Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kupecke írta:
2020.12.01., kedd 21:23
Aszpirin írta:
2020.12.01., kedd 21:04

Így van, és a tiéd is egy - a látszat alapján csöppet sem elfogulatlannak tűnő - vélemény, értesülés.
Erre rávilágítanál? Hol volt elfogult a véleményem? Többnyire kérdéseket fogalmaztam meg emlékezetem szerint, illetve a végén szócsőként adtam át a hallottakat. Esetleg, mert megkérdeztem a másik felet is?
Ha már ennyire benne vagyunk, az feltűnt valakinek, hogy a már bizonyosan meglopottak táborához este 20 óra körül csatlakozott és ide posztolt fórumtárs másnap dél körül írta, hogy, ja, mégsem..., itt gyors volt a futár, vagy már esetleg úton is volt a poszt idején? Persze gyorsan ismét feljelentésért kiáltottak többen.
A látszat néha (mindig :D ) csal :napsut:
Felhívtad telefonon, ami már véhetően azt jelenti, hogy ismerősöd. Azok mellett - bár nem lenne tiszted ugye - eléggé vehemensen véded, és látványosan nem veszel tudomást arrol, hogy NEM CSAK a legutolsó afferja miatt lett kitiltva, pedig Tul világosan leírta, ide volt linkelve pár korábbi zűrös esete, plusz jelentkeztek még olyanok, akik - hogyismondjam - szintén elégedetlenek a vele való üzlet után.

Nos, emiatt nem látszanak számomra elfogulatlannak az írásaid. De ettől még tévedhetek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Aszpirin írta:
2020.12.01., kedd 21:04

Így van, és a tiéd is egy - a látszat alapján csöppet sem elfogulatlannak tűnő - vélemény, értesülés.
Erre rávilágítanál? Hol volt elfogult a véleményem? Többnyire kérdéseket fogalmaztam meg emlékezetem szerint, illetve a végén szócsőként adtam át a hallottakat. Esetleg, mert megkérdeztem a másik felet is?
Ha már ennyire benne vagyunk, az feltűnt valakinek, hogy a már bizonyosan meglopottak táborához este 20 óra körül csatlakozott és ide posztolt fórumtárs másnap dél körül írta, hogy, ja, mégsem..., itt gyors volt a futár, vagy már esetleg úton is volt a poszt idején? Persze gyorsan ismét feljelentésért kiáltottak többen.
A látszat néha (mindig :D ) csal :napsut:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2020.12.01., kedd 20:53
szj4 írta:
2020.12.01., kedd 20:35
kupecke írta:
2020.12.01., kedd 20:10
Nem az én dolgom, de egy mondatot még írnék: (elmondása szerint) megvan a papírja arról, hogy feladta a csomagot (értékbiztosítva), amit a kutasnak , aki át sem vehette volna, a hozzávágott pénz elkapása közben sikerült megírnia, innen indultunk, emlékszik még valaki :quetionmark:
Akkor áruld el, hogy miért személyesen kellett elmenni a csomagért, ha annyira fel lett adva?
Egy dolog, hogy rosszul adta fel, de még felelősséget se vállalt érte. Na és emiatt lett kitiltva ha nem lett volna eddig világos.
A tényeket ti tudjátok, itt vélemények, értesülések fogalmazódtak meg a többiek részéről.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

szj4 írta:
2020.12.01., kedd 20:35
kupecke írta:
Nem az én dolgom, de egy mondatot még írnék: (elmondása szerint) megvan a papírja arról, hogy feladta a csomagot (értékbiztosítva), amit a kutasnak , aki át sem vehette volna, a hozzávágott pénz elkapása közben sikerült megírnia, innen indultunk, emlékszik még valaki :quetionmark:
Akkor áruld el, hogy miért személyesen kellett elmenni a csomagért, ha annyira fel lett adva?
Egy dolog, hogy rosszul adta fel, de még felelősséget se vállalt érte. Na és emiatt lett kitiltva ha nem lett volna eddig világos.
A tényeket ti tudjátok, itt vélemények, értesülések fogalmazódtak meg a többiek részéről.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Elnézést kérek, most látom csak, hogy rossz topikba írogatok, ez a nem ajánlom...
Esetleg más nézőpontra senki sem kíváncsi?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1268

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ha ezt a papírt azon szent pillanatban felteszi ide, elküldi az érintettnek, talán más lett volna a megítélés. És ugyanez igaz a többi sérelem kiváltó okára is, erre az esetre és más tagokkal való üzleteire is. Nem tette, pedig kérték. Ellenben rengeteg panasz érkezett már rá (írtam korábban is, hogy ez az utolsó csepp volt, ne tulajdonítsátok csak a legutóbbi esetnek). És itt is minden reakciója vagy nemtörődöm, vagy magas lóról beszélő volt - megbánás helyett. Engedjétek el a témát, legyetek szívesek :smile53:
kupecke írta:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 649

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

earforce írta:
2020.12.01., kedd 19:16
kupecke írta:
2020.12.01., kedd 19:11
Igen, sosem tetszett, ha egy döglött kutyába rúgnak még egyet.
Haaaagyjukkk már. A pali tett érte nem is keveset hogy elkönyveljék egy megbízhatatlan parasztnak.

Ezen nincs mit szépíteni.
Lehet a jelzőket finomítani, de a lényeg itt van pár sorral feljebb...
Egy barátom (fórumtárs szintén ) is írta, üzletelt vele, meg is kapta , amit vett, de nem volt egyszerű.
Ő így jellemezte: nem csaló, inkább csak szétszórt.
Persze, ettől még lehet rendes ember, igazi keresztény elvek szerint élő (amúgy), jó fej, meg minden.
De, valljuk be őszintén: ki szeretné a pénzét, vagy a vásárolt cuccait egy ilyen, vagy hasonló tortúra után megkapni?
Miután már elkönyvelte magában , bebukta a 2.000, vagy 200.000Ft-ját... (és kinek/kinek mi a nagy összeg).
Nos ha vki ilyen-szétszórt- , az inkább ne üzleteljen. Legalábbis ilyen, többé/kevésbé a bizalmon alapuló formában ne!
Kupecke! védheted, ha gondolod, neked mást mondott, nyilván nem azt: figyelj, én voltam a f@sz...
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Hozzászólás Szerző: earforce »

kupecke írta:
2020.12.01., kedd 19:11
Haaaagyjukkk már. A pali tett érte nem is keveset hogy elkönyveljék egy megbízhatatlan parasztnak.

Ezen nincs mit szépíteni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2020.12.01., kedd 18:48
Rágjuk még. Ő már nem tud reagálni, tettek érte. Nem tisztem védeni, nem is akarom.
Ehhez képest... mindig ott a DE

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

gondolkodik.gif
Megint, kitiltás után...
Rágjuk még. Ő már nem tud reagálni, tettek érte. Nem tisztem védeni, nem is akarom. DE
Aki kapcsolatba került vele (vagy a fórumon utánaolvasott) láthatta, VÉGTELEN türelem kell a vele való bárminemű üzlethez :D
Érdeklődéssel figyeltem "utolsó üzletét" és csak annak lezárulta után bátorkodtam hozzászólni. Persze, felhívtam kitiltása után és megkérdeztem mi is történt. Nem ezt a történetet hallottam, ami alább szerepel. No, ennyi, segítek rágni ;)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7301

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Sajnálom a bosszúságot Ákos!
Szerencsére nem lett nagy károd, csak valaki ismét tett azért hogy bizalmatlanok legyünk!
Te mindenkivel segítőkészen viselkedsz, sajnos ezeket a dolgokat kihasználják páran időről időre... :(
Sajnos én is jártam már pórul a jó szívem és segítőkészségem miatt. :(
Semmi károm nem származott a dologból!
Igazából a volt fórumtárs, igen furcsa, minimalista kommunikációja és pár a valóságnak nem megfelelő adat miatt mérgesedett el a helyzet.

Bizonyos szempontból jó, hogy így alakult, mert bebizonyosodott, hogy mennyi segítőkész ember van itt az AVX fórumon! :smile53:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

ValhallA írta:
2020.11.30., hétf. 13:09
Mindenkinek köszönöm a segítséget, Pinkpanther-től megérkeztek a kábelek! :tutiok:
Sajnálom a bosszúságot Ákos!
Szerencsére nem lett nagy károd, csak valaki ismét tett azért hogy bizalmatlanok legyünk!
Te mindenkivel segítőkészen viselkedsz, sajnos ezeket a dolgokat kihasználják páran időről időre... :(
Sajnos én is jártam már pórul a jó szívem és segítőkészségem miatt. :(
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Mindenkinek köszönöm a segítséget, Pinkpanther-től megérkeztek a kábelek! :tutiok:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ValhallA írta:
2020.11.29., vas. 19:43
Hivatalosan is csatlakoztam Pinkpanther áldozatainak sorához...

Most már bizonyos, hogy engem is meglopott két kábellel!
Konkrétan kettő darab USB kábelemet tulajdonította le.
...
Jó szokásomhoz híven, ebben az esetben sem kértem letétet, ez lett a veszt(eség)em.
f..k ! teljesen egyetértek: mekkora arcátlanság ! :smile51:

nem reagal, nem tudod elérni ? akik korabban "üzleteltek vele", nincs meg telefonszama, cime, stb. ? elküldhetnék ValhallA-nak - szerintem.

...(noha, mint lent irtam a "furcsa kommunikacioja" miatt en inkabb hagytam) azert adnek eselyt: elérni (próbálni) és küldje vissza, de izibe !

és persze a feljelentés is

puha
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: puha »

Érdemes mielőbb megtenni a feljelentést, talán még megvannak, akkor lefoglalhatóak tőle, és visszakapod őket. Ha már nincsenek meg, akkor is van esélye a kár megtérülésének. Szerintem ne habozz!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6488

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ValhallA írta:
2020.11.29., vas. 19:43

Az egyik egy használt, visszaszámolt, 1.2m hosszúságú, AgPt-RX VIII/VI USB kábel a másik pedig egy AgPt-RXF utolsó generációs USB kábel.
(Az előbbi használt értéke 90ezer, míg az utóbbi használt értéke 150ezer Ft.)

Jó szokásomhoz híven, ebben az esetben sem kértem letétet, ez lett a veszt(eség)em.
Ez így már ezzel az értékkel igencsak a feljelentés kategória. :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Az egyik egy használt, visszaszámolt, 1.2m hosszúságú, AgPt-RX VIII/VI USB kábel a másik pedig egy AgPt-RXF utolsó generációs USB kábel.
(Az előbbi használt értéke 90ezer, míg az utóbbi használt értéke 150ezer Ft.)

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

Ez az utolsó történet azért is szomorú, mert aláássa azt az elméletet, miszerint a fórumon régóta aktív tagoktól jobb vásárolni látatlanban, postai úton, mint egy frissen regisztrált tagtól. Ez persze lehet, hogy csak az én elméletem. Könnyebben veszem rá magamat arra, hogy előre utaljak akár nagyobb összeget is valakinek akivel csak egy fórumon váltottam pár sort előtte, ha látom, hogy már régi motoros és több dolgot is eladott, minden probléma nélkül. Ez az utolsó követelmény itt mondjuk nem állt maradéktalanul.

Sokszor kommunikációs probléma van vagy elégtelen a kommunikáció, de szerintem a félreértések nagy százaléka elkerülhető lenne ha mindenki bele tudná magát képzelni a másik helyébe. Ez szerintem többnyire semmibe sem kerül és mégis nagyon sokat tud számítani. Pl. "Azt ígértem a vevőnek, hogy ma feladom, de mégsem tudtam feladni, ezért írok neki, hogy megnyugodjon". "Feladtam a csomagot időben, de nem küldök a vevőnek csomagszámot és nem is szólok neki, majd a futár küldi neki az értesítést úgyis". Kivéve ha mégsem és a kedves vevő pedig rossz esetben napokig izgulhat, hogy vajon tényleg feladták-e a csomagot vagy sem.

Annak is alapnak kellene lennie, hogy amíg le nem zárul az üzlet, addig emberi időben reagáljon mindkét fél a másik megkereséseire, gyakorlatilag figyelje, hogy ír-e neki a másik. A kommunikáció hiánya vagy lassúsága ilyenkor könnyen felesleges izgalmat okozhat. Az sem javít a helyzeten ha ilyenkor kikérjük magunknak, hogy a másik mit feltételez rólunk nagy izgalmában, hiszen mi adtunk okot arra, hogy feleslegesen negatív gondolatai támadjanak velünk kapcsolatban, ami teljesen elkerülhető lett volna némi odafigyeléssel. Nem túl megnyugtató ha az állítólag már feladott csomag követési száma után érdeklődve az ember csak két nap múlva kap választ. Nekem ilyenkor az lenne a normális ügymenet, hogy rögtön küldöm miután megkaptam a követési számot.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Bocsássátok meg értetlenségem leborulok.gif

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 649

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Tul írta:
2020.11.26., csüt. 10:04
Szerintem sem lenne érdemes ezen vitatkozni. Ez az üzletmenet tipikusan az 'utolsó csepp a pohárban' eset volt. Aki unatkozik, visszanézegetheti a korábbi, párducreleváns bejegyzéseket, más topicokban is, volt bőven panasz és a reakciók is olyanok voltak (akár privátban, akár nyilvánosan), hogy egy idő után nem volt sok kérdés. Vevői és eladói magatartása is indokolta a döntést.

"- Érdekes, hogy az adás-vétel megtörténte után regisztrált fórumtárs pártjára állt itt hirtelen mindenki
- Itt, a végkifejletnél, kitiltásnál (ezt megelőzően), meg lett e kérdezve a kitiltott, több éve regisztrált fórumtárs, felmerült-e ez a döntéshozókban?
( ez utóbbi kapcsán bátorkodtam leírnia fentieket)"

Igen, volt felé privát üzenet moderátori oldalról és biztos lehetsz benne, hogy nem csak úgy lett kitéve. Csak remélni merem, bízol bennünk annyira, hogy nem feltételezed azt, ma úgy ébredt egyikünk, hogy ok nélkül kitesz valakit..
A "mi kis fórumunk" is egyfajta társadalom egy másikon belül. Sajnos óhatatlan, szerencsétlen, de közöttünk, a tagok között is van mindenféle ember, mint bárhol másutt. Jó és rossz egyaránt.
Szerintem alapvetően aki itt van jól érzi magát a fórumban. Az eszmecserék, infók, a beszélgetések (higgadt, vagy épp vérmesebb stílusban) jók. Az csak egy remek plusz, hogy van egy adás/vételi topic is, de biztos hogy a fórum tagok nagy része nem csak azért jár ide, hogy adjon-vegyen.
Nyilván volt egyfajta igény is, hogy ez a "Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!" topic megszülessen, bár valószínűleg egyszerűbb lenne az üzemeltetők, moderátorok élete enélkül.
Viszont, ha szankciók híján csak olvasgatjuk az egyes tagokról a nem túl hízelgő bejegyzéseket, mit ér az egész?
6 éve regisztráltam, nem túl hosszú idő (remélem nőni fog még :)), azért az elmúlt években és a közel múltban sem volt jellemző a minden szíre-szóra történő kitiltás.
Van még máshol is lehetőség a hirdetésekre, az ügyeskedésre, seftelésre, nem biztos, hogy itt is feltétlenül helyet kell adjunk az erre hajlamosoknak.
Másrészt köszönet a moderátoroknak, hogy ezt a hálátlan feladatot is csinálják, és próbálnak segíteni és itt elsősorban a SEGÍTSÉGRE gondolok, nem a kitiltásra. Ha visszanézzük a beírásokat, jellemzően a moderátorok próbálják elsimítani, megoldani az ügyes-bajos dolgokat és nem a kitiltással kezdik.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1268

Hozzászólás Szerző: Tul »

Szerintem sem lenne érdemes ezen vitatkozni. Ez az üzletmenet tipikusan az 'utolsó csepp a pohárban' eset volt. Aki unatkozik, visszanézegetheti a korábbi, párducreleváns bejegyzéseket, más topicokban is, volt bőven panasz és a reakciók is olyanok voltak (akár privátban, akár nyilvánosan), hogy egy idő után nem volt sok kérdés. Vevői és eladói magatartása is indokolta a döntést.

"- Érdekes, hogy az adás-vétel megtörténte után regisztrált fórumtárs pártjára állt itt hirtelen mindenki
- Itt, a végkifejletnél, kitiltásnál (ezt megelőzően), meg lett e kérdezve a kitiltott, több éve regisztrált fórumtárs, felmerült-e ez a döntéshozókban?
( ez utóbbi kapcsán bátorkodtam leírnia fentieket)"

Igen, volt felé privát üzenet moderátori oldalról és biztos lehetsz benne, hogy nem csak úgy lett kitéve. Csak remélni merem, bízol bennünk annyira, hogy nem feltételezed azt, ma úgy ébredt egyikünk, hogy ok nélkül kitesz valakit..

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Szerintem inkább ne menjünk bele abba, hogy a Parduccal kapcsolatban kinek, milyen tapasztalatai vannak... Mert a fél fórum elkezdene fröcsögni, és annak semmi értelme nem lenne a kitiltás utan..
Ennyi.
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Felmerült gondolataim az ügy kapcsán:
- fél napos feladás csúszásból indult a történet
- Vevő megkapta, amiért fizetett
- Biztosan csak az eladó hibája miatt történt a csúszás? Miért vették át ott, ahol nem lehetett volna?
- Érdekes, hogy az adás-vétel megtörténte után regisztrált fórumtárs pártjára állt itt hirtelen mindenki
( ez utóbbi kapcsán bátorkodtam leírnia fentieket)

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”