Tul írta: ↑2020.11.26., csüt. 10:04
Szerintem sem lenne érdemes ezen vitatkozni. Ez az üzletmenet tipikusan az 'utolsó csepp a pohárban' eset volt. Aki unatkozik, visszanézegetheti a korábbi, párducreleváns bejegyzéseket, más topicokban is, volt bőven panasz és a reakciók is olyanok voltak (akár privátban, akár nyilvánosan), hogy egy idő után nem volt sok kérdés. Vevői és eladói magatartása is indokolta a döntést.
"- Érdekes, hogy az adás-vétel megtörténte után regisztrált fórumtárs pártjára állt itt hirtelen mindenki
- Itt, a végkifejletnél, kitiltásnál (ezt megelőzően), meg lett e kérdezve a kitiltott, több éve regisztrált fórumtárs, felmerült-e ez a döntéshozókban?
( ez utóbbi kapcsán bátorkodtam leírnia fentieket)"
Igen, volt felé privát üzenet moderátori oldalról és biztos lehetsz benne, hogy nem csak úgy lett kitéve. Csak remélni merem, bízol bennünk annyira, hogy nem feltételezed azt, ma úgy ébredt egyikünk, hogy ok nélkül kitesz valakit..
A "mi kis fórumunk" is egyfajta társadalom egy másikon belül. Sajnos óhatatlan, szerencsétlen, de közöttünk, a tagok között is van mindenféle ember, mint bárhol másutt. Jó és rossz egyaránt.
Szerintem alapvetően aki itt van jól érzi magát a fórumban. Az eszmecserék, infók, a beszélgetések (higgadt, vagy épp vérmesebb stílusban) jók. Az csak egy remek plusz, hogy van egy adás/vételi topic is, de biztos hogy a fórum tagok nagy része nem csak azért jár ide, hogy adjon-vegyen.
Nyilván volt egyfajta igény is, hogy ez a "Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!" topic megszülessen, bár valószínűleg egyszerűbb lenne az üzemeltetők, moderátorok élete enélkül.
Viszont, ha szankciók híján csak olvasgatjuk az egyes tagokról a nem túl hízelgő bejegyzéseket, mit ér az egész?
6 éve regisztráltam, nem túl hosszú idő (remélem nőni fog még :)), azért az elmúlt években és a közel múltban sem volt jellemző a minden szíre-szóra történő kitiltás.
Van még máshol is lehetőség a hirdetésekre, az ügyeskedésre, seftelésre, nem biztos, hogy itt is feltétlenül helyet kell adjunk az erre hajlamosoknak.
Másrészt köszönet a moderátoroknak, hogy ezt a hálátlan feladatot is csinálják, és próbálnak segíteni és itt elsősorban a SEGÍTSÉGRE gondolok, nem a kitiltásra. Ha visszanézzük a beírásokat, jellemzően a moderátorok próbálják elsimítani, megoldani az ügyes-bajos dolgokat és nem a kitiltással kezdik.