Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Mint előzőleg írtam, mi egy Panasonic L42E6E-t vettünk, nagyon jó feketéje van!
Azáltalad említett típustról nincs infóm...
Ja, már leesett, mi a gondod...
Ha ennyire érzékeny vagy a mozgásra, akkor a plazma százszor jobb megoldás...
Azon nem húz csíkot a labda a meccsen
Esetleg egy 2ms-os frissítésű led? Bár elég drágák azok asszem...
Meg persze a képjavító cuccok kiiktatása!
A Panasonic TX-42AS500E led tévével szemezgettem.Erről a típusról van valakinek tapasztalata?
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 230
Lcd, Led, Oled TV-k
A Panasonic TX-42AS500E led tévével szemezgettem.Erről a típusról van valakinek tapasztalata?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nálam újak a kábelek és profik a csatlakozók is.
Akkor most mi lesz,nem használhatok modern tv-t?Vissza felé fejlődik a technológia?
Kollégámnál eddig tök jó volt a kép a régi tévével, majd mikor beraktuk az új Panasonic ledes tévét, tök szar képe volt. A jelek erőssége minden csatornán ingadozott 60-100 között!
Egy új kábelezés 5eFt-ért teljesen megoldotta a problémát.
Lehet, hogy nálad is segítene...
Akkor most mi lesz,nem használhatok modern tv-t?Vissza felé fejlődik a technológia?
- Smart845
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Kollégámnál eddig tök jó volt a kép a régi tévével, majd mikor beraktuk az új Panasonic ledes tévét, tök szar képe volt. A jelek erőssége minden csatornán ingadozott 60-100 között!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát pont ez az!
A katódcsöves tv-n nincs is ilyen probléma,de az lcd és led tévék már sokkal érzékenyebbek a bejövő jel minőségére.
Szellemképes???
A szellemképest úgy értem hogy közeli tárgyak vagy alakok mozgásánál elmosódik a kép.
- Smart845
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Szellemképes???
A szellemképest úgy értem hogy közeli tárgyak vagy alakok mozgásánál elmosódik a kép.
Digitális adásnál már nem nagyon van szellemkép, de analógnál sem a tévé tehetett róla.
Mik az elvárások?
3D, Smart funkciók, játékok, Ambilight, stb?
Mi a fontosabb, a szép színek vagy a hibátlan mozgás?
Nincs különösebb elvárásom azon felül amit mostanában a készülékek tudnak is (DVB-T és DVB-C tuner,Scart,HDMI,digitális audio kimenet),a képfrissítésnél már nem vagyok biztos benne hogy a nagyobb Hz mindig jobb eredményt nyújt.
A hibátlan mozgás a fontosabb.
- Smart845
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Digitális adásnál már nem nagyon van szellemkép, de analógnál sem a tévé tehetett róla.
Mik az elvárások?
Nincs különösebb elvárásom azon felül amit mostanában a készülékek tudnak is (DVB-T és DVB-C tuner,Scart,HDMI,digitális audio kimenet),a képfrissítésnél már nem vagyok biztos benne hogy a nagyobb Hz mindig jobb eredményt nyújt.
A hibátlan mozgás a fontosabb.
Szellemképes???
Akkor inkább a kábellel lehet a probléma!
Egy 20 éves tévén is szép képet kell, hogy láss, ha a kábel rendben van!
Hát pont ez az!
A katódcsöves tv-n nincs is ilyen probléma,de az lcd és led tévék már sokkal érzékenyebbek a bejövő jel minőségére.
- Smart845
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Szellemképes???
Hát pont ez az!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Egy 40-42 colos lapos tv-t vennék.Melyiket ajánljátok max.200000.-Ft-ig?
Nagyon fontos,hogy a kábel tv-t nézve se legyen szellemképes.
Mik az elvárások?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szellemképes???
Sziasztok!
- Smart845
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv Mindenkinek!
Van valakinek személyes tapasztalata az alábbi készülékkel:
Sony KDL48W605
Csak a képminőség érdekel, a smart és egyéb okosságok nem!
Esetleg még az, hogy a kártyamodul képes e kezelni a műholdas
kártyát?
Köszönöm: pvil
Nincs túl nagy mozgás.......
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv Mindenkinek!
Van valakinek személyes tapasztalata az alábbi készülékkel:
Sony KDL48W605
Csak a képminőség érdekel, a smart és egyéb okosságok nem!
Esetleg még az, hogy a kártyamodul képes e kezelni a műholdas
kártyát?
Köszönöm: pvil
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm!
Egyébként már egész jó.Lehetséges hogy a ledeknek is kellett némi beégetés (járatás)?
Nincs mit!
Járatásnak nincs jelentősége, a Motion Plus miatt van az egész, még lehet szórakozni vele lehet, hogy még jobb eredményt elérsz, nekem a megadott beállítás hozta a legjobb folyamatos mozgást.
Harman Kardon HK 3490, Marantz CD 5001 OSE, Philips 963SA, Proson Conquest 6030 mk2, Elipson Prestige Facet 8B, Yamaha WXC-50, AKG K550, JBL E65 BTNC, Evidence Audio The Siren II, Bicon Silver Interconnect, Excalibur Interconnect
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm!
Egyébként már egész jó.Lehetséges hogy a ledeknek is kellett némi beégetés (járatás)?
Az furcsa lenne...
Amit vettem Pana tévét rokonnak, amint bekapcsoltam újan, egész szép képe volt. Beállítva még jobb. Azóta sincs gond vele...
Lcd, Led, Oled TV-k
És a led-es képtisztaságot ki-vagy be kapcsoljam?
Szerintem annak nincs köze a szaggatáshoz, de ki kell próbálni.
Harman Kardon HK 3490, Marantz CD 5001 OSE, Philips 963SA, Proson Conquest 6030 mk2, Elipson Prestige Facet 8B, Yamaha WXC-50, AKG K550, JBL E65 BTNC, Evidence Audio The Siren II, Bicon Silver Interconnect, Excalibur Interconnect
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.Vásároltam egy SAMSUNG UE 40 F6100 3D tv-t és egy jó ideje állítgatom már,de nem tudom kiküszöbölni a gyors mozgásoknál fellépő elmosódást.Kérem aki tudja a megoldást,ossza meg velem.
Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Menü - Üzemmód - Képopciók - Motion Plus
Tedd egyedire a Motions Plus-t és állítsd az elmosódáscsökkentést 10-re a torzítás csökkentést 4-re, így már jónak kellene lennie.
Lcd, Led, Oled TV-k
Melyik tipus(ok)ra gondolsz?
Most egyre sem. De ha mondtad volna, hogy ilyen terved van, na meg hogy mennyi a keret, mekkora legyen a tévé, milyen funkciók kellenek, stb., akkor azért érdemes lett volna utánanézni...
Az általad vett tévéről elég vegyesek a vélemények, a tesztek meg inkább negatívba hajlóak. Ettől még számodra lehet jó, de ha van esetleg, akkor miért ne lehetett volna pár komoly alternatívát sorba venni?
Ezért is vagyunk itt...
Több szem többet lát...
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.Vásároltam egy SAMSUNG UE 40 F6100 3D tv-t és egy jó ideje állítgatom már,de nem tudom kiküszöbölni a gyors mozgásoknál fellépő elmosódást.Kérem aki tudja a megoldást,ossza meg velem.
Mindenképpen a képjavítónak nevezett dolgot kell kiiktatnod és valami hasonló beállítással próbálkozni, mint az alábbi kolléga linkelte.
Hozzáteszem, ha előbb szólsz, talán jobb ár/érték arányú tévében is tudtunk volna segíteni...
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1604
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv mindenkinek!
A lényeg, hogy a "képjavító" hülyeségeket ki kell kapcsolni!
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sam ... tings.html
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lcd, Led, Oled TV-k
Infónak írom e pár sort keresgélőknek...
Egy kollégámnak néztünk tévét, 3d nem érdekli...
Végül a Panasonic L42E6E lett megvéve és beállítottuk azokra az értékekre, amik a teszteken jól szerepeltek.
Az Euronics-ban 195eFt lett volna a tévé, de még a webshop-ban is 170.
A digitalko-nál 140-ért vettük meg, teljes magyar garival, ajándék aranyozott hdmi kábellel, plusz 5eFt utalvánnyal...
Két nap múlva nálam volt a kicsike.
Szép fekete, gyönyörű kép, filmek usb-ről szépen mennek. Egyszerű, letisztult, elegáns...
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi.Már túl vagyok a vételen,és beruháztam mindjárt kettőbe is ha már ott voltam.
Az egyiken viszont nem tudom kikapcsolni azt a funkciót,hogy ne azt az utolsó csatornát mutassa bekapcsolás után,amit kikapcsolás elött néztem.Szóval hiába nyomom a számgombok valamelyikét a csatornakiválasztáshoz bekapcsolásnál,mert úgy is az jön be amit kikapcsolás elött néztem,ez kicsit zavaró,amúgy semmi gondom velük.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.
Kábeltévés adásokhoz érdemes beruházni egy újabb ledes lcd tévébe,vagy ehhez elég egy régebbi lcd tv is szerintetek?
Kell vennem egy tv-t mert elhalálozott az eddig használt,de csak kábeltévés adásokhoz használnám,és most dilemmázom hogy jó e lesz nekem ez az új ledes technika,vagy inkább egy régebbi lcd-t válasszak.Olvastam pozitív és elég sok negatív véleményt is az újabb ledes tévékről,szóval szívesen vennék egy két tanácsot azoktól akik benne vannak ebben témában.
Max 120 ezret szánnék rá,és samsungot szeretnék.
Köszi előre is.
Szia!
Nincs nagy tapasztalatom TV ügyben, de nemrég vettem egyet, ezért leírok pár gondolatot, hátha segít:
- A LED csak a háttérvilágításban jelent különbséget a sima LCD-kel szemben (az OLED az új technológia, még nagyon drága), elsősorban fogyasztásban kedvezőbbek ezek, esetleg a háttérfény eloszlatása jobb lehet, de nem feltétlenül.
- Ha nem HD forrásból nézel tartalmat (nem írtad, milyen kábel előfizetésed van, de a legtöbb kábel csatorna nálunk nem HD), igazából nem a TV lesz a szűk keresztmetszet.
- 120-ért már lehet válogatni, a Samsung jó márka, majdnem azt vettem én is.
- Esetleg fontold meg, hogy WiFi képes modellt vegyél, mert az a számítógépről vagy NAS-ról megosztott tartalmakat is le tudja játszani. Az "okos" TV szerintem teljesen felesleges (nekem minden a PC-ről megy amúgy is).
- Titkos tipp: a MediaMarkt meglepően jó árakkal operál újabban, nézd meg a webshopjukban és az üzletekben is a felhozatalt. Sokszor kedvezőbb áraik vannak, mint a sufni webshopoknak, és rendes garit kapsz mindenre.
Üdv,
Acme
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok.
Kábeltévés adásokhoz érdemes beruházni egy újabb ledes lcd tévébe,vagy ehhez elég egy régebbi lcd tv is szerintetek?
Kell vennem egy tv-t mert elhalálozott az eddig használt,de csak kábeltévés adásokhoz használnám,és most dilemmázom hogy jó e lesz nekem ez az új ledes technika,vagy inkább egy régebbi lcd-t válasszak.Olvastam pozitív és elég sok negatív véleményt is az újabb ledes tévékről,szóval szívesen vennék egy két tanácsot azoktól akik benne vannak ebben témában.
Max 120 ezret szánnék rá,és samsungot szeretnék.
Köszi előre is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretnék venni egy "lapostévét" de mivel eddig csak CRT-m volt, zéró tapasztalatom van ezügyben.
Elvárások: 42col, 100Hz, led, mkv lejátszás, rögzítés USB-re, max 130k.
Eddigi esélyesek:
- Philips 42PFL3108H
- Philips 42PFL3208H
- Samsung UE42F5300
- LG 42LN570S
Vennék plazmát de ebben az ártartományban csak 1024x768-asok vannak és nem rögzítenek USB-re.
Ti melyiket javasolnátok a fentiek közül vagy esetleg van más tippetek?
THX!
Reagálok a saját hozzászólásomra!
A vásárlás megtörtént de csak egy 39-es tévét vettem, mert csak az fért be a szekrénybe (új szekrényre meg nem futja).
Samsung F5300 és Lg 575S volt a két esélyes, végül a Samsung mellett döntöttem, mert a családnak nem tetszett az LG talpa...
Értékelés majd' egy hónap használat után:
+
A képe nagyon szép, felhősödés egyáltalán nincs. A hangja is egész jó ahhoz képest, hogy egy ilyen tévébe csak aránylag kis méretű hangszórót lehet rakni. Van PVR funkció, amivel HD-adásokat is lehet felvenni akár egy pendrive-ra. A smart funkció egyszerűen használható és gyors, a HD YouTube-videókat is tökéletesen lejátssza. Magyarországon gyártják, nálam ez is szempont.
-
A fálkezelő menü elég csúnya (de a lényeg, hogy jól működik).
A csatornák sorrendjét nem lehet megváltoztatni, csak számítógépen szerkeszthető egy szoftver segítségével. (A Samsung ügyfélszolgálata még linket is küldött a programhoz. )
Összegezve: teljesen elégedett vagyok vele és bátran ajánlom.
(Ahol vettem: AVplanet, 124K, ingyenes kiszállítással.)