Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Sziasztok!Engem tapasztalatok érdekelnének a Panasonic TH-42PV60 tévéről. Az is érdekelne, hogy egy rokonom Pana PA50-esén láttam az arcok közeli megjelenítésében egy mosás szerű jelenséget, ami igen zavaró volt, és valahol mintha a PV60-ról is olvastam volna ilyet. Általános tapasztalások is érdekelnek mert egy ilyen vásárlásán gondolkodom. Előre is köszönöm.
Kezdetnek mi lenne, ha visszaolvasnál ebben a topikban?
Pelican!
Természetesen azt fogom tenni, ahogy az időm engedi majd, látod most is van tíz percem. Néhány oldal visszaolvasásából már olvasom, hogy sokan használják már ezt a típust. Konkrétan a kérdésemre még nem találtam választ, de gondolom már írtak erről is, azért, ha mégis akár neked is van kedved leírni ismételten, akkor annak azért örülni fogok. Köszi
Elolvastam párszor a szavaidat, de konkrét kérdést nem találtam bennük. Ha erre vagy kiváncsi, a PV sorozat nagyságrendekkel jobb, mint a PA és már nem is sokkal drágább.
fapaci! Köszi a biztatást valószínűleg ilyet veszek.
Lehet, hogy nem elég konkrétan, de a következőt szerettem volna megtudni.
Az általam látott PA plazma bőrfelület megjelenítő probléma pl. arc közeli kép, ami olyan mintha a bőr külön életet élne a fejtől, tapasztalható-e a Pv sorozatnál is, vagy ez csak egyedi eset? Okozhatja ezt és ehhez hasonló jelenséget valamelyik digitális szűrő vagy képjavító működése?
Egy másik kérdés ami tényleg konkrét a következő, a PV60-as, ha PC-re csatlakoztatom 1024*768 felbontáson akkor teljes képen jeleníti meg natívan és persze ez által vízszintesen széthúzva a képet, vagy átskálázza és a felbontásnak megfelelő méretarányú 4/3-as képet ad? Köszi
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Haverom kérdését tolmácsolnám. Le akarja cserélni a Pana 42PA50-es plazmáját 42PV60-ra. A kérdés az lenne, hogy neki fali konzolja van (amit egyik ismerőse csinált neki), és hogy arra felszerelhető-e a 42PV60-as is: Vagy annak már máshol vannak a felfogató részei?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Plazma
Sziasztok!Engem tapasztalatok érdekelnének a Panasonic TH-42PV60 tévéről. Az is érdekelne, hogy egy rokonom Pana PA50-esén láttam az arcok közeli megjelenítésében egy mosás szerű jelenséget, ami igen zavaró volt, és valahol mintha a PV60-ról is olvastam volna ilyet. Általános tapasztalások is érdekelnek mert egy ilyen vásárlásán gondolkodom. Előre is köszönöm.
Pelican!
Természetesen azt fogom tenni, ahogy az időm engedi majd, látod most is van tíz percem. Néhány oldal visszaolvasásából már olvasom, hogy sokan használják már ezt a típust. Konkrétan a kérdésemre még nem találtam választ, de gondolom már írtak erről is, azért, ha mégis akár neked is van kedved leírni ismételten, akkor annak azért örülni fogok. Köszi
Elolvastam párszor a szavaidat, de konkrét kérdést nem találtam bennük. Ha erre vagy kiváncsi, a PV sorozat nagyságrendekkel jobb, mint a PA és már nem is sokkal drágább.
Plazma
Pelican!
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Nálam is ugyanez a sorrend jött ki néhány napja a Saturnban. Kár, hogy a Piok jóval drágábbak a többinél és fura hírek keringenek az új szériáról.
Publikusak azok a "fura" hírek?
Számomra meglepő módon azt állítják az új Piokról, hogy nagyon könnyen beégnek. Rea látta is és esküdik rá, hogy gáz. Kár, mert képminőségben most levernek mindent. Pana 50PV60 nagyon drága, így hát marad nekem az LG 50PC1R.
Hmm. hát ezt szomorúan hallom
Én meg inkább a pana pv60 felé kacsingatok, MM-ben nekem az LG és a Philips plazmák képe ami igazából nem jöttek be.
Én a samsung plazmákat is szebbnek láttam az előző kettőtől.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Plazma
Nálam is ugyanez a sorrend jött ki néhány napja a Saturnban. Kár, hogy a Piok jóval drágábbak a többinél és fura hírek keringenek az új szériáról.
Számomra meglepő módon azt állítják az új Piokról, hogy nagyon könnyen beégnek. Rea látta is és esküdik rá, hogy gáz. Kár, mert képminőségben most levernek mindent. Pana 50PV60 nagyon drága, így hát marad nekem az LG 50PC1R.
Plazma
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Sziasztok!
Engem tapasztalatok érdekelnének a Panasonic TH-42PV60 tévéről. Az is érdekelne, hogy egy rokonom Pana PA50-esén láttam az arcok közeli megjelenítésében egy mosás szerű jelenséget, ami igen zavaró volt, és valahol mintha a PV60-ról is olvastam volna ilyet. Általános tapasztalások is érdekelnek mert egy ilyen vásárlásán gondolkodom. Előre is köszönöm.
Plazma
Nézem az apróneten a plazma hirdetéseket. Elég vicces dolgok vannak.
Jópáran azt hiszik, hogy egy 42PA50-es Pana plazma 1 évesen megér 290eFt-ot. Ennyit HD-s LG-t lehet venni (ráadásul újabb generációs panellal, nem úgy mitn a régi PA50-es) ami ugyanennyi idős. Valaki ennyiért nem 42"-osat, hanem 37"-osat árul.
Plazma
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Plazma
Nálam pio az első, aztán a Pana 50PV600, utána pedig a Pana 42PV60-as volt a sorrend, természetesen szvsz.
Plazma
Tegnap voltam a debreceni MM-ben egy kicsit körülnézni, elég érdekes dolgot láttam.
Pana 42PV60 389eFt-ért volt kirakva, plussz az asztali talpazat 30 ropi,azaz 420 körüli jön ki.
A Pana 37PV60 pedig 419eFt-ért volt kirakva, csak a tv ára volt ennyi, nem volt feltüntetve, h tartalmazná a talpazatot is, de ha még talpal lenne is, akkor is egyárba van a nagyobbik tesóval.
Megnéztem többször is és valóban ez a két típus volt, a kissebbik jóval drágábban kirakva.Érdekes
Hogy egy kis ON is legyen, egyetlen egy pioneer volt kitéve, ezt össze tudtam hasonlítani vagy 8 féle plazmával, mert ezek egymás mellé voltak kirakva a nagy tv falon. (mindegyiken a "Verdák" ment)
Nálam pio az első, aztán a Pana 50PV600, utána pedig a Pana 42PV60-as volt a sorrend, természetesen szvsz.
Plazma
Kérés!
Hogyan lehet levenni a korábban kért témakövetés értesítést???
Beállítások menüből kiválasztod a témakövetést, ott a jobb oldali kis négyzetbe kipipálod, amelyikről le akarsz iratkozni és utána alul ráklikkelsz a leíratkozás a témáról ikonra.
Plazma
Én arról beszélek hogy az LCD monitor is tudja a szemet fárasztani mert a háttérvilágítása hasonló elven működik, mint a fénycsövek pl. a tantermekben.. És mindenki tudja, hogy az rossz.
Inkább, mint a kompakt fénycső, mert több kHz-es frekivel villog és nem 100 Hz-el, mint a tanteremben. Tehát annyira nem fárasztja a szemed. Ha fárasztja, az attól lehet, hogy túl erősre van állítva a fényerő. Ez tipikus hiba az LCD-knél. Én 12%-on nézem és napi 10-12 óra használattól sem fárad a szemem, pedig érzékeny.
Üdvözlettel: Lex
Plazma
Jut eszembe. Valaki látta már esetleg tesztelt már LED-es LCD tv-t? Mondjuk a Samsung 40M91B-t? Tényleg sokkal szebb színeket produkál, mint a sima LCD, és a kontraszt is eléri már a plazmák szintjét (itt is már 10000:1-et írnak)?
A MM-os jövő kiállításon volt egy Samsung ledes háttérvilágítású tévé.
Leültem elé, de nem láttam semmi különbséget, ugyanúgy nem volt feketéje és a színek sem látszottak bármivel jobbnak, szebbnek.
Én azt hittem, minden képpontnak lesz egy pici ledje és akkor aztán majd milyen jó lesz, de valószínűleg nem így van (nincs benne két millió fehér led).
Szóval nagy csalódás volt.
Mondjuk ez a plazma topik, ez itt eléggé off...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Hát nem tom. A CRT-s monitoromnál 85Hz ide vagy oda (LG Flatron) soxor fájt a fejem. Mostani Samsung SyncMaster 740n LCD-s monitornál ilyen nincsen pedig 60hz-en megy.
De ezeknek a frekvenciáknak semmi köze nincs az LCD háttérvilágításához. Ez a képfrissítés, ami - ha alacsony - a CRT-nél a technológia másságából adódóan szemmel látható villogáshoz vezet. Én arról beszélek hogy az LCD monitor is tudja a szemet fárasztani mert a háttérvilágítása hasonló elven működik, mint a fénycsövek pl. a tantermekben.. És mindenki tudja, hogy az rossz.
Plazma
Közben utánaolvasgattam, és hűdejó meg minden, ma meg megpróbálom megnézni.
Igazság szerint engem főleg monitorból érdekelne egy ledes háttérvilágítású (van is a Samsungnak), és az is elsősorban a szemkímélés miatt, pedig ugye mindenütt a színei miatt szeretik, de én úgy gondolom hogy ami miatt ma is fárasztja a szemem a legtöbb LCD monitor az a CCFL háttérvilágítás -> no ez hátha a leddel jobb lesz..
Amúgy ezért is szeretem a plazmát. Sötétben sem fárasztja a szemem, nem úgy mint egy 32"-os LCD. Arra azért készülj, hogy ez a led-es lcd nem egy olcsó.
Ha meg csak elemeled, akkor hozhatsz kettőt is
Plazma
Igazság szerint engem főleg monitorból érdekelne egy ledes háttérvilágítású (van is a Samsungnak), és az is elsősorban a szemkímélés miatt, pedig ugye mindenütt a színei miatt szeretik, de én úgy gondolom hogy ami miatt ma is fárasztja a szemem a legtöbb LCD monitor az a CCFL háttérvilágítás -> no ez hátha a leddel jobb lesz..
Hát nem tom. A CRT-s monitoromnál 85Hz ide vagy oda (LG Flatron) soxor fájt a fejem. Mostani Samsung SyncMaster 740n LCD-s monitornál ilyen nincsen pedig 60hz-en megy.
Plazma
Közben utánaolvasgattam, és hűdejó meg minden, ma meg megpróbálom megnézni.
Plazma
Az tényleg ledes? Láttam az adatlapján... de... És hány led van? Gondolom nem képpontonként?!
Igen, tényleg LED-es háttérvilágítással rendelkezik, és asszem EISA díjas is lett, meg mikor volt ez a jövő kiállítás vagy mifene a Media Marktban, akkor állítólag ki volt rakva. De nem láttam hogy milyen képet tud, csak halvány foszlányokat olvastam, ezért lennék kaváncsi. jah és 100Hz-es már
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Plazma
Én egyáltalán nem nézek itthon TV-t. Amikor próbáltam (a foci VB alatt), a plazmámon is katasztrófális volt a kép. Tehát ez nálam nem szempont, de az LCD DVD-ről sem jön be.
Van itt valakinek LG 50PC1R plazmája?
Plazma
Az tényleg ledes? Láttam az adatlapján... de... És hány led van? Gondolom nem képpontonként?!
Plazma
Jut eszembe. Valaki látta már esetleg tesztelt már LED-es LCD tv-t? Mondjuk a Samsung 40M91B-t? Tényleg sokkal szebb színeket produkál, mint a sima LCD, és a kontraszt is eléri már a plazmák szintjét (itt is már 10000:1-et írnak)?
Plazma
Ez mind nagyon szép, de manapság még inkább SD felbontású anyagok vannak (DVD) és ugye a TV-n TV műsorokat is szoktunk nézni.
Erre mondják, hogy mindenki magából indul ki. Én speciel baromira nem nézek tv-t (ha holnaptól nem lenne kábeltévém, az se érdekelne) és már DVD-t is csak minimálisat. (pedig van pár száz) Ellenben nagyfelbontású filmek, sorozatok naponta több órát mennek.
Az a gond, hogy az LCD-n minden kis hiba messziről ordít.
Igen, a nagy felbontással kombinált rossz kontraszt átka. De azért van remény
Ha azt mondod, hogy szépen jönnek fel az LCD-k ezzel elismered a lemaradásukat.
Sose mondtam, hogy az LCD az isten, látod nekem is plazmám van a nagyobbik szobában.. Valahogy a kettőből kéne egyet csinálni. Allroundernek nekem még a plazma a nyerő egyébként. Persze ez így hülyeség, hogy "A plazma" - mert ugye azon belül is van sokféle, de jelenleg nekem van egy aktuális modelljévjáratú azonos gyártótól származó Plazmám és LCD-m is (a menüjük és a távirányítójuk is ugyanaz ), így aránylag fair módon hasonlíthatom otthon össze a két technológiát nyugodt körülmények között. Így azt mondom a Plazmát nézem szívesebben, de bizonyos anyagokkal az LCD ráver, nomeg ott a praktikum... (fogyasztás, ghosting hiánya)
Plazma
Van nálam 40es Sony,megnézed?Ha erre jársz,beugorhatsz...
Ma ráérek meló után. Olyan 18 körül járnék feléd ha az jó. Úgyis xar napom volt, hátha az feldob, vagy majd én dobom fel a Sonyt