Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. A minap vásároltam egy plazma tv-t, az egyik hipermarket lánc akciójának keretében, nevezetesen Panasonic TH-42PA50E-t.
Kb. egy nappal a vásárlás után lettem figyelmes arra, hogy halk zümmögése van a kicsikének. Igazán csak akkor tűnik zavarónak, amikor csendes jelenetek vannak, de lehet,hogy akkor is csak azért, mert aggaszt, hogy van-e valami baja a ketyerének?

Ha tudnátok segíteni,hogy mitől lehet ez, vagy,hogy egyáltalán normális-e működés közben az ilyesmi, azt nagyon megköszönném.
Ezidáig nem kerültem közelebbi kapcsolatba plazmákkal, úgyhogy nem nagyon vágom a működési elvét.

Előre is köszi,
Egy ifjonc plazmás

Normális...nagyjából minden plazma zümmög valamennyire.Volt,amit emiatt adtam el,annyira idegesített ,de sajna ez normális jelenség.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Max
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Max »

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. A minap vásároltam egy plazma tv-t, az egyik hipermarket lánc akciójának keretében, nevezetesen Panasonic TH-42PA50E-t.
Kb. egy nappal a vásárlás után lettem figyelmes arra, hogy halk zümmögése van a kicsikének. Igazán csak akkor tűnik zavarónak, amikor csendes jelenetek vannak, de lehet,hogy akkor is csak azért, mert aggaszt, hogy van-e valami baja a ketyerének?

Ha tudnátok segíteni,hogy mitől lehet ez, vagy,hogy egyáltalán normális-e működés közben az ilyesmi, azt nagyon megköszönném.
Ezidáig nem kerültem közelebbi kapcsolatba plazmákkal, úgyhogy nem nagyon vágom a működési elvét.

Előre is köszi,
Egy ifjonc plazmás

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Lenne egy tiszteletn teljes kérdésem.Melyik tipusú plazma nem torzitja a tv adást?A legtöbb tipusnál az arc összevan nyomva.Nagyitás üzemmódban viszont hiányoznak részletek a képből.Hallottam már,hogy talán a philips vagy a pioneer nem torzit.Mi az igazság?
Mondjuk ez... bár egy kicsit macerás ma már beszerezni...

Hitachi CMP307XE

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

Lenne egy tiszteletn teljes kérdésem.Melyik tipusú plazma nem torzitja a tv adást?A legtöbb tipusnál az arc összevan nyomva.Nagyitás üzemmódban viszont hiányoznak részletek a képből.Hallottam már,hogy talán a philips vagy a pioneer nem torzit.Mi az igazság?

a 4:3-as adást mind torzítja .)

a 16:9-est nem
...

rodrigez
Értékelés: -2

Plazma

Hozzászólás Szerző: rodrigez »

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Kedves Tsc!És melyik a világ közepe?Régóta olvasom a fórumot mint vendég.Sok tipust dicsérnek de talán még többet kritizálnak.Az aprónetem sok tipust hirdetnek számlanélkül és rendszerinr a bolti áraknál nem sokkal olcsóbban és mindeggyik a legjobb vagy "majdnm ott van".Melyik a legjobb?Van egyértelmű válasz?Üdv,

Én például a boltban vettem, hivatalos garanciával. 35 kg-os készüléknél már nem akarok szórakozni, inkább kicsit többet adtam érte, egyébként is, 0%-os kamattal nem is rossz részletre vásárolni..

Világ közepe ilyen technikában szerintem nincs. Túl sok a szubjektív szempont, és túl gyorsan változik a piac, mindenki vegye azt amitől boldog lesz és a pénztárcája megengedi, max tippeket lehet adni.

Szvsz Pana, Samsung, LG, Hitachi, stb. Egyik se rossz az már, hiszen jó ideje fejlesztik ezeket a plazmákat, lassan kezdenek kiforrni...

rodrigez
Értékelés: -2

Plazma

Hozzászólás Szerző: rodrigez »

Kedves Tsc!És melyik a világ közepe?Régóta olvasom a fórumot mint vendég.Sok tipust dicsérnek de talán még többet kritizálnak.Az aprónetem sok tipust hirdetnek számlanélkül és rendszerinr a bolti áraknál nem sokkal olcsóbban és mindeggyik a legjobb vagy "majdnm ott van".Melyik a legjobb?Van egyértelmű válasz?
Üdv,

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Egyébként már itt a MM-ban is 350-ért 42-es LG plazma 1024x768-as, most nem ugrik be melyik, de valamelyik újabb modell.

Meg 430 a 42C7H Samsung, uh, az nagyon szép darab

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

A mondandóm a Samsung 2005-ös modelljeire volt értendő!Bár ezt kihagytam a lentebbi mondandomból,ezért még egyszer bocsi,ha megbántottalak! 
Az E7,Q7 Samu plazmák már egészen jók!

Üdv.:Bruno

No problem, nem bántódtam meg természetesen

A régebbi Samsung plazmákat igazából nem is követtem figyelemmel, az aktuális modellek meg szvsz pont olyan jók mint a Panák, de igaz, most már nincs árelőnyük sincs a 42-es kategóriában, sőt most a Pana olcsóbb. Én azért vettem ezt amit vettem, mert akkor meg ez volt az olcsóbb, és ráadásul ez is tetszik jobban. Ha csak el nem romlik, elégedett leszek vele egy darabig, aztán úgyis csere vmi fullHD-ra...

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Mindenki a maga lovát dícséri...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Bruno: 
Ehhez a rossz (marketing)szöveghez csak gratulálni tudok.

(Azért a Pana sem a világ közepe)

De ennyiért tényleg ingyen van.

Bocsi Jack Bauer!

A mondandóm a Samsung 2005-ös modelljeire volt értendő!Bár ezt kihagytam a lentebbi mondandomból,ezért még egyszer bocsi,ha megbántottalak!

Az E7,Q7 Samu plazmák már egészen jók!

Üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Bruno:

Ehhez a rossz (marketing)szöveghez csak gratulálni tudok.

(Azért a Pana sem a világ közepe)

De ennyiért tényleg ingyen van.

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: white »

Szevasztok,az egyszermajdtalánlesz SED technológiáról már volt szó lejjebb, erről talán még nem:
http://index.hu/tech/hardver/teve061012/

Szerintetek mennyi lézertévé fog ott figyelni a Mediamarktban másfél-két év múlva? A cikk szerint a technológia bejelentője azt a merész forecastot adja, hogy bizonyos méret alatt LCD, afölött lézertévé lesz, plazma meg kihal.

Csak úgy mellékesen - ennyit a Lézer TV-rol!
http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4532

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

NETDEPO: TH-42PV60 asztali állványos plazma 374.990,- !
Sziasztok!

Ezért az árért egyszerűen félig ingyen van!!!Csak azt nem értem,hogy képminőségileg veri az LG,Pioneer,Hitachi HD plazmákat és mégis lényegesen olcsóbb náluk.Ezt a saját szememmel tapasztaltam,mivel néhány hónapja én is PV 60-at vettem /akkor 499.000 volt talppal együtt/ és akkor az LG,Pioneer,Hitachi HD plazmákkal hasonlítottam össze a képüket.Volt szerencsém szinte egymás mellett a három modell képminőségét összehasonlítanom,ugyanazon képtartalom mellett a pécsi Média Marktban!Természetesen a többi fapados gyártó/sajnos ebbe már a Samsung(42D5S) is beletartozik/plazma tv-i szóba sem jöhettek!Az én izlésemnek a PV60 képvilága felel meg leginkább.Hónapok óta használom és teljesem meg vagyok vele elégedve,ellentétben az előző Samsung plazma modellekkel!A PV60 jelenlegi alacsony árát az alacsony felszereltségével tudnám magyarázni/nincs pip,nincs kártyaólvasó,nincs beépített digitális tuner,nincs merevlemez...stb/Viszont képminőségileg még mindig etalon szinte bármelyik gyártó számára!Aki egy tv képi világát szeretné élvezni:-),annak a legjobb választás a Pana PV60 modellje!

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

NETDEPO: TH-42PV60 asztali állványos plazma 374.990,- !

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

... több külföldi teszt magazinnál abszulut "Best Buy"minősítést kapott +"2006 IF Awards Gold" minősítésű. ha ez is számítana?! ---nekem igen--
A Hitachi plazmák valóban nagyon jól szerepelnek a nyugati teszteken, nálunk (itt a fórumon) valamiért megvetésnek örvendenek az egyeduralkodó Panasonicok mellett.

Egy 42PD9700-es plazmán szoktunk "prezentálgatni", tesztelgetni, stb. Nekem nagyon tetszik amit látok, már DVD-ről is. Kár, hogy a Hitachi úgy gondolja, hogy nem fontos neki a KE piac... no marketing, no support, no comment! A másik nagy gond a szürke importőrök... sokszor magasabb a nettó beker árunk, az apróneten fellelhető "bruttó" árakhoz képest... hát hiába... ÁFA-t csalni tudni kell...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Plazma

Hozzászólás Szerző: tothn »

hát ja, még nem találtam olyan cd játszót ami ennyi pénzért közelítette volna a CD63 hangját, mindent lejátszik, egy meridianra cserélném le egyedül, de lehet elég volna csak a dacja.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

.. a Sony CRT-met be sem kapcsoltam és valszeg már nem is nagyon fogom, szóval eladó.
- melyik tipus?

névjegyemben szereplő kv 32fq86

Vannak jó dolgok a névjegyedben: Marantz CD 63..Hjaaaj beszép is volt, mikor még az enyém volt egy Marantz CD 67mkII OSE
Nosztalgikus érzések...

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

.. a Sony CRT-met be sem kapcsoltam és valszeg már nem is nagyon fogom, szóval eladó.
- melyik tipus?

névjegyemben szereplő kv 32fq86
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen jól is nézki de nagyon.....ez is egy szempont de nem a legelső számomra!!!
Nem vitatom, itt van egy az irodában és tényleg szép. Csak azt mondtam, hogy az IF díj csak a designra vontakozik, nem a minőségre.

focus
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: focus »

2006 IF Awards Gold" minősítésű.

Ez csak azt jelenti, hogy jól néz ki.

Sziasztok!!

Igen jól is nézki de nagyon.....ez is egy szempont de nem a legelső számomra!!!

Hétvégén mrgnéztem rajta pl. az RTL-en (Obuda-Matáv analóg kábel tv) az F1 közvetítést és elmondhatom,hogy kb: 3-3.5m-ről nézve preciz élethű szinek, (tulzások nélkül nem úgy mint pl eggyes Lg-knél-tapasztaltam) és kontraszt jellemezte...a Star Wars-t DVD-ről komponensen keresztűl pedig álltalam még nem látott minőségű képet láttam ezt úgy állítva,hogy a PV-60at is teszteltem!!!
Azt hiszem,hogy bármilyen felbontásu jelet ráeresztve, össze merném hasonlítani bármelyik Panasoniccal!!

Üdv.

Zsolt

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

- melyik tipus?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11260
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... több külföldi teszt magazinnál abszulut "Best Buy"minősítést kapott +"2006 IF Awards Gold" minősítésű. ha ez is számítana?! ---nekem igen--
A Hitachi plazmák valóban nagyon jól szerepelnek a nyugati teszteken, nálunk (itt a fórumon) valamiért megvetésnek örvendenek az egyeduralkodó Panasonicok mellett.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

2006 IF Awards Gold" minősítésű.

Ez csak azt jelenti, hogy jól néz ki.

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

A forumnak köszönhetően plazma tulaj lettem: 50col :-) Samsung PS50P7HX, féltem a Tv adástól, de nagyon kellemesen csalódtam, minden tekintetben megállja a helyét, azóta a Sony CRT-met be sem kapcsoltam és valszeg már nem is nagyon fogom, szóval eladó.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”