Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
AT
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 143

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: AT »

Kis írta:
2020.02.27., csüt. 08:30
jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
A TPVT a piaci versenyt szabályozza, és mint ilyen, a gazdasági vállalkozásokra vonatkozik. Ez viszont egy Fórum, ahol magánszemélyek és a Kereskedők hirdethetnek NEM új termékeket. A használt (piaci) termékek árazása egy olyan terület, amire szemmel láthatóan igény van, mert éppen az összehasonlíthatóság hiánya miatt a termékek ára számos esetben nehezen határozható meg. Ez látszik például abból, amikor hónapokon át UP-polnak egy terméket, mert keresik a használt piaci árát. Adott esetben miért ne lehetne segíteni azzal egy eladónak, hogy kaphat egy valószínűsíthető(!) árat? Ezt nem kötelező elfogadni, nem kötelező annyiért hirdetni, de ismerve azt, ahogy a műszaki cikkek veszítik az árukat, még az is lehet, hogy egy ma még "pofátlannak" tűnő alacsony ár alig egy hónap múlva egy elérhetetlen vágy lesz.

Ahogy egy ismerősöm szokta mondani:

Nem mindegy, hogy valaki eladni akar, vagy hirdetni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Kis írta:
2020.02.27., csüt. 08:30
AT írta:
2020.02.26., szer. 21:13
Ha mindenáron kritizálni akarsz egy hirdetést, akkor azt itt tedd meg. Ésszel jeligére!
Hmmm.
Értékesíteni kívánt termék árának nyilvános kritizálása, még ezen a fórumon is üzletrontásnak számít.
jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
Pont ezért került ez a rész megnyitásra (mint az íródott is:kísérleti jelleggel) és pont ezért külön.Az ártrollkodást az adott topikban ugyanúgy szankcionálni fogjuk ahogy eddig is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Kis »

AT írta:
2020.02.26., szer. 21:13
Ha mindenáron kritizálni akarsz egy hirdetést, akkor azt itt tedd meg. Ésszel jeligére!
Hmmm.
Értékesíteni kívánt termék árának nyilvános kritizálása, még ezen a fórumon is üzletrontásnak számít.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

peterson írta:
2020.02.27., csüt. 05:44
Az ötlet szerintem is jó!
Számomra csak az a kérdés, hogy miként értesül az esetleges jogos kritikáról, túlárazásról az eladó, illetve a reménybeli vevő? Főleg, ha nem gyakorlott fórumozó, lehet ide se talál, eszébe sem jut itt tájékozódni...
Szerintem 2 -3 gyakorlott fórumozó biztos fogja figyelmeztetni az illetőt... leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: peterson »

Az ötlet szerintem is jó!
Számomra csak az a kérdés, hogy miként értesül az esetleges jogos kritikáról, túlárazásról az eladó, illetve a reménybeli vevő? Főleg, ha nem gyakorlott fórumozó, lehet ide se talál, eszébe sem jut itt tájékozódni...

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

"Ésszel jeligére!"
Ez lehet nehezen fog menni :rolleyes:
de a kezdeményezés jó!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

:tutiok:
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

Mihez képest túl drága....?
Ha a hirdetés adatai nem felelnek meg az elvárt követelményeknek az OK,
de hogy az általam meghatározott árat is kifogásolják!?
Na ne.. mááár!
A következő lépcső,hogy megszavaztatjuk a Nagyérdeművel,hogy mennyiért rakhatom fel?
gondolkodik.gif
Sokszor elhangzott már,hogy az árat az eladó határozza meg,az hogy a termék meg ér -e ennyit a vevőnek ,azt meg döntse el Ő maga, illetve a piaci kereslet!
Ez itt egy feszültségi gócpont lesz,
mint a Pro Vs Hifi mozi, de remélem tévedek...
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”