Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

A színenként állítható telítettség nincs felrántva a kék csatornán? Vagy valamilyen képjavító eljárás nincs bekapcsolva (XD Color Engine, stb.)
A HDMI kábel meg fogja oldani egyébként... én egy olcsó ADVENT márkájú MPeG4-es DVD játékost használtam korábban, teljesen jó volt (9900 HUF EW-ből, sok éve)
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Tegnap előtt vettem egy LG 50PK250-es plazmát. 

Valami zavar van (bár a videó azt sugallja, de NEM az erőben... ) a rendszered közelében! A mutatott jelenség tipikusan egy nagyfrekbvenciás zavarra utal, amit

a; a tévéd,
b; a DVD-játékosod
c; vagy az összekötő kábeled

szedhet össze.

Először is a zavarforrást kellene kiszűrni. Kapcsolj ki szépen sorban minden, a közelben lévő elektromos kütyüt (a lámpát is, főleg ha kompakt fénycsöves), közben figyeld a változást. Utána húzzál ki a készülékekből minden felesleges kábelt (pl. antenna), és most is figyeld, mi történik. Ha ez sem jött be, akkor próbáld meg a kábel engedte legnagyobb távolságra elvinni a DVD-t a tévétől (esetleg forgasd el a tévéhez képest, és nézd meg, hogy változik-e a helyzet).
A következő lépés a kábel cseréje (rossz árnyékolású kábel is okozhat zavarérzékenységet), illetve a legutolsó próbálkozásra cserélj műsorforrást.

Egyébként tévéadásnál is látszik a jelenség, vagy csak videobemenetről?
Mindenki magának hülye...

mamaska
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: mamaska »

Itt egy videó a problémámról:

Amint látjátok, az a gond, hogy a kép fekete részében (pl. egy szélesvásznú filmnél a fekete csík területén) közvetlen közelről nézve a kis pixelek összevissza villognak. Néha a kékek, néha a zöldek, néha a pirosak vannak többen, és attól függ a jelenség, hogy éppen milyen jelenet látható a képen. Némelyik jelenetnél eltűnik ez a csillogás, más jelenetnél előjön, megint másnál nagyon-nagyon előjön. Amennyire megfigyeltem, adott jelenetnél mindig ugyanolyan jellegű a csillogás.

A jelenség csak nagyon közelről látható, fél méterről már észrevehetetlen, a mellékelt videót nagyon közelről (10 cm) vettem fel.

A DVD lejátszó analóg kábellel (SCART) csatlakozik a TV-re, digitális összeköttetést egyelőre nem tudok megoldani. Full HD forrásom sincs egyelőre.
Digitális TV adásokat figyeltem még és ott mintha kevésbé lenne gyakori ez a jelenség, de azért akad 1-2 adó, ahol előjön.

A TV-t mai nap visszavittem a boltba és kicseréltem egy újra, de a jelenség gyakorlatilag ugyanolyan.

Még sohasem volt plazmám és nem tudom eldönteni, hogy ez normális vagy a második TV készülék is hibás? Normál távolságból nézve filmet semmi nem látszik.

Előre is köszi a segítséget, most 2 napig külföldre megyek, ezért nem nagyon fogok tudni válaszolni a hozzászólásokra, de minden segítséget szívesen veszek!

üdv. dszabi

A jelenség amit észre vettél, egy kicsit a tv hibája is, meg nem is. Az okozza, hogy a jel amit kap a készülék, kissé gyenge, és az interferálás, ami más készüléknél is ugyan úgy előfordul, ebben az esetben jobban szembe tűnik. Szerintem próbáld meg egy másik dvd lejátszóval, nekem három van, ebből az egyik hasonló problémát okoz. Némelyik tv adás is szarul néz ki az enyémen is, azonban az én plazmámhoz, mellékeltek egy interferenciát kiszűrő gyűrűt, javaslom próbáld ki te is, nem lehet drága, csak egy fémgyűrű belül mágnessel, pont az ilyen problémákra találták ki.
Az hogy a tv-d milyen tipusú, plazma, LCD, led, az teljesen mindegy. A problémát okozhatja akár a tv-vel egy helységben lévő, működő számitógép is, minden esetre a jelenség, valószinűleg interferecia!

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Plazma

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Itt egy videó a problémámról:

Amint látjátok, az a gond, hogy a kép fekete részében (pl. egy szélesvásznú filmnél a fekete csík területén) közvetlen közelről nézve a kis pixelek összevissza villognak. Néha a kékek, néha a zöldek, néha a pirosak vannak többen, és attól függ a jelenség, hogy éppen milyen jelenet látható a képen. Némelyik jelenetnél eltűnik ez a csillogás, más jelenetnél előjön, megint másnál nagyon-nagyon előjön. Amennyire megfigyeltem, adott jelenetnél mindig ugyanolyan jellegű a csillogás.

A jelenség csak nagyon közelről látható, fél méterről már észrevehetetlen, a mellékelt videót nagyon közelről (10 cm) vettem fel.

A DVD lejátszó analóg kábellel (SCART) csatlakozik a TV-re, digitális összeköttetést egyelőre nem tudok megoldani. Full HD forrásom sincs egyelőre.
Digitális TV adásokat figyeltem még és ott mintha kevésbé lenne gyakori ez a jelenség, de azért akad 1-2 adó, ahol előjön.

A TV-t mai nap visszavittem a boltba és kicseréltem egy újra, de a jelenség gyakorlatilag ugyanolyan.

Még sohasem volt plazmám és nem tudom eldönteni, hogy ez normális vagy a második TV készülék is hibás? Normál távolságból nézve filmet semmi nem látszik.

Előre is köszi a segítséget, most 2 napig külföldre megyek, ezért nem nagyon fogok tudni válaszolni a hozzászólásokra, de minden segítséget szívesen veszek!

mamaska

Plazma

Hozzászólás Szerző: mamaska »

Sziasztok, nem rég vettem egy samsung Ps50b530 plazmát, az renben van hogy a képe nem olyan mint a boltban, ahol képgenerátorról, ment az adás. De az otthoni analog adás, a dvd szerintem borzalmas! Lehetséges hogy egy jóképű 50000 es Blueray vissza adná a képminőségét. Vajon az otthoni dvd, és nem agyon tömöritett divx es filmjeim képminőségét feljavitja kissé jobb szintre, a hdmi dvd? Vagy ez csak egy áruházi fogás?
Ha folyamatosan SD minőségű "adást , filmet stb" nézek rajta, nem okoz benne kárt, például később már nem tudja vissza adni a teljes fullhd-t

Batkamano
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Batkamano »

Mi a különbség a panasonic G20-as sorozatában a PF42G20 és az LF42G20 között?Illetve a G10 mennyivel tud kevesebbet mint a G20?

Köszi

Szia,

A PF42G20 szerintem nem került itthon hivatalosan forgalomba.A G10-G20 különbségekről itt olvashatsz részletesebben...

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Mi a különbség a panasonic G20-as sorozatában a PF42G20 és az LF42G20 között?
Illetve a G10 mennyivel tud kevesebbet mint a G20?

Köszi

Spaceball
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Spaceball »

Szerintem nem villogásból irta hanem azért mert megakarta osztani másokkal az örömét vagy legalábbis remélem, ha pedig igy van annak én is örülök miért is ne tenném , én is ugy vagyok vele hogy szeretem megosztani másokkal a pozitiv élményeimet.Nem utolsó sorban mások örömének is lehet örülni.
Ha így van, akkor én is örülök neki.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]

atika
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: atika »

Szerintem nem villogásból irta hanem azért mert megakarta osztani másokkal az örömét vagy legalábbis remélem, ha pedig igy van annak én is örülök miért is ne tenném , én is ugy vagyok vele hogy szeretem megosztani másokkal a pozitiv élményeimet.Nem utolsó sorban mások örömének is lehet örülni.

Spaceball
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

A g20-al nagyon szuper a vb! :taps:
Miért is? Ha félreértettem valamit akkor bocsánatot kérek... De személy szerint nem igazán tudom azokat az embereket értékelni, akik azért írnak, hogy villogjanak a cuccaikkal.

Még egyszer leírom, ha félreértettem, elnézést.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]

tom_tom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: tom_tom »

felvágó-show      ez jó nagyon 
KIRÁLY TV :taps: nagy UP neki ....... ezen kell nézni a VB-t :taps:

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

felvágó-show :taps: :taps: ez jó nagyon

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: fullaki »

:taps: G20 nálam nagyon jól megy 
Na és? Kutyát nem érdekli...

Spaceball! Te ennyire idióta lennél?

szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilvás »

A g20-al nagyon szuper a vb! :taps:

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Ha értelmeset nem tudsz akkor inkább ne szólj semmit

Ne húzd fel magad, hidd el, nem érdemes! Nézd meg a fórumtárs hozzászólásait itt, így láthatod, mennyire mérvadóak a kijelentései... :taps:
Mindenki magának hülye...

Spaceball
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Ilyen felvágásokra mást nem is lehet ne haragudj..

atika
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: atika »

Spaceball
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bocsi, beneztem g20-ra gondoltam

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Plazma

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Nézegettem pl. a Panasonic TX-P42U20E készüléket ami FullHD, van benne kétféle tuner, adnak rá 5 év garanciát ami azért nem rossz. Vagy mit érdemes még nézegetnem?

Válaszd inkább az S20-ast, az sokkal jobb, és mindössze 5 eFt-al drágább, szintén 5 év garival. :taps:

LG pk760 ... 150-nel olcsóbb és jobb, többet tud....

A 180 ezres 42S20-nál 150 ezerrel olcsóbb a pk760-as? Vagyis 30 ezer forint?? Ide vele! :taps:

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nézegettem pl. a Panasonic TX-P42U20E készüléket ami FullHD, van benne kétféle tuner, adnak rá 5 év garanciát ami azért nem rossz. Vagy mit érdemes még nézegetnem?

Válaszd inkább az S20-ast, az sokkal jobb, és mindössze 5 eFt-al drágább, szintén 5 év garival.

LG pk760 ... 150-nel olcsóbb és jobb, többet tud....

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

már 1 hónapja nem dolgozom minőséget olcsón :taps:
viszont továbbra is úgy vélem, hogy aki ezeket az "áruházakat" támogatja azzal, hogy náluk vásárolja meg olcsóbban a cuccost, az az országot nyomja még lejjebb a kakiba
mivel ezekért az olcsóbb cuccokért nem fizetnek szinte semmit sem itthon a beszállítók, éves szinten súlyos százmilliókkal károsítják meg a nemzetgazdaságot, akárcsak a szlovák rendszámú emberkék
és most nem a kereskedő beszélt belőlem
még dolgoztam, mikor beszéltem lg-s képviselővel, mert haverék lg plazmát szerettek volna(vmellik 3000est), javasolt fogy ára 330ezer pénz volt, főnökkel lebeszéltem, adjuk oda besz. ár fölött picivel, kaptak egy 290ezres árat, kiröhögtek, hogy a gipszjakab bt-nél 195ezer a tv, megnéztem, télleg annyi, vitatkoztunk 1 nagyot, megrendelte, persze nem hivatalos garival. szóval az lg-s képviselő is azt mondta, tudják ezeket az árakat, nem tudnak mit csinálni, egyetlen lehetőségük, hogy nem engedik meg a javittatást itthon, szívjon vele a gazdája
másik dolog: nonszensz, hogy még be sem jöttek hivatalosan az új tv-k, már tele volt velük a net

Kedves oriza triznyák!
Tudpm ez nem gazdasági és politika fórum, de nem egészen értek veled, és a márkakereskedőkkel egyet.
Miért kell teljesen hülyének nézni és jobban kizsákmányolni a magyar embereket, mint pl. az osztrákokat. Miért kell lényegesen drágaban adni ugyanazt a készüléket itt, mint odaát? Miért kell az újabb modelleket később hozni az országba, a régieket drágábban erőltetni? Teszik ezt úgy, hogy a magyar átlagkereset kb. ötöde az osztráknak. Azért a sógorokat említem, mert azt sem lehet mondani, hogy Ausztria lényegesen nagyobb piac, mint mi, ez a különbség oka. Ezeket kellene megkérdezni , de nem az LG képviselőjétől, mert ő csak issza a fentiek levét, hanem az LG magyarországi ( kelet-európai) nagyfőnökét! Amaddig nem lesznek legalább közelítően azonos árak Európában, addig ez a fajta kereskedelm virágozni fog, vagy legalább is megél. Természetesen ez ellen nem a garancia megtagadásával kellene küzdeni, ami természetesen megint a vásárlót sújtja. Az osztráknak abban az árban - magasabb munkabér költségekkel - a garanciális javítás is benne van.
Az adófizetésről. Nem tudom, ezek szerint nem dolgoztál még multi kereskedő cégnél. Az elv igen egyszerű: ha az előállító országban kedvezőbbek az adózási feltételek, ott képződik több nyereség, vagyis magasabb a transzfer ár, ha pedig az adott országban, ahol értékesítik a terméket, kedvezőbb az adózás, akkor a tranferár alacsonyabb, itt képződik a haszon, ami után adóznak. Biztposan van sok számos trükk, de ez a legegyszerűbb. Akkor most ki károsítja az oszágot jobban?
Ennyit a "becsületes", náluk "sok adót fizető" multikról.
nem multinál dolgoztam, bár szeretne azzá válni, de a szcientológus xaraikkal maguk alatt vágják a fát sztem

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

viszont továbbra is úgy vélem, hogy aki ezeket az "áruházakat" támogatja azzal, hogy náluk vásárolja meg olcsóbban a cuccost, az az országot nyomja még lejjebb a kakiba
mivel ezekért az olcsóbb cuccokért nem fizetnek szinte semmit sem itthon a beszállítók, éves szinten súlyos százmilliókkal károsítják meg a nemzetgazdaságot, akárcsak a szlovák rendszámú emberkék
még dolgoztam, mikor beszéltem lg-s képviselővel, mert haverék lg plazmát szerettek volna(vmellik 3000est), javasolt fogy ára 330ezer pénz volt, főnökkel lebeszéltem, adjuk oda besz. ár fölött picivel, kaptak egy 290ezres árat, kiröhögtek, hogy a gipszjakab bt-nél 195ezer a tv, megnéztem, télleg annyi, vitatkoztunk 1 nagyot, megrendelte, persze nem hivatalos garival. szóval az lg-s képviselő is azt mondta, tudják ezeket az árakat, nem tudnak mit csinálni, egyetlen lehetőségük, hogy nem engedik meg a javittatást itthon, szívjon vele a gazdája
másik dolog: nonszensz, hogy még be sem jöttek hivatalosan az új tv-k, már tele volt velük a net
Kedves oriza triznyák!
Tudpm ez nem gazdasági és politika fórum, de nem egészen értek veled, és a márkakereskedőkkel egyet.
Miért kell teljesen hülyének nézni és jobban kizsákmányolni a magyar embereket, mint pl. az osztrákokat. Miért kell lényegesen drágaban adni ugyanazt a készüléket itt, mint odaát? Miért kell az újabb modelleket később hozni az országba, a régieket drágábban erőltetni? Teszik ezt úgy, hogy a magyar átlagkereset kb. ötöde az osztráknak. Azért a sógorokat említem, mert azt sem lehet mondani, hogy Ausztria lényegesen nagyobb piac, mint mi, ez a különbség oka. Ezeket kellene megkérdezni , de nem az LG képviselőjétől, mert ő csak issza a fentiek levét, hanem az LG magyarországi ( kelet-európai) nagyfőnökét! Amaddig nem lesznek legalább közelítően azonos árak Európában, addig ez a fajta kereskedelm virágozni fog, vagy legalább is megél. Természetesen ez ellen nem a garancia megtagadásával kellene küzdeni, ami természetesen megint a vásárlót sújtja. Az osztráknak abban az árban - magasabb munkabér költségekkel - a garanciális javítás is benne van.
Az adófizetésről. Nem tudom, ezek szerint nem dolgoztál még multi kereskedő cégnél. Az elv igen egyszerű: ha az előállító országban kedvezőbbek az adózási feltételek, ott képződik több nyereség, vagyis magasabb a transzfer ár, ha pedig az adott országban, ahol értékesítik a terméket, kedvezőbb az adózás, akkor a tranferár alacsonyabb, itt képződik a haszon, ami után adóznak. Biztposan van sok számos trükk, de ez a legegyszerűbb. Akkor most ki károsítja az oszágot jobban?
Ennyit a "becsületes", náluk "sok adót fizető" multikról.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

ja vállalhatja, csak nem mind1, hogy a magyar lg szarvízek nem javítják, hanem németo-ba, vagy a csigazabálókhoz viszik ki 2-3 hónapra
Jól emlékszem, hogy márkakereskedésnél dolgozol? :taps:

Mindenki mérlegelje, hogy fontos-e neki, hogy gond esetén 1-2 hétig nincs tévéje vagy 1-8 hétig. 30-200eFt különbségért...

Az euro/forint árfolyam nem tett jót a külföldi beszerzéseknek.
Mostanság ezek a cégek is itthonról szerzik be az árut.

Különben a multiknál sem jobb a helyzet. pl.: az Electro World által forgalmazott LG és Samsung cuccok egy részét, sem javítja a magyar márkaszerviz. Azok román, bulgár vagy török beszállítások.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”