elmondásod alapján az érveid 100% -ban érthetőek.bobb írta: ↑2023.09.18., hétf. 22:51Látom benne vagy a témában és logikus, amiket írsz, de vannak gyenge pontok:mandi írta: ↑2023.09.18., hétf. 12:55Akkor kicsit jobban gondold át. 2008-ban, az épp akkor futó legújabb 600as szériás monitorból , a 685s1 ből, 3pár kifutotta ennek az árából.Azokat a hangfalakat ma 110-130e ft közötti áron szokták árulni.
A mai 600-700 as sorozatok egymáshoz viszonyuló ár aránya is szintén ugyanez.
cápán az átlagárak 700-1100 euro (állvány nélkül)
- egyáltalán nem biztos, hogy 2 holmi használt ára úgy aránylik egymáshoz mint az új áraik (ahogy eddig nézegettem, a 705-ös éppen nem egy magasan árazott használt tipus)
- az aktuális/"előd"/"utód" modellek neve lehet hasonló, de sokszor teljesen más dobozokról van szó
- cápa: különböző piacok vannak, a magyar nyilvánvalóan olcsóbb, mint a ny.-európai
Amiért írtam amit:
- néztem mennyiért árultak itt ilyet, igaz pár éve és juhar-t
- tudom mennyiért árultak másik magyar oldalon 2 hónapja ugyanilyen összeállítást (egy ideje nézegetem ezt a típust)
- mellé teszem az itt most 420 k-ért árult 703-at
Tény, hogy az árak most megbolondultak -nem csak a hifi-, nem baj, ha kicsit okoskodunk, hátha segít, aki éppen eligazodna (ne mondjuk, hogy "majd a piac!", amiből évente árulnak 1-et, az nem piac).
-Mivel ilyen hangfalat keresel, szeretnél nyomott áron hozzájutni.
De ettől még a valóság az hogy a hangfalnak van egy használt ,és volt egy egykori új ára .Ettől ha picit 5-10% ot , el is tér ennek az ára ,arra talán magyarázat lehet a láthatóan patika újszerű állapota.
Mindezeket figyelembe véve is az új ár korántsem elrugaszkodott.
Az hogy 5éve, egy ritka hangfalból ,láttál a maihoz képest jobb áron ,az már mit sem számít, hisz kb mindennek ennyire változott azóta felfelé az ára.
Érdekes hogy azt nem találtad meg ,ami 3éve alig volt olcsóbb ennél.(csak a juhart)
viewtopic.php?t=148213
Nem ismerem az eladót, fogalmam sincs ki ő, nem is akarok a védelmére kelni,de a folyamatosan tucatjával előforduló balekfogó horror, árakhoz képest az ő hangfalát egyáltalán nem érzem a mai átlag áraktól elrugaszkodottnak.
Sajnos most ez van, ami 2éve került 100 egységbe, az ma 150-200.
Látom benne vagy a témában és logikus, amiket írsz, de vannak gyenge pontok:mandi írta: ↑2023.09.18., hétf. 12:55Akkor kicsit jobban gondold át. 2008-ban, az épp akkor futó legújabb 600as szériás monitorból , a 685s1 ből, 3pár kifutotta ennek az árából.Azokat a hangfalakat ma 110-130e ft közötti áron szokták árulni.
A mai 600-700 as sorozatok egymáshoz viszonyuló ár aránya is szintén ugyanez.
cápán az átlagárak 700-1100 euro (állvány nélkül)
- egyáltalán nem biztos, hogy 2 holmi használt ára úgy aránylik egymáshoz mint az új áraik (ahogy eddig nézegettem, a 705-ös éppen nem egy magasan árazott használt tipus)
- az aktuális/"előd"/"utód" modellek neve lehet hasonló, de sokszor teljesen más dobozokról van szó
- cápa: különböző piacok vannak, a magyar nyilvánvalóan olcsóbb, mint a ny.-európai
Amiért írtam amit:
- néztem mennyiért árultak itt ilyet, igaz pár éve és juhar-t
- tudom mennyiért árultak másik magyar oldalon 2 hónapja ugyanilyen összeállítást (egy ideje nézegetem ezt a típust)
- mellé teszem az itt most 420 k-ért árult 703-at
Tény, hogy az árak most megbolondultak -nem csak a hifi-, nem baj, ha kicsit okoskodunk, hátha segít, aki éppen eligazodna (ne mondjuk, hogy "majd a piac!", amiből évente árulnak 1-et, az nem piac).
Alex_Aston írta: ↑2023.09.18., hétf. 18:41Csak egy pár példa:kargidje írta: ↑2023.09.18., hétf. 18:062020-ig évente 10-15%-al emelkedtek a műszaki termékek árai, ami normális egy ilyen kis porfészekben mint Mo, a béka segge alatti gazdaságával.Alex_Aston írta: ↑2023.09.17., vas. 18:22
A fizetések is kb. így nőttek arányaiban az utóbbi 5-6 évben.
Viszont a hifi meg úgy általában a műszaki termékek ára csak az elmúlt 3 évben 70-80-100%-al emelkedett!!! Ezt nem tudja lekövetni semmilyen béremelés, sehol, főleg nem itthon.
Gratulálok, ha a te fizetésed is emelkedett 60-70%-ot 3 év alatt. Hol dolgozol?![]()
https://www.av-online.hu/hifi/marantz-p ... szt_2140/2
Ennek 6 éve ment fel az ára 60%-al.
Ennek még 2,5 év alatt szinte semmit:
https://streamaudio.hu/aurum-orkan-9-hi ... lo-hangfal
Én pedig azt írtam, hogy az utóbbi 5-6 évben valtozott 80-100%-ot a fizetés, és nem azt, hogy 3, nem értem miert írsz olyat, amit nem mondtam...![]()
Nézd meg ezeket, e szerint bizony 100%-al nőttek a bérek 6 év alatt (és nekem is kb.):
https://www.ksh.hu/keresetek
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid= ... 0300080.TV
Szóval lehet itt hőzöngeni, de a számok makacs dolgok.![]()
Az Orkan ára, mit is írnak ott???
Utolsó darabok!!! Mivel nem szeretnék, hogy rajtuk rohadjon, ezért kénytelenek ennyiért adni + ez már 4-5éves széria!!!
Nem, nem lettek 5-6év alatt dupla fizetések, főleg nem a halandó emberek által betöltött pozíciókban.
A KSH meg ugye a kórmány által felügyelt szervezet, szóval kicsit túltolják a statisztikát.
Olvass utána hogyan is számolják:
https://www.google.com/search?q=ksh+%C3 ... -serp#ip=1
"Én pedig azt írtam, hogy az utóbbi 5-6 évben valtozott 80-100%-ot a fizetés, és nem azt, hogy 3, nem értem miert írsz olyat, amit nem mondtam... "
Nem írtam olyat! De cseszheted, hogy nőtt a fizetésed 6év alatt 90%-al%-al, ha az elmúlt 3 évben 70-100%-al többe kerül szinte minden, mert így a fizetésed semmit nem emelkedett.
Nem véletlenül szólnak arról is a hírek, a bérek vásárlóereje 3-éve folyamatosan csökken.
+ az 5 főnél kevesebbet foglalkoztató cégek.
Usher - Valhalla - Emotiva
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
"Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok!" :)
- zoli73
- V.I.P.

Ugye azt tudod, hogy a KSH adataiból, "felsőbb utasításra" a közalkalmazotti szféra(több százezer ember) legalább 10 éve befagyasztott béradata ki van hagyva?Alex_Aston írta: ↑2023.09.18., hétf. 18:41Csak egy pár példa:kargidje írta: ↑2023.09.18., hétf. 18:062020-ig évente 10-15%-al emelkedtek a műszaki termékek árai, ami normális egy ilyen kis porfészekben mint Mo, a béka segge alatti gazdaságával.Alex_Aston írta: ↑2023.09.17., vas. 18:22
A fizetések is kb. így nőttek arányaiban az utóbbi 5-6 évben.
Viszont a hifi meg úgy általában a műszaki termékek ára csak az elmúlt 3 évben 70-80-100%-al emelkedett!!! Ezt nem tudja lekövetni semmilyen béremelés, sehol, főleg nem itthon.
Gratulálok, ha a te fizetésed is emelkedett 60-70%-ot 3 év alatt. Hol dolgozol?![]()
https://www.av-online.hu/hifi/marantz-p ... szt_2140/2
Ennek 6 éve ment fel az ára 60%-al.
Ennek még 2,5 év alatt szinte semmit:
https://streamaudio.hu/aurum-orkan-9-hi ... lo-hangfal
Én pedig azt írtam, hogy az utóbbi 5-6 évben valtozott 80-100%-ot a fizetés, és nem azt, hogy 3, nem értem miert írsz olyat, amit nem mondtam...![]()
Nézd meg ezeket, e szerint bizony 100%-al nőttek a bérek 6 év alatt (és nekem is kb.):
https://www.ksh.hu/keresetek
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid= ... 0300080.TV
Szóval lehet itt hőzöngeni, de a számok makacs dolgok.![]()
Az ilyen statisztikai számokat fentartásokkal illik kezelni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Nekem a nagytesója(Delphinus) volt, úgy 10 éve adtam el állvánnyal együtt, makulátlan állapotban, 160e-ért. A hangja alapján nem is ért többet akkor, de szerintem ma sem sokkal többet. A mostani áraik szerintem megmagyarázhatatlanok.earforce írta: ↑2023.09.18., hétf. 14:32Sokadjára írom, hogy semmi értelme ennek a topiknak.
Egy ilyet 8 éve 90ezer HUF-ért adtam el, most 250-ért ment el:
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 9#p2813488
Új ára jelen pillanatban 680ezer....
https://www.allegroaudio.hu/termek/char ... angsugarzo
Ahogy akkor is, most is egy erős közepes monitornak minősül. Adja 100ezer környékén? Azért mégis mit kapsz manapság???
A már 2 évvel ezelőtti árak nézegetésének és összehasonlításának sincs semmi értelme.