Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval jó a Loewe - ha nem lenne káros sugárzása a CRT-nek - nálam is szóba jöhetne.
a tv képernyô átmérôjének 4* de inkább 5* távolságából, már nem káros a sugárzása.
ez az ajánlott távolság.(az más kérdés, hogy "hátrafelé" mekkora )
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
[snitt]...de inkább egy CRT egyelőre és majd jövőre egy OLED...
Hááát, az OLED 1előre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet! :box: Az a fránya élettartam... Inkább a SED-ben látom a jövő CRT tévéit.
Vagy bármi másban. Az OLED csak mint példa volt. Az LCD és a plazma szerintem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Emlékszem az 50hz-es CRT TV volt az alap. Ehhez képest a 100Hz-es TV-knek már rosszabb volt a képük és ma is csak a nagyon drága 100Hz-es TV hozzák az 50hz-es készülékek minőségét. Erre jöttek a sík képcsöves TV-k amelyek megint visszalépések voltak hiszen tele voltak geometriai hibákkal. A plazma TV-k beégtek és nagyon rossz felbontásuk illetve kontrasztjuk volt. Nem mellesleg négy Suzuki árába kerültek. Ezt sikerült évek alatt elvinni oda, hogy most már felbontásban nagyjából hozzák egy CRT specifikációját, de tizedakkora kontraszt mellett és rossz minőségű jel esetén rosszabb a képpel. Soka digitális hiba, mint a színátmenet sávosodás, a dithering, stb. Tehát gyakorlatilag a CRT-hez képest nagyobb a képméret, kisebb a készülék, de minden másban visszaléptünk.
Aztán jött az LCD ami sok mindenben kilépett a plazma árnyékából (pl. felbontás, beégés-mentesség) viszont utánhúzott, kevés volt a színe (színátmenet sávosodás) és ha lehet még rosszabb kontrasztja volt.
Munkámból kifolyólag elég sok LCD és plazma TV-t nézek, de mindannyiszor felüdülés este leülni a Loewe TV-m elé (amelyik nem is sík képcsöves). Szerintem k*rva jól néz ki, annyira jövőtállónak tartom, hogy pár hónapja vettem százezerért állványt hozzá és nem cserélném el semmi pénzért semmilyen LCD-re vagy plazmára. Mozira úgy is vetítő kell amit szerencsére nagyon olcsón lehet már kapni, kábeltévére és rövidebb TV vagy filmnézésre jobb képet ad a CRT. Ésmég esztétikailag is gyönyörű. Majd ha lesz olyan laposképernyő amely azon kívül, hogy esztétikus (mert az) és azon kívül, hogy HDTV elbontású, tud legalább 20.000:1 kontrasztot (mint a CRT), nem lesznek digitális hibái és a rossz minőségű jelet ugyanúgy fogja tudni megjeleníteni mint a natívot és 500 ezer alatt lehet legalább 50" méretben kapni akkor kidobom a CRT-t.
Ez persze csak az én hülye véleményem. Nekem van vetítőm, nekem van egy szép, modern CRT-m, tehát nyilván más helyzetben vagyok, mint mások. De például a szomszédom is azért vett LCD TV-t, mert "ma már ki az a hülye aki nagy bőszme CRT TV-t vesz". Ezt a marketinget sikerült elültetni az emberek fejében. Azért mindig elcsodálkozik, hogy nálunk milyen jó a kép.
A Loewe nagyon tuti CRT-ben, ezt simán elismerem. Most kezdik fejleszteni a HDTV felbontást CRT-re! Nem vicc! Szakkereskedő barátom mesélte tegnap...nem hagyják abba a CRT fejlesztését.
A Sharppal közösen gyártanak a közép- és felsőkategóriában kiemelkedő minőségű LCD-ket. Ezért lehet az, h a Sharp és a Loewe LCD TV-i egymás melletti helyet fogalalnak el egy tesztben (a kettő "kaszni" és logo kivételével "belvilágra" ugyanaz)
Szóval jó a Loewe - ha nem lenne káros sugárzása a CRT-nek - nálam is szóba jöhetne.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
[snitt]Lehet, hogy a "vájtszeműek" máshogy látnak?
Erre a magam szemszögéből csak annyit tudok mondani, hogy a számítógéphez való 8ms-os TFT-n is látom az utánhúzást és borzasztóan zavar (4ms-os TFT-t még nem teszteltem!). Ilyen ember nagyon kevés van.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem bírom ki, hogy ne írjak egy két szót a crt - lcd témához.
Én az 50Hz-s sony tv-met váltottam, és a korábbi hozzászólások után nem voltam rest, áttoltam a régi tv-t az LCD mellé egy tesztre. Tiszteletben tartva Simon véleményét, elismerve szakértelmét, nem értek vele egyet. Nem részletezném a pontokat az összehasonlítás menetében, de legalább annyi előnyt sorakoztathattam fel az LCD mellett, mint a CRT mellett. Még az annyira hangsúlyozott kontrasz vonatkozásában sem éreztem látható előnyét a crt-nek, csak megfelelő sötétítés esetében. Én meg úgy nem nézek tv-t (Az igaz, hogy az én LCD-m 1200:1).
Egy-két "arra járó" ismerősömet is bevontam a "tesztbe", hasonló eredménnyel.
Lehet, hogy a "vájtszeműek" máshogy látnak? Vagy "gustibus non est disputandum"?
Lcd, Led, Oled TV-k
Hááát, az OLED 1előre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet! :box: Az a fránya élettartam... Inkább a SED-ben látom a jövő CRT tévéit.
Vagy bármi másban. Az OLED csak mint példa volt. Az LCD és a plazma szerintem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Emlékszem az 50hz-es CRT TV volt az alap. Ehhez képest a 100Hz-es TV-knek már rosszabb volt a képük és ma is csak a nagyon drága 100Hz-es TV hozzák az 50hz-es készülékek minőségét. Erre jöttek a sík képcsöves TV-k amelyek megint visszalépések voltak hiszen tele voltak geometriai hibákkal. A plazma TV-k beégtek és nagyon rossz felbontásuk illetve kontrasztjuk volt. Nem mellesleg négy Suzuki árába kerültek. Ezt sikerült évek alatt elvinni oda, hogy most már felbontásban nagyjából hozzák egy CRT specifikációját, de tizedakkora kontraszt mellett és rossz minőségű jel esetén rosszabb a képpel. Soka digitális hiba, mint a színátmenet sávosodás, a dithering, stb. Tehát gyakorlatilag a CRT-hez képest nagyobb a képméret, kisebb a készülék, de minden másban visszaléptünk.
Aztán jött az LCD ami sok mindenben kilépett a plazma árnyékából (pl. felbontás, beégés-mentesség) viszont utánhúzott, kevés volt a színe (színátmenet sávosodás) és ha lehet még rosszabb kontrasztja volt.
Munkámból kifolyólag elég sok LCD és plazma TV-t nézek, de mindannyiszor felüdülés este leülni a Loewe TV-m elé (amelyik nem is sík képcsöves). Szerintem k*rva jól néz ki, annyira jövőtállónak tartom, hogy pár hónapja vettem százezerért állványt hozzá és nem cserélném el semmi pénzért semmilyen LCD-re vagy plazmára. Mozira úgy is vetítő kell amit szerencsére nagyon olcsón lehet már kapni, kábeltévére és rövidebb TV vagy filmnézésre jobb képet ad a CRT. Ésmég esztétikailag is gyönyörű. Majd ha lesz olyan laposképernyő amely azon kívül, hogy esztétikus (mert az) és azon kívül, hogy HDTV elbontású, tud legalább 20.000:1 kontrasztot (mint a CRT), nem lesznek digitális hibái és a rossz minőségű jelet ugyanúgy fogja tudni megjeleníteni mint a natívot és 500 ezer alatt lehet legalább 50" méretben kapni akkor kidobom a CRT-t.
Ez persze csak az én hülye véleményem. Nekem van vetítőm, nekem van egy szép, modern CRT-m, tehát nyilván más helyzetben vagyok, mint mások. De például a szomszédom is azért vett LCD TV-t, mert "ma már ki az a hülye aki nagy bőszme CRT TV-t vesz". Ezt a marketinget sikerült elültetni az emberek fejében. Azért mindig elcsodálkozik, hogy nálunk milyen jó a kép.
Azért nem ilyen egyszerű a képlet. Aki (munkájából és esetleg hobbijából kifolyólag) napi X órában (X ≥ 8) ül már 10 éve monitor előtt (többségében CRT "sugárbomba" monitorról beszélek), annak nem mind1, hogy este otthon milyen sugárzás fogadja az ember megaérzékeny szemét. Nekem már attól is könnyezett otthon este a szemem, ha csak be volt kapcsolva a szoba túlsó sarkában elhelyezett (való igaz csak 50Hz-es, nem túl fiatal, de nam is síkképcsöves) GRUNDIG, még akkor is ha nem néztem. Nem viccelek, komoly viták merültek ebből fel, mert már annyira kellemetlen volt, hogy azonnal kikapcsoltam, bárki bármit nézett éppen... Innentől fogva én semmilyen CRT TV-t nem akarok többé az otthonomban látni, és nem érzem magam a marketingesek áldozatának. Most az ágy végében figyel a 40", és nem kellemetlen a szememnek.
A CRT sugárzásáról 110%-ig egyezik a véleményem BigFoot-tal. Én is (ezért is) vettem LCD-t. A DNIe technológia "dob" annyit a színeken, h szép a kép.
(még a belépőszíntű LE-27T51B - ilyen az enyém - ezen is van).
A másik: a Samsungokon LE26R52, LE27T51, LE32R51, M-es széria szintén -12ms a VÁLASZIDŐ - MÉG FPS -es fanatikusoknak is jó, meg gépről filmnézésre is.
NINCS UTÁNHÚZÁS!!! (Én az NBA 2005-el teszteltettem)
VGA-N IS SZÉP A KÉP AZ LCD-n (Samsung) (Persze ez videókártya függő is)
(ha a gagyi mx400-as Geforce-on szép volt a kép, milyen lesz ha a saját Sapphire Radeon 9800 Pro Lite 128MB-s kártyámmal próbálom... NAGYON PENGE!!!)
Eman
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
[snitt]Ez persze csak az én hülye véleményem...
Na és az enyém is. Ebben azt hiszem 1etértünk!
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért nem ilyen egyszerű a képlet. Aki (munkájából és esetleg hobbijából kifolyólag) napi X órában (X ≥ 8) ül már 10 éve monitor előtt (többségében CRT "sugárbomba" monitorról beszélek), annak nem mind1, hogy este otthon milyen sugárzás fogadja az ember megaérzékeny szemét. Nekem már attól is könnyezett otthon este a szemem, ha csak be volt kapcsolva a szoba túlsó sarkában elhelyezett (való igaz csak 50Hz-es, nem túl fiatal, de nam is síkképcsöves) GRUNDIG, még akkor is ha nem néztem. Nem viccelek, komoly viták merültek ebből fel, mert már annyira kellemetlen volt, hogy azonnal kikapcsoltam, bárki bármit nézett éppen... Innentől fogva én semmilyen CRT TV-t nem akarok többé az otthonomban látni, és nem érzem magam a marketingesek áldozatának. Most az ágy végében figyel a 40", és nem kellemetlen a szememnek.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ugyanez magyarul: SED technológia
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Simon Templar: Szerinted az LCD tévéknél érdemes a kontrasztot a legmagasabb értékre állítani? Csak kíváncsi vagyok arra, hogy te hogyan kalibrálnád az LCD tévédet.
Erre nem tudok egyértelműen válaszolni mert nem látom közben. Sok plazmán maximumra állítottuk a kontrasztot mert nem ment a minőség rovására. A szomszéd Samsung LCD-je a maximum kontraszt hatására beszűkül. A sötét jelenetek egy nagy sötét foltra emlékeztetnek. Érdmes úgy beállítani a készüléket, hogy a lehető legjobb fekete szín visszaadást érjünk el anélkül, hogy elvesznének benne a részletek. Erre érdemes egy kontrol CRT TV-t használni mert egy képről nehéz eldönteni, hogy -a példánál maradva- az öltönynek látszania kell-e a redőinek vagy sem. Lehet, hogy érdemes használni THX-es szürkeárnyalat skálát, sokak esküsznek rá, sokak szerint rossz ha ahhoz állítja az ember a TV-jét.
Én a DLP-s vetítőmnél hasonlóképpen jártam el, addig vettem le a fényerőt és addig növeltem a kontrasztot amíg még elbírta a kép. Ez gyakorlatilag -5 fényerőt és +4 kontrasztot jelentett. De az egy teljesen más dolog csak az érzékeltetés miatt említettem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem,mint tök laikusnak elmagyaráznátok,hogy a dinamikus kontraszt az miért dinamikus,és mi a lényege?
A dinamikus kontraszt azt jelenti, hogy változtatják a kép fényerejét annak megfelelően, hogy sötét vagy világos jelenet megy-e rajta. Tehát mikor világos jelenet van akkor nagyobb a fényerő (a fehér fehérebb), mikor sötét jelent van akkor pedig csökkentik a fényerőt (a fekete feketébb lesz). Összeségében tehát a fehér és fekete különbsége nő azaz a kontraszt is nő.
Ennek az eljárásnak az a baja, hogy ha egyszerre van a képen világos is meg sötét is akkor a kontraszt természetesen ugyanúgy a béka segge alatt van.
Simon Templar: Szerinted az LCD tévéknél érdemes a kontrasztot a legmagasabb értékre állítani?
Csak kíváncsi vagyok arra, hogy te hogyan kalibrálnád az LCD tévédet.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
A crt meg böszme nagy, 5 ember kell hogy felvigye a lakásba, ahol el sem férne. (nálam)
Ja-ja,ez is így van.Nálam is a panelban annyi a hely,hogy semennyi. Fogom majd a leendő LCD-m,felkűdőm a falra,azt csá.
Én is pont ezt tettem.
- DentArthurDent
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
A crt meg böszme nagy, 5 ember kell hogy felvigye a lakásba, ahol el sem férne. (nálam)
Ja-ja,ez is így van.Nálam is a panelban annyi a hely,hogy semennyi. Fogom majd a leendő LCD-m,felkűdőm a falra,azt csá.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet hogy igy van, de ez nekem nem tünt fel, különösképpen hogy a kép más jellemzőiben nagyon meggyőző egy jobb lcd, pl ilyen éles és részletes képet crt tv nem tud produkálni.
Persze. Egy LCD TV-nek nagyon szép, kontúros, éles képe van (HDTV esetén), amit bizonyos szempontból öröm nézni. De ez nem függ össze a nagyon rossz kontraszttal. Technológiai szempontból az LCD-nek van a legrosszabb kontrasztja. Most arról nem beszélek, hogy gyenge jel esetén (UPC) nagyságrenddel ad roszabb képet, mint egy hagyományos CRT TV. De ez úgy általában a HD megjelenítők sajátja.
- DentArthurDent
Lcd, Led, Oled TV-k
Igy igaz. Eddigi crt tv imen mindig max ra tettem a kontrasztot, tehát erre kényes voltam, mégsem érzem ennél az lcd-nél hogy valahol rossz lenne a világos sötét arány, koromfekete szint jelenit meg, ahol eleve olyan a kép.
Persze én is láttam olyan LCD-t ahol a fekete fekete volt. De a kontraszt nem ezt jelenti. Az a jó gép ahol a fekete jeleneteknél látszik is valami a képen, nem csak sötét maszat. El tudtam érni én is már LCD-vel koromfeketét, de -hogy egy példával illusztráljam- a fekete öltönyön nem látszottak a redők. Ha meg úgy állítottam be, hogy látszódjanak a redők akkor meg szürke volt az öltöny. Ez a valódi kontraszt. A CRT TV-n mellette az öltöny legkisebb redője is kivehető volt és koromfekete.
Lehet hogy igy van, de ez nekem nem tünt fel, különösképpen hogy a kép más jellemzőiben nagyon meggyőző egy jobb lcd, pl ilyen éles és részletes képet crt tv nem tud produkálni.
Na, jó,de ez azért főleg a nagy felbontás miatt van,nem?
Lcd, Led, Oled TV-k
Igy igaz. Eddigi crt tv imen mindig max ra tettem a kontrasztot, tehát erre kényes voltam, mégsem érzem ennél az lcd-nél hogy valahol rossz lenne a világos sötét arány, koromfekete szint jelenit meg, ahol eleve olyan a kép.
Persze én is láttam olyan LCD-t ahol a fekete fekete volt. De a kontraszt nem ezt jelenti. Az a jó gép ahol a fekete jeleneteknél látszik is valami a képen, nem csak sötét maszat. El tudtam érni én is már LCD-vel koromfeketét, de -hogy egy példával illusztráljam- a fekete öltönyön nem látszottak a redők. Ha meg úgy állítottam be, hogy látszódjanak a redők akkor meg szürke volt az öltöny. Ez a valódi kontraszt. A CRT TV-n mellette az öltöny legkisebb redője is kivehető volt és koromfekete.
- DentArthurDent
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem,mint tök laikusnak elmagyaráznátok,hogy a dinamikus kontraszt az miért dinamikus,és mi a lényege?
A dinamikus kontraszt azt jelenti, hogy változtatják a kép fényerejét annak megfelelően, hogy sötét vagy világos jelenet megy-e rajta. Tehát mikor világos jelenet van akkor nagyobb a fényerő (a fehér fehérebb), mikor sötét jelent van akkor pedig csökkentik a fényerőt (a fekete feketébb lesz). Összeségében tehát a fehér és fekete különbsége nő azaz a kontraszt is nő.
Ennek az eljárásnak az a baja, hogy ha egyszerre van a képen világos is meg sötét is akkor a kontraszt természetesen ugyanúgy a béka segge alatt van.
Aham.Értem,Thx.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nyilván ha egy hd anyagnál nincs gond a kontraszttal, más formátumoknál meg van, nem a tv a hibás és akkor valószinüleg más tv vel sem lesz szebb egy rossz minőségü jel által adott kép. Gyakran elkövetik azt a hibát hogy áruházi sorba kapcsolt antennával drótozott tv knél látott képböl vonnak le következtetéseket, mikor az lcd tv k nél pontosan a jel minösége amitöl nagyon is függ a látvány. Ahol történetesen egy hd demo megy, áll-leesés, ahol meg gyenge antenna jel, kiábránditó élmény. ez elég félrevezető lehet. Már jó dvd anyagnálverhetetlen az LCD technológia szerintem. Az oled nagyon a jövő zenéje, ill. teljesen bizonytalan az elterjedése.
- DentArthurDent
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem,mint tök laikusnak elmagyaráznátok,hogy a dinamikus kontraszt az miért dinamikus,és mi a lényege?Amúgy itt Győrben az Euronics-ban épp ma néztem meg egy kicsit tüzetesebben az LE32-R51B-t.Pont mellette egy Fujitsu-Siemens plazma állt.(Jó tudom,nem mérvadó)Egyébként mindkettőn a Sony Bravia sorozat képességeit bemutató demo ment. :box: Havas hegyoldal,meg napsütés,meg minden
a kép egy kicsit túl sötétre volt az én ízlésemhez képest állitva,de nekem mint átlag felhasználónak+"technikailag vaknak" nagyon bejött a samsung.A brutál felbontás(crt-hez képest)+a kép élessége,a fekete,az fekete volt rajta.Egyszóval:baba.Másrészről az LE40m61 valamiért csak megkapta azt a fránya EISA-díjat.
Szóval még nem 100%,de 99,hogy én kb egy hónap múlva ezt fogom választani,és nem plazmát.Már őrlődök egy ideje,ésvolt olyan,hogy délelőtt plazma,délután már LCD. Főleg az itt olvasottak alapján.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem nem olyan "katasztrófális" ezen nézni akár DVD-t, akár HD-DivX-eket, vagy ha igen, akkor kívánok mindenkinek ilyen "katasztrófális" élményeket :punk:
Nekem sok ilyen katasztrófális élményem volt már én nem kívánom senkinek. Persze, nagyon szép képük van nagyfelbontásban, de ahogy jön egy sötét jelenet vége van mindennek. Ettől még persze lehet őket venni, meg nézni, (rosszabb dolog egy herevillanyozás), de inkább egy CRT egyelőre és majd jövőre egy OLED.
Mondjuk ez a herevillanyozás kicsit erős volt sztem, de mind1. Én is megijedtem először, amikor filmet néztem rajta PC-ről, hogy a sötétebb jelenetekből szinte nem láttam semmit. Namondom, ezzel jól befürödtem. Aztán megismertem az ffdshow-t, és mintha egy új TV-t kaptam volna. Be tudtam vele lőni úgy a TV-t, hogy pont azt látom amit kell, se többet, se kevesebbet, pont olyan fényerővel ahogy kell, és még 1000 képjavító okosságot be lehet állítani vele. Ma már nem tudnék meglenni enélül. A sötét jeleneteket is élvezhetően hozza, nyilván nem úgy mint egy 10000-es plazma, de azért a herevillanyozástól messze van.
:box: ffdshow
Hmmm, az ffdd show pozitiv hatásait akkor észlelem csak ha rossz minőségü divx vagy hasonló, a képjavitó okosságokkal nézhetővé tehető anyagot nézek, egyébként különösebb javulást nem észleltem, egy jo dvd ripnél már pl. Ami a kontrasztot illeti, egyáltalán nem észlelem a t-s samsungon hogy az kevés vagy elégtelen lenne, a fekete, fekete ha ugy tetszik.
Te azt mondod, eleve nem olyan rossz a kontraszt a samsungon, Simon azt hogy katasztrofális.
Én azt mondom, hogy nem olyan rossz, de az ffdshow-val bizony a sötét jelenetek nagyságrendileg jobban láthatók, jobban éllvezhetők, akár DivX, akár DVD Rip. A képjavító okosságok az egy más kérdés, de adott esetben egy DVD Rip-et is feljavíthat, szebbé, élvezhetőbbé tehet. Hogy a kontraszt javulásához mennyi köze van ezeknek, azt nem tudom, mert nem vizsgálgattam külön-külön őket.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor