Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, most reggeltem magam.
Mostohaapám itt horkol mellettem a kana pén, anyám meg kifeküldt a tv elo˝tt :-)
Tegnap kiütöttük magunkat, én meg gondoltam netezek egy kicsit.
Mivel most újítottuk fel a kecót, itt az ideje a tv-k beszerzésének.
Szeretném a segítségeteket kérni:
A nappaliba kéne egy nagyobb tv, leheto˝leg minél vékonyabb (ergo LCD v. Plazma).
Méret max 106cm-es (az a megfizetheto˝). DE már zúg a fejem a sok kontraszt, fényero˝, 16:9, 4:3, pixelszám stb miatt.
De a nappaliba szánt tvre nem nagyon tudunk most 450.000nél többet kiadni. Így is 2 hónapig gyo˝zködtem a családot :-))
Szóval milyen gépet javasolnátok, fo˝leg tv és dvdnézéshez.
Én a hálószobámba (kevés a hely nagyon) kinéztem egy Samung LCD tv-t: LE 27 T 51B, 68 cm, 1360x768, kontraszt 800:1, DVI, PC , Komponens, S-video, 2 scart van benne. hangfal beépített 2x5watt. ára bruttó 199.000ezer. nekem nagyon bejön.
vélemény??? banan.gif
Várom az összeg profi isteni.gif hozzászólását, javaslatát, véleményét.
isteni.gif isteni.gif isteni.gif
telapo.gif
Üdv!
Byblos
Ui: ez a fórum rulez!!!!
Lcd, Led, Oled TV-k
Én az lg LCD-t kipróbáltam DVD lejátszóról, PC-ről, az alábbi tapasztalatokkal:
DVD: legjobb komponens (576P). Utána scart RGB. Minden más rosszabb. (digit nincs a lejátszómon)
PC: Legjobb DVI-HDMI kábelen, jobb mint VGA-n. Más nincs.
Nálam a (nem szakértő!! szubjektív!!) rangsor ugyanazzal a filmmel:
1. PC-DVI-HDMI 2-3: PC-VGA vagy DVD-komponens 4. DVD-RGB
Nekem bejön a DVI-HDMI kábel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is ilyen dvd játszót vettem (Denon 1920). Sztem figyelni kellett volna az lcd-nél hogy legyen HDMI bemenete. Az én HDMI kábelem rendelés alatt van még sajna.
Én is DENON DVD-1920 lejátszót szeretnék venni.
Megnéznéd nekem, hogy a Divx/Xvid-es filmeknél megjeleníti valahogyan az srt vagy sub feliratot?
Szerintetek hol a legolcsóbb ez a játékos? Mostanság 75000 Huf körül nézegettem, de ha lehet valahol olcsóbban is kapni, akkor az még jobb.
Ha valaki tud ennél jobb árú és tudású lejátszót, akkor az írjon, bár szerintem jelenleg nincsen. :box:
Ha a jó kép és szuper hang kell, akkor Denon 1920.
Ha szuper kép és jó hang kell, akkor Oppo OPDV971H.
Az ára 60 körül van, jobban kezeli a DivX-et,Xvid-et.
A Denon nem támogatja a feliratokat.
De itt az összehasonlítás:
Denon 1920 vs Oppo OPDV971H
Most olvastam el a Denon1920 leírását, és kezeli a DIVx-es feliratokat.
Lcd, Led, Oled TV-k
.. pl. a Samsung HD szériás DVD-lejátszóiban (megj.: nem vennék Samsung DVD-lejátszót, mert csak max.közepes minőségű képet ad egyébként) valamelyiken úgy van HDMI, hogy ha azt egy HDMI-DVI-os kábellal összekötöd az LCD TV-del (tegyük fel, h a TV-n csak DVI bemenet van) akkor sokat romlik a minőség, tehát csak HDMI-HDMI-vel ajánlják a lejátszót.
- ekkora hulyeseget...
Tudom, h a DVI-HDMI-kábelről meg a HDMI-DVI-ról azt mondják, h egymásba alakítható (meg mivel mindkettő digitális nincs veszteség az átalakításnál - elvileg), de a Samsung DVD-nél ez így van.
- mi? hogyvan?
Profik tesztelték ezt. Nem mondom, h minden DVD-lejátszó ezt produkálja, tehát lehet, h más márkák, ill. más szériáknál nincs ez a jelenség, de ennél tudom, h van. Úgyhogy, ha valaki DVI vagy HDMI out-os DVD-t vesz, nézzen utána a dolognak mielőtt beleugrik. (Úgy tudom a DVI-HDMI kábel amúgy sem olcsó, már csak ezért is.)
- kik azok a profik? - ----A hometheaterhifi csapata - EGYÉBKÉNT BIZTOS TÖK HÜLYÉK HOZZÁ, UGYE? (pl. Samsung HD-850-nél van ilyen)
- Itt most egy digitalis szabvanyrol beszelgeszt, es nem markakrol, lejatszokrol stb.
-----Arról beszélek, h egyes lejátszóknak számít, a DVD-n a HDMI kimenet-ről DVI-ra megy be a jel a TV-be, van amelyiknél nem, DE TE EZT BIZTOSAN JOBBAN VÁGOD...
- masik a HDMI-HDMI kabel olcsobb? :box: ---VAN olyan cucc amihez adnak DVI-DVI kábelt (de ott is beépítik az árba), úgyhogy ezt az utolsót elismerem, h BAROMSÁG, amit írtam.
Lásd fent a ------- jelek után
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
.. pl. a Samsung HD szériás DVD-lejátszóiban (megj.: nem vennék Samsung DVD-lejátszót, mert csak max.közepes minőségű képet ad egyébként) valamelyiken úgy van HDMI, hogy ha azt egy HDMI-DVI-os kábellal összekötöd az LCD TV-del (tegyük fel, h a TV-n csak DVI bemenet van) akkor sokat romlik a minőség, tehát csak HDMI-HDMI-vel ajánlják a lejátszót.
- ekkora hulyeseget...
Tudom, h a DVI-HDMI-kábelről meg a HDMI-DVI-ról azt mondják, h egymásba alakítható (meg mivel mindkettő digitális nincs veszteség az átalakításnál - elvileg), de a Samsung DVD-nél ez így van.
- mi? hogyvan?
Profik tesztelték ezt. Nem mondom, h minden DVD-lejátszó ezt produkálja, tehát lehet, h más márkák, ill. más szériáknál nincs ez a jelenség, de ennél tudom, h van. Úgyhogy, ha valaki DVI vagy HDMI out-os DVD-t vesz, nézzen utána a dolognak mielőtt beleugrik. (Úgy tudom a DVI-HDMI kábel amúgy sem olcsó, már csak ezért is.)
- kik azok a profik?
- Itt most egy digitalis szabvanyrol beszelgeszt, es nem markakrol, lejatszokrol stb.
- masik a HDMI-HDMI kabel olcsobb? :box:
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
[...] Úgyhogy, ha valaki DVI vagy HDMI out-os DVD-t vesz, nézzen utána a dolognak mielőtt beleugrik. (Úgy tudom a DVI-HDMI kábel amúgy sem olcsó, már csak ezért is.)
Vannak persze olyan lejátszók, amelyeken DVI és HDMI kimenet is van, bár hirtelen nem tudnék mondani olyan esetet, amikor mindkettőre szükség lenne.
T s samsungon csak dvi van. Vagy pc röl a D-sub amit jelenleg használok. Az se rossz...
Lcd, Led, Oled TV-k
[...] Úgyhogy, ha valaki DVI vagy HDMI out-os DVD-t vesz, nézzen utána a dolognak mielőtt beleugrik. (Úgy tudom a DVI-HDMI kábel amúgy sem olcsó, már csak ezért is.)
Vannak persze olyan lejátszók, amelyeken DVI és HDMI kimenet is van, bár hirtelen nem tudnék mondani olyan esetet, amikor mindkettőre szükség lenne.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Egy másik itt feltett kérdésre egy lehetséges válasz:
"kis"-HD 1280x720
"nagy", valódi HD 1920x1020
[...]
Először is 1920*1080.
Másodszor mindkettő valódi HD formátum:
1280*720/50 és 60Hz progresszív (720p)
1920*1080/50 és 60Hz váltottsoros (1080i)
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
AZ R-es Samsung-on van HDMI, ami pl egy Denon 1920-hoz kell.
Igen. Én is azt mondom, hogy aki valamilyen HDMI-s DVD-lejátszót használ, azvegyek HDMI-s LCD TV-t,
aki DVI-t szeretne (nem PC bemenetnek, mert annak nem műxik, erről itt már volt szó), az meg vegyek DVI-os DVD-lejátszót (persze a képminőség a lejátszón múlik, tehát nem kell hasraesni a digi csatitól, ha a DVD gyengén muzsikál - van ilyen jó pár)
Olvastam, h pl. a Samsung HD szériás DVD-lejátszóiban (megj.: nem vennék Samsung DVD-lejátszót, mert csak max.közepes minőségű képet ad egyébként) valamelyiken úgy van HDMI, hogy ha azt egy HDMI-DVI-os kábellal összekötöd az LCD TV-del (tegyük fel, h a TV-n csak DVI bemenet van) akkor sokat romlik a minőség, tehát csak HDMI-HDMI-vel ajánlják a lejátszót.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Mint az előző hozzászólásaim egyikéből kiderült: én is Samsung LCD tulaj vagyok.Az LE-27T51B-t sokan az M-hez R-hez képest "gazdaságosnak" tartják, de a LE26R51-el
hasonlítgatva több boltban a képét kiderült, hogy nem látok különbséget. Pedig távval én magam buzeráltam a képet mindkettőn a boltban, egymással összevetve.
Szóval 40 novemberben, a maradék 160-at (nincs THM) februárban fizetem.
A Photohall-nál vettem, Győrben.
Üdv Minden Samsung LCD-tulajnak és persze minden fórumosnak!
Jó választás, nekem is olyan van, nem gazdaságos az R-eshez képest, teljesen más panel van benne, és nem rosszabb semmivel, én is összehasonlitgattam.
Lcd, Led, Oled TV-k
AZ R-es Samsung-on van HDMI, ami pl egy Denon 1920-hoz kell.
Lcd, Led, Oled TV-k
Mint az előző hozzászólásaim egyikéből kiderült: én is Samsung LCD tulaj vagyok.
Az LE-27T51B-t sokan az M-hez R-hez képest "gazdaságosnak" tartják, de a LE26R51-el
hasonlítgatva több boltban a képét kiderült, hogy nem látok különbséget. Pedig távval én magam buzeráltam a képet mindkettőn a boltban, egymással összevetve.
Szóval 40 novemberben, a maradék 160-at (nincs THM) februárban fizetem.
A Photohall-nál vettem, Győrben.
Üdv Minden Samsung LCD-tulajnak és persze minden fórumosnak!
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is ilyen dvd játszót vettem (Denon 1920). Sztem figyelni kellett volna az lcd-nél hogy legyen HDMI bemenete. Az én HDMI kábelem rendelés alatt van még sajna.
Én is DENON DVD-1920 lejátszót szeretnék venni.
Megnéznéd nekem, hogy a Divx/Xvid-es filmeknél megjeleníti valahogyan az srt vagy sub feliratot?
Szerintetek hol a legolcsóbb ez a játékos? Mostanság 75000 Huf körül nézegettem, de ha lehet valahol olcsóbban is kapni, akkor az még jobb.
Ha valaki tud ennél jobb árú és tudású lejátszót, akkor az írjon, bár szerintem jelenleg nincsen. :box:
Ha a jó kép és szuper hang kell, akkor Denon 1920.
Ha szuper kép és jó hang kell, akkor Oppo OPDV971H.
Az ára 60 körül van, jobban kezeli a DivX-et,Xvid-et.
A Denon nem támogatja a feliratokat.
De itt az összehasonlítás:
Denon 1920 vs Oppo OPDV971H
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Régóta figyelemmel kísérem a fórumot, de most jött el az idő hogy vegyek LCD-t, ill kérdezzek,
sok olvasás után a választandók a következők:
Samsung LE-26R51B és a LE-27T51B
kb 30e a diff, technikailag meg ha jól láttam R51-be van DNIe, HDMI/DVI.
TV ill dvd -re használnám, pc-re ritkán, vagy nem valószínű
Vagy van ez az M es változat ami már kb60 e több, mivel tud többet? érdemes?
Melyiket válasszam?
Főleg olyanok véleményét ill segítségét várom, akik tesztelték jobban, vagy az egyiket, vagy mindegyiket.
köszi
Ha még nem döntöttél: nekem LE-27T51B van és meg vagyok elégedve vele...
Néhány képet találsz itt:
Samsung LE-27T51B "ízelítő"
Lcd, Led, Oled TV-k
Ferike:
Ha meg van 4-500 ezred (mint írtad), akkor felejtsd el a "T"-s modelleket (LE..T51B), és ha javasolhatom, akkor tegyél még hozzá 40 ropit, és vedd meg539.990,-ért a negyvenes LE-40R51-et, hidd el, nem fogod megbánni, azt garantálom.
...
Az élmény más kategória ezen, mint a 32-es "T" modellen.
Mitől annyival jobb, mint a T-s model ? Szerintem nem ugyanannak a "lebutított változatásól van szó, mert pl. a panel is más 26" <> 27" (én ekkora modellben gondolkodom(.
A lényeges különbség az ismertető szerint a DNIe, ami még a demo felvételeken sem meggyőző.
(Vannak-e pixelhibás samsungok, kicserélik-e?)
Sztem a DNIe igenis sokat számít, nézz meg jobban egy demó üzemmódban üzemelő készüléket.
Meg nézd meg a kontrasztokat is "T" és "R" modellek esetén.
De nem akarlak rábeszélni, TV-zésre bőven szuper a gyászfekete is, és amúgy sem rossz, csak nem "olyan jó"
Sokat feszegeted a DNIe technológiát, én meg Samsung LE-27T51B-s tulaj révén NEm BÍROM MEGÁLLNI, h ne szóljak hozzá.
A LE-27T51B-n is van DNIe-technológia:
Itt a link a német Samsung oldalról (saját honlapjukon csak nem hazudnak)
Samsung LE-27T51B leírás
Te is írtad, h a DVI igy, úgy amúgy...
Nem sajnáltam volna a azt a plusz 30-40 ezret a LE-26R51-re,
de Te is rájöttél:
a VGA-n is tuti a kép PC-vel
Egy másik itt feltett kérdésre egy lehetséges válasz:
"kis"-HD 1280x720
"nagy", valódi HD 1920x1020
ÉS a PC-n az átlag standard felbontás: 1024x768
Namármost: tartsuk meg a PC magasságát (768) és dobjunk hozzá 16:9-est arányt.
AZ EREDMÉNY: 1366x768.
(Mozihoz 16:9, PC-hez - különben minek a VGA, meg az alacsony kategóriában az eladhatóság egyik szempontja - ide meg 1024x768 kell)
Lcd, Led, Oled TV-k
IGEN, csak a méretben. És ezt a hifi-forum.de-n is alátámasztották, ahol kicsit jobban vágják a dolgokat...[...]
Köszi, megnéztem, de németül sajnos nem tudok többet, mint olaszul
Lcd, Led, Oled TV-k
Hmm...a link szerint egy deka HDMI sincs benne
Épp most néztem egy filmrészletet, PC-DVI-HDMI illetve VGA összehasonlítás miatt. Láthatóan jobb a diditálisról. Igaz, csak kicsit látható a különbség, és elsősorban közelebbről nézve. Most család, csak lopok néha egy-egy percet egy kis "buherához". Majd írok részletesen, illetve teszek fel képet, VGA illetve HDMI közötti képet illusztrálva.
DVI nincs, HDMI van, a link téves. Katt a link linkjére (termék honlap).
Lcd, Led, Oled TV-k
Hmm...a link szerint egy deka HDMI sincs benne
Lcd, Led, Oled TV-k
Eggyel nőtt az LCD-őrültek száma. Én is kaptam egyet karira.
Békés karácsonyt
LCD-őrűltet kaptál ajándékba? :box:
lg RZ-37LZ55
És mik a tapasztalatok?
Mesélj valamit...Én is szemezek vele egy ideje.
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=15250
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, hogy karácsonyra öntöttek be egyet-kettőt. Én a PC HDMI lehetőség, illetve a relatíve szép fekete miatt választottam (1200:1 kontrasztarány).
Lcd, Led, Oled TV-k
lg RZ-37LZ55
Érdekes, hogy ez a tipus nem szerepel az LG magyar honlapján
Lcd, Led, Oled TV-k
Békés karácsonyt
LCD-őrűltet kaptál ajándékba? :box:
lg RZ-37LZ55
Lcd, Led, Oled TV-k
Békés karácsonyt
LCD-őrűltet kaptál ajándékba?
Lcd, Led, Oled TV-k
Békés karácsonyt
Lcd, Led, Oled TV-k
Amikor be van kapcsolva a fényérzékelő, akkor nem érzitek úgy, hogy egy kicsit sötét a kép?
Épp ezért van nálam kikapcsolva. Kicsit túlteljesíti a feladatát.