Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem nem olyan "katasztrófális" ezen nézni akár DVD-t, akár HD-DivX-eket, vagy ha igen, akkor kívánok mindenkinek ilyen "katasztrófális" élményeket :punk:
Nekem sok ilyen katasztrófális élményem volt már én nem kívánom senkinek. Persze, nagyon szép képük van nagyfelbontásban, de ahogy jön egy sötét jelenet vége van mindennek. Ettől még persze lehet őket venni, meg nézni, (rosszabb dolog egy herevillanyozás), de inkább egy CRT egyelőre és majd jövőre egy OLED.

Mondjuk ez a herevillanyozás kicsit erős volt sztem, de mind1. Én is megijedtem először, amikor filmet néztem rajta PC-ről, hogy a sötétebb jelenetekből szinte nem láttam semmit. Namondom, ezzel jól befürödtem. Aztán megismertem az ffdshow-t, és mintha egy új TV-t kaptam volna. Be tudtam vele lőni úgy a TV-t, hogy pont azt látom amit kell, se többet, se kevesebbet, pont olyan fényerővel ahogy kell, és még 1000 képjavító okosságot be lehet állítani vele. Ma már nem tudnék meglenni enélül. A sötét jeleneteket is élvezhetően hozza, nyilván nem úgy mint egy 10000-es plazma, de azért a herevillanyozástól messze van.

:box: ffdshow

Hmmm, az ffdd show pozitiv hatásait akkor észlelem csak ha rossz minőségü divx vagy hasonló, a képjavitó okosságokkal nézhetővé tehető anyagot nézek, egyébként különösebb javulást nem észleltem, egy jo dvd ripnél már pl. Ami a kontrasztot illeti, egyáltalán nem észlelem a t-s samsungon hogy az kevés vagy elégtelen lenne, a fekete, fekete ha ugy tetszik.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Szerintem nem olyan "katasztrófális" ezen nézni akár DVD-t, akár HD-DivX-eket, vagy ha igen, akkor kívánok mindenkinek ilyen "katasztrófális" élményeket :punk:
Nekem sok ilyen katasztrófális élményem volt már én nem kívánom senkinek. Persze, nagyon szép képük van nagyfelbontásban, de ahogy jön egy sötét jelenet vége van mindennek. Ettől még persze lehet őket venni, meg nézni, (rosszabb dolog egy herevillanyozás), de inkább egy CRT egyelőre és majd jövőre egy OLED.

Mondjuk ez a herevillanyozás kicsit erős volt sztem, de mind1. Én is megijedtem először, amikor filmet néztem rajta PC-ről, hogy a sötétebb jelenetekből szinte nem láttam semmit. Namondom, ezzel jól befürödtem. Aztán megismertem az ffdshow-t, és mintha egy új TV-t kaptam volna. Be tudtam vele lőni úgy a TV-t, hogy pont azt látom amit kell, se többet, se kevesebbet, pont olyan fényerővel ahogy kell, és még 1000 képjavító okosságot be lehet állítani vele. Ma már nem tudnék meglenni enélül. A sötét jeleneteket is élvezhetően hozza, nyilván nem úgy mint egy 10000-es plazma, de azért a herevillanyozástól messze van.

:box: ffdshow
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Szerintem nem olyan "katasztrófális" ezen nézni akár DVD-t, akár HD-DivX-eket, vagy ha igen, akkor kívánok mindenkinek ilyen "katasztrófális" élményeket
Nekem sok ilyen katasztrófális élményem volt már, én nem kívánom senkinek. Persze, nagyon szép képük van nagyfelbontásban, de ahogy jön egy sötét jelenet vége van mindennek. Ettől még persze lehet őket venni, meg nézni, (rosszabb dolog egy herevillanyozás), de inkább egy CRT egyelőre és majd jövőre egy OLED.

De nem akarok flame-et, csak az elmúlt hónapban kicsit elmélyültem a témában és nagy csalódás volt.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A monitorok világából pedig tudjuk, hogy az S-PVA panel nagyon ütős, még a PVA panelhoz képest is, a fekete az tényleg fekete, stb.stb....
Mutassál nekem olyan S-PVA monitor amelynek akár csak 1500:1 kontrasztja is lenne. A Samsung 193P Plus és utódai bírnak 1000:1-el de annak a feketéje sem fekete.

A magyar Samsung honlapján az LE40R51B kontrasztja 800:1-hez ami nagyjából -látva- meg is felel a valóságnak - katasztrófa.

A D5 paneles LCD vetítők natív 1500:1 kontrasztját is fel lehet tolni dinamikus írisszel és dinamikus lámpával 7000:1-re. Én láttam azt a dinamikus kontrasztot. Te láttad? Katasztrófa. Persze lejjebb lehet venni a dinamikát és akkor nézhetőbb a kép, de akkor max. 2000-2500:1 a kontraszt.

Ettől függetlenül lehet jó képe a monitornak, de én nagyon-nagyon sok LCD TV-t láttam és nem volt köztük olyan amelynek elfogadható lett volna a kontrasztja.

A monitorokat illető megjegyzésem relatív értelmezendő, az LCD monitorok között.

Amúgy nem írtam konkrétan egy szóval sem, hogy akármilyen PVA vagy S-PVA panelnek 1000 vagy 1500 a kontrasztja, kizárólag a mesterségesen megnövelt dinamikus kontrasztok gyári értékeit írtam le (az Samsung LCD TV-kkel kapcsolatban). Hogy ez (akár dinamikusan növelve, akár nem) pl. egy LE40R51B esetén mennyire katasztrófális, azt egyrészt mindenki ítélje meg maga, másrészt meg a többi LCD-hez viszonyítsuk, és NE más DLP projektorokhoz, vagy plazmatévékhez. Azoknak (technológiai sajátosságaikból adódóan) nyilván sokkal jobb a kontrasztjuk. Vásárláskor én (lehetőségeimhez mérten) a többi LCD TV-hez próbáltam viszonyítani, és az összbenyomás volt a döntő (szolgáltatásokat is beleértve), amiből csak 1 a kontraszt. Szerintem nem olyan "katasztrófális" ezen nézni akár DVD-t, akár HD-DivX-eket, vagy ha igen, akkor kívánok mindenkinek ilyen "katasztrófális" élményeket

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A monitorok világából pedig tudjuk, hogy az S-PVA panel nagyon ütős, még a PVA panelhoz képest is, a fekete az tényleg fekete, stb.stb....
Mutassál nekem olyan S-PVA monitor amelynek akár csak 1500:1 kontrasztja is lenne. A Samsung 193P Plus és utódai bírnak 1000:1-el de annak a feketéje sem fekete.

A magyar Samsung honlapján az LE40R51B kontrasztja 800:1-hez ami nagyjából -látva- meg is felel a valóságnak - katasztrófa.

A D5 paneles LCD vetítők natív 1500:1 kontrasztját is fel lehet tolni dinamikus írisszel és dinamikus lámpával 7000:1-re. Én láttam azt a dinamikus kontrasztot. Te láttad? Katasztrófa. Persze lejjebb lehet venni a dinamikát és akkor nézhetőbb a kép, de akkor max. 2000-2500:1 a kontraszt.

Ettől függetlenül lehet jó képe a monitornak, de én nagyon-nagyon sok LCD TV-t láttam és nem volt köztük olyan amelynek elfogadható lett volna a kontrasztja.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok!Adva van egy tv.:Samsung LE-40M61
ahány helyen árulják annyiféle kontrasztot adnak meg.
http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... 4d959b5933
Itt meg:
http://www.muszakidepo.hu/product_info. ... ts_id=2421
most akkor mi a helyzet?
Egyébként baromi szép képe van,nálam most ő az eddígi befutó .
Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel?

Hivatalosan a kontraszt:

40M61 dinamikus rásegítéssel 5000
40R51 dinamikus rásegítéssel 3000

Mivel senki nem tudta (legalábiis innen a fórumról) megfelelő (pl. HD) forrással, illetve célspecifikus tesztanyaggal tesztelni (összehasonlítani) a kettőt, ezért nem tudjuk, hogy valójában mit is ér ez 5000-es dinamikus kontraszt. A bemutatótermekben kábelt TV, esetleg DVD-ről meghajtva nem igazán látott senki sem különbséget. Annyit azért tudunk, hogy az EISA díjjas 40M61 panelja S-PVA (Super PVA) szemben a 40R51-es "sima" PVA paneljához képest (nem ismerem a pontos technológiai különbséget a PVA-hoz képest, de rémlik valami dupla háttérvilágítás, nagyobb betekintési szöggel)

Mondjuk ettől még lehet marketingrizsa az igen magas 5000-es kontraszt, dehát csak lehet ezt mérni valahogy, nem? Különben tényleg parasztvakítás lenne....

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

most akkor mi a helyzet?
A helyzet az, hogy egy LCD TV a büdös életben nem fog 5000:1 kontrasztot produkálni. Biztos véletlenül egy plazmáét írták oda.
Egyébként szerintem 1000:1 kontrasztot sem tud, csak valami dinamikus okossággal érik el. A kisebb Samsung LCD-ken is divat az 500:1 kontrasztot dinamikusan feltolni 800:1-re.

DentArthurDent
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: DentArthurDent »

sziasztok!
Adva van egy tv.:Samsung LE-40M61
ahány helyen árulják annyiféle kontrasztot adnak meg.
http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... 4d959b5933
Itt meg:
http://www.muszakidepo.hu/product_info. ... ts_id=2421
most akkor mi a helyzet?
Egyébként baromi szép képe van,nálam most ő az eddígi befutó .
Van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok. Nagyon tetszik a Sony KLV-S40A10 Bravia. Abban kérnék segítséget az ismerőitől, hogy írják le a típussal kapcsolatos tapasztalataikat pro és kontra. Jelenleg 599 ezerért kapható a tv. Megér ennyit? Előfordulnak-e pixelhibák? Kb mennyi az élettartama? Ilyesmi kérdésekre várnék választ. Tudom hogy már volt szó itt erről a típusról(illetve a 32"-ról), de az már elég régen volt. Kíváncsi vagyok azóta milyen tapasztalatai vannak a tulajdonosoknak. Kérek mindenkit hogy ha tud, számoljon be tapasztalatairól.

Előre is köszönöm.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Sam »

Sziasztok, 
Kb 1 hónapja van egy Samsung LE 27 T 51B TV-m. És az utobbi napokban észrevettem, hogy amikor a készülék bekapcsolva van, akkor a piros led időnként felvillan, hol sűrűbben, hol ritkábban. Olyan, mintha a távirányítótól jeleket venne, de már kipróbáltam, hogy a szobámból az összes távirányítót kivittem, de nem használt. Valaki tudna valami tanácsot vagy ötletet mondani, hogy mi ez? Orvosolható? Amúgy jó kis készülék, csak szerintem kevés színt tud megjeleníteni és ezért kicsit közelebbről már nem olyan élvezhető a kép minősége.
Várom válaszaitokat. Előre is köszi.

Üdv: Réti bika

Színbeállításokra van néhány dolog a menüben, nem mindegy mit hogyan állítasz be...
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én kb 3 mröl nézem a 27" T-s samsungot, igy nem szokott se méret se minöségbeli gond lenni, gyengébb tv adás is élvezhetö.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 
Kb 1 hónapja van egy Samsung LE 27 T 51B TV-m. És az utobbi napokban észrevettem, hogy amikor a készülék bekapcsolva van, akkor a piros led időnként felvillan, hol sűrűbben, hol ritkábban. Olyan, mintha a távirányítótól jeleket venne, de már kipróbáltam, hogy a szobámból az összes távirányítót kivittem, de nem használt. Valaki tudna valami tanácsot vagy ötletet mondani, hogy mi ez? Orvosolható? Amúgy jó kis készülék, csak szerintem kevés színt tud megjeleníteni és ezért kicsit közelebbről már nem olyan élvezhető a kép minősége.

Szerintem elég széles a szinpalattája, a nézési távolság ezt nem befolyásolja amugy sem, túl közelröl is csak normál tv adásnál van gond , ez a jel minösége és a pal felbontás miatt legtöbbször közelröl csunya persze, de hd anyagnál vagy nativ felbontásán közelitöleg hajtva /pl pc/ már közelebbröl sincs gond.

Réti bika
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Réti bika »

Sziasztok, 

Nekem egy 5éves samsung CRT-m van és az is csinálja ezt a jelenséget. Néha(kb2-3naponta egyszer) át is kapcsol,és mindíg a 0-ás csatornára.Én is kivittem minden távcsit a helyiségből,és akkor is.Először nem akartam elhinni,de nálam az csillárban lévő energiatakarékos izzók kavarnak be neki.5izzó,abból vagy 2,vagy3 kapcsolható külön.Este,sötétben ha megy a tv,és csak 2-őt kapcsolok föl akkor 10-ből 9-szer átkapcsol a tv.Leteszteltem.Erre azt mondtam,hogy ilyen nincs,és mégis van...

És nem próbáltad megcsináltatni? Szerelő erre mondott valamit? Meg is hülyülnék, ha átkapcsolna. De köszönöm.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 

Nekem egy 5éves samsung CRT-m van és az is csinálja ezt a jelenséget. Néha(kb2-3naponta egyszer) át is kapcsol,és mindíg a 0-ás csatornára.Én is kivittem minden távcsit a helyiségből,és akkor is.Először nem akartam elhinni,de nálam az csillárban lévő energiatakarékos izzók kavarnak be neki.5izzó,abból vagy 2,vagy3 kapcsolható külön.Este,sötétben ha megy a tv,és csak 2-őt kapcsolok föl akkor 10-ből 9-szer átkapcsol a tv.Leteszteltem.Erre azt mondtam,hogy ilyen nincs,és mégis van...

Réti bika
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Réti bika »

Sziasztok,

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

AOC 32"
Hát nem egy Samsung, az már biztos

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

AOC 32"
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Sziasztok!

Látom sok új hozzászólás született.
Most sajnos lebetegedtem.

Ha kipihentem magam, jövök!

B.U.É.K!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Elrontottam az előző linket :box: a helyes link:
http://www.ebolt.hu/product100454.html

Szia!

Nekem ilyen 32T51-es tv-m van, ha érdekel, szívesen írok róla, de jórészt amit eddig meg tudtam osztani a fórumon, azt már megtettem korábban. Olvass egy kicsit vissza pár oldalon és sokat fogsz róla látni.

Amúgy szerintem a tv , de mint azt olvashatod itt is lejjebb, a szebbik-jobbik verzióját (32R51) meghozzák 230-ból a nembolti kiskereskedők.

Joepapa

Köszönöm szépen, megfogadom - kicsit vissza pörgetek, átolvasom.

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Sziasztok!

Látom sok helyen elég jó volt a felhozatal a Karácsonyfa alatt... :box:

Gratulálok minden új lcd tulajnak, sok örömet az új gépezettel!

Majd az újesztendőben jelentkezem ismét, addig szünet. Akkor viszont ráfekszem a pc-s hd anyagok próbálgatására. Egyelőre a háború előtti ff magyar fimeket nézem a Filmmúzeumról felvéve... ezek is tök jól néznek ki lcd-n. Nagyon retrotechno

Big Foot, ha megengeded, én is jelentkezem pár hd-s videóért. Előre is

BÚÉK!!!!

Joepapa

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pip »

Én az lg LCD-t kipróbáltam DVD lejátszóról, PC-ről, az alábbi tapasztalatokkal:DVD: legjobb komponens (576P). Utána scart RGB. Minden más rosszabb. (digit nincs a lejátszómon)
PC: Legjobb DVI-HDMI kábelen, jobb mint VGA-n. Más nincs.
Nálam a (nem szakértő!! szubjektív!!) rangsor ugyanazzal a filmmel:
1. PC-DVI-HDMI  2-3: PC-VGA vagy DVD-komponens 4. DVD-RGB
Nekem bejön a DVI-HDMI kábel.

Én a Samsung lejátszókra gondoltam a DVI-HDMI bekötésnél.
A PC és LCD TV közti DVI-HDMI más tészta.

Sam (alias Eman (m4p.hu-ról) "a nem szakértő" )

Nahát... Micsoda inkognitó...

A "nem szakértő" alatt természetesen magamat értettem, azt hiszem, ez világos.
Tehát:
Pip (alias Pip (m4p.hu-ról) "a nem szakértő" ) :box:

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Én az lg LCD-t kipróbáltam DVD lejátszóról, PC-ről, az alábbi tapasztalatokkal:DVD: legjobb komponens (576P). Utána scart RGB. Minden más rosszabb. (digit nincs a lejátszómon)
PC: Legjobb DVI-HDMI kábelen, jobb mint VGA-n. Más nincs.
Nálam a (nem szakértő!! szubjektív!!) rangsor ugyanazzal a filmmel:
1. PC-DVI-HDMI  2-3: PC-VGA vagy DVD-komponens 4. DVD-RGB
Nekem bejön a DVI-HDMI kábel.

Én a Samsung lejátszókra gondoltam a DVI-HDMI bekötésnél.
A PC és LCD TV közti DVI-HDMI más tészta.

Sam (alias Eman (m4p.hu-ról) "a nem szakértő" )
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Én a hálószobámba (kevés a hely nagyon) kinéztem egy Samung LCD tv-t: LE 27 T 51B, 68 cm, 1360x768, kontraszt 800:1, DVI, PC , Komponens, S-video, 2 scart van benne. hangfal beépített 2x5watt. ára bruttó 199.000ezer. nekem nagyon bejön.vélemény??? banan.gif

Várom az összeg profi isteni.gif hozzászólását, javaslatát, véleményét.
isteni.gif isteni.gif isteni.gif

telapo.gif

Üdv!
Byblos

Ui: ez a fórum rulez!!!!

A saját szobádba nyugodtan megveheted a Samsung LE-27T51B-t.
Nekem is ez van nov. közepe óta, nekem nagyon bejön.
Egyébként 180ezer, ha kp.-ben ki tudod fizetni. (Ha Győrben van ennyiért, akkor Bp.-n biztos)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Új vagyok a fórumon, most reggeltem magam.
Mostohaapám itt horkol mellettem a kana pén, anyám meg kifeküldt a tv elo˝tt :-)
Tegnap kiütöttük magunkat, én meg gondoltam netezek egy kicsit.
Mivel most újítottuk fel a kecót, itt az ideje a tv-k beszerzésének.

Szeretném a segítségeteket kérni:
A nappaliba kéne egy nagyobb tv, leheto˝leg minél vékonyabb (ergo LCD v. Plazma).
Méret max 106cm-es (az a megfizetheto˝). DE már zúg a fejem a sok kontraszt, fényero˝, 16:9, 4:3, pixelszám stb miatt.
De a nappaliba szánt tvre nem nagyon tudunk most 450.000nél többet kiadni. Így is 2 hónapig gyo˝zködtem a családot :-))
Szóval milyen gépet javasolnátok, fo˝leg tv és dvdnézéshez.

Én a hálószobámba (kevés a hely nagyon) kinéztem egy Samung LCD tv-t: LE 27 T 51B, 68 cm, 1360x768, kontraszt 800:1, DVI, PC , Komponens, S-video, 2 scart van benne. hangfal beépített 2x5watt. ára bruttó 199.000ezer. nekem nagyon bejön.
vélemény??? banan.gif

Várom az összeg profi isteni.gif hozzászólását, javaslatát, véleményét.
isteni.gif isteni.gif isteni.gif

telapo.gif

Üdv!
Byblos

Ui: ez a fórum rulez!!!!

Az általad emlitett T-s modellről, mivel szakasztott ilyen van nekem is, tudok véleményt mondani. Megfelelő minőségü antenna jelnél, dvd , jobb minőségü divx - nél nagyon szép, nagy felbontású képet ad. Pc ről d-subon hajtom, itt is kiválóan teljesit, ezen kivül dvi bemenettel valamint komponens természetesen rendelkezik dvd játékoshoz /s-video, rgb, kompozit szintén/ Esti fényviszonyok között tompitani szoktam a háttérvilágitást, ami az energiagazdálkodás opció különböző fokozataival lehetséges, nappali körülmények között is szép éles képet nyujt a készülék. Nagyon zsir kis készülék.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

[...]Nekem bejön a DVI-HDMI kábel.

Igen, mert neked LG van. A Samsung R-es tipusai nem támogatják a PC használatát a HDMI bemeneten

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”