Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

melyik jobb vetel?
lg
pansonic

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Hm... 16 m2 ablak van a nappaliban. Azt nem akarnám beburkolni.
fesd le feketére!

- mondjuk ekkora felülettel tényleg gáz..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vegyél projektort és akkor Te sem szívsz. 
Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Én is vágyom a 2-3 méteres képre, a plazmám árából ki is jönne valami normálisabb. Viszont gyakran mozizom nappal is, akkor meg megcseszhetném a vetítőmet.

redőny? - nálam bevált!

Hm... 16 m2 ablak van a nappaliban. Azt nem akarnám beburkolni.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Én is vágyom a 2-3 méteres képre, a plazmám árából ki is jönne valami normálisabb. Viszont gyakran mozizom nappal is, akkor meg megcseszhetném a vetítőmet.

redőny? - nálam bevált!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Csak előbb lakást is kell cserélnem hozzá. Ez derült ki a használat során.
Ugyan, vetítsd ki a házfalra. Szomszéd is örülne az ingyenmozinak

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

tsc! 

Gondolhatod, hogy vennék én.. (már volt is régebben)

Inkább ebből a pénzből egy jó kis DarkChip3-as DLP-t kellene venni 2m-es képpel, mint a 42-es plazma... mert ugyebár 6x nagyobb élmény.

Csak előbb lakást is kell cserélnem hozzá. Ez derült ki a használat során.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

tsc!

Üdvözlettel: Lex

Zsoló
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zsoló »

Ilyet sosem szabad csinálni!!
Kell az neked hogy megnézd pont egy héttel késöbb, hogy leengednek 30-40 ezret az árából?? Áh..én ilyenkor inkább nem is megyek arra pár hónapig, nehogy ezzel sokkoljam magam:)

Így is leengedtek. A tesóm az egyik eladó!

Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Fogod a PC-t, rádugod egy DVI 2 HDMI kábellel a HDMI bemenetre, adsz neki egy 1280x720-at és megnézed mit mutat. 99%-ra biztosra mondom, hogy a taskbart alul nem fogod látni mert kilóg körbe a képernyőről az overscan miatt. Magyarul a TV az 1280x720as jelet még felskálázza valamivel nagyobbra és kiteszi középre. Igazából így is úgyis skáláznia kéne mivel a megjelenítőnk (plazmánk) valójában 1024x768-as, szóval HDMI-n keresztül sose lesz jó a dolog.. Ez az értelmetlen panelméretek miatt van... Kitalálják egyrészt az 1280x720-at mint HDTV szabványt, erre gyártanak mindenféle paneleket, csak ilyet nem, miközben a DVD lejátszó gyártók meg ezerrel fejlesztik a 720P-re upconverter dvd-ket, amikkel valójában az emberek kis százaléka tud bármi értelmeset is kezdeni, akiknek törpénetesen 1280x720-as natív megjelenítőjük van (leginkább projektorok) ÉS nem overscan-ezik a megjelenítőjük. A többiek csak szívnak.
Hopp, már az első mondatban buktam a próbát

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

LG is ezt csinálja?
Valszeg igen, de könnyen ki lehet próbálni:

Fogod a PC-t, rádugod egy DVI 2 HDMI kábellel a HDMI bemenetre, adsz neki egy 1280x720-at és megnézed mit mutat. 99%-ra biztosra mondom, hogy a taskbart alul nem fogod látni mert kilóg körbe a képernyőről az overscan miatt. Magyarul a TV az 1280x720as jelet még felskálázza valamivel nagyobbra és kiteszi középre. Igazából így is úgyis skáláznia kéne mivel a megjelenítőnk (plazmánk) valójában 1024x768-as, szóval HDMI-n keresztül sose lesz jó a dolog.. Ez az értelmetlen panelméretek miatt van... Kitalálják egyrészt az 1280x720-at mint HDTV szabványt, erre gyártanak mindenféle paneleket, csak ilyet nem, miközben a DVD lejátszó gyártók meg ezerrel fejlesztik a 720P-re upconverter dvd-ket, amikkel valójában az emberek kis százaléka tud bármi értelmeset is kezdeni, akiknek törpénetesen 1280x720-as natív megjelenítőjük van (leginkább projektorok) ÉS nem overscan-ezik a megjelenítőjük. A többiek csak szívnak.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Emberek, továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon fontos lenne, hogy a megjelenítőink HDMI bemenetére vonatkoztatva ki tudjuk kapcsolni az overscant a készülékekben. Szervíz menüvel, vagy akárhogy. Nem tudom átérzitek -e, hogy mennyire fontos lenne ez. Komolyan le kéne lőni azokat a gyártókat akik ezt a funkciót nem teszik kikapcsolhatóvá a tv menüben. 
Nincs valakinek infója, Samsungék tv-iben hogy lehet ezt megtenni? Rettentően fontos lenne.

Mert: Addíg amig ez nincs meg, hiába örülünk a 720P-re meg 1080P-re felkonvertáló dvd lejátszóknak, ha a megjelenítő belesz*arik a közepébe azzal, hogy a végeredményt még egyszer felskálázza az overscan miatt és a közepét rakja ki.

LG is ezt csinálja?

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

...Gondolkodtam.

Emberek, továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon fontos lenne, hogy a megjelenítőink HDMI bemenetére vonatkoztatva ki tudjuk kapcsolni az overscant a készülékekben. Szervíz menüvel, vagy akárhogy. Nem tudom átérzitek -e, hogy mennyire fontos lenne ez. Komolyan le kéne lőni azokat a gyártókat akik ezt a funkciót nem teszik kikapcsolhatóvá a tv menüben.

Nincs valakinek infója, Samsungék tv-iben hogy lehet ezt megtenni? Rettentően fontos lenne.

Mert: Addíg amig ez nincs meg, hiába örülünk a 720P-re meg 1080P-re felkonvertáló dvd lejátszóknak, ha a megjelenítő belesz*arik a közepébe azzal, hogy a végeredményt még egyszer felskálázza az overscan miatt és a közepét rakja ki.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Nekem továbbra is egyre jobban tetszik a plazma.

Milyen plazmád van?

Samsung PS-42E7H (1024x768)

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Plazma

Hozzászólás Szerző: kökény »

Nekem továbbra is egyre jobban tetszik a plazma.

Milyen plazmád van?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Mondom, hogy nem engedi... nem húzza szét.
Ez furcsa. Ha 16:9-re állítom 42PC1R-en és nem teljes méretre, akkor mindig minden körülmények között 16:9-re húzza a képet. Természetesen ha a tvadás pont olyan, hogy egy 4:3-as tv-n is lenne alul felül csík, akkor itt is lesz egy picike (nem tom mióta divat hogy már 4:3-as adásnál néhány reklámnál is van alul felül csík...).

De mondom, csak hdmi-n csinálja ezt. Tv-n jól működik...

Tuti hogy a DVD-n nem állítottál be vmit.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ez furcsa. Ha 16:9-re állítom 42PC1R-en és nem teljes méretre, akkor mindig minden körülmények között 16:9-re húzza a képet. Természetesen ha a tvadás pont olyan, hogy egy 4:3-as tv-n is lenne alul felül csík, akkor itt is lesz egy picike (nem tom mióta divat hogy már 4:3-as adásnál néhány reklámnál is van alul felül csík...).

De mondom, csak hdmi-n csinálja ezt. Tv-n jól működik...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Egyébként mi a saját tapasztalatod a 50PC1R-ről? Most is ezt vennéd?
Csak pár hete vettem, tehát még nem vennék mást. Olvass vissza, már írtam róla! Előtte Hitachim volt, ahhoz képest nagy előrelépés volt. A drága Piok és a Pana 50PV60 talán jobbak nála, de azok drágábbak is.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Most meg teljesen elbizonytalanodtam. A legtöbb internetes honlapon 1366 x 768-as felbontást írnak hozzá 1.000cd/m² fényerővel,de itt is vagyes a kép. Erre az LG magyar honlapján 1024x768-as felbontást jeleznek 1.300cd/m² fényerővel.

Nekem 50PC1R van, ennek a felbontása 1366 x 768. Szerintem a 50PC1RR is ilyen, csak van benne rögzítési lehetőség.

A cég magyar oldalán tényleg alacsonyabb felbontást írnak, de itt egy másik link.

Köszönöm fapaci, bár ez az oldal a csúcsok csúcsa, mivel mindkét felbontást említi.

Bízom azért benne, hogy az általad is említett nagyobb felbontás a helyes.

Egyébként mi a saját tapasztalatod a 50PC1R-ről? Most is ezt vennéd?
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

No de lenne egy kérdés, mi a helyzet a hdmi-n megtekintett 4:3-as filmekkel?Nem kifejezetten tesz jót plazmának ha kétoldalt csík van, de nyomkodom az ARC gombot, és semelyik módban sem tűnik el a csík. Olyan van csak, hogy fehér csík lesz bal és jobb oldalt a fekete helyett, de azt meg idegesítő nézni.
Help, van itt egy csomó koncert, 4:3-as mind...

Ha 4:3-as az adás, akkor húzd szét 16:9-re, és nem lesz csík. Én is ezt csinálom a koncert DVD-immel. Kicsit pufibb fejűbb lesz, no de úgyis a zene a lényeg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Most meg teljesen elbizonytalanodtam. A legtöbb internetes honlapon 1366 x 768-as felbontást írnak hozzá 1.000cd/m² fényerővel,de itt is vagyes a kép. Erre az LG magyar honlapján 1024x768-as felbontást jeleznek 1.300cd/m² fényerővel.

Nekem 50PC1R van, ennek a felbontása 1366 x 768. Szerintem a 50PC1RR is ilyen, csak van benne rögzítési lehetőség.

A cég magyar oldalán tényleg alacsonyabb felbontást írnak, de itt egy másik link.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

No de lenne egy kérdés, mi a helyzet a hdmi-n megtekintett 4:3-as filmekkel?

Kb. ugyanaz, mint a 2.35:1 -es filmekkel, ahol meg alul felül van fekete csík. Erre csak gondoltak tán a plazma gyártók. 2-3 órákat gond nélkül elvisel a plazma, az enyém biztos, ha nem akkor kukában a helye... :smile19:

A 4:3-as tartalmakat én fullscreen-ben nézem, a szemem már régóta kompenzálja ezt, egyáltalán nem zavar, viszont a 2.35-ös filmeket nehezen viselném kinyújtva, az a másik véglet.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

sztem nem kell (fölöslegesen) parázni a beégéstől... 
én a plazmát venném(főleg a kontraszt és a tv adások képe miatt), de az lcd tv-k magasabb felbontása is igen kecsegtető

Megoldás: 50-es plazmát kell venni... (1366x768)

Nekem továbbra is egyre jobban tetszik a plazma. Most a PowerDVD7-tel hajtom PC-ről VGA-n keresztül natívban, így szénné alázza bármelyik DVD lejátszót ami eddig járt és gyönyörűek rajta a DVD-k, a szintén Samsung LCD-m nyomába sem ér.

Tegnap néztem a Szállító 2 720P-s "ESiR" féle verziót, egyszerűen hihetetlenül néz ki, (színek-kontraszt-válaszidő rulez) - nagyon megnézném az LCD-t ami a nyomába ér..

És nekem még csak ghosting sincs mostanában, lehet, hogy kezd bejáródni a gép, lehet benne már vagy 800 óra.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

sztem nem kell (fölöslegesen) parázni a beégéstől...

én a plazmát venném(főleg a kontraszt és a tv adások képe miatt), de az lcd tv-k magasabb felbontása is igen kecsegtető
...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”