Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

retrolany
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: retrolany »

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kell összekötni a projectort a laptopommal?
Vettem egy vga kábelt és azzal kötöttem össze őket, de nem jelent meg kép:)
MI a hiba?

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

szevasztok.Két dolog miatt írok.Az egyik hogy eladósorba került a projektorom ha valakit érdekel itt megnézheti.
http://www.expressz.hu/secure/showAdver ... 4&cid=1354

A másik a vászon házilagos megvalósítása hátha erre még senki nem gondolt,és tudok újjat mondani.

Hát kedves zöldfülű fórumos... kissé le vagy maradva.

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=7155&hl=fvf
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=3514&hl=

Mindkettő vásznas, az első meg kifejezetten a házilagos készítésű "vásznak" elkészítésének a topicja, de a második vásznas topicból lett kiválva, mikoris nagyon kezdett keveredni az info.

A hirdetésed céljára meg van hirdetési rész, ott kellene ezt megtenned.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

a link nem igazán működik, legalább is nem oda mutat...

Praktikerben obiban lehet kapni különböző színekben(matt fehérben is)gipszkarton lapot.Na vettünk is egyet 200x200-as méretben,

ezt a gipszkartonos dolgot nem igazán értem!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: baliska »

szevasztok.
Két dolog miatt írok.Az egyik hogy eladósorba került a projektorom ha valakit érdekel itt megnézheti.

A másik a vászon házilagos megvalósítása hátha erre még senki nem gondolt,és tudok újjat mondani.
Én annak idején egy barátomnál kb.egy éve arra gondoltam hogy hozzunk ki olcsóbban egy kvázi fix végleges vetítőfelületet ami nem igényel nagy anyagi befektetést.
Az ötlet a következő volt:Praktikerben obiban lehet kapni különböző színekben(matt fehérben is)gipszkarton lapot.Na vettünk is egyet 200x200-as méretben,ez ha jól emlékszem 3000 huf-ból kijött.Felső és alsó kifutót mi magunk festettünk rá fekete színűt 10-10 cm-t.Miután felhelyeztük végleges helyére(vigyázz nem könnyű)már élveztük is a kapott képet ami nem sokban különbözött egy vásznas képtől.Természetesen nem egy Stewart vászonnal kell összehasonlítani,de az nem is jön ki összesen kb.6.000 ft-ból
Szóval röviden ennyi.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Ja 640*480-as felbontásban 500:1 kontraszttal...
Úgy nézem a gyerek valami kínai webshopból rendelget

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Na valaki már hozott be kínai csoda projit :Kinai lcd proji
De nem semmi áron adja... remélem nem veszi meg tőle senki ilyen áron egy ilyen ősrégi vackot...
Habár van van benne sima és dvbt tuner is. 2000lumen, kocsmába jó lenne.
De a képe ez gondolom elég vacak lehet...

HDMI-s projektor? 179.000-ért? Az jó nem?

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Na valaki már hozott be kínai csoda projit :
Kinai lcd proji
De nem semmi áron adja... remélem nem veszi meg tőle senki ilyen áron egy ilyen ősrégi vackot...
Habár van van benne sima és dvbt tuner is. 2000lumen, kocsmába jó lenne.
De a képe ez gondolom elég vacak lehet...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Pc-ről rosszabb lett a képminősége? hmm milyen asztali lejátszóval hajtottad és milyen kimenetről?
1:1-ben hajtottad HDMI(M1DVI), mert mikor én ezt tettem nagyon éles tiszta képet kaptam.

adler
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: adler »

Pc-ről rosszabb lett a képminősége? hmm milyen asztali lejátszóval hajtottad és milyen kimenetről?
Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Borronneo, Simon Templar,
Nézed mostanában a fórumot?
PÜ-t akartam küldeni, de tele a mailboxod.

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

ezt nem értem.eddig nem lógott le a kép?
csak azért, mert pixelhelyesen van meghajtva még nem lesz más méreted...

milyen messze van a vászontól az optika?
mekkora képet vetítesz?

Hogy őszinte legyek, én sem értem.
Eddig asztaliról vetítettem, nem nagyon lógott le a kép. Most kipróbáltam ugyanazt a filmet a pc-ről, nagyon lelógott és a minősége is rosszabb lett (24 sorozat, avi).

Az optika kb. 4,25 m-re van a faltól (vászontól).
Közelebb meg nem tudom tenni.

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Helló! 
4805 tulaj vagyok. Most sikerült DVI-kimenetről natívban meghajtani a projektort (848x480). Viszont a szoba méretei miatt nagyon nagy a kép, lelóg a falról, amire vetítek. Lehet ezen változtatni szoftveresen? Vagy csak a lencse-zoommal (ez sajnos minimumon van már)?

Előre is köszi a segítséget.

Nem érdemes szoftveresen kisebbre venni a képet, mert elveszítessz egy csomó pixelt. ( a 4805-nek amúgy sincs sok)

Tedd közelebb a vászonhoz.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

4805 tulaj vagyok. Most sikerült DVI-kimenetről natívban meghajtani a projektort (848x480). Viszont a szoba méretei miatt nagyon nagy a kép, lelóg a falról, amire vetítek. Lehet ezen változtatni szoftveresen? Vagy csak a lencse-zoommal (ez sajnos minimumon van már)?

ezt nem értem.
eddig nem lógott le a kép?
csak azért, mert pixelhelyesen van meghajtva még nem lesz más méreted...

milyen messze van a vászontól az optika?
mekkora képet vetítesz?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Helló!

Előre is köszi a segítséget.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Urak kéne egy kis egítség Epson EMP-TW 700 szervíz kód, esetleg menüjének eléreése miként lehetséges. Köszönöm.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Üdv Mindenkinek! 
..........

therussian

Szerintem csak éjszaka lesz alkalmas vetítésre, délutáni mozizásra nem annyira.
Én kültéri hangfalakat tennék a helyedben abból akár 5.1 is mehet.
Vászon helyett én a falat festeném le, ahol jelőlted vagy a rá merőleges falat (nekem talán ez még szimpatikusabb).
Ha vásznat teszel a szél mozgatni fogja, még a feszítettet is.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Egy 1500 lumenes Mitsu HD1000 pont jó lehet 240es vászonra, van is egy occsóé

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: NZoli »

de ha van olyan megoldás amivel pl délután egy ACDC koncertet be lehet rakni sütögetés mellett az szuper lenne

Vetítőre van egy javaslatom pár beszólással lejjebb, de ez nem alkalmas délutáni, ráadásul kültéri használatra. Még bent is csak este (de ez mindegyik típusra elmondható)
Koncert "berakására" a DVD lejátszót javaslom, az délután is elég jó :-)
Képileg azonban a megoldás egy LED-fal lenne, vagy talán egy 10000 ANSI-t égető mozigép. Talán egy LCD TV? CRT vagy plazma kinti fényviszonyok között nem igazán látható.
Nagy hangerőt kell csinálni, sütögetés közben úgysem tudod nézni a filmet...
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Üdv Mindenkinek!

Régen jártam itt... Akkor legutóbb egy kerti mozi ötletével jöttem és abban kértem a segítségeteket. Nah, most állok úgy hogy 2-3 hétre vagyok attól hogy filmet szeretnék már nézni a kerti moziban és ehhez már csak egy vászon kell meg egy projektor...

A segítségeteket szeretném kérni főleg projector és vászon ügyben, mivel elég "szélsőséges" hely ez egy mozinak.... Amellett hogy egy nyitott kerti pavilonról van szó, még világos is....

Röviden leírom a szitut amihez mellékeltem egy ábrát is. A minőségért bocsi, nem az ILM grafikusa vagyok...

Az ábrán annak a kerti épületnek látjátok az egyik végét, ahol a "mozi" helyet kapna. Az asztaltól balra folytatódik a helység egy valószínúleg tűzpiros bárpulttal, egy 20 fős kajáló hellyel, társalgóval stb...
A vastag fekete vonalas rész az zárt, bontott téglából kirakott fal és normál fal. A vékony fekete vonal, mint ahogy jelöltem is az teljesen nyitott és egy 3 méterrel odább levő medencére néz. A sötét szürke négyzetek a beton tartóoszlopokat jelölik. Ilyen tartóoszlopok "osztják" a falat több szegmensre.
Az a szegmens ahova a vászon kerülne az 3,80 méter széles.
Mint látható

projector:
-Konkrét elképzelésem nincs, szimpatikusak a panasonic-ok. Árban max 300k Huf-ot tudok erre rászánni.
Fontos lenne, hogy hdmi-s legyen, és hogy adott fényviszonyok között megfeleljen. A tető eléggé kilóg, szal direkt napfény a helységet soha nem éri, de ígyis elég világos lesz. Gondolom nyáron este 8-9 kor amikor már sötét van akkor nem gond a projector fényereje, mivel elsősorban úgyis akkor lenne használva, de ha van olyan megoldás amivel pl délután egy ACDC koncertet be lehet rakni sütögetés mellett az szuper lenne

Vászon:
-Sztem a 2,40x1,40 es projecta vászon ide jó lehet. Kérdés hogy melyik? A fix szimpatikus lenne, csak azzal az a baj, hogy amikor nem használjuk projectort akkor a szabadban ne legyen kint a vászon mert koszolódik, porolódik. Szal vagy motoros, vagy kézi, és mivel kinti helység, meg nem benti moziterem így sztem elég ide a kézi rolós. Kérdésem hogy azon belül melyik projecta típus lenne a jobb ezekhez a fényviszonyokhoz?

Hang:

hangszóró:
-helység tulajdonságai, meg mozi természete miatt nem is gondolkodok 5,1-ben, hanem csak 2 darab nagyteljesítményű hangszóróban. Sztem itt a teljesítmény az első számú szabad tér lévén és nem a minőség, vagy nem jól gondolom? Az lenne a lényeg, hogy pl egy akció filmet meg lehessen nézni élvezetesen, vagy egy koncertet stb...

erősítő:
-mozihoz kettő hangszóró kell, viszont a bárpultnál lenne másik két hangszóró, az csakis polchangszóró amin lehetne rádiót, cd-t hallgatni. Szeretném ezt a két pár hangszórót egy erősítőre kötni és az erősítőn kapcoslgatni A-t és B-t. Mit ajánlotok: házimozi vagy sztereo erősítőt?

DVD:
-vmelyik pár tízezres panasonic hdmi-vel

Aki végigolvasta a hosszú problémázásom és még tanáccsal is ellát..., annak előre is köszönöm napsütés

therussian

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

köszönöm a választ, de azt hiszem maradok a kisebb vászonnál egyenlőre... feszítettből egyébként sem a világ pénze, ha lesz valami módom és igényem a növelésre akkor még megtehetem később is...
Nincs mit, de ne hidd azt, hogy könnyebb a kisebbet eladni, én anno a sajátomat(90x160) nagyon sokáig hirdettem mire el tudtam adni, most úgy gondolom tanultam, és vagy nagyot veszek vagy valami motoros meoldáson töröm a fejem, bár tudom ez utóbbi nem az igazi.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Bartek »

köszönöm a választ, de azt hiszem maradok a kisebb vászonnál egyenlőre... feszítettből egyébként sem a világ pénze, ha lesz valami módom és igényem a növelésre akkor még megtehetem később is...

Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

értem, köszi tavimanó... köv kérdés  

Vetítő+vászon vásárlás előtt állok. A vászonból fix keretest szeretnék a B&L Kft listájából a 8 cmes kerettel rendelkezőket néztem ki. A kérdés a következő: 2,1 méteres belmagasságú helységben lesz az egész, de kb 183 cm magasan ér véget (fentről lefele) egy szennyvizkivezető cső. A centerem 75 cm magas. Tehát elvileg kb 108 cmerem van.
A kérdésem a következő.. : Merjem megvenni a 118X196as vásznat (102x180 látható) és nem akkora gond ha a sötét oldalkeret egy része a center alatt meg a cső felett végződik, elég ha a látható képen nem esik csorba, vagy csak 106x176ost vegyem meg (90x160 látható) hogy a kontrasztnövelő keret is 100% ban látható legyen kitakarás nélkül?

köszönöm előre is az infokat...

üdv: Barti

Minnél nagyobb a vászon annál jobb arra kisebb képet tudsz vetíteni, de fordítva nem. A lényeg, hogy ne lásd a szenyvízcsövet, mert könyen észreveszed. A vetített képbe ne lógjon bele a center.

Bartek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Bartek »

kb 3 méterről nézném... ez egy 5,6 x 5,6 os szoba... sztem elég lenne a 90x160as vászon is.... egyébként Kétbé neked nincs Swans F3B-d? olyan lesz a centerem szoval egyik helyen 755 mm es magasságot olvasok, a másikon 700 cmest....  lemérnéd nekem esetleg ha van nálad belőle mennyi a valós magassága?...
Egyébként a 72"-os vászon 3 méterről már nem rosz méret.
Vagy esetleg négy Swans F3B-F és egy fekvő center

akkor marad a kisebb vászon mert az F3Bk már megvannak.....

Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

kb 3 méterről nézném... ez egy 5,6 x 5,6 os szoba... sztem elég lenne a 90x160as vászon is.... egyébként Kétbé neked nincs Swans F3B-d? olyan lesz a centerem szoval egyik helyen 755 mm es magasságot olvasok, a másikon 700 cmest.... lemérnéd nekem esetleg ha van nálad belőle mennyi a valós magassága?...
Egyébként a 72"-os vászon 3 méterről már nem rosz méret.
Vagy esetleg négy Swans F3B-F és egy fekvő center

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

kb 3 méterről nézném... ez egy 5,6 x 5,6 os szoba... sztem elég lenne a 90x160as vászon is.... egyébként Kétbé neked nincs Swans F3B-d? olyan lesz a centerem szoval egyik helyen 755 mm es magasságot olvasok, a másikon 700 cmest.... lemérnéd nekem esetleg ha van nálad belőle mennyi a valós magassága?...
Sajnos nálam nincs.
ATC-nél és a HIVI-nél is ez a méret van: 373x483x755mm
http://www.hivi.com/product_show.asp?product_id=266

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”