Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

persze media classic-kla minen féle irányba manipulálható de ahhoz kevés a 2500+ barton meg a 6800gt
Nem biztos, hogy kevés a 2500+ barton (persze való igaz, 3200+ on járatva értem, az többnyire gond nélkül megy ezeknek), a vidkar meg nem sokat számít, ilyenkor nem az dolgozik (nekem csak Atlantis Radeon 9600-om van)

Nem okoskodni akarok, nekem ugyan 3200+ van pillanatnyilag, de nem sokkal megy többet (kb 3400+), mint a 2500+om ment (3200+).

Nekem is szaggattak a HD-k, sokmindent kipróbáltam (iuVCR, MPlayer, stb, az Elecardot pont nem próbáltam), míg végül a HDTVPump progi / Mediaplayer Classic párosítás hozta meg a győzelmet: prociterhelés 80-90% között ingadozik, és nem szaggat még az ominózus nagysándoros HD sem.

Hozzáteszem, telepítettem egy rakás codecet (pl a Wind MediaPlayer 10-et is telepítettem emiatt), valamint az AC3Filter-t is. Ezek együttesen segítettek a gondnélküli HD lejátszásban (mind wmw mind .ts file-ok)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Flowerpower »

A hétvégén láttam az osánban egy közönséges Orion 16:9-es LCD TV-t. 4:3-as adás ment rajta. Feltűnt, hogy a kép két szélén rettenetesen fekete a fekete csík. Mint egy kikapcsolt LCD-n. Ez valami trükk a háttérvilágítással vagy csak én néztem be a dolgot a viszonylag erős környezeti fény miatt?
Inkább az utóbbi.

Az ilyesmi akkor igazán jön ki, mikor otthon éjjel tv-zel, lekapcsolt villanynál. Akkor lehet, hogy ez a tv is egész másképp fest.

Megoldás: LCD tv-vel nem érdemes töksötétben tv-zni.

*.ts fájlokat mivel nézed meg ? elecarddal vagy simán media playerrel ? nekem jelen pill. elecard-al az igazi de ott nem lehet változtatni a képernyő méretét ha 1280*768-ban van a tv,ergo alul felül fekete csík.....
persze media classic-kla minen féle irányba manipulálható de ahhoz kevés a 2500+ barton meg a 6800gt :kiraly:

Vicces ez a sony tv szerintem nagyon jó a képe de ez a pc-s inkompatibilitás ,pontosabban szarakodás egész jó

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

A hétvégén láttam az osánban egy közönséges Orion 16:9-es LCD TV-t. 4:3-as adás ment rajta. Feltűnt, hogy a kép két szélén rettenetesen fekete a fekete csík. Mint egy kikapcsolt LCD-n. Ez valami trükk a háttérvilágítással vagy csak én néztem be a dolgot a viszonylag erős környezeti fény miatt?
Inkább az utóbbi.

Az ilyesmi akkor igazán jön ki, mikor otthon éjjel tv-zel, lekapcsolt villanynál. Akkor lehet, hogy ez a tv is egész másképp fest.

Megoldás: LCD tv-vel nem érdemes töksötétben tv-zni.

Celtis
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Celtis »

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Továbbá európában a kevésbé neves tipusok árai jócskán kezdtek esni, amit vonakodnak követni az itthoni kereskedők, és a karácsony előtti kaszálás jegyében ahhoz képest soxor 30-40% os árdifferencia is megfigyelhető. Itthon továbbra is hülyének nézik a vevőket. ezen nem segit az EU, a mentalitásnak kéne változni.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha jól sejtem a mostanában ezek a 2-300 e árakon kapható tv-k azért nem az lcd technológia csúcsa, talán várni kéne még. / mármint amig az alacsonyabb árkategóriában is megfelelő minöségü kijelzők lesznek kaphatók/. A monitoroknál ez már lezajlott nagyjából, a tv k kicsit lemaradtak. /na de ki tud várni?/
Továbbá a crt s technológiánál gyk ugyanazt tudta egy alacsonyabb áru készülék is alapjaiban, tehát olyan nem volt hogy eltér a felbontás, vagy lassabb stb...ezt is meg kell szokni. Manapság aztán persze már jönnek ezekkel a pixel plus, hi-pix kféle felbontásnövelő okosságokkal a crt fronton is, de ezzel együtt már nem huzza sokáig sztem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A CRT -knél volt egy olyan "szabály", hogy kb. a képátló 5 -szöröséro˝l élvezheto˝ a kép. Nemtom ez vonatkozik-e az LCD -kre is, vagy azt már közelebbro˝l sem gond nézni. Jozs

OFFTOPIC:

Ez nem az élvezhetôség miatt van, hanem a sugárzás hatásainak a mérséklése végett.Az tévém leírásában is ott van, hogyha lehet, tartsuk ezt a távolságot, de az ok, hogy miért, természetesen nincs feltüntetve.a képernyô átmérôjének 5* távolsága az, ahonnan már (talán) nem káros a sejtekre...Ezért nem jó, ha a gyerekek szinte rátapadnak a képernyôre....
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tinca »

magamnak, valamikor még az idén (a bx típust hol látad, és mennyiért) 
Csak a "B" tipust láttam, az nagyjából mindenhol 199 e körüli árban . Láttam rajta teljesen zavarmentes képet is, /tehát igazad van hogy ez attól függ mi megy rajta/ bár a szintelitettség kicsit alacsony volt /vagy arra volt beállitva/, valami film ment éppen, a pörgősebb részeknél se mosódott... ez a BX teljesen uj nekem... azt hittem ebböl csak egy tipus létezik.

Szóval bocsánat, de így jobban utánanézve vszínű, h ez egy és ugyanaz, bár ez még a hivatalos oldalon sem tejesen egyértelmű.A választható termékek között LE27T51B szerepel, a műszaki adatoknál pedig az alábbiakra hivatkozik: LE27T51BX/XEH

Sokszor látni ilyet, h egy betű eltérés némi (hol több, hol kevesebb) technikai pluszt jelent...
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Korábban említettem, hogy egy ismerősöm gondolkodik LCD TV vásárlásán ( így aztán én is :-). Mostmár nagyjából kikötöttüng a Samsung mellett, csak előjött még egy kérdés: viszonylag kis szobába kerülne, olyan 3 méter körüli távolságből nézné. A CRT -knél volt egy olyan "szabály", hogy kb. a képátló 5 -szöröséről élvezhető a kép. Nemtom ez vonatkozik-e az LCD -kre is, vagy azt már közelebbről sem gond nézni. Ettől függően venne 26 v. 32 collos Samsungot.  
A mostani TV -jénél a hasznos képméret magassága 33.5 cm.
Ha jól számolom a 26" -os LCD -é 31.8 cm, a 32" -é pedig 39.2 cm.

Köszi.

Jozs

Szvsz ez a klasszikus szabály itt nem igazán érvényes mivel kisebb a képpontok közötti távolság, mert a monitort se a képátló 5x távból nézed, meg aki projektorral vetit, szintén nem jön létre ez az arány. Ugyhogy ez a hagyományos tv k re vonatkozik, és az alacsony felbontás miatt lehetett rá szükség.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

.. mi közük a TV adáshoz, és a kábelekhez?
- apropo, hogy mi koze?
- hat ha azt nezed, hogy a digit muhold adasok mpeg2 sztreamben nyomjak, a vevooldalon a KTV-s kozponti szobaban jellemzoen egy ocska vevo talalhato.., amiben egy hotszar rf modulator talalhato a tobbit meg nem reszleteznem stb stb..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lcd, Led, Oled TV-k

- TV-rol a gyenge kabeljel miatt elegge latszanak a digit mpeg2 tomoritesi hibak.

Ezt nem egészen értem.
A digit mpeg2 tömörítése hibáknak (gondolom ez a veszteséges tömörítés miatti foltosodást, azaz nem túl folyamatos színátmenetet jelent) mi közük a TV adáshoz, és a kábelekhez?

Engem ez azért érdekel, mert amit én kinéztem, az némelyik boltban mutat ilyen foltosodási jelenséget, de erős a gyanum, hogy ez beállítási kérdés, vagy a lejátszott anyag hibája. Ugyanakkor néha láttam dithering-re utaló jeleket is.

Egyébként az electroworld árul márkajelzés nélküli 26 colos készüléket DVI és VGA csatlakozóval br 130kFt-ért, aminek a hátán ORION van megadva gyártóként Dániából ( )

- rosszukl irtam, a szar minosegu jel miatt...
- amugy mint irtam normalis forrasbol perfekt.
T A M I . H U

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

- TV-rol a gyenge kabeljel miatt elegge latszanak a digit mpeg2 tomoritesi hibak.

Ezt nem egészen értem.
A digit mpeg2 tömörítése hibáknak (gondolom ez a veszteséges tömörítés miatti foltosodást, azaz nem túl folyamatos színátmenetet jelent) mi közük a TV adáshoz, és a kábelekhez?

Engem ez azért érdekel, mert amit én kinéztem, az némelyik boltban mutat ilyen foltosodási jelenséget, de erős a gyanum, hogy ez beállítási kérdés, vagy a lejátszott anyag hibája. Ugyanakkor néha láttam dithering-re utaló jeleket is.

Egyébként az electroworld árul márkajelzés nélküli 26 colos készüléket DVI és VGA csatlakozóval br 130kFt-ért, aminek a hátán ORION van megadva gyártóként Dániából ( )

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

És egy ilyen LCD-s-projis tévének mennyi az élettartama?(gondolom ha a dobozában hagyjuk,akár 100évig is jó...:-))egy ideje már szemezek vele,vagy ez,vagy plazma...Még nem tom.

Ez egy dobozba zárt LCD vetítő. Úgy általában minden tulajdonsága megegyezik egy LCD vetítőével. Mivel visszafogottabb a fényereje ezért valószínűleg a lámpa tovább bírja.

Így igaz.Majd utánanézek.De a réges-régi KL50W2-esem,ez cirka '98 körüli modell,na az is már 6000 órás izzóval bírt....

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lcd, Led, Oled TV-k

- haver vett egy Matsui 26MWL2205 LCD-TV {elektroworld mostani katalogus} 179.990,- Ft.
- meglepoen jol muzsikalt, a kontrasztja nem egy egetvero de ez a negativuma csak toksotetben jon elo.
- VGA / DVI csatija megvan, mi VGA-n probaltuk ki elsore osszejott a 1:1 nativ hajtasa, sot meg a 1024x768-at is viszi 1:1-ben csak ilyenkor ketoldalt van fekete csik.
- felbontasa 1280x768, kepe szep, PC-rol hajtva aztmondtam ennyi penzert megerte.
- dvd-rol is hajtottuk {egy JVC} S-Video-rol erre is aztmondtam, hogy szep!
- minde csatival el van latva.
- Menuje kicsit nehezkes, inlogikus tavkapcsolo kezelessel megtoldva

- osszesegeben tudom ajanlani.., PC monitornak is hasznalhato semmi kepi hiba, es kulonosebb hokuszpokusz nelkul!!!

http://www.electroworld.hu/is-bin/INTER ... late=empty#

http://dk.pricerunner.com/sound-and-vis ... 86/details
05.pdf
T A M I . H U

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

És egy ilyen LCD-s-projis tévének mennyi az élettartama?(gondolom ha a dobozában hagyjuk,akár 100évig is jó...:-))egy ideje már szemezek vele,vagy ez,vagy plazma...Még nem tom.

Ez egy dobozba zárt LCD vetítő. Úgy általában minden tulajdonsága megegyezik egy LCD vetítőével. Mivel visszafogottabb a fényereje ezért valószínűleg a lámpa tovább bírja.

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Korábban említettem, hogy egy ismerősöm gondolkodik LCD TV vásárlásán ( így aztán én is :-). Mostmár nagyjából kikötöttüng a Samsung mellett, csak előjött még egy kérdés: viszonylag kis szobába kerülne, olyan 3 méter körüli távolságből nézné. A CRT -knél volt egy olyan "szabály", hogy kb. a képátló 5 -szöröséről élvezhető a kép. Nemtom ez vonatkozik-e az LCD -kre is, vagy azt már közelebbről sem gond nézni. Ettől függően venne 26 v. 32 collos Samsungot.

A mostani TV -jénél a hasznos képméret magassága 33.5 cm.
Ha jól számolom a 26" -os LCD -é 31.8 cm, a 32" -é pedig 39.2 cm.

Köszi.

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

rea mesélhetnél eme szimpatikus szerkezetről :kiraly:
Marha nagy!!!

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Skipper »

rea mesélhetnél eme szimpatikus szerkezetről
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hogy visszatérjek a fórum alaptémájához láttam egy Videosevent 220e ért /samsung panel ?/, a maga 75 centis képével talán nem rossz, bár nem tudom a 16 ms response time mennyire számit meghaladottnak tv ben. / csak hirdetni láttam, megnézni live nemtudtam még/

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

És egy ilyen LCD-s-projis tévének mennyi az élettartama?(gondolom ha a dobozában hagyjuk,akár 100évig is jó...:-))
egy ideje már szemezek vele,vagy ez,vagy plazma...Még nem tom.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem is tudom,hogy LCD projis tévé ide passzol e...De hátha.De azok közül a legjobb,amit eddig láttam.1280x720-as,HDMI,komponens,VGA,ilyesmik vannak rajta,és nem rossz,nem rossz..  

Ez biztos, hogy projektoros? Nem csak "síma" 3 paneles LCD?...

Ja, hogy ez 50"-os? :kiraly:

Az bizony.
127cm-es,3 LCD paneles,hátulgombolós projektoros televizor!

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Nem is tudom,hogy LCD projis tévé ide passzol e...De hátha.De azok közül a legjobb,amit eddig láttam.1280x720-as,HDMI,komponens,VGA,ilyesmik vannak rajta,és nem rossz,nem rossz..  

Ez biztos, hogy projektoros? Nem csak "síma" 3 paneles LCD?...

Ja, hogy ez 50"-os? :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali!!

Már régebb óta olvasgatom a fórumot de eddig még nem szóltam hozzá!
Nagyjából képbe vagyok a lcd-k elönyeiről és hátrányairól is.
Most egy konkrét készülékkel kapcsolatban kérném a véleményeket,
tapasztalatokat, mert nekem (aki nem ért nagyon hozzá) nem
tűnik annyira rossz vételnek. A készülék:
Grundig LCD Televízó
AMIRA 32 LXW 82-7510
82cm képátló, 2 tuner PIP, 1366x768 felbontás,
fényerő: 450 cd/m2, 1:700 kontraszt, 800old txt

Szóval bátran, jót-rosszat!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem is tudom,hogy LCD projis tévé ide passzol e...De hátha.
De azok közül a legjobb,amit eddig láttam.1280x720-as,HDMI,komponens,VGA,ilyesmik vannak rajta,és nem rossz,nem rossz.. :kiraly:

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hali.Majdnem vettem egy ilyen Samsung LE-27T51B lcd  tv t  /PVA panel / max 200 e t tudok szánni rá/
Hasonló cipőben járok, én is a samsung le27t50b típustz néztem ki magamnak, valamikor még az idén (a bx típust hol látad, és mennyiért)

Szerintem is érdemes elmenni a boltba, de az eladóktól nem szabad sok mindent elfogadni, mert sokszor meglepően gőzük sincs arról mit árulnak (tisztelet a kivételnek)
Legutóbb egy boltban ebből a típusból a hasonló méretű (de jóval drágább) készülékek közt láttam egyet, és a képe valami borzasztó volt. Aztán szóltam az eladónak, hogy mik ezek a foltok, meg csíkok, és végül sikerült a videojel bemetet másikra cseréltetni, és lás csodát a képről eltűntek a hibák. A vetített képekből sem lehet sokszor jó következtetést levonni, mert az egyes készülékekkn nagyon különböző színbeállításokat használhatnak, és ezért tűnhet az egyik fakónak.

Úgyhohgy szerintem lehetőség szerint célszerű ezeket azonos körülmények között összehasonlítani (a szaggatás, és szinhibák pedig szerintem sokszor a lejátszott filmből is adódhatnak)

Csak a "B" tipust láttam, az nagyjából mindenhol 199 e körüli árban . Láttam rajta teljesen zavarmentes képet is, /tehát igazad van hogy ez attól függ mi megy rajta/ bár a szintelitettség kicsit alacsony volt /vagy arra volt beállitva/, valami film ment éppen, a pörgősebb részeknél se mosódott... ez a BX teljesen uj nekem... azt hittem ebböl csak egy tipus létezik.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”