A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
Én úgy gondolom,hogy a tisztességes hirdetést nem trollkodják szét.Én is hirdettem,hirdetek,és még sosem volt trollkodás a hirdetéseimben,de ha lesz,akkor majd megvédem magam.Ha meg valaki beáraz egy itt vásárolt terméket,jóval drágábban mint amennyiért vette,akkor legyen már jogom megkérdezni,hogy miért is tette ezt?
Jogod az van rá.
Lehetőséged is, privát üzenetben.
Ne feledd, mi nem jogot, hanem lehetőséget adunk a fórumozásra. Remélem érted.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
....
Szerintem meg el kéne engedni,ezt a "megbüntetlek,ha be mered írni,hogy mi mennyi volt anno" hozzáállást. Igenis lehessen kiírni minden hirdetésnél,ha nem tetszik az aktuálisan hirdetett ára! ....
Nem tudsz olyan szabályzatot írni, ami mindenkinek tetszik.
Ha megengedett az ár kritizálása, a nem hivatalosan kereskedők, meg a haverjaik, meg az unatkozó trollok teleszemetelik a hirdetéseket, és akkor folyamatosan takarítani kell.
Ha nem megengedett az ár kritizálása, akkor meg a vevőjelölteknek kicsit keresgélni, olvasni kell. Meg gondolkozni.
...
S miért is lett "bevágva"?
Mert te kértél segítséget: "Ha valaki segít beazonosítani hogy ez pontosan melyik típus akkor azt megköszönöm, mert nem szeretnék téves infót írni róla."
Arról hadd ne én tegyek, hogy az előzmény hirdetésben ott van az ár.
Sikerült feladni egy hirdetést. A hirdető nem tudja a készülék pontos típusát. Nem baj, a moderátor segít.
Nem tudja, kitől vette itt a fórumon. Nem baj, a moderátor segít.
Hirdető megsértődik, és bezárja a hirdetést. Nem baj, a moderátor csak csendben káromkodik.
...
Bár lehet rosszul gondolom és rosszul értelmezem,...
Megkérhetted volna a moderátorokat, hogy miután segítettek kideríteni az általad hirdetett készülék típusát, meg, hogy kitől vetted, ha már te nem emlékeztél rá, akkor a maradék felesleges 18 hozzászólást is tegyék át az offba vagy máshova.
De ez a te döntésed, ha neked így jobb...
Én úgy gondolom,hogy a tisztességes hirdetést nem trollkodják szét.Én is hirdettem,hirdetek,és még sosem volt trollkodás a hirdetéseimben,de ha lesz,akkor majd megvédem magam.Ha meg valaki beáraz egy itt vásárolt terméket,jóval drágábban mint amennyiért vette,akkor legyen már jogom megkérdezni,hogy miért is tette ezt?
....
Szerintem meg el kéne engedni,ezt a "megbüntetlek,ha be mered írni,hogy mi mennyi volt anno" hozzáállást. Igenis lehessen kiírni minden hirdetésnél,ha nem tetszik az aktuálisan hirdetett ára! ....
Nem tudsz olyan szabályzatot írni, ami mindenkinek tetszik.
Ha megengedett az ár kritizálása, a nem hivatalosan kereskedők, meg a haverjaik, meg az unatkozó trollok teleszemetelik a hirdetéseket, és akkor folyamatosan takarítani kell.
Ha nem megengedett az ár kritizálása, akkor meg a vevőjelölteknek kicsit keresgélni, olvasni kell. Meg gondolkozni.
...
Mert te kértél segítséget: "Ha valaki segít beazonosítani hogy ez pontosan melyik típus akkor azt megköszönöm, mert nem szeretnék téves infót írni róla."
Sikerült feladni egy hirdetést. A hirdető nem tudja a készülék pontos típusát. Nem baj, a moderátor segít.
Nem tudja, kitől vette itt a fórumon. Nem baj, a moderátor segít.
Hirdető megsértődik, és bezárja a hirdetést. Nem baj, a moderátor csak csendben káromkodik.
...
Bár lehet rosszul gondolom és rosszul értelmezem,...
Megkérhetted volna a moderátorokat, hogy miután segítettek kideríteni az általad hirdetett készülék típusát, meg, hogy kitől vetted, ha már te nem emlékeztél rá, akkor a maradék felesleges 18 hozzászólást is tegyék át az offba vagy máshova.
De ez a te döntésed, ha neked így jobb...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Kedves moderátorok!
Szerintem meg el kéne engedni,ezt a "megbüntetlek,ha be mered írni,hogy mi mennyi volt anno" hozzáállást. Igenis lehessen kiírni minden hirdetésnél,ha nem tetszik az aktuálisan hirdetett ára! Aztán az eladó indokolja meg,hogy mi is az oka,hogy ő ennyit akar érte,védje meg a portékáját. Viszont a vevő jelölteknek is legyen joguk tudni,hogy az árult termék,és most jön a lényeg:itt,ezen a fórumon,-tehát nem a boltban,új áron- mennyiért cserélt gazdát. Persze lehet mondani,hogy olvasson vissza,keresse meg,de nem értem,miért kell a vevőnek hátrányból indulni a vásárlásnál. Vagy akkor lehessen minden,a fórumról származó terméknél belinkelni legalább egyszer egy előzményt,amiből kiderülhet a vevőjelölteknek,hogy honnan indult az ár,vagy legutóbb mennyi volt.Aztán mindenki eldöntheti,hogy az eltelt idő függvényében jogos e az ár emelkedése.
És hogy konkrét pédát írjak: Volt itt eladó hangfal,amit a fórumon vett meg az illető,majd 1 hét múlva dupla áron akarta eladni ugyanitt!!! Ilyen esetben szó sem lehet az inflációról,meg a többi blabláról. Szerintem érdemes lenne ezt is megfontolni,mert mostanában az inflációra hivatkozva,rengeteg lett az itt pörgő,használt cukkok irreális árazása,és a rendszer,jelen formájában csak az eladóknak kedvez.
Előző hirdetési link hirdetésben történő feltüntetése, nem az eladó által nem tiltott, ezért nem jár semmiféle büntetés.
Aztán a vevőjelölt ez alapján el tudja dönteni, hogy az ár megfelelő e neki, vagy sem.
Kedves moderátorok!
Szerintem meg el kéne engedni,ezt a "megbüntetlek,ha be mered írni,hogy mi mennyi volt anno" hozzáállást. Igenis lehessen kiírni minden hirdetésnél,ha nem tetszik az aktuálisan hirdetett ára! Aztán az eladó indokolja meg,hogy mi is az oka,hogy ő ennyit akar érte,védje meg a portékáját. Viszont a vevő jelölteknek is legyen joguk tudni,hogy az árult termék,és most jön a lényeg:itt,ezen a fórumon,-tehát nem a boltban,új áron- mennyiért cserélt gazdát. Persze lehet mondani,hogy olvasson vissza,keresse meg,de nem értem,miért kell a vevőnek hátrányból indulni a vásárlásnál. Vagy akkor lehessen minden,a fórumról származó terméknél belinkelni legalább egyszer egy előzményt,amiből kiderülhet a vevőjelölteknek,hogy honnan indult az ár,vagy legutóbb mennyi volt.Aztán mindenki eldöntheti,hogy az eltelt idő függvényében jogos e az ár emelkedése.
És hogy konkrét pédát írjak: Volt itt eladó hangfal,amit a fórumon vett meg az illető,majd 1 hét múlva dupla áron akarta eladni ugyanitt!!! Ilyen esetben szó sem lehet az inflációról,meg a többi blabláról. Szerintem érdemes lenne ezt is megfontolni,mert mostanában az inflációra hivatkozva,rengeteg lett az itt pörgő,használt cukkok irreális árazása,és a rendszer,jelen formájában csak az eladóknak kedvez.
Figyelj én ezt elengedtem azzal hogy reagáljak a hozzászólásra, hogy be lehet írni egy típust anélkül hogy bevágod az ezeréves hirdetést…
Továbbra is tartom azon megjegyzésem hogy az isotek premier kábeleknél soha nem láttam ilyen beírásokat, hogy 3 éve 25 ezer volt akkor most miért 45…
Bár lehet rosszul gondolom és rosszul értelmezem, amiért ne haragudj de csak egy egyszerű ember vagyok( vagyis nem) de itt nem fogok szakmázni és elemeire bontani a beírásokat, azok mögöttes értelmezési szándékát stb… elég ha egész nap ezt csinálom..
Szóval mindjárt zárom a hirdetést és akit érdekel ott az elérhetősèg…
Mondjuk ezt nem nagyon tudom értelmezni hogy mire való, ha az én hirdetésemben kapásból bevágták hogy mennyiért vettem 4 éve és ez ki is lett vesézve…
De lehet ez a szabály nem mindenkire vonatkozik…
Ez egy kényes téma. Mennyi volt 4 éve egy kiló kenyér vagy egy tej és mennyi most. Minden dupla vagy 3x annyi. ..........
Szerintem ez az audio gd dac esetében is így van hiszen egy elismert, közkedvelt minőségi jó ár-értékarányú dac és itt mozog az ára..
Szia,
Annyiért árulod, amennyiért akarod, az ár meghatározása a te dolgod.
Mindenki azt értékeli túl, ami van neki. Akinek háza van, azt értékeli a piaci ár fölé.
Akinek pénze van, az meg úgy gondolja, hogy a pénze sokkal többet ér, mint amennyit kérnek az eladók a cuccaikért.
4 év alatt áremelkedés is volt, és a dac -ok is fejlődtek, a deviza árfolyamok is változtak.
Ez mind lényegtelen, ha szerinted megéri az árát, annyiért adod.
Látni itt évek óta hirdetett készülékeket is, ami nekem azt mutatja, a vevőjelöltek az árakkal kapcsolatban nem annyira megértők, mint az eladók remélik.
Az a kérdés, melyik táborba akarsz tartozni, aki el akarja adni viszonylag hamar,
vagy van időd árulgatni jó sokáig.
Azt nehéz kitalálni, hogy a jövőben felfelé vagy lefelé megy valaminek az ára, mint pl.: USD.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Ez egy kényes téma. Mennyi volt 4 éve egy kiló kenyér vagy egy tej és mennyi most. Minden dupla vagy 3x annyi. Ugyanígy van ez egyes műszaki termékeknél vagy autónál is.Amikor én vettem 200 ft volt egy liter tej…
A 4 éve vett használt autó most több kilométerrel, idősebben drágább mint amennyiért vették. Én tavaly májusba vettem át az automat és most 10 e km után 5 millióval többet ér, konkrétan felhívtak a kereskedésből nem e adnám el ennyiért. Nem annyiért amennyiért vettem!!!
És legyen fórumos példa is:Az isotek premier kábel mennyi volt 3 éve? 25 e ft körül. Most mennyiért adják használtan? 45 körül és nem írogatnak be mennyi volt anno.
Szerintem ez az audio gd dac esetében is így van hiszen egy elismert, közkedvelt minőségi jó ár-értékarányú dac és itt mozog az ára..
Megkérhetem a moderátort hogy ezt a felesleget törölje ki vagy az egészet és nyitok egy újat?
Átmozgattam, egyébként én jogosnak érzem Hody hsz-ét.Te a kisebb felbontással működő modellt árulod a másik körülbelüli árán, az alapján, hogy valaki két éve egy ugyanilyet beárazott 150e-re a (tévesen) komolyabb modellszámmal meghirdetve. Mindettől függetlenül a te cuccod, annyiért árulod amennyiért akarod, sok sikert!
Ha valaki meg szóvá teszi, akkor sokan még őt hurrogják le, de hát ez van mindenhol a világon, éljen. Az lehet, hogy van csak nem ennyire bicskanyitogató módon!
Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
Lehet küzdeni ezek ellen, Don Quijote is megpróbálta. Én úgy vagyok ezzel, hogy megteszem, ami tőlem telik, mindenkinek ezt javaslom. A piac majd mond valamit ezekre az árakra: ha nem vesszük meg, olcsóbb lesz.
Pontosan, majd a piac eldönti, hogy az adott áron eladható-e, avagy sem.
Van itt az apróban néhány ilyen jellegű hírdetés amit figyelek, ilyen-olyan okkal, de úgy látom eléggé beragadtak. Pedig kedvelt, keresett készülékekről van szó, amik józan árazás mellet hamar el szoktak menni.
Mindig is igy volt, de ma már hatványozottan igaz amit ajánlasz, hogy szét kell nézni, tájékozódni kell, mielőtt az ember a zsebébe nyúl.
Persze, igaz az a frázis, amit itt sokszor megjegyeznek a bölcsek, hogy "mindenki annyiért hírdeti a portékáját amennyiért akarja, az ár meghatározása egyedül az eladó joga", de a legtőbb ilyen hírdetésről lerí, hogy egy ravasz próbálkozás a "palimadár" fogásra.
Látok például cd játszókat elrugaszkodott áron hírdetni, köztük olyanokat, amik időzített bombák, köztudottan alkatrész hiány miatt javíthatatlanok, ha netán elromlanak, ezért teljességgel zsákutcák.
Látok némi problémát a hírdetési morálban is.
Régebben, kb. 10 évvel ezelőtt is így működött a piac.
A forumon viszont volt egy jófogás szintjénél nagyobb bizalom egymás iránt. Akkoriban lehetett szólni, hogy ne nézzék a forumozókat madárnak.
Ma ez nem megengedett, a fórum szabályzata szigorúbb lett.
Ez nem baj, az apróhirdetés részét nem kötelező olvasni, meg szerencsére vásárolni sem kötelező.
Azt veszem észre, hogy a bizalom viszont csökkent, ami érthető, és semmit nem tudunk tenni ellene.
A figyelem szerepe megnőtt, követhető ki mennyi cuccot árul, és mióta.
A régi cuccok 10 év alatt 10 évvel öregebbek lettek, nyilván nem lettek megbízhatóbbak.
Marad az, hogy eladókat, hirdetőket személyesen is meg kell ismerni, úgy könnyebb eldönteni, mennyire megbízható, mennyire palimadárra váró.
Én nem is néztem hogy kapható-e, csak Te egy olyan linket tettél be ( Alzás) ahol nem kapható.
De így hogy több helyen is megvásárolható, más a helyzet, igazad van.
Ha valamit lehet kapni és van aktuális ára akkor természetesen ahhoz kell viszonyítani.
Viszont ha már nem lehet kapni, ráadásul kifutó vagy kifutott modell akkor a legutolsó árat kell figyelembe venni.
Ez esetben ezt tettem. (Ráadásul Magyar garanciásat hasonlítunk garancia nélkülivel)
Hellyel-közzel annyi mindenhol, tehát új áron árulja, Magyar garancia nélkül.
Igen. Én csak arra reagáltam, amikor nem kapható termékekhez valami régebbi árat említenek. Ha jelenlegi piaci árat említenek, az más. Nálam is előfordult, hogy benéztem valamit.