Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik plazmát válasszam a két kiszemelt áldozat közül:
Samsung 42D5S
Panasonic 42PA50
Kicsit a Samsung felé húzok, mert gazdagabb extrákat kínál(pl.:beégés elleni védelem-ami nem utolsó szempont) de mivel nem tudok dönteni ezért kérem a tanácsotokat. Melyiknek szebb,élethűbb a képe, hosszabb az élettartama...stb.. Esetleg ha valaki rendelkezik valamelyik típussal mi a véleménye róla-előnyök / hátrányok. Mennyire komoly a samsungoknál gyakoribb pixel hiba?
Ja, és úgy általánosan: mekkora a plazma panelek elektromos sugárzása, és mekkora a képfrekvenciájuk?
Előre is köszi a segítséget!
Simply: Pana TH42PA50 (és most nem hazabeszélek, vagy de...)
"mekkora a plazma panelek elektromos sugárzása, és mekkora a képfrekvenciájuk"
???? elektromos sugárzás passz, képfrissítés ha erre gondolsz kb. 60-75Hz, ja és azt hiszem 300.000 liter vízbű ki tudja választani a zokszigént már amennyire ez fontos szempont ebben a túlszennyezett világban, ja és én ősszel a hálóban lecserélem a radiátort kisebbre mert a Panasonoc gyártmányú hősugárzóm (másnéven plazma tv) túlfűti azt a pár négyzetmétert . Már megérte megvenni.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
És az eredmény?
The winner is....
Plazma
Plazma választásnál ez a feature legyen az utolsó szempont!
Abszolút egyetértek,bár már én is leírtam...Felejtsétek már el ezt a beégést.Volt pár plazmám,sose égett be egy sem,pedig nem dísznek voltak.Kár ezzel foglalkozni.
Javarga szaktárssal egyetértek,épp ma végeztünk plazma teszet ,SD/HD vonalon...
A tévé kép picivel jobb a HD-n,de a DVD...Az biza nem kevéssel.
És 4db tévé volt az alany,Panasonic,LG,Philips.
Azonos forrás,lehetőség szerint azonos (HDMI vagy komponens) bemenet.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Kicsit a Samsung felé húzok, mert gazdagabb extrákat kínál(pl.:beégés elleni védelem-ami nem utolsó szempont)
Úgy tűnik sokan azt gondolják, hogy a beégésvédelemmel minden gond megszűnik. Nem tudom más cuccokban milyen csodaszer van, de az LG-ben a legértelmesebb az orbiter funkció, amely időnként mozdit néhány pixelt az egész képen. De ez egy nagyobb felületű statikus kép esetében nem sokat ér. A többi módszer meg, nos az vicc. Kézzel bekapcsolhatsz egy totál fehér képet, vagy automatikusan invertálhatod a szineket félóránként. Máig se tudtam kitalálni, hogy utóbbit milyen helyzetben lehet használni ...
Megelőztél beégésvédelem ügyében! Teljesen egyetértek, hogy ez csak egy vicc.
A totál fehér kép a már megtörtént beégést hivatott helyrehozni(?), az invertálás pedig a statikus képek beégése ellen véd. Na de ki vesz PC monitornak plazmát?
Engem az orbiter is idegesít.
Szóval a legjobb beégés elleni védelem a gondos user, aki nem hagyja rajta a képernyőn órákra pl. a játékkonzol menüjét.
Plazma választásnál ez a feature legyen az utolsó szempont!
Plazma
Sziasztok
Pana TH37PA50-el kapcsolatban lenne egy furcsa kérdésem:
A napokban azt vettem észre hogy a tv-nek van egy alapzaja ami mondjuk olyan filmek esetén ahol vannak több másodperces nagyon halk vagy teljesen csendes részek elég zavaró. Főleg úgy hogy mostmár állandóan ezt keresi a fülem. Olyan hangot kell elképzelni mint amikor egy tekercsnek van egy kis zúgása pl. Nem vagyok egy mélyen képzett elektronikához értő tehát nem tudok előállni egy frappáns hasonlattal. A lényeg hogy a mute gombot használva egész jól hallható az említett hang amikor egyébként csend van a szobában. Ahogy vizsgálgattam a hang jellege változik a kép változásának függvényében, amikor sok a fehér illetve világos rész akkor kicsit hangosabb. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ez a hang normális és eddig csak nem vettem észre vagy ez valami hiba? Esetleg forduljak fülész szakorvoshoz?
Nekem a 42PA50 is csinálja ezt egy picit, de nem igazán zavar. és szerintem összefüggésben van az elektromos hálózattal is, mivel Én csak nagyon ritkán fedezem fel ezt a zajt.
Egyébként volt már jópár TV a kezem között de érdekes módon mindeggyiknek volt vmilyen alaphangja. De ha zavar, hívj hozzá szerelőt gondolom garis. Max azt mondja hogy ez a természetes.
Ahogy én tapasztaltam ez a zaj nem típusfüggő, hanem készülékenként változik.
Van valamekkora hangja a TV kapcsoló üzemű tápjának, de az igazán zavaró amikor a panel zúg. Alacsony környezeti nyomáson, mondjuk 5000m tengerszint felett ez elkerülhetetlen, de úgy tűnik nagy a szórás, és van ami normál nyomáson is hangos. Füllel a képernyő előtt pásztázva hallható ha a panel zúg helyenként.
Egy közeli ismerősöm is érintett a dologban, várja a garanciális PDP cserét a zaj miatt. A TV 5-6 méterről is jól hallhatóan zúg, de érdekes módon csak akkor erős a hang, ha pontosan szemben ül a készülékkel.
Nemrég meg egy régebbi 50-es Pio TV-t hallottam. Na az volt az eddigi csúcs zaj ügyben.
Ha zavaró a hang, akkor bizony meg kell próbálni a garanciális javítást!
Plazma
Kicsit a Samsung felé húzok, mert gazdagabb extrákat kínál(pl.:beégés elleni védelem-ami nem utolsó szempont) de mivel nem tudok dönteni ezért kérem a tanácsotokat. Melyiknek szebb,élethűbb a képe, hosszabb az élettartama...stb.. Esetleg ha valaki rendelkezik valamelyik típussal mi a véleménye róla-előnyök / hátrányok. Mennyire komoly a samsungoknál gyakoribb pixel hiba?
Ja, és úgy általánosan: mekkora a plazma panelek elektromos sugárzása, és mekkora a képfrekvenciájuk?
Úgy tűnik sokan azt gondolják, hogy a beégésvédelemmel minden gond megszűnik. Nem tudom más cuccokban milyen csodaszer van, de az LG-ben a legértelmesebb az orbiter funkció, amely időnként mozdit néhány pixelt az egész képen. De ez egy nagyobb felületű statikus kép esetében nem sokat ér. A többi módszer meg, nos az vicc. Kézzel bekapcsolhatsz egy totál fehér képet, vagy automatikusan invertálhatod a szineket félóránként. Máig se tudtam kitalálni, hogy utóbbit milyen helyzetben lehet használni ...
A pixel hiba súlyos, pszihés zavarokat okozó jelenség, kerülendő
Ezzel kapcsolatban egyébként megtaláltam az SD/HD vita legfontosabb érvét: azért kell HD-t venni, mert ott kisebb a pixelhiba
Az elektromos sugárzás alatt mit értesz? Röntgen sugárzásuk valszeg nagyon csekély (ha van egyáltalán), de rádióhullámokat bizonyára bocsátanak ki különböző tartományokban (tápegység, oszcillátorok, ilyesmi), de ezzel se lehet szerintem nagyon tojást sütni. Az infravörös sugárzás viszont nagyon komoly, főleg a régebbi modelleknél. Jelentős élettani hatása lehet ... a fűtésszámlán keresztül
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő
-
Vendég
Plazma
Üdv
Azt szeretném kérdezni hogy olyan 4-5 száz
ezer forintos plazma tv-k jóke megéri megveni
őket pl látam egy panasonic.TH-42PA50 TIPUST
399 990 ért szerintetek jó ez
kérek valakit segítsen már
A digitalszalon oldalán most 389 900 HUF a TH-42PA50 plazma televízió.
Szerintetek a Pana 42pa50 ért + a talp is 390.000Ft elég jó ár. Tudom most lesz termékváltás, de az új típusok (noha szolgáltatásban többet tudnak) ennél többe fognak kerülni. Nem biztos, hogy a HDMI-t kihasználnám, a felbontás pedig maradna SD. A 42PV60 nekem már egy kicsit drága lenne. Mivel akciós az ár (készlet erejéig), ezért S.O.S lenne a válasz. Előre is köszi.
Plazma
Pár hsz-al ezelött kértem segítséget a csatlakozókról, kábelekről.
Tud valaki segíteni nekem?
-
Vendég
Plazma
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik plazmát válasszam a két kiszemelt áldozat közül:
Samsung 42D5S
Panasonic 42PA50
Előre is köszi a segítséget!
Plazma
én is tapasztaltam már ilyen zúgást: főleg nagyon világos képeknél, mintpéldul a nacionál geo önreklámjaiál lehet észrevenni...
...
Plazma
Sziasztok
A napokban azt vettem észre hogy a tv-nek van egy alapzaja ami mondjuk olyan filmek esetén ahol vannak több másodperces nagyon halk vagy teljesen csendes részek elég zavaró. Főleg úgy hogy mostmár állandóan ezt keresi a fülem. Olyan hangot kell elképzelni mint amikor egy tekercsnek van egy kis zúgása pl. Nem vagyok egy mélyen képzett elektronikához értő tehát nem tudok előállni egy frappáns hasonlattal. A lényeg hogy a mute gombot használva egész jól hallható az említett hang amikor egyébként csend van a szobában. Ahogy vizsgálgattam a hang jellege változik a kép változásának függvényében, amikor sok a fehér illetve világos rész akkor kicsit hangosabb. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ez a hang normális és eddig csak nem vettem észre vagy ez valami hiba? Esetleg forduljak fülész szakorvoshoz?
Nekem a 42PA50 is csinálja ezt egy picit, de nem igazán zavar. és szerintem összefüggésben van az elektromos hálózattal is, mivel Én csak nagyon ritkán fedezem fel ezt a zajt.
Egyébként volt már jópár TV a kezem között de érdekes módon mindeggyiknek volt vmilyen alaphangja. De ha zavar, hívj hozzá szerelőt gondolom garis. Max azt mondja hogy ez a természetes.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Üdv
A digitalszalon oldalán most 389 900 HUF a TH-42PA50 plazma televízió.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
-
Vendég
Plazma
Üdv
-
Vendég
Plazma
Sajnos én úgy vagyok, hogy a boltokban általában képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik a jobb. Legszívesebben hazavinném mindegyiket egy napra, és szépen kipróbálgatnám, hogy melyik mit tud különböző beállítások mellett.
A Panasonic TH-37PA50 készülékben tényleg nincsen beégés védelem?
No igen, de erre nincsen lehetőség, így ebben nem is merek gondolkodni.
Amúgy hol hallottad, hogy a 37-esben nincsen beégés elleni védelem? Mert így egy kicsit ilyesztő, főleg hogy én is gondolkodom konkrétan ebben a változatban.
Üdv
-
Vendég
Plazma
Sajnos én úgy vagyok, hogy a boltokban általában képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik a jobb. Legszívesebben hazavinném mindegyiket egy napra, és szépen kipróbálgatnám, hogy melyik mit tud különböző beállítások mellett.
No igen, de erre nincsen lehetőség, így ebben nem is merek gondolkodni.
Amúgy hol hallottad, hogy a 37-esben nincsen beégés elleni védelem? Mert így egy kicsit ilyesztő, főleg hogy én is gondolkodom konkrétan ebben a változatban.
Plazma
Segítséget kérnék!
A csatlakozók, és kábelek terén nem vagyok képben.
Samsung PS-42S5H plazmához:
Melyik kábellel tudom a legszebb képet előhozni?
DVD-hez milyet vegyek? (most csak egy scart-al van összekötve)
Notebook-al? (még nincs kábelem hozzá)
Xbox-al? (ehez is csak scart van)
És a Technics hifi cuccommal is szeretném összekötni.
Elóre is köszi!
Plazma
Egyébként aranyszabály, hogy ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor saját szemeddel döntsd el neked melyik a kellemesebb.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
-
Vendég
Plazma
Nem venti,némelyiknél tényleg van ilyesmi.PV60 csendbe van,meg ezek szerint a tied is.De már hallottam én is.
Köszi a reagálást. Akkor véleményed szerint érdemes ezen szarozni garanciális kérdésként vagy várhatóan elzavarnak messzire mondván akkor menjek ha komoly baj van? Egyébként ma reggel is meghallgattam és az történt amit vártam: a több környezeti zaj hatékonyabban elnyomja a zúgást mint bármi más. Este pedig ha a szomszéd szobában megy a számítógép akkor már ez sem tűnik erősnek. A gond csak az hogy tudom hogy ott van és nem hagy nyugodni a dolog...
Plazma
Arra is figyelj hogy még ne vegyél HD PLAZMÁT/1024*768/ha leginkább DVD-re használod,mert a DVD képet lekonvertálja 500 sorra(ugyanis ez a max dvd-felbontás)és ettől mesterkélt,természetellenes lesz a kép,mivel az elektronika valótlan képpontokkal tölti ki a maradék sorokat.
Tényleg jó volt ez a beírás. Az idézett mondatot többször elolvastam, és még mindig nem értem.
Tehát ezek szerint ha most veszek HD plazmát, akkor az 576 soros DVD képet lekonvertálja 500 sorra, ez lesz mostantól a max. DVD felbontás, a maradék 220-268 képpontot pedig hamis tartalommal tölti ki.
Természetesen az idézet szerint ez nem igaz akkor, ha késöbb veszek HD plazmát, nem most.
Amit beírt naggyából igaz. A "probléma" az, hogy bár mesterkált a kép, a jó algoritmusoknak köszönhetően mégis szebb lesz a kép, mint SD plazmán. Jah és azt elfelejtette a kollega mondani, hogy az SD plazmán is mesterkált lesz a kép, ugyanis SD plazma esetében csak 480-as a felbontás, tehát ott meg kisebb mint a DVD...Egyébként aranyszabály, hogy ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor saját szemeddel döntsd el neked melyik a kellemesebb.
-
Vendég
Plazma
Arra is figyelj hogy még ne vegyél HD PLAZMÁT/1024*768/ha leginkább DVD-re használod,mert a DVD képet lekonvertálja 500 sorra(ugyanis ez a max dvd-felbontás)és ettől mesterkélt,természetellenes lesz a kép,mivel az elektronika valótlan képpontokkal tölti ki a maradék sorokat.
Tényleg jó volt ez a beírás. Az idézett mondatot többször elolvastam, és még mindig nem értem.
Tehát ezek szerint ha most veszek HD plazmát, akkor az 576 soros DVD képet lekonvertálja 500 sorra, ez lesz mostantól a max. DVD felbontás, a maradék 220-268 képpontot pedig hamis tartalommal tölti ki.
Természetesen az idézet szerint ez nem igaz akkor, ha késöbb veszek HD plazmát, nem most.
Plazma
Nekem 42PE55 van, de még nem tűnt fel. Nem lehet, hogy a ventit hallod?
Nem venti,némelyiknél tényleg van ilyesmi.PV60 csendbe van,meg ezek szerint a tied is.De már hallottam én is.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Nekem 42PE55 van, de még nem tűnt fel. Nem lehet, hogy a ventit hallod?
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
-
Vendég
Plazma
Sziasztok
Plazma
Egyre több. Jelenlegi modellek már 50-60ezer órát is elérik.
igen...véglis ez nyilvánvaló... az idő teltével egyre kiforrottabb lesz a technika... sztem pár év és annyi lesz az éllettartamuk mint egy képcsöves tv...
van olyan plazma amelyiktől óvakodjon az ember mer nagyon alacsony az élettartama? (nekem a samsung plazmákrol mondta ezt egy mm-os ismerősünk)
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Plazma
Egyre több. Jelenlegi modellek már 50-60ezer órát is elérik.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609