Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Így van. Ahogy mondod, dvd és tvadást kicsit többet nézünk mint hd demókat. LCD-nél én eddig csak a Sony-nál láttam normális bőrszínt. A többi felejthető volt. Ráadásul amúgyse nagyon tetszik nekem az lcd-k "színösszeállítása". Valahogy nekem természetellenesnek tűnik ha dvd-t nézek rajtuk.
Van nálam 40es Sony,megnézed?Ha erre jársz,beugorhatsz...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ez mind nagyon szép, de manapság még inkább SD felbontású anyagok vannak (DVD) és ugye a TV-n TV műsorokat is szoktunk nézni. Az pedig az LCD-n katasztrófálisan néz ki. Az a gond, hogy az LCD-n minden kis hiba messziről ordít. Ha azt mondod, hogy szépen jönnek fel az LCD-k ezzel elismered a lemaradásukat. Idő kell hozzá, hogy beérjen. Persze lehet, hogy addigra egy új technológia letarolja a megjelenítő piacot.
Így van. Ahogy mondod, dvd és tvadást kicsit többet nézünk mint hd demókat. LCD-nél én eddig csak a Sony-nál láttam normális bőrszínt. A többi felejthető volt. Ráadásul amúgyse nagyon tetszik nekem az lcd-k "színösszeállítása". Valahogy nekem természetellenesnek tűnik ha dvd-t nézek rajtuk.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Ez mind nagyon szép, de manapság még inkább SD felbontású anyagok vannak (DVD) és ugye a TV-n TV műsorokat is szoktunk nézni. Az pedig az LCD-n katasztrófálisan néz ki. Az a gond, hogy az LCD-n minden kis hiba messziről ordít. Ha azt mondod, hogy szépen jönnek fel az LCD-k ezzel elismered a lemaradásukat. Idő kell hozzá, hogy beérjen. Persze lehet, hogy addigra egy új technológia letarolja a megjelenítő piacot.
Üdvözlettel: Lex

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szerintem ez így... egy szubjektív vélemény.
Persze.

Megpróbáltam nyitottan odaállni és nem a márkákat, műszaki adatokat nézni. Ugyanazt a HD autóverseny klipet nézve a plazmán olvasható volt a kocsin az összes reklámfelirat, míg az LCD-n elmosódott. A bőrszín is csak a 500e feletti plazmákon volt élethűnek mondható.

Jójó, tudom, ne egy áruházban nézelődjek elnyomogatott cuccokat, de hát egy ismerősöm megkért, nézzem már meg a pillanatnyi kínálatot, no és én is cserén töröm a fejem, a Hitachim felett eljárt már az idő. Bármennyire is kedveltem 1 évvel ezelőtt, a mai mezőny fele már lazán leveri. A Piok nagyon szép képet produkálnak, de szakik szerint fura módon visszatért náluk a beégés veszélye (azt hittem, ezen már rég túl vagyunk), én pedig potenciális PS3 vevő vagyok, tehát kiestek. Pana 50PV60 és LG 50PC1R között vaciálok.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

a teljes mezőnyt LCD-stül, mindenestül. Nem is láttam nézhető LCD-t, pedig próbáltam nyitott lenni. Plazmából volt vagy 25 féle, de az említett két cucc messze kiemelkedik a kínálatból.
Szerintem ez így... egy szubjektív vélemény.

Az LCD-k igenis nézhetőek, ha:
- van egy jó minőségű LCD tv (pl. az új 71-es, 91-es Samsung széria, csak példának)
- jó minőségű HD anyag (720P *.MKV, 1080 esetleg)
- és _natívban_ van hajtva PC-ről

Ha ez megvan, és otthoni körülmények közt össze van lőve (mint nálam pl.), garantáltan le fog esni az állad, tudnék mutatni pár ilyet, pl. a Lemony Snicket-ből is van egy "egyszerű" 720P-s verzióm, de az valami döbbenetesen néz ki (tegyük hozzá a film képi világa is ütős, de jól is van enkódolva), de az EP3 1080i-s verziója is, meg 1-2 HD demo (van pl. az a Sony-s, a Fascinating Nature: Seven Seasons)

De én a plazmát is nagyon szeretem, nem igazán tudok dönteni mai napig se a kettő közt, mert mindkettőnek vannak előnyei. Az LCD-k szerintem szépen hozzák be a lemaradást...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

- ha a 'ben hur'-t nezted akkor igen..
A gyűrűk urát néztem, meg a túszdrámát

Akkor is. A TV-d 16:9 (1,77:1) oldalarányú, sok film viszont 1,85:1, vagy 2,35:1.

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: senna »

A gyűrűk urát néztem, meg a túszdrámát
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Miért van az hogy nézek egy szélesvásznú filmet, és alúl-felül ott van a fekete csík. Ez természetes?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Miért van az hogy nézek egy szélesvásznú filmet, és alúl-felül ott van a fekete csík. Ez természetes?
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Ma végignéztem a Saturn (egészen bőséges) kijelző kínálatát, ami már többnyire HD Ready modellekből áll. 3 féle HD műsor (autóverseny, természetképek, csajok) ment mindegyiken loopolva. Kb. félórás nézelődés után azt kell mondjam, a Panasonic PV sorozat és a Pioneer plazmák még mindig nagy fölénnyel verik a teljes mezőnyt LCD-stül, mindenestül. Nem is láttam nézhető LCD-t, pedig próbáltam nyitott lenni. Plazmából volt vagy 25 féle, de az említett két cucc messze kiemelkedik a kínálatból.

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Gratulálok! Sok-sok örömteli órát a "főnök" előtt!
Köszi Neked és mindenki másnak, akik segítettek a helyes döntésben.

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: white »

Gratulálok! Sok-sok örömteli órát a "főnök" előtt!

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Na, megérkezett tegnap a kicsike (37PV60)

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Gratulálok az MM szakemberi gárdájának!

MM=Pana
(kulonben igy is úgy is igaz)

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Közben megnéztem a Pana választékát, és a 37'PV60E árából kijön egy 42'PA60-as is, igaz, hogy annak a felbontása rosszabb. Erre azt mondták a Pana márkakereskedésben, hogy teljesen mindegy, mert sima tv adásnál és dvd-nél semmi különbség nem lehet a képminőségben,

De van kulonbség! (szemmel látható)!.
Csak egy példa: ha apróbetus szoveg jelenik meg a képernyon a PA-n "furészesek" a betuk élei, s talán olvashatatlanok is lehetnek, míg a nagyobb felbontásnál ez elhanyagolható. (Tapasztaltam )

Gratulálok az MM szakemberi gárdájának! (Tisztelet a kivételnek, mert azért vannak akik "vágják" a témát, csak rossz idoben vannak rossz helyen).

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Közben megnéztem a Pana választékát, és a 37'PV60E árából kijön egy 42'PA60-as is, igaz, hogy annak a felbontása rosszabb. Erre azt mondták a Pana márkakereskedésben, hogy teljesen mindegy, mert sima tv adásnál és dvd-nél semmi különbség nem lehet a képminőségben, csak ha majd hd adás lesz talán- egyszer-valamikor, vagy ha pc-zek is rajta, vagy ha blue ray discet akarok majd nézni.
- hehe ezen jot derultem
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Tervezem egy Pana 37'PV60-as plazma vásárlását. Igaz lehet ez a 60.000 óra élettartam, vagy csak marketingduma?
Miért olyan fontos, hogy 60.000 óra legyen az élettartama : ha csak a fele is igaz, akkor is napi 6 óra TV-zésnél 14 év!!! Ez bántana legkevésbé.
Lehet, hogy 10 év múlva már 3D-s TV-ért fogunk sorba állni.
Valóban, ha csak TV és DVD , és nem orvéezésig XBOX360 akkor nincs min gondolkozni!

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Beégéstől ne félj.Nálunk napi min 3 órát megy a HírTV, be is égett a logója. Utána kb. 1-2 napig más ment rajta sokat (film), és teljesen eltűnt (Pana 42PV60).

Ahamm...van nálam egy pv60,ami olyan emberkéé volt,aki csak játszik rajta.No ha akarsz látni Panán beégést,itt megteheted...
De persze ez szélsőséges eset...

Az szép. Néha én is játszom, de még nem tapasztaltam ghostingot.
Tsc: köszönöm a helyesbítést
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Beégéstől ne félj.Nálunk napi min 3 órát megy a HírTV, be is égett a logója. Utána kb. 1-2 napig más ment rajta sokat (film), és teljesen eltűnt (Pana 42PV60).

Ahamm...van nálam egy pv60,ami olyan emberkéé volt,aki csak játszik rajta.No ha akarsz látni Panán beégést,itt megteheted...
De persze ez szélsőséges eset...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Csak egy kis helyesbítés:

Beégés - definíciójánál fogva az, amit már semmi módon nem lehet eltüntetni
Ghosting - az amit el tudsz tüntetni - így vagy úgy (screen wash, más műsor nézése)

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Beégéstől ne félj.
Nálunk napi min 3 órát megy a HírTV, be is égett a logója. Utána kb. 1-2 napig más ment rajta sokat (film), és teljesen eltűnt (Pana 42PV60).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

bc0001
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Azt az LG valamit nem ismerem, de van annyira jó a pv60 hogy élvezni lehessen.
Kösz a választ >k<.

(Az LG valami egy HDD-rögzítős házimozi rendszer, matt fekete, kva jól néz ki + majdnem mindent tud, amit kell, hang-kép nagyon jó + alig több 100 k-nál. Épp ezért érdeklődtem )

Lényeg a lényeg: a 42PV60-at mindenesetre megveszem...

thx again

kotar

Plazma

Hozzászólás Szerző: kotar »

Szeretnek segitseget kerni , mi a velemenyetek a Samsung PS42V6S teverol? Lenne lehetosegem joval bolti ar alatt venni egyet ( nyeremeny tv ) de nem tudom hogy mivel jarok jobban, egy samu lcd-vel vagy ezzel? Koszi!

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

Azt az LG valamit nem ismerem, de van annyira jó a pv60 hogy élvezni lehessen.

bc0001

Plazma

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Ha a dvd nem tud skálázni és összekerül egy pocsék skálázójú kijelzővel, gyenge lesz a végeredmény, ellenkező esetben (dvd is tud) van mégegy választási lehetőség amiből jobb eredmény születhet.
Nos, akkor a nagy (és utolsó) kérdés: a PV60 egy skálázni nem képes DVD-vel mit produkál, >k<?

Köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”