Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
- Josselin Beaumont
- Nincs visszaút
- Értékelés: 50
Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
Egyébként nepperrel már kötöttem üzletet eladóként. Végtelenül korrekt volt. Elmondta hogy nepper, azt is elmondta, hogy csak úgy érné neg neki, ha engednék x %-ot. Átgondoltam, engedtem, mindenki boldog volt.
Primaluna Prologue 8+3+2*7, AVID DIVA II SP, EAR 834P, Triangle Quartet, Siltech 550i, Siltech 550L, 2 * Isotek MiniSub, 6 * Isotek Elite
- Josselin Beaumont
- Nincs visszaút
Érdekes megközelítés. Szóval:
Csak arról egyeztünk meg, hogy eljön megnézni.
Ártárgyalás nem volt, nem beszéltünk telefonon az árról.
Nem tudom mennyit utazott, nem mondta.
Még az előtt álltam el az adásvételtől, hogy rátértünk volna az árra.
Csak arról egyeztünk meg, hogy eljön megnézni.
Ártárgyalás nem volt, nem beszéltünk telefonon az árról.
Nem tudom mennyit utazott, nem mondta.
Még az előtt álltam el az adásvételtől, hogy rátértünk volna az árra.
gyeniko írta: ↑2020.06.21., vas. 12:45Az eladó írása alapján azt feltételeztem, hogy a vevő elment megnézni a terméket, tetszett neki, megegyeztek az árban (ezért egy esetleges alku nem "menti" a helyzetet az eladó javára), a vevő vinné a terméket, ekkor lépne vissza az eladó. Minden, amit írtam, az előzőekre vonatkozik.R.G. írta: ↑2020.06.21., vas. 09:06Ez a költségtérítés érdekesgyeniko írta: ↑2020.06.21., vas. 08:10
Szerintem mindent megtehetsz, de csak akkor lesz etikus, ha őszintén elmondod neki, miért nem üzletelsz vele és felajánlod neki az esetleges költségeinek megtérítését. Én nem adok el semmit olyan valakinek, akitől nem szívesen venném meg pl. ugyanazt a terméket.
Miről is lenne szó?
Ha meg sem egyeztek telefonon, csak megnézik mit is kellene megtérítani?
Az eladó írása alapján azt feltételeztem, hogy a vevő elment megvásárolni a terméket, elfogadta a hirdetett árat (vagyis egy esetleges alku nem "menthette" a helyzetet az eladó javára) és vitte (vinné) a készüléket. Minden, amit írtam, erre az esetre vonatkozik.
Ha valamiért sokat is utazunk, de mégsem hozzuk el (feltéve minden úgy volt ahogy az eladó állította és az ár is stimmelt) akkor minek is mentem el érte?
Ezzel nem értek egyet...
Ha megy hozzád vlaki rendben a észülék, adná az összeget amit kérsz, de nem szimpatikus, akkor nem adod oda neki?
(ez még lehet is egy jó meglátás, ezt még átgondolom)
Olyanról hallottál már, hogy elmész egy autót megnézni, kiderül egy rakat dolog nem stimmel vele és a benzinköltségedet kifizeti az eladó erre hivatkozva? Esetleg fenyegetőzés formályában történik valami
Ha megegyeztek, elmész érte és ott gondolja meg magát az már más tészta lehet ha valaki korrekt akar lenni
De ha minden stimmel, az ár, az állapost stb, miért is ne jönne össze az üzlet?
Ha elmész meghallgatni egyik fórumtárs moziját és nem tetszik, akkor kifizetteted vele az utiköltségedet erre hivatkozva?
Ez nem bántás!!! Csak nem értm teljesen azt a szitut amikor ez a térítés megállná a helyét...
![]()
Primaluna Prologue 8+3+2*7, AVID DIVA II SP, EAR 834P, Triangle Quartet, Siltech 550i, Siltech 550L, 2 * Isotek MiniSub, 6 * Isotek Elite
- Josselin Beaumont
- Nincs visszaút
Az derült ki róla a telefonálása alapján, hogy nem tisztességes munkával keresi a pénzt. Próbált virágnyelven fogalmazni, hogy ne legyen egyértelmű, de annak ellenére az volt.
ZolaBA írta: ↑2020.06.20., szomb. 05:30huh, felcsigáztál. Mi derült ki róla?Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Adás-vételben vagyok eladóként, eljön a vevőjelölt, megnézi, meghallgatja a holmit. Közben beszélgetünk, és ő is beszélget többször telefonon másokkal. Amiket mond, attól kiráz a hideg. Jogom van elállni ilyenkor az üzlettől? Ha emiatt megjelenek ebben a fórumban, mint nem kívánatos eladó, akkor mit tegyek?előtted adta tovább a terméked drágábban? vagy Fradista? rossz párt katonája? Ha nem mondod a vevő nevét, nem beazonosítható, vagy álnevesíted akkor elmesélheted a sztorit, gdpr kompatibilis marad
![]()
Szerintem amúgy "hivatalosan" egyrészt addig léphetsz vissza, amíg alá nem írtátok a "szerződést", mivel itt papír nincs ez értelmezésemben az "oké megveszem" vevői kijelentésre adott "rendben" válasz vagy egyéb elfogadásra utaló cselekmény. Aztán másrészt meg addig a tiéd a termék, amíg a te kezedben van a cucc, övében meg a pénz. Mert ha az áru kezet cserél, utána a visszakönyörgést már csak jóindulatból fogadhatja el, különben testi erőszakot kéne alkalmazz, ami már ugye megint más tésztaPersze akárhogy is hiúsul meg miattad, ez számára kár, te nem tartottad az ígérted, ami miatt oda utazott, szóval mehet polgári perre kártérítésért. A fórumon minden joga meglesz, hogy leszóljon, neked pedig minden jogod meg lesz, hogy megvédd magad. Csak abban bízhatunk, hogy az érdekes, szaftos részek nyilvánosan, az uncsi rizsa meg privátban fog menni
De ha te vagy a jó fiú akkor ne aggódj, a moderátorok jó fejek
![]()
- gyeniko
- Fórumlakó
- Értékelés: 275
Az eladó írása alapján azt feltételeztem, hogy a vevő elment megnézni a terméket, tetszett neki, megegyeztek az árban (ezért egy esetleges alku nem "menti" a helyzetet az eladó javára), a vevő vinné a terméket, ekkor lépne vissza az eladó. Minden, amit írtam, az előzőekre vonatkozik.R.G. írta: ↑2020.06.21., vas. 09:06Ez a költségtérítés érdekesgyeniko írta: ↑2020.06.21., vas. 08:10Szerintem mindent megtehetsz, de csak akkor lesz etikus, ha őszintén elmondod neki, miért nem üzletelsz vele és felajánlod neki az esetleges költségeinek megtérítését. Én nem adok el semmit olyan valakinek, akitől nem szívesen venném meg pl. ugyanazt a terméket.Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Adás-vételben vagyok eladóként, eljön a vevőjelölt, megnézi, meghallgatja a holmit. Közben beszélgetünk, és ő is beszélget többször telefonon másokkal. Amiket mond, attól kiráz a hideg. Jogom van elállni ilyenkor az üzlettől? Ha emiatt megjelenek ebben a fórumban, mint nem kívánatos eladó, akkor mit tegyek?
Miről is lenne szó?
Az eladó írása alapján azt feltételeztem, hogy a vevő elment megvásárolni a terméket, elfogadta a hirdetett árat (vagyis egy esetleges alku nem "menthette" a helyzetet az eladó javára) és vitte (vinné) a készüléket. Minden, amit írtam, erre az esetre vonatkozik.
Ha valamiért sokat is utazunk, de mégsem hozzuk el (feltéve minden úgy volt ahogy az eladó állította és az ár is stimmelt) akkor minek is mentem el érte?
Ezzel nem értek egyet...
Ha megy hozzád vlaki rendben a észülék, adná az összeget amit kérsz, de nem szimpatikus, akkor nem adod oda neki?
(ez még lehet is egy jó meglátás, ezt még átgondolom)
Olyanról hallottál már, hogy elmész egy autót megnézni, kiderül egy rakat dolog nem stimmel vele és a benzinköltségedet kifizeti az eladó erre hivatkozva? Esetleg fenyegetőzés formályában történik valami
Ha megegyeztek, elmész érte és ott gondolja meg magát az már más tészta lehet ha valaki korrekt akar lenni
Ha elmész meghallgatni egyik fórumtárs moziját és nem tetszik, akkor kifizetteted vele az utiköltségedet erre hivatkozva?
Ez nem bántás!!! Csak nem értm teljesen azt a szitut amikor ez a térítés megállná a helyét...
![]()
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Ez a költségtérítés érdekesgyeniko írta: ↑2020.06.21., vas. 08:10Szerintem mindent megtehetsz, de csak akkor lesz etikus, ha őszintén elmondod neki, miért nem üzletelsz vele és felajánlod neki az esetleges költségeinek megtérítését. Én nem adok el semmit olyan valakinek, akitől nem szívesen venném meg pl. ugyanazt a terméket.Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Adás-vételben vagyok eladóként, eljön a vevőjelölt, megnézi, meghallgatja a holmit. Közben beszélgetünk, és ő is beszélget többször telefonon másokkal. Amiket mond, attól kiráz a hideg. Jogom van elállni ilyenkor az üzlettől? Ha emiatt megjelenek ebben a fórumban, mint nem kívánatos eladó, akkor mit tegyek?
Miről is lenne szó?
Ezzel nem értek egyet...
(ez még lehet is egy jó meglátás, ezt még átgondolom

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- gyeniko
- Fórumlakó
- Értékelés: 275
Szerintem mindent megtehetsz, de csak akkor lesz etikus, ha őszintén elmondod neki, miért nem üzletelsz vele és felajánlod neki az esetleges költségeinek megtérítését. Én nem adok el semmit olyan valakinek, akitől nem szívesen venném meg pl. ugyanazt a terméket.Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
Szia, kellemetlen helyzet.Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Szerintem is “jogod” van.
De nem csak a “jog” létezik.
Sokféle részlet árnyalja a kérdést, (mindent).
pl szomszéd házból jött át, vagy 264.7 km-t autózott csak a cuccért.
...persze engem is érdekel, miket mondott - lásd ZolaBa kérdései -, mennyire durva, tartalom (bünügy, “maffiózás”,...) ? stílus ? hangnem ? szóhasználat ? ...
Ezeknek is függvénye szerintem a reakció(nk).
Nyilván fontos, hogy milyen beszélgetés verte ki nálad a biztosítékot. Valami kényes, kényelmetlen dolog lehet... Ha valami tisztességtelen kupeckedés tanúja voltál vagy esetleg egy agresszív ember képe bontakozott ki, akkor nincs is miről beszélni, neki nem eladó. Hogy mit szólnak mások? Tök mindegy. Csak a te megérzésed fontos. A polgári jog szerint akkor szerzi meg valaki egy ingó dolog tulajdonjogát (adásvétel esetén), ha megtörtént a megállapodás az adásvételről és a vásárló birtokba veszi a terméket. Szigorúan véve még a pénz átadása-átvétele sem feltétel, de ez mindegy is most. Amíg tehát nem kerül a birtokába, addig a tiéd, és azt teszel vele, amit akarsz, és ha akarod, indokolod ezt, ha nem akarod, akkor nem.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Nem kell,hogy oda add, elvelhattok nyugodtan...Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
Ha itt becs erel, akkor johet a vedekezes, ezert kellenek a valos dolgok, mert azert az irasokbol is le lehet vonni a kovetkezteteseket, hogy ki lehet a hunyo. Amig nem csereltek es alapodtok meg,addig a tied es kesz, nem kenyszerithet az atadasra ha te megsem akarod
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
huh, felcsigáztál. Mi derült ki róla?Josselin Beaumont írta: ↑2020.06.20., szomb. 01:13Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.

Szerintem amúgy "hivatalosan" egyrészt addig léphetsz vissza, amíg alá nem írtátok a "szerződést", mivel itt papír nincs ez értelmezésemben az "oké megveszem" vevői kijelentésre adott "rendben" válasz vagy egyéb elfogadásra utaló cselekmény. Aztán másrészt meg addig a tiéd a termék, amíg a te kezedben van a cucc, övében meg a pénz. Mert ha az áru kezet cserél, utána a visszakönyörgést már csak jóindulatból fogadhatja el, különben testi erőszakot kéne alkalmazz, ami már ugye megint más tészta

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Josselin Beaumont
- Nincs visszaút
Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
Szeretném a véleményeteket kérni egy etikai kérdésben.
- Josselin Beaumont
- Nincs visszaút
Re: Az AVX-en árusító eladók.Őket senkinek sem ajánlom!
Ez velem eladóként fordult elő kétszer is. Megállapodtam a vevővel az összegben, eljött, megnézte (új holmiról beszélünk, nem volt még kibontva), majd lefelé módosított az ajánlaton. Mielőtt megpróbáltam néhány használt cuccomat eladni a neten (+ néhány barátom cuccait is), azt hittem, hogy ez nem lehetséges. Mostanra már kezdem érteni, hogy sok minden lehetséges. Ezeket úgy szoktam kezelni, mintha meg sem történt volna.
Tonee73
Nem tudom,csak közzé tettem,hogy vigyázzanak a hifisták.
Ha tudomásom lesz,hogy itt tag,jelzem nektek azonnal,csak a vírus miatt a nyomozás most áll.
Nem tudom,csak közzé tettem,hogy vigyázzanak a hifisták.
Ha tudomásom lesz,hogy itt tag,jelzem nektek azonnal,csak a vírus miatt a nyomozás most áll.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6326
Köszi, de gondolod, hogy itt is fenn van az illető?Solyom35 írta: ↑2020.04.11., szomb. 17:10Sziasztok! Olvasgatok az oldalon,én mikor tettem fel több oldalra hírdetést,hogy Cewrin Vega VS-15 /150 stb hangfalakat vásárolnék,J betűs hírdetési oldalon nekem is írt egy fazon,hogy mailban értekezzünk sok netes munkája miatt mailt sűrűn lesi,erre kaptam is tőle képeket egy ebayról lementett VS-150 ről kb 5 mailt írtam neki,2. után már kértem elérhetőséget ,telefonszámot,hol lakik stb...de ő erőltette futárral menjen,meguntam elküldtem oda ahonnan kibújt x éve,vigyázzatok nagyon J oldalon,mert sok a csaló.Engem is megkárosítottak ,rendőrségi eljárás van az illetővel kapcsolatban,elutaltam egy fazonnak előre a pénzt,buta voltam és be...tam.(H Krisztofer ellen.)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok! Olvasgatok az oldalon,én mikor tettem fel több oldalra hírdetést,hogy Cewrin Vega VS-15 /150 stb hangfalakat vásárolnék,J betűs hírdetési oldalon nekem is írt egy fazon,hogy mailban értekezzünk sok netes munkája miatt mailt sűrűn lesi,erre kaptam is tőle képeket egy ebayról lementett VS-150 ről kb 5 mailt írtam neki,2. után már kértem elérhetőséget ,telefonszámot,hol lakik stb...de ő erőltette futárral menjen,meguntam elküldtem oda ahonnan kibújt x éve,vigyázzatok nagyon J oldalon,mert sok a csaló.Engem is megkárosítottak ,rendőrségi eljárás van az illetővel kapcsolatban,elutaltam egy fazonnak előre a pénzt,buta voltam és be...tam.(H Krisztofer ellen.)
köszi.baaach írta: ↑2020.03.14., szomb. 09:04Frissítettem a hirdetésemet a j betűs oldalon, jött is az újabb:
"Üdvözlöm!
Nekem van egy, de itt jófogáson alig vagyok fent, ellenben a mailem sokat nézem a munkám miatt.
Írjon nekem oda kérem, és ott megbeszéljük a részleteket. Ide tud írni, válaszolok gyorsan:
...@gmail.com
Szép napot!"
Teljesen aktív a figura a mai napig. Kalandvadászok tegyenek fel bármilyen értékesebb "kerest", és várhatják a bejelentkezést : - )))
lehet erdemes lenne valamit kitalalni (hatosag, megszivatni,...)
Frissítettem a hirdetésemet a j betűs oldalon, jött is az újabb:
"Üdvözlöm!
Nekem van egy, de itt jófogáson alig vagyok fent, ellenben a mailem sokat nézem a munkám miatt.
Írjon nekem oda kérem, és ott megbeszéljük a részleteket. Ide tud írni, válaszolok gyorsan:
...@gmail.com
Szép napot!"
Teljesen aktív a figura a mai napig. Kalandvadászok tegyenek fel bármilyen értékesebb "kerest", és várhatják a bejelentkezést : - )))
"Üdvözlöm!
...@gmail.com
Szép napot!"
SONY TA-A1ES
SONY HAP-Z1ES
SONY CDP-X77ES
SONY MDS-JA50ES
+
KLIPSCH RP-280F
SONY HAP-Z1ES
SONY CDP-X77ES
SONY MDS-JA50ES
+
KLIPSCH RP-280F
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 611
.
.
.
.
.
Mint ahogy eddig is, ezek után is próbálok majd megfelelni a fórumtól elvárt követelményeknek.
[/quote]
Anélkül, hogy állást foglalnék az aktuális ügyben, azért említsük meg, hogy "bigpocok" fórumtársunknak több üzlete is volt már, ami elégedetten zárult a vásárlók részéről...
.
.
.
.
Mint ahogy eddig is, ezek után is próbálok majd megfelelni a fórumtól elvárt követelményeknek.
[/quote]
Anélkül, hogy állást foglalnék az aktuális ügyben, azért említsük meg, hogy "bigpocok" fórumtársunknak több üzlete is volt már, ami elégedetten zárult a vásárlók részéről...
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
[Moderálás: személyiségi jogok megsértéséről szóló jelentés nyomán az idézet eltávolítva - Aszpirin]
Na ne, ez komoly ?
Na ne, ez komoly ?
1: Nincs már őrizetben, tavaly év végén elengedték.Lancer-2015 írta: ↑2020.03.02., hétf. 16:32
Na,akkor elvileg elég sokan vagyunk akiket megkörnyékezett többé-kevésbé sikerrel.
Végre tudják is a kilétét a csalónak, az fb. bejegyzésből ez derül ki.
Viszont ha tényleg elkapták és őrizetben van akkor nem értem,hogy tudja még ezek után is folytatni az aljas kis játékát.
2: Bánáti Richárd Norman saját bevallása szerint több száz embert húzott már le, már több milliós összegnél jár: https://tenyek.hu/krimi/321205_kifizett ... -arut.html
3: [Moderálás: személyiségi jogok megsértéséről szóló jelentés nyomán ez a pont eltávolítva - Aszpirin]
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6111
Sziasztok!
Nagyon tanulságos a történet, köszönet érte mindenki nevében
De az L100 beszerzése körüli nehézségek taglalása ezen túlmenően itt már offtopik, szóval értitek...
Akinek van még új használható infója a csalóval kapcsolatban, nyugodtan írja be.
Nagyon tanulságos a történet, köszönet érte mindenki nevében

De az L100 beszerzése körüli nehézségek taglalása ezen túlmenően itt már offtopik, szóval értitek...

Akinek van még új használható infója a csalóval kapcsolatban, nyugodtan írja be.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Lancer-2015
- Fórumlakó
- Értékelés: 114
Én is örülök,hogy nem kaptam be a csalit, bár az első kettő levélváltásig az jutott eszembe,hogy nem lehet ilyen szerencsém,hogy viszonylag rövid időn belül találjak egy makulátlan hangfal párat. Nem is lett...

..és ilyenkor kell résen lenni mikor az ember örömmámorban úszik mert elkövetheti élete legnagyobb hibáját...
Tanulságnak jó volt! (azonban nem gondoltam,hogy ilyen rögös lesz az utam mire végre megtalálom az L 100-omat)
- Lancer-2015
- Fórumlakó
Memoris írta: ↑2020.03.02., hétf. 15:25Szerintem is egyről beszélünk.
B. Norman Richárd tevékenységeiről nem rég készült egy riport a TV2-n.
Itt van egy bővebb topik róla:
https://prohardver.hu/tema/re_b_norman_ ... _1-50.html
A módszere pedig ugyanaz minden esetben:
https://ar-ar.facebook.com/groups/adasv ... 485084043/
Lancer-2015 írta: ↑2020.03.02., hétf. 14:41Egyre inkább biztos vagyok már benne, hogy egy emberről beszélünk .
Nálam is csak a futár játszott volna , semmi más kapcsolati lehetőség csak a kamu Gmail.hu cím. A másik felületen egy hetes volt a regisztrációja, további hirdetései nem voltak az “eladónak” , telefonszám ott sem...
A második kérdés szinten “te merre laksz” ? Persze minimum 3,5 óra autóval , mire közöltem szeretek vezetni , erre a válasz “ne fáradj” a futár gyorsabb . Az adásvételiben pedig benne lesz 3 napos visszavásárlási garancia ha valami gond lenne “de miért is lenne?” válaszolta... Majd hozzá tette ezt így szoktam csinálni.
Gondolkodtam egy feljelentésben mert bántja az igazságérzetemet de nem történt anyagi kár szerencsére így nem biztos , hogy foglalkoztak volna velem , az infó amin el tudtak volna indulni tényleg minimális .
Na,akkor elvileg elég sokan vagyunk akiket megkörnyékezett többé-kevésbé sikerrel.
Végre tudják is a kilétét a csalónak, az fb. bejegyzésből ez derül ki.
Viszont ha tényleg elkapták és őrizetben van akkor nem értem,hogy tudja még ezek után is folytatni az aljas kis játékát.
Szerintem is egyről beszélünk.
Lancer-2015 írta: ↑2020.03.02., hétf. 14:41Egyre inkább biztos vagyok már benne, hogy egy emberről beszélünk .
Nálam is csak a futár játszott volna , semmi más kapcsolati lehetőség csak a kamu Gmail.hu cím. A másik felületen egy hetes volt a regisztrációja, további hirdetései nem voltak az “eladónak” , telefonszám ott sem...
A második kérdés szinten “te merre laksz” ? Persze minimum 3,5 óra autóval , mire közöltem szeretek vezetni , erre a válasz “ne fáradj” a futár gyorsabb . Az adásvételiben pedig benne lesz 3 napos visszavásárlási garancia ha valami gond lenne “de miért is lenne?” válaszolta... Majd hozzá tette ezt így szoktam csinálni.
Gondolkodtam egy feljelentésben mert bántja az igazságérzetemet de nem történt anyagi kár szerencsére így nem biztos , hogy foglalkoztak volna velem , az infó amin el tudtak volna indulni tényleg minimális .
- Lancer-2015
- Fórumlakó
Egyre inkább biztos vagyok már benne, hogy egy emberről beszélünk .Memoris írta: ↑2020.03.02., hétf. 13:47Hát a B. Norman Richárd köztudottan egy csaló. Évek óta csinálja ezt és több embert is károsított meg. Rengeteg a feljelentés is, ami őrá irányul. Nem értem viszont, hogy miért tudja még mindig csinálni ezt.
Engem is megtalált a h****aprón, miután ott feltettem a Marantz SR7013 keresést. Az általa elküldött képek viszont ismerősek voltak, hiszent a készülék itt a fórumon is volt meghirdetve (persz nem tőle!). Már az első üzenetváltásnál tudtam, hogy csaló, hiszen nem most találkoztam először a nevével és persze az internet sem felejt. A módszere pedig ugyanaz: csak email útján elérhető, az áru pedig csak előreutalással meg futárral megvehető, telefon elérhetőség és személyes átvétel sehogy sem hozható össze különböző okok miatt... Ja, ő mindig előre megkérdezi "merre vagy?" és innentől fogva az ország másik végét adja tartózkodási helyének.
Miután megírtam neki, hogy volna egy ismerősöm, aki pont ott lakik és szívesen elhozná nekem a készüléket, azóta is válaszol nekem a Ricsi. Tényleg szánalmas az ilyen alak.
baaach írta: ↑2020.03.01., vas. 10:52Sziasztok!
Nem avx-es eladó, de bízok benne, hogy hasznos lehet a történet, hát leírom.
Keresek egy SONY TA-N77ES erősítőt. Mindenhová ki is írtam ezt, ide is, és ahová még tudtam.
A J betűs oldalon megkeresett egy B.Richárd felhasználónevű emberke a minap, hogy lenne ilyenje, de inkább e-mailezzünk.
Hát e-mailre váltottunk. Elküldte a fényképeket a hőn áhított készülékről.
Nem volt elég alapos az úr, meg is írtam neki, hogy ugyanezekkel a képekkel hirdet egy portugál ebay felhasználó, csak neki 600 pozitív értékelése (100%) van, ő viszont egy hete regisztrált a J betűs oldalra.
Ekkor még bedobta az utolsó blöfföt (hátha nem vagyok regisztrálva az ebay-re), miszerint ő a portugál, ha regisztrálva vagyok, írjak rá nyugodtan, azonnal visszaír.
Szóval csak óvatosan, a magyar hi-fi piacon is "űzik az ipart". Előreutalást csak megfelelő garanciákkal.