Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Köszönöm. Emlékeztem rá, hogy korában ez a kérdés már elhangzott. Mégegyszer köszönöm.
Plazma
Nem tudja valamelyikőtök, hogy a 42"-os PV60-as Pana üvegállványának a polcára be lehet-e tenni egy 17cm magas erőrködőt?
Nem, nekem is ez volt a problémám
De megkeresem a pontos paramétereket.
Na jól emlékszem: itt van
147mm a legnagyobb magasság
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz
Plazma
Nem tudja valamelyikőtök, hogy a 42"-os PV60-as Pana üvegállványának a polcára be lehet-e tenni egy 17cm magas erőrködőt?
Nem, nekem is ez volt a problémám
De megkeresem a pontos paramétereket.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz
Plazma
Plazma
azért köszönöm Nektek,majd még jövök a problémákkal!
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
Plazma
én értem amit Te mondasz,de szerintem Te nem amit én szóval kikapcsoltam a dvd-t, a tv rendesen visszaváltott a tv adásra,ki is írta
hogy pl.cnn,de csak a hang jött...
Ok, akkor félreértettelek, vagy te nem írtad le pontosan
Ilyet még nem sikerült produkálnom, és nem is igazán világos hogy a két scart megcserélése ezt miért érintette pozitívan, de lényeg hogy már nincs gond.
Plazma
A videomagnó, ha nem s-vhs, akkor elég sima kompozit kábellel (sárga) csatlakozni.
Üdvözlettel: Lex
Plazma
hát ezt nem értem megcseréltem a két scartot és minden jó lett...
Két eszközöd is van amit SCART kábellel kötsz a tvhez?
igen egy videómagnó(mondjuk nem tudom minek) meg egy dvd.
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
Plazma
Sziasztok!lenne egy kis problémám és a segítségetek kérném!
vettem ma egy Lg plazmát és az lenne a gondom hogy ha átkapcsolok
dvd-re,majd ha kikapcsolom a dvd-t,akkor a plazma ugyan visszavált
a tv adásra,de csak hang van, kép nincs csak fekete képernyő......
ha bemegyek a menübe és kiválasztom a kézi hangolást és nyomok egy csatorna keresést akkor visszajön a kép...de ez nem valami nyerő....
valami ötlet?én vagyok a hülye és be kell állítani valamit?
Ha dvd-t nézel, akkor a tv kikapcsolása előtt kapcsold ki a dvd-t is. Ekkor magától visszajön a tv képe, és már kikapcsolhatod a tv-t. Ezt már én is szívtam a vásárlás után közvetlenül.
én értem amit Te mondasz,de szerintem Te nem amit én
szóval kikapcsoltam a dvd-t, a tv rendesen visszaváltott a tv adásra,ki is írta
hogy pl.cnn,de csak a hang jött...
Plazma
Két eszközöd is van amit SCART kábellel kötsz a tvhez?
Plazma
ha bemegyek a menübe és kiválasztom a kézi hangolást és nyomok egy csatorna keresést akkor visszajön a kép...de ez nem valami nyerő....
Plazma
Ha dvd-t nézel, akkor a tv kikapcsolása előtt kapcsold ki a dvd-t is. Ekkor magától visszajön a tv képe, és már kikapcsolhatod a tv-t. Ezt már én is szívtam a vásárlás után közvetlenül.
Plazma
Sziasztok!
lenne egy kis problémám és a segítségetek kérném!
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy: van-e olyan jelentős különbség a 720p és 1080p között, hogy mindenképpen megérné a drágább 1080p-s Tv-t venni.
Mert ha nem, akkor úgy 3-5 éves távlatban lenne-e értelme a Panasonic TH-50PV660E Plazma Tv-t ( ami ugye "csak" 720p-s ) lecserélni egy 1080p-s Tv-re?
A válaszokat előre is köszönöm!
Függ hogy milyen tartalmat néznél rajta, és milyen távolságból.
Itt egy kis leírás erről:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=818&aid=3
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy: van-e olyan jelentős különbség a 720p és 1080p között, hogy mindenképpen megérné a drágább 1080p-s Tv-t venni.
Mert ha nem, akkor úgy 3-5 éves távlatban lenne-e értelme a Panasonic TH-50PV660E Plazma Tv-t ( ami ugye "csak" 720p-s ) lecserélni egy 1080p-s Tv-re?
A válaszokat előre is köszönöm!
Plazma
Elnézést a tudatlanságomért, de mi az a bejáratás?
Bejáratás alatt azt kell érteni, hogy kb.150-200 óráig úgy kell "járatni" a panelt, hogy kontrasztot,fényerot, képélességet levenni 40-50%-ra, ill. kerulni kell a Dinamikus képmódot (ajánlatos a házi-mozi uzemmód, ha van). Továbbá ajánlatos még használni a Zoom -uzemmódot a logók szellemképe-elkerulése végett, illetve gyakrabban váltani csatornát.
Ezek után jóval kisebb az esélye, hogy megtapasztald az úgyn. "beégést".
Idézek egy másik fórumból:
"Az úgynevezett „beégés”, természetes, s előbb-utóbb „beáll” a képernyő. Arról van ugyanis szó, hogy a plazmaképernyők működésük során állandóan vesztenek fényerejükből, ahogy a bennük lévő nemesgázok és a fénykibocsátó anyagok öregszenek. Ez a fokozatos fényerő veszteség kezdetben gyorsabban zajlik (nevezzük ezt bejáratási szakasznak), aztán beáll egy lassú, fokozatos csökkenés, ami olyan lassú, hogy kb. 60.000 óra kell ahhoz, hogy a panel kezdeti fényereje a felére csökkenjen.
Amikor teljes fehér képernyőn látod a TV csatornák logóit, akkor azok sötétebb árnyékként jelennek meg, mert azokon a helyeken a panel fényereje már lecsökkent a bejáratási szakasz utáni szintre, a logók ugyanis az átlagos képnél mindig világosabbak (a fehérhez közeli fényerejűek). Ha a teljes képernyő felülete „bejáratódik”, és lecsökken a fényerő, akkor már nem látszanak észlelhető eltérések" (GURU)
Udv.
White
Plazma
Mekkora poén lenne
Akkor kezdjük a tieddel
HA a Tied lesz a másik.. :kiraly:
OK. De csak ha veszel utána nekem egy másikat
Plazma
Mekkora poén lenne
Akkor kezdjük a tieddel
HA a Tied lesz a másik..
Plazma
Mekkora poén lenne
Akkor kezdjük a tieddel
a gyártok biztos csinálják csak nem nem mondanak igazat
Plazma
Tényleg, hogyan zajlik a "bejáratás"?
Mire kell odafigyelni? Kerülni kell az állóképet? Változatos tartalommal kell tolni a kijelzőt? Létezik olyan média ami ezt támogatja/segíti? Pl. minden pixelt ismétlődően végighajt a teljes megjeleníthető színskálán... ?
Panasonic 42PV70
Plazma
Mekkora poén lenne
Akkor kezdjük a tieddel
Plazma
Mekkora poén lenne csinálni egy jó kis beégéstesztet: Összetenni egymás mellé néhány rivális gyártó aktuális készülékét, aztán kitenni rájuk egyre hosszabb ideig állóképet, majd mosás, majd hosszabb ideig állókép, stb. És figyelni melyik adja meg magát leghamarabb..
Húzós meg drága, de pénzesebb külföldi magazinok biztos meg tudnák csinálni, és mi meg megtudnánk, mi az az idő amit biztonságosan elvisel egy plazma.
Plazma
Plazma
Hmm. Srácok, azt hiszem az már tisztán látszik, hogy az LG panelen hamar nyomot hagy az állókép, míg a Panasonic PV60 / 600-asokon nem. Így aztán an block kijelenteni, hogy minden plazma beég pillanatok alatt, nem lehet.
Én nem is tudom, hogy mi az a "beégés"(szellemkép), pedig már nyúzom 2 hónapja napi kb 8-9 óra. Igaz PC-t nem kotottem rá, de a bejáratás után (kb.200 óra) nem kimélem - ami a TV logókat illeti.
Ellenben az LG panelen meglepodtem,hogy milyen gyorsan ottmarad a szellemkép.
Volt alkalmam osszehasonlítani.
Plazma
Hmm. Srácok, azt hiszem az már tisztán látszik, hogy az LG panelen hamar nyomot hagy az állókép, míg a Panasonic PV60 / 600-asokon nem.
Így aztán an block kijelenteni, hogy minden plazma beég pillanatok alatt, nem lehet.