Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ma egy majdnem csúcs crt tv t lehet olcsón venni, mondhatni, de mire az lcd-k ide jutnak pár év biztos eltelik, vagy egy uj technológia jön, ami még annál is jobb, szebb /pl Oled vagy hasonló/ és felgyorsitja a folyamatot. Azelőtt ha vettél egy tv-t, biztos lehettél benne hogy pár évig annál lényegesen jobb nem lesz, mára ez azért változott, mióta a katódsugárcsőnek kezdenek az alternativái kibontakozni. A lcd nagyon messze van még attól hogy kiforrottnak lehessen nevezni. Viszont az is igaz hogy emiatt hosszú távra ma nem nagyon érdemes tv-t venni, hiába csökkent jelentősen az lcd kijelzk ára, még nálunk nem tömegcikk, hanem kuriózumnak számit addig az ára is magasabban lesz. Majd ha az áruházakban a doboz tv k lesznek kisebbségben, akkor lehet válogatni a jobbnál jobb áru és minőségü tv-k között :-))

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Már épp be akartam linkelni ezt a  Samsung LE27T51BX LCD-t, amikor láttam, hogy már megtették... tehát van infó róla. 
Látom, nem egy csúcsmodell... 199e az Osánban most. Konkrét tapasztalat?
Szinte csak tv nézésre kéne... (nem nekem), haldokló 72cm-es Videoton helyett.. 

Mostanában elég sokat nézegetem ezt és az LG 26LX2R-t. Igaz ez utóbbi vagy 280E. Viszont annyival jobb a képe, hogy elbizonytalanodtam, nem kéne-e várnom még, amíg ilyen minőséget olcsóbban megkapok? Nagyon szar érzés lenne, ha most kompromisszumot kötnék, aztán pár hónap múlva többet tudó, jobb képű TV-t vehetnék. A Saturnban (Mamut) van szerencsém egymás mellett látni őket, úh vélhetően uavval a jellel (TV és DVD) hasonlíthatom őket össze. Elég sokat hangolgattam őket és az LG mellett nem volt már szimpatikus semmi más ebben a kategóriában, pedig van konkurrencia bőven. Főleg a TV csatornákat nézegettem, mert az nálam is jelentős részt foglal majd el (bár szeretnék digi adást, de amíg nem lesz analógon is teljesítenie kell) és változatos jel és téma viszonyokon hasonlítgathatok.
Más vélemény?

Az biztos hogy az lcd árak mennek még jócskán lefele, de már csak jövőre, aki tud várni nyilván érdemes, amit felvetettél hogy pár hónap mulva jobbat kapsz ennyiért nos az majdnem biztos, 2004 elején ez a kategória 600 ezer volt, és 1 év mulva, ha nem is ilyen mértékben, de szerintem még jelentősen csökkenni fog az ár, főleg a nagyobb márkák esetében. Még csak most kezdik a 8 ms panelokkal hozni tömegméretben, ha hosszabb távra szeretnél venni, mindenképpen érdemes várni. Mégha van is annyi zs, mint mondtam elég gyorsan fejlődik a minőség is és most ebben is elég nagy kompromisszumot kellene kötni.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tinca »

Már épp be akartam linkelni ezt a Samsung LE27T51BX LCD-t, amikor láttam, hogy már megtették... tehát van infó róla. 

Mostanában elég sokat nézegetem ezt és az LG 26LX2R-t. Igaz ez utóbbi vagy 280E. Viszont annyival jobb a képe, hogy elbizonytalanodtam, nem kéne-e várnom még, amíg ilyen minőséget olcsóbban megkapok? Nagyon szar érzés lenne, ha most kompromisszumot kötnék, aztán pár hónap múlva többet tudó, jobb képű TV-t vehetnék. A Saturnban (Mamut) van szerencsém egymás mellett látni őket, úh vélhetően uavval a jellel (TV és DVD) hasonlíthatom őket össze. Elég sokat hangolgattam őket és az LG mellett nem volt már szimpatikus semmi más ebben a kategóriában, pedig van konkurrencia bőven. Főleg a TV csatornákat nézegettem, mert az nálam is jelentős részt foglal majd el (bár szeretnék digi adást, de amíg nem lesz analógon is teljesítenie kell) és változatos jel és téma viszonyokon hasonlítgathatok.
Más vélemény?
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Nyugi,szólok.Ha elfeledném,írj privit,vagy hívj,szombaton vagy vasárnap.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Panasonic TX-32LX52
Találtam a Panasonic TX-LX52-höz kézikönyvet.Sajnos csak német.

Hát, elég nagy még a fejetlenség az új Panáról, mert én is csak egymásnak ellentmondó adatokat találok róla hivatalos oldalakon:

Panasonic UK
Panasonic Dánia

Szóval jó lenne, ha valaki a dobozról meg tudná nézni. Egyébként élőben nézegettem a "szar" 800-as kontrasztú régebbi Panát, és annak is állati jó a képe... Jó lenne, ha valaki leírná a tapasztalatát a Panákról..

mangob

A héten lesz 32LX52-esem,megnézem.
Talán 32LX500 is lesz.
Amúgy árban az LX52 akörül lesz,mint a Sony S32A10.

Ha tényleg lesz nálad hasonló árban mint amennyiért a Sony-t adod, akkor tuti vevő vagyok egyre (a részletekről majd telefonon)!!

Mikor érdeklődhetek? (esetleg dobsz sms-t, vagy megcsörgetsz majd a 06305436629 -en?)

Köszi: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Eredetileg az USA Samsung oldalán találtam rá erre a képre.
De már megtaláltam az angol Samsung oldalon is.
Látom, hogy az EU-ban ez az M sorozat amiről BIGFOOT írta, hogy drága.
Itt találtam meg.

Szokás szerint a magyar hivatalos Samsung oldalon nincs ilyen készülék.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt a típust / designt nálunk nem lehet kapni?

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A MM-ban pedig vigyázzunk a demo DVD-kkel, mert (főleg az LG-nél és a PANA-nál) az a demo gyakran bizony külön kis csing-csang-csung (és NOT FOR SALE!!!) feliratú kütyükből származó kőkemény 1080p HD forrás!

Sziasztok!

Most jövök egy ElektroPontból.
Alapvetően szinte csak Samsungot árulnak LCD TV-ből.
Volt 1 db Sony S32A10E is. Nem volt bekapcsolva.
De a design jól néz ki.
A Samsungok mentek, de "csing-csang-csung (és NOT FOR SALE!!!) feliratú kütyükből". Kérdeztem is, hogy TV adást tudnak mutatni? Azt mondták, hogy NEM!

Mivel írtam, hogy anem akarok Samsungot először furán néztem ezeket a készülékeket. De a HD anyag tényleg szép volt. Azt mondta az eladó, hogy 3 év garanciát adnak!!!
3 év!!! Ez nálam rengeteget nyom a latba.

Tényleg 3 év? Mert akkor lehet, hogy Samsung lesz a vége.

BIGFOOT: LE 40R51B van neked? Mintah azt írnád hiányzik a DVI.
Most az LE32R51B-t nézegetm. De itt úgy írják mintha lenne DVI rajta.
Adatlap itt.

PC-ről natívban való meghajtás tökéletes? D-Subon keresztül hajtod meg?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Panasonic TX-32LX52

Hát, elég nagy még a fejetlenség az új Panáról, mert én is csak egymásnak ellentmondó adatokat találok róla hivatalos oldalakon:

Panasonic UK
Panasonic Dánia

Szóval jó lenne, ha valaki a dobozról meg tudná nézni. Egyébként élőben nézegettem a "szar" 800-as kontrasztú régebbi Panát, és annak is állati jó a képe... Jó lenne, ha valaki leírná a tapasztalatát a Panákról..

mangob

A héten lesz 32LX52-esem,megnézem.
Talán 32LX500 is lesz.
Amúgy árban az LX52 akörül lesz,mint a Sony S32A10.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Panasonic TX-32LX52

Panasonic UK
Panasonic Dánia

mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Panasonic TX-32LX52

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

Már épp be akartam linkelni ezt a Samsung LE27T51BX LCD-t, amikor láttam, hogy már megtették... tehát van infó róla.

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az emlitett samsungok képét vmi dvd demo anyaggal meg tudtam nézni egymás mellett, R51 és T51B és tulajdonképpen semmi különbséget nem láttam közöttük, akárhogy meresztettem a szememet.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Panasonic TX-32LX52 - ez meg egy nagyon új modell, az 50-es "frissítése" HD Ready-vel, nagyobb kontrasztal, és DVB-vel.

A Sony-t 310k körül be lehet szerezni, szemben a Pana 380k-s árával.

Ezt a Panasonicot még nem láttam.
A Panasonic.hu oldalon még nem szerepel.
Rákerestem. Magyar oldalakon eléggé hiányos az infó a készülékről.
Talán 800:1 és 16 ms paraméterei vannak. Ennél a Sony jobbnak tűnik a száraz adatok alapján.
A számozás alapján ez szerintem csak az 50-es modellt váltja és az 500-ast nem.

A KLV-S32A10-et hol láttad 310 ezerért? Számlával, garanciával?
KLV-V32A10-et nem láttál jó áron?

Azért még körülnézek a máshol is a Panasonic paramétereivel kapcsolatban.

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Úgy néz ki én is csatlakozom a házimozi-megszállottak klubjába, legalábbis igyekszem majd felvenni a versenyt veletek. Először is szeretnék egy frankó tv-t beszerezni, jelenleg 2 esélyes van a porondon:

Sony KLV-S32A10E

- ezt néztem ki elsőnek, szimpi kis LCD, a másik
Panasonic TX-32LX52
- ez meg egy nagyon új modell, az 50-es "frissítése" HD Ready-vel, nagyobb kontrasztal, és DVB-vel.

A Sony-t 310k körül be lehet szerezni, szemben a Pana 380k-s árával. Élőben az 50-es és 500-as modelleket sikerült megnéznem, vmi hihetetlen jó képük volt, szerintem jobb mint a Sony-é. Szerintetek megér ekkora különbözetet a Pana??

Előre is köszi a választ!

üdv.: mangob

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

Nem vagyok olyan mélységben járatos, mint itt sokan, de szívesen utána olvasnék ezeknek a számoknak 720i, 1080i, 1080 p, stb.
- eslo korben innen indulj ki: DVD gyik
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem vagyok olyan mélységben járatos, mint itt sokan, de szívesen utána olvasnék ezeknek a számoknak 720i, 1080i, 1080 p, stb.
Ha tudtok, írjatok linket, hol lehetne erről többet megtudni, miről is van szó?

Köszi!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi, Big Foot !!

Ezt a nagy LCD-t néztem én is, 2 napja, de nem volt meggyőző a mellette levő Sony-val szemben, sőt a 32"-os kidtesóval szemben sem, bár tutti nem volt beállítva (Elektro Pont).

Ja, és ott is akciósan 699 e!.

Ma megnézem a linet, amit adtál, egyébként én is úgy szánok rá ennyi pénzt, hogy ÁFA-zni akarok.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hogy miért terjedt el a 1366x768 felbontás?
Megmondom én neked. A jövőre megjelenő HD filmek (Blu-Ray, HD-DVD) mind 1080-asok lesznek és bizony az 1920x1080 pixel jobban néz ki az 1366x768-on, mint az 1280x720-on.

Érdekes módon nálam már most is az néz ki jobban, ha 1080-ra felkonvertál a dvd játékos, utána a tv lekonvertál 768-ra, mintha a dvd csak 720-ra konvertálna fel, utána a tv 768-ra.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Ferike: 

Ha meg van 4-500 ezred (mint írtad), akkor felejtsd el a "T"-s modelleket (LE..T51B), és ha javasolhatom, akkor tegyél még hozzá 40 ropit, és vedd meg539.990,-ért a negyvenes LE-40R51-et, hidd el, nem fogod megbánni, azt garantálom.

...
Az élmény más kategória ezen, mint a 32-es "T" modellen.

Mitől annyival jobb, mint a T-s model ? Szerintem nem ugyanannak a "lebutított változatásól van szó, mert pl. a panel is más 26" <> 27" (én ekkora modellben gondolkodom(.

A lényeges különbség az ismertető szerint a DNIe, ami még a demo felvételeken sem meggyőző.

(Vannak-e pixelhibás samsungok, kicserélik-e?)

Sztem a DNIe igenis sokat számít, nézz meg jobban egy demó üzemmódban üzemelő készüléket.

Meg nézd meg a kontrasztokat is "T" és "R" modellek esetén.

De nem akarlak rábeszélni, TV-zésre bőven szuper a gyászfekete is, és amúgy sem rossz, csak nem "olyan jó"
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Megmondom én neked. A jövőre megjelenő HD filmek (Blu-Ray, HD-DVD) mind 1080-asok lesznek és bizony az 1920x1080 pixel jobban néz ki az 1366x768-on, mint az 1280x720-on.

Persze hogy jobban. De ettől még tartom az állításaim:

Üzleti rés volt valahol az 1920x1080-as és 1280x720-as panellel rendelkező LCD megjelenítők közötti árkategóriában

Ha 720p forrást veszünk alapul HDMI-n át, akkor szerencsésebb natív 1280x720-on nézni mint "felkonvertálva" 1366x768-ra?

Igazam van vagy igazam van?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ferike: 

Ha meg van 4-500 ezred (mint írtad), akkor felejtsd el a "T"-s modelleket (LE..T51B), és ha javasolhatom, akkor tegyél még hozzá 40 ropit, és vedd meg539.990,-ért a negyvenes LE-40R51-et, hidd el, nem fogod megbánni, azt garantálom.

...
Az élmény más kategória ezen, mint a 32-es "T" modellen.

Mitől annyival jobb, mint a T-s model ? Szerintem nem ugyanannak a "lebutított változatásól van szó, mert pl. a panel is más 26" <> 27" (én ekkora modellben gondolkodom(.

A lényeges különbség az ismertető szerint a DNIe, ami még a demo felvételeken sem meggyőző.

(Vannak-e pixelhibás samsungok, kicserélik-e?)

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég_Sanya_-nak is annyit mondhatok csak, a "T"-s modellek kissé fapadosabb (és olcsóbb) változatai a jól bevezetett "R"-es szériának, a A MM-ban pedig vigyázzunk a demo DVD-kkel, mert (főleg az LG-nél és a PANA-nál) az a demo gyakran bizony külön kis csing-csang-csung (és NOT FOR SALE!!!) feliratú kütyükből származó kőkemény 1080p HD forrás!

tsc
Hogy miért terjedt el a 1366x768 felbontás? Sztem üzletileg, érts fogyasztó-marketing ügyileg szakadék tátongott a 1280x720 és a 1920x1080 panelok/natív felbontású készülékek között, amit ki kellett tölteni. A trabi meg a Merci közé azéé kell egy Opel   Nem szerencsés HDMI szempontól, az tuti-fix, de ha még a PC sem tudja natívan meghajtani, akkor télleg semmi értelme az égvilágon.

Ezért imádom ezt a fórumot :-))

Köszi!

Én is egy MM-ben nézelődtem 27-es Samsungokat, meg mindenféle LCD-t. Aztán valami EISA díjas nagyobb Samsungot láttam valami iszonyat jó képpel. Lehet, h az is HDMI-s demo volt?
Gyönyürű éles, színes, kontrasztos.....nyam.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

befutó, mégpedig egy Samsung LE26R51B. Samsungéknál nagy a zűrzavar modellszámozás és modellek ügyében, pl a LE27T51B egy senki földje, no infó róla, és a házimozi show-n az R51B-nek sokkal  jobb képe volt mint ennek.

LE26R51B
illetve
LE27T51B

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”