Smart845 írta: ↑2025.10.31., pén. 22:26
xilop írta: ↑2025.10.31., pén. 21:36
tshessy írta: ↑2025.10.31., pén. 18:12
Ha nem tudnátok mit kezdjetek a rengeteg állampapír kamattal, itt egy jó lehetőség :)
Úgy látom nem csak az állampapír kamatozik jól, ez a vas 20 éve 330eFt volt
Sőt a bevezető ára 300000 Ft volt.A komplett Orchestra rendszert meg lehetett venni 3x300000-ért.Aztán kapott egy jó tesztet, és ezt kihasználva többször is megemelték az árát.
Kedves Xilop és Smart845!
Először is köszönöm, hogy jeleztétek az árral kapcsolatos észrevételeiteket. Szívesen fontolóra veszem a módosítását, viszont had osszam meg miért tartottam reálisnak ezt az árat (már azon kívül, hogy én egy pár éve enyiért vettem).
A Jadis Orchestra 1983-ban jelent meg először, én akkor 1 éves voltam, nem tudom mennyi lehetett az akkori ára. A pontos gyártási évében sem vagyok biztos, de abban is igazatok van, hogy ez nem egy mai darab. Tegyük fel 20 éves (bár akkor nagyon jó állapotban van), ahogy írtátok. A legrégebbi cikk amit találtam róla az egy 2015-ös (az oldal metaadatai alapján) Hangzás Világ Magazin cikk, amiben 890.000Ft van feltüntetve.
https://hangzasvilag.hu/jadis-orchestra ... o-erosito/
Mivel 2010-es évek elején nem volt nagy infláció, valszeg ennyi lehetett a vételára pár évvel a cikk megjelenése előtt is. Szóval, ha adott az ár és az év, bedobod egy infláció kalkulátoba
https://bankmonitor.hu/inflacio/, akkor megkapod, hogy ez az összeg mit jelent mai értéken. 890.000Ft 2010-ben 1.777.992Ft-nak felel meg jelen értéken. Ha ezek után a feltüntetett vételárból levonod az extra cső szett árát, és hogy inkább 10 mint 20 éves, akkor már talán nem is annyira rossz deal.
Természetesen amikor ennyiért megvettem, akkor én sem jártam ilyen szinten utána, a sokkal egyszerűbb horgony hatásra hagyatkoztam, megnéztem az árát a hifishark-on. Ahogy látom, ebben nincs nagy változás, a hasonló használt Orchestrák ára 1.800 és 3.500 euró között van. Plusz figyelembe kell venni, hogy ezek plusz csőszett nélkül vannak, ráadásul külföldön, meghallgatni nem nagyon tudod őket.
Tehát mindent figyelembe véve én korrektnek gondolom az árazását, de minden megalapozott véleményt vagy ajánlatot szívesen fogadok. Ha bármelyikőtöket érdekli az erősítő, alakíthatunk az árán, de kérlek kezeljük helyén a dolgokat és ezt vagy itt, vagy privát üzenetben tegyétek, ne a hirdetés kommentjében.
Várom visszajelzéseteket!
További kellemes hétvégét mindenkinek!