Vicc is és nem is...Egyre több dolog csak üzleti céllal kerül tovább már az oldalon,ami elvileg nem tilos,csak érdekes,hogy ráadásul ugyanabban a kis közösségben is van tovább hirdetve.Szabályzatot lehetne hozni az ilyen ellen,hogy ne forduljon elő...apacuka írta: ↑2024.01.18., csüt. 08:00Ezt remélem viccből írtad. A hasonlatod meg épp nem is aktuális.vintagehifi írta: ↑2024.01.18., csüt. 07:57kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 06:26Ennek az ára is érdekesen alakul:
search.php?keywords=Luxman+L-509X&fid%5B0%5D=32
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
Nem értem mi a gond vele,pl a használt autók ára is megy fel...Akkor miért pont a hifinek kellene stagnálnia...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
Re: Szerintem valami túlságosan drága
... talán mert nem jellemző, hogy fél éven belül ennyire menne fel ugyan annak az 1db használt autónak az ára.vintagehifi írta: ↑2024.01.18., csüt. 07:57kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 06:26Ennek az ára is érdekesen alakul:
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
Nem értem mi a gond vele,pl a használt autók ára is megy fel...Akkor miért pont a hifinek kellene stagnálnia...

Ha neked nem gond, hogy amit szerettél volna megvenni és 2,4misi volt, azért most 2,7misit kell adnod, ráadásul nem is lett azóta jobb, szebb, újabb + gari is már 1évvel kevesebb van rá, vegyél sok ilyen terméket!
A köv. tulaj már kérhet érte akár 3misit is, ha így haladunk, 2 év múlva már többe kerül a használt, mint az új.

Ezt remélem viccből írtad. A hasonlatod meg épp nem is aktuális.vintagehifi írta: ↑2024.01.18., csüt. 07:57kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 06:26Ennek az ára is érdekesen alakul:
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 06:26Ennek az ára is érdekesen alakul:
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
Ennek az ára is érdekesen alakul:
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
2,4 ... 2,6 ... 2,7misi
A háborús infláció és a brüsszeli elhibázott szankciók miatt lehets4tch írta: ↑2024.01.13., szomb. 21:45viewtopic.php?f=33&t=199270
A kolléga be is linkelte az előző hirdetést. 2 hónap alatt 400-ról 500-ra ugrott az ár, az szép történet.![]()

Most pont olyanba kötöttél bele, aki egy forintot se nyer ezen. Okoskodni el lehet menni a helyi csehóba.s4tch írta: ↑2024.01.13., szomb. 21:45viewtopic.php?f=33&t=199270
A kolléga be is linkelte az előző hirdetést. 2 hónap alatt 400-ról 500-ra ugrott az ár, az szép történet.![]()
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
420 volt kő nélkül. biztos dragakő:) vagy kő drága:))
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
viewtopic.php?f=33&t=199270
A kolléga be is linkelte az előző hirdetést. 2 hónap alatt 400-ról 500-ra ugrott az ár, az szép történet.
A kolléga be is linkelte az előző hirdetést. 2 hónap alatt 400-ról 500-ra ugrott az ár, az szép történet.

- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 45
Elképzeltem magam előtt, ha van egy muzix-os munkatárs a fórumozók között, neki milyen lehet ezeket olvasni, és miket gondolhat magában.

- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
Most egy szélsőségesen irreális gyártói leárazást hozol példaként, egyébként a normál ára ott is 600 dollár.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
Ezt elfelejtettem közölni velük

Egyébként az a helyzet, hogy a Hifiman oldalán 109 USD + szállítás egy HE-R9, ami a Muzixnál 249.990 Ft. Ha nem lenne ekkora különbség, akkor vennék a muzixnál és a 10.000 Ft-ot beszámoltatnám az árba.
Hát ez igazán kedves tőled, gondolom közölted is velük ezt az örömhírt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2024.01.11., csüt. 21:41-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
Valamelyik fejhallgatót berakod a kosárba és látni fogod, hogy vámköteles-e a termék.
Az biztos, hogy, ha Sundara van Lengyelországban, akkor van a többi is szerintem.
Mondjuk ma eladtam az enyémet, mert nem volt kompatibilis a fejemmel hosszútávon.
Hiába állítgattam. Az istennek se lett kényelmes. Pedig a hangja jó volt, de durva a szorítása......
Ezért lenne jó legalább vásárlás előtt felpróbálni, hogy a fejednek kényelmes-e. Nade 10 ezer bánatpénzt is megérteném, ha itthoni 228 ezer forintos fejes külföldön nem 60-63 ezer lenne dollártól függően.
Például az aliexpressről rendelt HE400SE nagyon jól illeszkedik a golyó fejemre. Gombokért vettem és nagyon szeretem. Remélem tartós lesz hosszabb távon.
Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Nem tudjátok a távot zacskóba tenni? otthoni körülmények között siralmas látvány de egy kereskedésben még jópofának is venném.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7506
Fejhallgatót nem tudom, de a fülhallgató az biztosan az.ZolaBA írta: ↑2024.01.11., csüt. 10:42
Ja, mert az árukereső legolcsóbb webshopja kell nyomott áru tucat termékhez, közben meg azt várja el, hogy körbe ugrálják egy elegáns szalonban mint a Pretty Woman elhíresült jelenetében... Hát ez a kettő egyszerre nem fog menni![]()
Múltkor olvastam valahol, hogy van kereskedő aki szerint a fejhallgató higiéniai termék, ezért nincs rá elállási jog. Azért ez is kemény...
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Volt olyan fejhallgato erdeklodom, aki 10-15 percet szaglaszta a fejeseket, hogy melyiknek van “fej szaga”…
A mai Covid-aztatta vilagban a demokeszulekek fertotlenitese egy fontos resze a kereskedelemnek, foleg a viselheto elemeknek, illetve taviranyito/kezelo gombok terulete.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Az igazság alighanem valahol félúton van. Azt mondják a marketingesek, hogy az autószalonok pont azért olyanok, mert az a cél, hogy a vevőjelölt bejöjjön, jól körül tudjon nézni, beleülni az autóba stb. Minél több időt tölt ott, annál nagyobb valószínűséggel vesz is majd valamit. A hifi szalonok árrése, a forgalmazott termékek mennyisége, az árbevétel nagyságrendje biztosan nem bír el annyi eladót és annyi törődést, mint az autókereskedőké.
Attól persze még lehetne a vevővel normálisan beszélni, és kiszolgálni, tesztelni is sokféleképpen lehet. Jó sok éve egyszer Pesten járva beestem egy hifi-kereskedőhöz. Mondták, hogy éppen a hifisóra készülnek, nem érnek rá velem foglalkozni. OK, legközelebb mikor a fővárosba mentem, előtte 2 nappal megbeszéltem, hogy mennék, azt is megmondtam, hogy milyen cd-játszót szeretnék meghallgatni, ők voltak a márkakereskedők. A megbeszélt időpont előtt fél órával odaszóltam, hogy rendben van-e a dolog. Mondták, hogy ja, akkor odajönnek. A cd-játszóból éppen nem volt a boltban, de van ugyanolyan dvd-játszójuk, annak a hangja pont ugyanolyan, hallgassam meg azt. Lehet találgatni, lett-e biznisz, és hányszor mentem oda vissza... Szerencsére vannak jobb példáim is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Ja, mert az árukereső legolcsóbb webshopja kell nyomott áru tucat termékhez, közben meg azt várja el, hogy körbe ugrálják egy elegáns szalonban mint a Pretty Woman elhíresült jelenetében... Hát ez a kettő egyszerre nem fog menni

Múltkor olvastam valahol, hogy van kereskedő aki szerint a fejhallgató higiéniai termék, ezért nincs rá elállási jog. Azért ez is kemény...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Engem nem a levásárolható 10.000 Ft tántorított el, hanem az a magas lóról, ismeretlenül letegező, telefonba beszélő eladó/kereskedő, akinek érezhetően nyűg, ha egy vásárló érdeklődik és válogat.
Megint egyre elterjedtebb az, hogy a vevő van az eladóért, és nem fordítva.
Durván fogalmazva: "add ide a lóvéd és húzzál innen", ahelyett hogy megpróbálna kialakítani egy szívesen visszatérő vásárlói réteget, aki az első kedvezményes és elégedett vásárlás után a következő alkalommal már kifizeti a teljes árat is.
Már szinte ritka az udvarias, elfogulatlan kiszolgálás.
De hogy jót is mondjak: Gedeon Audiótól rendeltem egy szett Viablue terméket, amihez kaptam egy termékismertető brosúrát. A termék bevált, rendeltem még két szettet, amivel már egy tollat is kaptam ajándékba.
Szívesen fogok legközelebb is ott vásárolni.
Megint egyre elterjedtebb az, hogy a vevő van az eladóért, és nem fordítva.
Durván fogalmazva: "add ide a lóvéd és húzzál innen", ahelyett hogy megpróbálna kialakítani egy szívesen visszatérő vásárlói réteget, aki az első kedvezményes és elégedett vásárlás után a következő alkalommal már kifizeti a teljes árat is.
Már szinte ritka az udvarias, elfogulatlan kiszolgálás.
De hogy jót is mondjak: Gedeon Audiótól rendeltem egy szett Viablue terméket, amihez kaptam egy termékismertető brosúrát. A termék bevált, rendeltem még két szettet, amivel már egy tollat is kaptam ajándékba.
Szívesen fogok legközelebb is ott vásárolni.
Usher - Valhalla - Emotiva
Majd a muzix megvedi magat (ha kell) es nem is a szerecsent akarom mosdatni, de:
azert azzal gondolom ti is tisztaban vagytok, hogy egyikotok egyik, masikotok masik fejest szeretne meghallgatni, tehat a vegere eljut odaig a kereskedo, hogy minden termekebol kell lennie felbontott darabnak. Ezzel nagyjabol kalkulal mindenki, ertekvesztessel lehet majd 50%-on tovabb adni (egy Susvaranal mondjuk azert mar nem kis osszeg ez, de most mindegy is).
A demozas penzdijas resze: bevett gyakorlat sajnos idehaza, hogy beulnek egy kereskedohoz 2-3 orara, vegighallgatjak az osszes fejest, lekotnek 2 fizetett eladot, majd megkoszonve a lehetoseget 1 ora mulva megrendelik a fejhallgatot online 15.800 Ft-tal olcsobban hazhozszallitassal mashol.
Ha kereskedok lennetek, es folyamatos uzemben nyomnatok minden nap ezeket a demokat ugy, hogy senki nem vasarol, de latjatok mashol igen, elgondolkodnatok ezeken a 10.000 Ft/demo aron.
Aki 1.000.000 Ft-os fejest nez, a 10.000 Ft nem vagja foldhoz, masreszrol pedig a demok arai termekvasarlaskor kedvezmenykent lejonnek a vetelarbol, nem szamoljak fel.
Csak gondoltam egy masik aspektusbol is megvilagitom a kerdest…
azert azzal gondolom ti is tisztaban vagytok, hogy egyikotok egyik, masikotok masik fejest szeretne meghallgatni, tehat a vegere eljut odaig a kereskedo, hogy minden termekebol kell lennie felbontott darabnak. Ezzel nagyjabol kalkulal mindenki, ertekvesztessel lehet majd 50%-on tovabb adni (egy Susvaranal mondjuk azert mar nem kis osszeg ez, de most mindegy is).
A demozas penzdijas resze: bevett gyakorlat sajnos idehaza, hogy beulnek egy kereskedohoz 2-3 orara, vegighallgatjak az osszes fejest, lekotnek 2 fizetett eladot, majd megkoszonve a lehetoseget 1 ora mulva megrendelik a fejhallgatot online 15.800 Ft-tal olcsobban hazhozszallitassal mashol.
Ha kereskedok lennetek, es folyamatos uzemben nyomnatok minden nap ezeket a demokat ugy, hogy senki nem vasarol, de latjatok mashol igen, elgondolkodnatok ezeken a 10.000 Ft/demo aron.
Aki 1.000.000 Ft-os fejest nez, a 10.000 Ft nem vagja foldhoz, masreszrol pedig a demok arai termekvasarlaskor kedvezmenykent lejonnek a vetelarbol, nem szamoljak fel.
Csak gondoltam egy masik aspektusbol is megvilagitom a kerdest…
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Én hezitáltam két 1,2 milliós árkategóriájú fejhallgató között.
Miután erre is fel akartak számolni 10.000 Ft meghallgatási költséget, hát gondoltam a kedves anyukájuk foglalkoztatottságára és megvettem máshol.
A telefonos arroganciájuk miatt sem akarok többet szóba állni velük.
Egyébként az ilyen hozzáállás jellemző a legtöbb magyar kereskedőre, úgyhogy szépen szűkül a kör, ahová beteszem a lábam.

Miután erre is fel akartak számolni 10.000 Ft meghallgatási költséget, hát gondoltam a kedves anyukájuk foglalkoztatottságára és megvettem máshol.
A telefonos arroganciájuk miatt sem akarok többet szóba állni velük.
Egyébként az ilyen hozzáállás jellemző a legtöbb magyar kereskedőre, úgyhogy szépen szűkül a kör, ahová beteszem a lábam.

Usher - Valhalla - Emotiva
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
Van náluk Hifiman fejhallgató is, gondoltam meghallgatok párat, mielőtt vennék külföldről. Felhívtam őket, közölték, van ilyen lehetőség előjegyzés után, 10000 Ft.Alex_Aston írta: ↑2023.12.08., pén. 17:10És garancia után 0 a terméktámogatásuk.
Ha baj van, vedd fel te közvetlen a kapcsolatot a gyártóval.