Az ilyen kellemetlen esetek, szerencsére elkerültek.D-O-M-I írta: ↑2021.01.11., hétf. 17:34Nemrég árultam egy Onkyo RZ3100-at. Jelentkezett érte egy vevőjelölt, és mondta, hogy szeretné kipróbálni, hogy jobb-e, mint az ő jelenlegi RZ830-asa. Ha jobb, akkor viszi. Ha nem, akkor nem. De én Bp-en lakom, ő Békéscsabán. Le tudom-e vinni neki, vagy ha ez nekem nem fér bele, akkor futár. Namost egy 20kg-os készüléket nem fogok kikötni, bedobozolni, lecipelni a harmadikról, elautózni ingyen Békéscsabára, ott felcipelni a negyedikre, ott megvárni, amíg valaki tesztelget, majd esetleg azt mondja, hogy nem ezt várta, és akkor cipelés, autózás, cipelés, visszakötés. Fizetés nélkül meg elküldeni a ország másik felére, hogy ott nézegesse valaki, hát azt sem.zoli73 írta: ↑2021.01.11., hétf. 12:59Mi tagadás, az általam felvázolt folyamatban van kockázat, de ez minden használt készülék adás-vételében, valamilyen formában benne van. Többször adtam, és vettem is ilyen konstrukcióval készüléket, de csak pozitív tapasztalataim voltak. Persze ez nem reprezentatív, meg is égethettem volna magam, akkor lehet máshogy nyilatkoznék.
Ami biztos, egy jó adag bizalom, és szerencse azért szükségeltetik, egy korrekt adás- vételhez.
Égettem meg már magam 3x is. Először még valamikor 2008-2009 körül, amikor itt a fórumon adtam el, egy akkor nagyon ismert fórumosnak az akkori házimozi erősítőmet (Denon 2802). Kérte, hogy küldjem neki Tatabányára, de ő csak 2 hónap múlva tud fizetni. Ismert törzstag volt, nekem nem kenyérre kellett, belementem. Ő fél év után sem fizette ki, majd hosszas levelezések után, majd ' egy év után (még mindig ki nem fizetve) kijelentette, hogy ő eddig csak sztereo-ban tudta hallgatni, most kipróbálta 5.1-ben is, és valami nem működik rajta, így akkor ő visszaküldi, és valóban, másnap ott is volt a futár nálam az egy éve "eladott" erősítőmmel, csak akkor már hibásan. Nem nagyon tudtam mit tenni. A fórum akkor erkölcsileg elmarasztalta a másik felet miután nyilvánosságra került a dolog, de pénzem nem lett belőle. Végül én javíttattam meg.
Másszor egy hangfalat küldtem másnak ugyanígy, azt két hét múlva kaptam vissza, kisütött magasakkal. Állítólag akkor próbálta ki, mert korábban nem tudta, és már ilyen volt. Utána jöttek a fenyegető levelek, hogy én átvertem, mert rosszat küldtem. És mivel jelenleg nálam van a pénz, és a hangfal is, így meg is loptam, úgyhogy feljelent, stb. Hosszas huzavona után csak egy kicsit buktam.
Tavaly egy Marantz 7012 erősítő eladásánál volt az, hogy az ember eljött, meg se hallgatta, neki ez kell az 5010 helyett, bedobozoltuk, kifizette, elment. Én megvettem az újat, amit akartam. Erre ő 3 hét múlva este 6-kor csenget a kaputelefonon. Felveszem, bemutatkozik, és mondja, hogy ő most visszahozta, és kéri vissza a pénzét, mert eddig próbálgatta, állítgatta, de nála csak nem akar annyival jobb lenni 7012, mint az 5010, úgyhogy neki mégse kell. Rendelt egy Pioneer erősítőt, amihez kell az ebben levő pénz, így most adjam neki vissza. Mondtam nem. Ott tombolt a ház előtt még órákig, és folyamatosan dudált, meg kaputelefonált. Aztán megunta, és hazament.
Szóval bele lehet futni érdekes helyzetekbe, emberekbe, nem csak úgy általában "az interneten", hanem itt is. Én azóta mindig mindenkinek elmondom, hogy eljöhet, itt nálam tesztelheti ameddig akarja, próbálgassa, nézegesse, de én nem viszem sehová (hacsak nem megyek valahová, és ő épp útba esik), nem veszem vissza, stb. Ki tudja, hogy ha ott hagyom, akkor mi történik a készülékkel abban az 1-2-3 napban? Jön egy villám, egy véletlen túláram, visszadobozolás közben leejtik, a hangfalat a kellenénél jobban megterhelik, az erősítőbe véletlenül beleborul egy kis gintonic az épp akkor rendezett házibuliban, az oda-vissza futárnál megsérül valami, stb. Persze tudom, hogy ezeknek kicsi az esélye, de láttunk már csodát...
Pofátlanúl alkudozni próbalók, persze mindíg feltünnek. Az ilyeneket vagy lepattintom, vagy nem is válaszolok nekik.
Olyan is volt, aki erősködött, hogy igenis számoljam be az általa felkínált készüléket, mert úgy mindketten jobban járunk, pedig kikötöttem a hírdetésben, csere, beszámítas nem érdekel.
De a legjobban azokat szeretem, akik szinte azonnal rácsapnak a hírdetésemre, hogy " végre, már milyen régóta keres ilyet, végre megtalálta"! Megveszi, majd néhány hét elteltével, a hőn ahított, régóta keresett készülek, kabel, stb. újra az apróban landol, és mit ad isten, jóval drágábban, mint amennyiert tölem vette. Megjegyzem, most is van egy ilyen eszköz hírdetve, de mivel csak pár ezer Ft-ról van szó, nem érdekel.