Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DTV Magyarországon

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Milyen minőségű a digi tv képe?
Hát, hmmm...

Milyen legyen egy Anglia felett álló műholdról igen lapos szögben ideérkező adás?
Változó!
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

csabaga
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: csabaga »

Milyen minőségű a digi tv képe? Itt nálunk egy pár lakó akarja bevezettetni ennek a kábeles változatát az UPC helyett, mert olcsóbb. Korábban azt olvastam több helyen, hogy elég ratyi a képe. Az UPC-vel általában nincs gondom, de ha ugyanazt olcsóbban tudja más, akkor inkább legyen az.Van egyébként olyan kábelhez használatos beltérijük, aminek van HDMI és digitális hangkimenete?

A minőséget dönően befolyásolja az egy transzponderen sugárzott mősorok száma.A németek általában 8-at adnak,a UPC sokszor 15-öt is.A DIGi is nagyjából ugyanaz.Ennek ellenére én is hallottam,hogy a minőség még az UPC-nél is gyengébb.
A 2006-os foci világbajnokságnál jól össze lehetett hasonlítani a magyar és a német adás képét.Mintha egy VHS LP(Sportklub) kép állt volna szemben egy jó DVD(ARD,ZDF) képpel.

Vendég

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem valami olyasmit rebesgettek, hogy hatalmas összegért a két nagyadó megvásárolta a sugárzási jogot. így nem lesz nekik ellenfelük, ők maradnak a legnézettebbek.Pénz beszél kutya ugat.
Mondjuk biztosan meg lehet kerülni. van aki jelenleg Romániából sugároz. Mármint felénk. Más meg ugye brit.

A két nagy, a TV2 és az RTL Klub, még 2006-ban a választások előtt meghosszabbította koncessziós szerződését az ORTT-vel 2012-ig az analóg földi sugárzás használatára. Ezért aztán nem nagyon érdekük, hogy addig komoly változások történjenek, ők is mint olyan sokan mások keresik a lehetőségeket és az üzleti modellt a digitális korszakra, egyértelmű receptek nincsenek még a világon sehol. Ráadásul addigra az IPTV és esetleg más, informatikai alapú műsorszórási megoldások is megjelenhetnek a piacon, amik 2012-re akár elavulttá is tehetik a földi digitális rendszert abban a formájában, ahogy most ismerjük.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: pille »

Milyen minőségű a digi tv képe? Itt nálunk egy pár lakó akarja bevezettetni ennek a kábeles változatát az UPC helyett, mert olcsóbb. Korábban azt olvastam több helyen, hogy elég ratyi a képe. Az UPC-vel általában nincs gondom, de ha ugyanazt olcsóbban tudja más, akkor inkább legyen az.
Van egyébként olyan kábelhez használatos beltérijük, aminek van HDMI és digitális hangkimenete?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

Digi TV. Nem földi, műholdas.
Félreértettelek. Azt hittem, hogy földi sugárzásról írsz. A Digi Tv-t meg nem csak az ország keleti részén lehet fogni. Hát ezt is félreértettem. No, de nem baj.

A Digi Tv beltérijének (szvsz) meg nincs digitális kimenete. (Az Apósoménak tuti nincs. Valami Hunyadi gyártmány.) Ezért én úgy gondolom, hogy nem is érdemes itt erről a szolgáltatóról beszélni.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Jolida »

... Van aki jelenleg Romániából sugároz. Mármint felénk. Más meg ugye brit. ...
Tehát földi sugárzásról beszélünk, ugye? Melyik ez a szolgáltató? Csak a keleten lehet fogni, vagy nyugatabbra is?
(Amúgy látom, hogy régi a hsz, de hátha reagál valaki.)

Digi TV. Nem földi, műholdas.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DTV Magyarországon

... Van aki jelenleg Romániából sugároz. Mármint felénk. Más meg ugye brit. ...
Tehát földi sugárzásról beszélünk, ugye? Melyik ez a szolgáltató? Csak a keleten lehet fogni, vagy nyugatabbra is?
(Amúgy látom, hogy régi a hsz, de hátha reagál valaki.)

Vendég

DTV Magyarországon

Nekem valami olyasmit rebesgettek, hogy hatalmas összegért a két nagyadó megvásárolta a sugárzási jogot. így nem lesz nekik ellenfelük, ők maradnak a legnézettebbek.
Pénz beszél kutya ugat.
Mondjuk biztosan meg lehet kerülni. van aki jelenleg Romániából sugároz. Mármint felénk. Más meg ugye brit.

Vendég

DTV Magyarországon

Nemigen lesz 2012 előtt földi digi sugárzás M.o.-n, ha a két legnézettebben múlik.
Lesz, mert ha a minden jól megy, akkor a jövő évi olimpiát az MTV esetleg HD-ben földi digitális sugárázással is közvetítit majd. Ha minden jól megy és mindenféle hatalmi harcok meg nem akadályozzák.

Vendég

DTV Magyarországon

Nemigen lesz 2012 előtt földi digi sugárzás M.o.-n, ha a két legnézettebben múlik.

Vendég

DTV Magyarországon

Hát, én ebből megint csak az olvasom ki, hogy a két kertévének van elég pénze, hogy hátráltassa az átállást...
Eggyértemű

oktoj
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: oktoj »

Úgy látom ebben az országban semmi nem képes normálisan lezajlani: 
Nem írják ki a multiplex-üzemeltetői pályázatokat

Hát, én ebből megint csak az olvasom ki, hogy a két kertévének van elég pénze, hogy hátráltassa az átállást...

Vendég

DTV Magyarországon

Jelenleg a témában okosítanak. Tanárom küldte emilben:

A Cumbriában található Whitehaven az Egyesült Királyság első olyan városa, amely apránként, de mindenképpen elsőként szabadul meg analóg TV jelétől. Miután a hét elején kikapcsolták, a BBC2 csatorna már csak digitális módon fogható. Az EU határozata szerint Magyarországon 2011. december 31-én véget ér a földfelszíni televíziózás analóg korszaka, lekapcsolják az adótornyokat és csak digitális adások lesznek. Bár a digitális átállással kapcsolatban számos probléma és kérdés merül fel, minden bizonnyal csökkenteni fogja az „informatikai szakadékot”, mivel egyre többen fognak megismerkedni a fejlett technológiákkal és szolgáltatásokkal.

Craig Carruthers, a város egyik műszaki boltjának eladója szerint példátlan mennyiségű set-top-box-ot és merevlemezes felvevőt értékesítettek. „Végre ismertté válik a városunk, úgy vélem, hogy az emberek boldogok, amiért mi lettünk az elsők, és nem például London, vagy más, hasonló nagyváros.”

Mindazonáltal, a Digital UK kutatása szerint a Whitehaven-i lakosok 10 százaléka még nem készült fel a megfelelő eszközökkel annak érdekében, hogy digitális tévéadásokat nézhessen. Az Egyesült Királyságban 2012-ben kapcsolják ki az adótornyokat, de a kormány ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy az ország 75 év feletti, valamint rokkant állampolgárai különleges elbírálásban részesülnek majd.

Mary Bradley szakértő elmondta: „Fáradhatatlanul azon dolgozunk más szervezetekkel karöltve, hogy minden háztartásban megvalósuljon a zökkenőmentes áttérés. Arra ösztönzök mindenkit, hogy ha teheti, segítsen elakadt rokonain, barátain, szomszédain.”

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Úgy látom ebben az országban semmi nem képes normálisan lezajlani:

Nem írják ki a multiplex-üzemeltetői pályázatokat

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Sajnos a műszaki dolgokat háttérbe szorítják a pénzügyi/gazdaságossági megfontolások
Sajnos így igaz, hogy világméretű parasztvakítás folyik.
Megetetik az emberekkel, hogy a "digitális minőség" a "tökéletes minőség" szinonímája. És ezt el is hiszi a sok konzumidióta és boldogan nézi otthon az agyontömörített képet, hallgatja az mp3-at.
Sajnos most még ott tartunk, hogy 1 lépes előre és 2 lépés hátra.
Jó pár év kell még, amíg a "digitális minőség" nem hogy elhagyja, de legalább beéri az "analóg minőséget"

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Plazma vagy LCD digitális tunerrel?Vágyálom.Egyébként MPEG-4 változatban,pedig alighanem ez lesz a szabvány,nem is kapható.

Most még tényleg nem kapható, de már nem kell sokat várni.
Véletlenül pont ma akadt a kezembe Video-Part újságja, és abban írták, hogy a Pana jövőre kezdi Mpeg4-es DBV-T tunerekkel gyártani a cuccait.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Turbo »

A lényeg, hogy neked tetszen.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Upsz!  
Azt nem is figyeltem. Ezt a tv-t konkrétan láttam. Nincs rossz képe, de közelében sincs még az én SONY-nak sem, pedig az 'csak' 150 e Ft-ba került anno.
(Saját tunerjéről, tv adást nézve!!)

Tesómnál egy régi SONY akkori csúcs 82-es CRT van. A képe tudod milyen ?
xar, és nem kicsit.

A régi csúcs CRT-k ? Igen meg a hozzá való TV állványok, ott tényleg kicsi volt a 20 nm-es szoba, viszont egy 50 collos plazma lazán röhögve használható egy 20nm-es szobában is, sőt hálószobában is.

A big CRT-nek meg kellet a nagy mélység, a nagy nappali meg volt vagy 100 kiló.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Upsz!

Azt nem is figyeltem. Ezt a tv-t konkrétan láttam. Nincs rossz képe, de közelében sincs még az én SONY-nak sem, pedig az 'csak' 150 e Ft-ba került anno.
(Saját tunerjéről, tv adást nézve!!)

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Lex »

Jondoe! Az aláírásodban lévő plazma nem 1024x768-as HD-Ready?
Üdvözlettel: Lex

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Én mióta megvettem a plazmaTV-t tisztán látszik, hogy 100x szebb a kép, mint a régi CRT-n. 
Predig nem HD a kép hanem 720x546, vagyis SD.

Ugye 720x576-ot akartál írni...
Nos pont ezért lehet nálad jó a plazmán a kép, mert ez a felbontás a PAL szabvány, így gyakorlatilag natívban tudod hajtani. Ha HD-d lenne, korántsem lennél így megelégedve. Azt kicsit erősnek tartom, hogy 100x jobb mint a CRT. Képgeometriában egyértelműen jobb tud lenni, a fix pixelek miatt, aztán itt vége is a jobbságnak. Egy SD plazma manapság 200 e Ft körül van, régebben amikor még gyártották a csúcskategóriájú CRT-ket meg 300-500 e Ft-ba kerültek. Na egy ilyen 'nagy' CRT-vel mérd össze (SONY, Panasonic, Mithsubishi, stb.) ne egy 20 e Ft-os Clatronic-al.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Én mióta megvettem a plazmaTV-t tisztán látszik, hogy 100x szebb a kép, mint a régi CRT-n.

Predig nem HD a kép hanem 720x546, vagyis SD.

Ez digitális műholdvevővel nézve. Egyébként amíg nem volt MPEG2 digit TV adás az analóg műholdvevő képe volt az etalon. Ekkor mivel még nem volt tömörítés az akkori magyar adók is jó minőségben adtak. Kár, hogy 2 nél több nem volt belőlük.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Lex »

Nem is értem, az emberek nyakra-főre veszik az LCD/plazma tv-ket, amiken tv-t nézni szinte lehetetlen. A képminőség siralmas, még az olcsobb SD plazmákon egész jó a tv adás, de így is jelentős a visszalépés a CRT-hez képest. És akkor még a képarányról nem is beszéltem...Temészetesen a jövő a nagyfelbontású lapostévéké, de a jelen még semmi esetre sem.

Nekem 70 centis Thomson crt-m van (from Gandalf) Elég jó masina, bár kicsit már kehes. Ha nagyot akarok nézni, akkor beizzítom a projit.
Megvárom, míg lapos TV-éknél kiforr a dolog.
Üdvözlettel: Lex

csabaga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: csabaga »

Na végre már, valaki jól megaszonta. 
Lex, remélem mostmár tisztán látsz.  

Hmm... Mintha maró gúnyt vélnék kihallani ebből a hsz-ból.

"hisz még a sztereo sugárzás se mindenütt megoldott, sőt még a régi secam-os hangvivőt is használják. 5,5 vagy 6.5 Mhz pontosan nem tudom."

"de a digitális jelet , ami a SCART-on jön ki (AV1)"

Te is régi nagy televíziós szakember lehetsz.

Mi a bajod ?

Ja igen, ez a topik nem arról szól ki milyen szaki.
CSak 15 éve van műholdvevőm, az tudom nem sok. Neked mióta ?

Valóban a SCART csatin már analóg jel jön ki ez igaz.

De nem ezen múlik a minőség. Ha már adóoldalon nagy a tömörítés, akkor hiába digitális a láncod csak tömörített képet kapsz.
A digitális műholdvevők pedig szépen leképezik az egyes szolgáltatók képminőségét.
Meg lehet nézni a német ARD-t vagy a magyar HBO-t. Az egyiken "nappal" van a
másikon "félhomály".

Tartok tőle, hogy ez lesz majd DVB-T-n és DVB-C-n is, mert a lényeg már most is az, hogy 1 adott vivőfrekvecián minél több adót lehessen átvinni. Ez pedig a sávszélesség szűkítéssel érik el. Egy transzponderre 10-12 adót bereknak a magyarok. De pl. a németek csak 4-6-ot, így ott ennyivel több sávszél jut egy adóra és jobb is emiatt a minőség.

Tehát hiába lesz MPEG2 vagy MPEG4 a DVB-T földi adás, azon agyontömörített műsorok lesznek.

Én nem is nagyon várom ezt, mert egyrészt nem nézek magyar csatornákat
másrészt van műholdvevőm több ezer csatornával és 53 fok kelettől 45 fok nyugatig az összes Ku sávos műholdat fogom.

Elég volt az ARD és a Sportklub minőségét összehasonlítani a tavalyi foci vébé alatt.Ég és föld.
A hazai digitális sugárzás az analóg közelébe sem ér a képminőségben,hiába a sok reklám(nincs szellemkép stb.).Sőt a jó analóg műholdvétel is jobb,részletgazdagabb képet ad a legjobb digitálisnál is.
Én is 15 éve használok műholdvevőt.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Lex-nek: kár a kompozit videót fikáznod, az nem egyenlő a VHS minőséggel. Meglepődnél, ha megnéznéd milyen képet produkál egy Beta SP a kompozit kimenetén, mocskosúl legyalázza az agyontömörített, alacsony bitrátájú 'digitális' minőséget.

A Beta lehet, de az ugye nincs mindenkinek. Finoman szólva.

Persze, nyilván nem kell mindenkinek otthonra Broadcast magnó. Itt csak arra gondoltam, hogy a jelenlegi analóg földi sugárzás is kompozitban, PAL-ban történik, és ha megnézed az RTL KLUB, TV2 képét, mondjuk a hiradó alatt, akkor bizony nyugodt szívvel állíthatom, hogy a legszebb képet produkálja a DVB boxok és a kábeltévékhez képest. És ehhez elég egy sima UHF tv antenna. Na hát ennyit tud a kompozit.

Nem is értem, az emberek nyakra-főre veszik az LCD/plazma tv-ket, amiken tv-t nézni szinte lehetetlen. A képminőség siralmas, még az olcsobb SD plazmákon egész jó a tv adás, de így is jelentős a visszalépés a CRT-hez képest. És akkor még a képarányról nem is beszéltem...
Temészetesen a jövő a nagyfelbontású lapostévéké, de a jelen még semmi esetre sem.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”