Szerintem felesleges hozzászólni a hirdetéshez.Tul írta: ↑2020.06.19., pén. 11:09Hogy nehogy úgy tűnjön, A és B oldalról beszélünk ("moderátorok vs. többiek"), becsatlakozom a beszélgetésbe, teljes egyetértésben azzal, amit leírtál. Többször, több helyen megpendítettem, hogy számomra is egészségesebb volt az az idő, amikor mindenki magát védte meg a vádaktól, maga reagált mindenre - hisz ez egy nagyon látványos képet adott a résztvevőkről. Emiatt párszor 'észre kellett vegyem magam'. A kritikáknak utána menve olvastam, kutattam, élveztem az infógyűjtést és sok esetben felnyílt a szemem. Aztán egy bizonyos idő után azt vettem észre, hogy voltak, akik kiálltak értem, s én is kötelességemnek éreztem, hogy kiálljak másokért -> gyakorlatilag közösségek, sőt barátságok szerveződtek. Erre most sokkal kevesebb esélyt látok, ez tény, főleg, mert az adás-vétel pörög a legjobban, ami egyben a legszabályozottabb rész is. (Na de mit lehet tenni, ha a legtöbb témát már kivesézte a nép..)ZolaBA írta: ↑2020.06.17., szer. 06:04Visszatérve az állóvíz-kavaró, szabályzat kritizáló hangulatra :) nekem az nem tetszik, hogy nem lehet kb. semmit hozzászólni egy hirdetéshez. Oké, ártrollkodni nem lehet, de hogy egy benyomódott magassugárzót sem lehet szabály szerint ott észrevételezni? vagy a készülék tudásáról, szépségéről beszélgetni, hanem át kell vonulni másik topicba. Értem, hogy uppol "indokolatlanul" ha ott megy a beszélgetés és azt is értem, hogy ezzel vissza is lehet élni, de ez egy olyan fojtás, a közösségi, beszélgetési célú fórumozásra, ami egyedül csak kizárólag eladni akaróknak előny, a hobbi társaknak nem. De Tényleg bocs, ez csak egy jelentéktelen magánvélemény.![]()
Akkor még kevesebben voltunk? Akkor még máshogy láttuk? Kevesebb volt a jogi kötöttség? Toleránsabbak voltak az emberek?Fene tudja. Mindenesetre ebbe az irányba ment a fórum, amit pici odafigyeléssel szerintem igenis lehet a használati érték romlása nélkül kezelni. Úgy látom, hogy mindenre van lehetőség, legfeljebb nem abban a témában, ahol a konkrét dolog meg van hirdetve. Ezzel a bennem lévő feszültség legnagyobb része oldva lett, még ha a lelkem mélyén, ahogy kezdtem, az én szívem is afelé húz, hogy hagyjunk mindent.
Nehéz dolog ez, mert valóban 360°-ban szórnak a felhasználói elvárások - ehhez a többségi akaratot is figyelembe véve, a szükségességet és előírásokat szem előtt tartva fordul hozzá időnként a fórum alapvető rendje.
Egy dologban biztosak lehettek: mindegyik moderátor szívvel-lélekkel áll az egészhez és partnerként közelít!
Azonban én fizetőssé tenném az adás-vétel topikot. Lehet időarányos, vagy a portéka kezdeti irányárával arányos a hirdetés ára. Havi 1 up ingyenes, az extra up fizetős.
Mindenki csak a felesleges dolgait adná el, nem kereskedne.
Ezzel biztosan lehetne “szűrni” az apróhirdetéseket, valamint a színvonal jóval a jófogás/HFP/vatera szintje felett lenne.