Ez érdekes. Vállalkozás esetében kérhetsz 0%-os áfás számlát, akkor az adót a fogadó országban kell megfizetni. Magánszemélyeknél eddig ilyet meg nem láttam, de abban is biztos vagyok, hogy ott is a fogadó ország adózási szabályai szerint kell megfizetni azt. Tehát a kinti áfát levonják, viszont itt be kell vallani és fizetni a 27%-ot. Abban az esetben, ha vámeljárás keretében történik, akkor a szállítmányozó cég ezt intézi, EU-n belül szerintem önbevallás van, de nem vagyok adószakértő. Mindenesetre érdemes lenne utánajárni, nehogy adóbírság legyen a vége.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9551
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó

- Értékelés: 153
Na ezt most megnézem magamnak, mert szoktam tőlük rendelni, köszi
Megkérdezte regisztrációnál, akarok e fizetni adót. De mar találtam hasonló opciót német oldalon, lengyeleknél, ahol szállítanak kis hazánkba ott is. A görög Chameleon-nál, még a termék oldalon is tudod választani.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
Nem ezt mondtam, hogy mekkora bidznisz... de új és olcsóbb. Na és használtan, papír nélkül, ötödik tulajdonosként milyen garanciális szabály él?Alex_Aston írta: ↑2024.05.01., szer. 08:44Az évszázad biznisze kb. 5e Ft-ot spórolni, hogyha bármi gebasz van, akkor máris többe kerüljön a buli, a hazai garanciális szabályok hiánya miatt...
Egyébként igazad van, de kellett a lelkemnek.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó

A Franciáktól, hogyan vetted meg adó nélkül?Taarzan írta: ↑2024.05.01., szer. 07:05Megrendeltem, nem figyelgetem tovább... gondolom aki itthon veszi a magyar adókkal és ÁFA-val terhelt áron ugy gondolja a 40e+ ár is kedvező..Vappali írta: ↑2024.02.25., vas. 21:45Erről beszélek én is. Az Audiophonicsnál kicsivel 120 felett lenne szállítással.Nem vagyok robot írta: ↑2024.02.25., vas. 20:17
Kint nálunk Németben az új 119€, én itt vettem, 12€jut haza Dpd-vel,
van egy használt az ebayen 89€( de nem valószínű, hogy elküldi auslandernek)
Illetve az Audiophonics-nál 120,24€+16,64€ a pk Magyarba.
Képernyőkép 2024-02-25 144645.png
Kifizetve, úton:
Screenshot_20240501_065417_Microsoft 365 (Office).jpg
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3707
Az évszázad biznisze kb. 5e Ft-ot spórolni, hogyha bármi gebasz van, akkor máris többe kerüljön a buli, a hazai garanciális szabályok hiánya miatt...
Csak a Marantz! :-D
Megrendeltem, nem figyelgetem tovább... gondolom aki itthon veszi a magyar adókkal és ÁFA-val terhelt áron ugy gondolja a 40e+ ár is kedvező..Vappali írta: ↑2024.02.25., vas. 21:45Erről beszélek én is. Az Audiophonicsnál kicsivel 120 felett lenne szállítással.Nem vagyok robot írta: ↑2024.02.25., vas. 20:17Kint nálunk Németben az új 119€, én itt vettem, 12€jut haza Dpd-vel,
van egy használt az ebayen 89€( de nem valószínű, hogy elküldi auslandernek)
Illetve az Audiophonics-nál 120,24€+16,64€ a pk Magyarba.
Képernyőkép 2024-02-25 144645.png
Kifizetve, úton:
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
Re: Jbl ES250P mélyláda
Igaz picurkát többlet áron, de 134k-ért anno már a vezetéknélküli típus is kapható volt, boltban, újonnan, tehát garival.
Szóval szerintem komolyan gondolkozz el ezen és biztos befutnak a vevőid, mert ez a sub alapvetően egy igen jól beállítható és meghajtható vadállat, akár már nagyobb terekben is!
Szóval szerintem komolyan gondolkozz el ezen és biztos befutnak a vevőid, mert ez a sub alapvetően egy igen jól beállítható és meghajtható vadállat, akár már nagyobb terekben is!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Mivel az egyik fotón kivehető a sorszám(3207), így egyértelműen ugyanaz.akvapark írta: ↑2024.04.02., kedd 08:15...és most már itt is megjelent.akvapark írta: ↑2024.03.20., szer. 18:50Vajon ugyan az?
1./https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=201459
2./https://apro.hifipiac.hu/category-table ... par,121188
![]()
![]()
Azért ehhez pofa kell.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
...és most már itt is megjelent.akvapark írta: ↑2024.03.20., szer. 18:50Vajon ugyan az?
![]()
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 413
Szinte biztos.
akvapark írta: ↑2024.03.20., szer. 18:50Vajon ugyan az?
![]()
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.
Vajon ugyan az?

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 154
Alapvetően ha az LS3/5a dobozokat nézzük, talán a Spendor és a Rogers a két legjobbnak tartott példány belőlük.quad írta: ↑2024.03.18., hétf. 13:42Azért tisztáznunk kéne, hogy milyen kinti árakról beszélünk.
Valóban LS3/5a-t jelenleg 300 ezer és 1 millió Ft közötti áron hírdetnek, az E-lme-bayon, sőt ilyen ár intervallumban adtak is el licittel ilyen hangfalakat.
De ha megnézzük a márka szerinti megoszlást, teljesen más képet kapunk. Két Spendor is elkelt 330 és 360 ezer Ft-os áron, míg valamivel drágábban mennek el a Rogersek. Csak az újabb gyártású, vagy ritka kiadású hangfalak mennek el 700 ezerért, vagy a felett.
Emiatt az áruk nemzetközi szinten is stagnáló, néha emelkedő. Ha csak stagnálna a fizetőeszközünk, akkor is lehet a nemzetközi piac miatt a realitások talaja miatt emelhetne az eladó. Mivel most épp éves negatív csúcsokat döntöget a HUF, érthető, ha feljebb viszi valaki az árat.
És sokan hajlamosak elfelejteni, hogy az AVX-et már listázza a HifiShark is, így a nemzetközi árakkal azonnal összehasonlítható + jönnek a nemzetközi vevők is. Nekem volt már ilyen megkeresésem külföldről.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- quad
- Fórumlakó

- Értékelés: 79
Azért tisztáznunk kéne, hogy milyen kinti árakról beszélünk.
Valóban LS3/5a-t jelenleg 300 ezer és 1 millió Ft közötti áron hírdetnek, az E-lme-bayon, sőt ilyen ár intervallumban adtak is el licittel ilyen hangfalakat.
De ha megnézzük a márka szerinti megoszlást, teljesen más képet kapunk. Két Spendor is elkelt 330 és 360 ezer Ft-os áron, míg valamivel drágábban mennek el a Rogersek. Csak az újabb gyártású, vagy ritka kiadású hangfalak mennek el 700 ezerért, vagy a felett.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Ha kint 1500-2000€ közt mozog az ára, akkor ugye te is max 1000€ körül hirdeted meg itthon, ugye?quad írta: ↑2024.03.16., szomb. 13:38Egy érdekes jelenség figyelhető most meg az AVX-en. Legalább egy éve hirdetnek egy pár LS3/5a hangfalat 400 ezer Ft körüli áron, majd az eladó gondolt egyet és 50 %-kal megemelte az árat, arra hivatkozva, hogy megnézte az e-bay árakat.
Szerintem ennek köszönhető, hogy most hirtelen két másik LS3/5a hangfalat is meghirdettek eladásra, nagyjából hasonló áron.
Kiváncsi vagyok, hogy most a vevők is elkezdenek tolongani?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Ha 1 hirdetésről beszélünk, akkor már több, mint 2 éve hirdetik és nem lefele megy az áraquad írta: ↑2024.03.16., szomb. 13:38Egy érdekes jelenség figyelhető most meg az AVX-en. Legalább egy éve hirdetnek egy pár LS3/5a hangfalat 400 ezer Ft körüli áron, majd az eladó gondolt egyet és 50 %-kal megemelte az árat, arra hivatkozva, hogy megnézte az e-bay árakat.
Szerintem ennek köszönhető, hogy most hirtelen két másik LS3/5a hangfalat is meghirdettek eladásra, nagyjából hasonló áron.
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó

Re: Lexicon RV-9
Így legalább az érdeklődők tisztában lesznek vele, hogy neked 1950 euróba (kb. 780000 forintba) volt ez a masina.
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó

Ez úgy néz ki, hogy mire végzünk az alkudozással az úgy 900 ban áll meg, ahogy a 900ra 700 jön, és így tovább. Ha felrakom árában, abból lealkudnak ugyanúgy 100at, ez a bevett módszer.
Egyébként én olcsóbban adom a cuccaimat, mint más, már a hirdetésben is, illetve utána megegyezés után még olcsóbb szokott lenni, (de ez nem szúrja az emberek szemét) ezt tükrözi az eladók akiket ajánlom rovat is.
Látom én is a régi cuccaim mozgását, nem annyiért adja senki, mint amennyiėrt vette, de miért is tenné? Mindenki úgy, és annyiért árulja a cuccait, amennyiért neki jól esik.
De persze a lehetőség mindenkinél adott.
- Andy76
- Nincs visszaút

- Értékelés: 46
akkor egy cirka 3oo-ezret rápakoltál.
Komoly árrés:-DDDDD
Komoly árrés:-DDDDD
CambridgeAudio azur 651r
PolkAudio LSi9,LSiC,F/XiA6
REL HT1205 mk2
PolkAudio LSi9,LSiC,F/XiA6
REL HT1205 mk2
Igen.quad írta: ↑2024.03.16., szomb. 13:38Egy érdekes jelenség figyelhető most meg az AVX-en. Legalább egy éve hirdetnek egy pár LS3/5a hangfalat 400 ezer Ft körüli áron, majd az eladó gondolt egyet és 50 %-kal megemelte az árat, arra hivatkozva, hogy megnézte az e-bay árakat.
Nagy a valószínűsége.
A logika az érvényes következtetések és bizonyítások, illetve az ezzel összefüggő filozófiai, matematikai, nyelvészeti és tudományos módszertani kérdések tudománya.A logika elválaszthatatlanul összefonódott a matematikával. A matematikai elméletek láttathatók logikai elméletekként, a logikaiak pedig gyakran jól vizsgálhatók matematikai eszközökkel.
A logika alapfeladata, hogy olyan formai kritériumokat tárjon fel, amelyek szerint egy adott igaz, vagy igaznak feltételezett állítások (azaz a premisszák) esetén helyesen következtethetünk egy q kijelentés (a konklúzió) igazságára. Szimbolikusan a következtetés amit úgy foglalunk szavakba, hogy: „Tudjuk, p1, p2, , …, pn fennáll. Tehát q is fennáll.” Tehát érvényes a következő, sokat emlegetett következtetés.
A logika alapfeladata, hogy olyan formai kritériumokat tárjon fel, amelyek szerint egy adott igaz, vagy igaznak feltételezett állítások (azaz a premisszák) esetén helyesen következtethetünk egy q kijelentés (a konklúzió) igazságára. Szimbolikusan a következtetés amit úgy foglalunk szavakba, hogy: „Tudjuk, p1, p2, , …, pn fennáll. Tehát q is fennáll.” Tehát érvényes a következő, sokat emlegetett következtetés.
- quad
- Fórumlakó

- Értékelés: 79
Egy érdekes jelenség figyelhető most meg az AVX-en. Legalább egy éve hirdetnek egy pár LS3/5a hangfalat 400 ezer Ft körüli áron, majd az eladó gondolt egyet és 50 %-kal megemelte az árat, arra hivatkozva, hogy megnézte az e-bay árakat.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 154
Igen, én végigmentem, és magyarországi címre kértem ( volna ) , így jött ki kicsivel 120 felett.Nem vagyok robot írta: ↑2024.02.26., hétf. 02:29Nem vagyok robot írta: ↑2024.02.26., hétf. 02:13mondjuk úgy kátom az Audiphonicsnál a pk-et benéztem, nem
120+16, hanem 120 összesen valóban.