Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval arról beszélünk, hogy ha max 1024x768 felbontást enged PC-ről,
Ezt biztosan nem engedik? Azért kételkedek, mert egy digitális (DVI, vagy HDMI) bemenet esetében a leginkább triviális megjelenítés volna az lcd panel natív felbontását használni. Úgy értem ez SZÁNDÉKOS LEBUTÍTÁSNAK tűnik. Emögött pedig kizálólag üzleti megfontolások állhatnak, pl. hogy ne vegyek 32 colos TV-t ugyanekkora monitor helyett (ugye a TV olcsóbb, pedig valójában többet kell tudnia).
Jól értem, vagy tudják a TV-k a natív felbontást digitális bemeneten.
Egyrészt nem tudunk biztosan semmit sem mondani, mást állít ugyanis a Philips hivatalos oldala, és mást a forgalmazó (vagy mittudomén kicsonák) a "szakemberei". De az a baj, hogy azok is csak mondják, és nem mutatják...
Szerintem is üzletpolitika van a dolog mögött, de nem arról szól ez a dolog sztem, hogy inkább monitort vegyenek, jó nagyot, hanem hogy (HD Ready megjelenítők szintjén) visszaszorítsák a PC-ről történő illegális HD anyagok megtekintési lehetőségeit, főleg a digitális megjelenítési (DVI) lehetőségeit, a HDPC-n felül. Bár kívánom, hogy tévedjek, és ez csak rosszindulatú feltevés maradjon.
Amúgy is, egy 42-es monitor azét már kicsit túl nagy, ha másfél méterről kell nézni, az meg már nem monitor. Talán a gyengénlátóknak...
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval arról beszélünk, hogy ha max 1024x768 felbontást enged PC-ről,
Ezt biztosan nem engedik? Azért kételkedek, mert egy digitális (DVI, vagy HDMI) bemenet esetében a leginkább triviális megjelenítés volna az lcd panel natív felbontását használni. Úgy értem ez SZÁNDÉKOS LEBUTÍTÁSNAK tűnik. Emögött pedig kizálólag üzleti megfontolások állhatnak, pl. hogy ne vegyek 32 colos TV-t ugyanekkora monitor helyett (ugye a TV olcsóbb, pedig valójában többet kell tudnia).
Jól értem, vagy tudják a TV-k a natív felbontást digitális bemeneten.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne mondjátok már hogy közvetlenül pc röl nem lehet hd anyagot megjeleniteni egy hdtv n, amikor egy monitor is képes erre.
Az attól függ hogy mit értesz megjelenítés alatt. Egy fekete-fehér ős-Orion TV-n is meg lehet jeleníteníteni a HD anyagot, csak nincs sok értelme. Szokol mono laposelemes táskarádión is lehet SACD-t hallgatni, csak nincs sok értelme.
Szóval arról beszélünk, hogy ha max 1024x768 felbontást enged PC-ről, akkor nem nagyon van értelme HD anyag megjelenítésének, egyrészt azért mert sokkal kisebb az 1024x768-as felbontás, mint a HD anyagoké (többnyire 1920x1080 vagy 1280x720), másrészt nem natív meghajtással eleve sokkal rosszabb, homályosabb, életlenebb képet látunk. Ezt tapasztalhatod, ha pl egy 1280x1024-es natív felbontású LCD monitort 1152x864-es felbontásban nézed.
Szóval nem mondjuk, hogy nem lehet, csak azt, hogy nem nagyon van értelme.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne mondjátok már hogy közvetlenül pc röl nem lehet hd anyagot megjeleniteni egy hdtv n, amikor egy monitor is képes erre.
Lcd, Led, Oled TV-k
Msé gyártó LCD-je setén mekkorák általában a témogatott PC formátumok.
Még így is ezt a típúst javasoljátok vételre?
Az ideális az lenne ha HDDTV minőséget tudnék a PC-ről is nyomni (ennyi pénzért biztos)
Pl. a Samsung LE-xxR51 esetében a panel felbontása 1366x768, a max PC felbontás pedig a leírás szerint 1360x768.
Nem csak a leírás szerint
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezek szerint elöszö ki kell írni a cuccust aztán lehete nézni?
Nem kell , csak vegyél mellé egy KiSS-DP600-ast, hálózatba kötöd a PC-ddel, és már nyomatod is neki HDMI-m
ez máá nam olyan nagy befektetés egy ilyen millás cucchoz
Miért kell a pc és a tv közé ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni. Ettől jobb lesz a kép?
Azért, mert (ha hihetünk a hivatalos Philips információknak) PC-ről csak 1024x768-as felbontással tudud meghajtani, ami egyrészt méltatlan egy ilyen szintű (1980x1080)megjelenítőhöz, másrészt nem natív, harmadrészt gyakorlatilag emiatt nem tudsz HD anyagot HD minőségben nézni (még 720p-ben sem, hiszen az 1280x720 felbontást igényel).
DE a KiSS-el tudsz, mert kikerülöd a PC-s bemenetet (akár DVI, akár D-Sub), és a HDMI-n adod neki a kaját befelé
HOOK:
A Philipses arcok a kiállításon erősen cáfolták a max 1024x768 pc felbontást, annak ellenére hogy hivatkoztam a www.p4c.com hivatalos web oldalon feltűntetett spec.re.
Ez akkor lenne szerintem hihető (hiteles), ha ott helyben bemutatták volna, hogy nem csak 1024x768-al megy. Nem hiszem hogy nem volt egy PC-jük, vagy laptopjuk... Ha kiadok egy bő millát, akkor ne csak ígérgessenek, hanem bizonyítsanak (mint az Old Spice :box: )
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]A Philipses arcok a kiállításon erősen cáfolták a max 1024x768 pc felbontást, annak ellenére hogy hivatkoztam a www.p4c.com hivatalos web oldalon feltűntetett spec.re.
[...]
Ezek szerint vagy a philipses arc, vagy a cég weboldala hazudik
Nagy blamázs lenne, ha egy 16:9-es LCD csak 4:3-at tudna PC-ről...
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Az ideális az lenne ha HDDTV minőséget tudnék a PC-ről is nyomni (ennyi pénzért biztos)
Pl. a Samsung LE-xxR51 esetében a panel felbontása 1366x768, a max PC felbontás pedig a leírás szerint 1360x768.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Lehet hogy kicserélil a plazma TV-met. Le tudom vásárolni.
Mivel meguntam a "zümmögését" , így elsősorban LCD TV vennék Ti mit ajánlotok
Feltételek
94-107cm érdekelne ár egyelőre nem fontos
8ms panel legalább de 6ms jobb!
legalább 170es nézési szög
legalább 1366x768 felbontás de 1920x1080 jobb
DVI bemenet + VGA bemenet PC-nek
HDMI bemenet műholdvevőnek (későbbre)
Komponens / SCART bemenet DVD felvevőnek
Lehetőleg 2 sztereó hangfal minimum (de hangfal nélkül is megoldható későb lesz úgy is házimozi)
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Ezekről mi a véleményetek?
Természetesen más típus is szóba jöhet
Köszi előre is a válaszokat.
Hali
engem is érdekel ez a tipus (Philips 37PF9830), többek közt ezért is mentem el a házimozi kiállításra, mert ott le tudtam csekkolni élőben. Az összes képmegjelenítő közül ennek volt a legjobb a képminősége az adott szituációban-szerintem, bár hozzá kell tennem, hogy HD generátorról ment a műsor, ami ehhez nagyban közrejátszott.
DVD Video demo anyagot nem voltak hajlandóak bemutatni a kérésemre, ezenkívül mindent kipróbálhattam, mármint a beállításokat. Az Ő beállításuk számomra túlszaturált volt, plusz minden egy picit túl volt állítva, hogy aki oda bemegy azt egyből letaglózza a látvány (de lehet, hogy a demo anyag már eleve igy volt megszerkesztve). Hihetetlen részletgazdagságú képet tol a cucc valódi 1080 sor felbontású HD anyagból!!! Kontraszt és fényerő hiánynak nyoma sincs.
Nekem tetszett a továbbfejlesztett 2 csatornás Ambilight funkció is: ez a TV bal és jobb oldalából - a képi tartalom színeinek megfelelően - a hátsó falra változó színű fényeket bocsájt ki (ez elsőre parasztvakításnak tűnhet ). A pixel plus 2HD kikapcsolható, pl. DVD vagy TV nézésnél jobb nélküle.
Az asztali állvány a távvez. segítségével motorosan forgatható, ez is eléggé vagizós, de benne van az árban .
A kiállítás után este még elmentem a dunakeszi ElectroWorld-be, ott leteszteltem ue. a tipust DVD vel (scart-RGB bekötés), és standard TV adással. A látvány eléggé elszomorító volt a kiállítás után, és akkor megértettem miért is nem engedték kipróbálni DVD video anyaggal ezt a TV-t...DE EZ A VIDEOANYAG HIBÁJA, ÉS KORÁNTSEM A TV-É (Egyik tv sem tudja a műsorból hiányzó infót pótolni)
A Philipses arcok a kiállításon erősen cáfolták a max 1024x768 pc felbontást, annak ellenére hogy hivatkoztam a www.p4c.com hivatalos web oldalon feltűntetett spec.re.
Amíg nincs Blu-Ray, HD-DVD vagy HDTV addig célszerú ezt az LCD TV-t (37/42pf9830) HDMI kimenettel rendelkező DVD lejátszóval meghajtani, ami képes felkonvertálni a std. video jelet 1080i vagy 720p -re. Ezzel sem lesz olyan a képminőség mint valódi HD műsorral, de nézhetőbb...
Az LCD TV-k közül még ajánlom figyelmedbe az alábbi típusokat (ezeket mind láttam élőben, és nálam alternatíva):
Samsung LE40M61B (LCD TV)
Sony KLV-W40A10 (LCD TV)
Sony KDF-E42A11 vagy KDF-E50A11 (3LCD projektoros TV)
Ez utóbbi az árához képest nagyon jó, és DVD/TV adásokkal élvezhetőbb mint az átlag LCD TV-k, csak az a fránya lámpa élettartam... (10ezer üzemóra, és 100ezer ft/db az ára Mo-on jelenleg)
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Milyen baromság ez a max 1024? Bizti nem olvastad félre?
Na megnéztem a Philips oldalán:
Támogatott képernyőfelbontás
Számítógépes formátumok : 640 x 480, 60 Hz, 800 x 600, 60 Hz, 1024 x 768, 60 Hz
Video formátumok : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh
Ezek szerint tényleg 1024 a legnagyobb felbontás
Ez azért nagyon gáz...
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni.
azért ez nem egy akármi
Azt sejtem de én teljesen láma vagyok a kérdésben, mennyivel jobb ez a Kiss HD media player, mintha sima pc röl játszom le ugyanazt az anyagot? / mondjuk pc röl én eleve csak vga-n keresztül tudom rákötni a gépet a tv re közvetlenül, nyilván a dvi vagy hdmi kapcsolat miatt jobb, meg van benne valami felskálázó okosság, azon kivül?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Lcd, Led, Oled TV-k
ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni.
azért ez nem egy akármi
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem kell :box: , csak vegyél mellé egy KiSS-DP600-ast, hálózatba kötöd a PC-ddel, és már nyomatod is neki HDMI-m
Miért kell a pc és a tv közé ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni. Ettől jobb lesz a kép?
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt egy cikk a Toshiba új SED prototípusáról. amit tegnap mutattak be a CES-en.
http://gear.ign.com/articles/679/679235p1.html
Válaszidő: ~ 1 ms
Jelenlegi képátló: 42" (55" tervezett)
Jelenlegi kontraszt: 10.000:1 kontraszt (100.000:1 tervezett )
Jelenlegi felbontás 720p (1080p tervezett)
Becslések alapján a tömeggyártás beindulása után olcsóbb lesz, mint az LCD és a PDP.
Élettartam nem ismeretes.
Nehezebb, mint az LCD.
Érzékeny a mágnesezésre, mint a CRT.
Ólmot tartalmaz, koncentrációja ismeretlen.
Beég, mint a plazma.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem kell :box: , csak vegyél mellé egy KiSS-DP600-ast, hálózatba kötöd a PC-ddel, és már nyomatod is neki HDMI-m
Lcd, Led, Oled TV-k
Milyen baromság ez a max 1024? Bizti nem olvastad félre?
Na megnéztem a Philips oldalán:
Támogatott képernyőfelbontás
Számítógépes formátumok : 640 x 480, 60 Hz, 800 x 600, 60 Hz, 1024 x 768, 60 Hz
Video formátumok : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh
Ezek szerint tényleg 1024 a legnagyobb felbontás
Ez azért nagyon gáz...
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem tudod veletelnul, hogy a kinezett Philipd-ekenek HDCP-s-e a DVI illetve egyéb bementete?Fontos lenne.
Bár, ahogyan én nézem a DVI nem tűni kanank , mivel csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről.
Digitális HDCP komp. video be (DVI-I)
Digitális HDCP komp. video be (HDMI)
A HDCP-nek semmi köze a felbontáshoz, mármint ebben az esetben. Milyen baromság ez a max 1024? Bizti nem olvastad félre?
Lcd, Led, Oled TV-k
Arra érdemes odafigyelni, hogy HDCP-s legyen a kiválasztott HD készülék bemenete, mert különben a Blu-Ray és HD-DVD filmeket nem tudja csak SD-ben megjeleníteni. Ha PC-ről szeretné hajtani valaki akkor a DVI bemenete legyen HDCP-s mert különben a Blu-Ray ROM-ba betett filmeket csak 1024x576-ban fogja megjeleníteni.
Nem tudod veletelnul, hogy a kinezett Philipd-ekenek HDCP-s-e a DVI illetve egyéb bementete?
Fontos lenne.
Bár, ahogyan én nézem a DVI nem tűni kanank , mivel csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek 102 cm-es tévét milyen távolságról kell nézni, úgy értem mennyi a minimális távolság ami nem ártalmas vagy nem rontja a szemet?(Bár úgy tudom az Lcd már nem rontja a szemet...) Van erre valami szabály,vagy aki ahogy érzi?
A többiek által leírtak mellett azt is figyelembe kell venni, mit nézel rajta. TV műsorhoz nagyobb távolság ajánlatos mint DVD -zéshez, hogy a műsor hibái ne legyenek zavaróak.
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Arra érdemes odafigyelni, hogy HDCP-s legyen a kiválasztott HD készülék bemenete, mert különben a Blu-Ray és HD-DVD filmeket nem tudja csak SD-ben megjeleníteni. Ha PC-ről szeretné hajtani valaki akkor a DVI bemenete legyen HDCP-s mert különben a Blu-Ray ROM-ba betett filmeket csak 1024x576-ban fogja megjeleníteni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt viszont nem értem hogy:
Támogatott számítógépes felbontás VGA; SVGA; XGA
Most akkor itt ez a zsír gép, és csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről? Elég röhejesen hangzik...
Ez tényleg röhejes mivel PC-ről nyomnék HD filmeket nem majd BLUE-rayről vagy a vetélytársáról.
Látott már valaki ilyen, hogy 1024x768-as kép , hogy jelenik meg az 1920x1080-on (remélem nem ablakos hanem legalább full screen)
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt viszont nem értem hogy:
Támogatott számítógépes felbontás VGA; SVGA; XGA
Most akkor itt ez a zsír gép, és csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről? Elég röhejesen hangzik...
Lcd, Led, Oled TV-k
Amiket én kinéztem:PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Hát elég zsír egy cucc, az biztoss....
Részlet a speckóból:
Ethernet-UTP5, UPnP, USB, WiFi (op.) multimédiás kapcsolatok
DivX 5, JPEG, MP3, MPEG1, MPEG2, MPEG4, Diafájlok (.alb), XviD lejátszási formátumok
Ezek szerint ez (akár WiFi-n keresztül) hálózatba köthető? És akkor is van HDCP? És HD is nézhető akkor így?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Feltételek
Lehetőleg 2 sztereó hangfal minimum (de hangfal nélkül is megoldható későb lesz úgy is házimozi)
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Szerintem jó, mert:
Szép a képe,
Van rajta DVI és HDMI is (a legtöbb olcsóbbon vagy az egyik vagy a másik van)
Van rajta kártyaolvasó (az alap ismert 5-6 féle típus: SD, CF, MMC .... jpg és mp3-hoz)
2.1 hangszóró beépítve
1920x1080-at tud felbontásban (full HD kompatibilis)
6ms válaszidő
Amire figyelj:
A DVI-on nem hiszem, h tudod használni a számgépet (HDCP vagy más védelem miatt lehet, h nem megy - nézz utána, kérdezz utána)
Köszi a választ neked is és Visior nak is.
Pénz az meglátjuk mennyi lesz a fletétel, hogy a SAMSUNG plazmát visszcseréljék ,mert akkor le lehet vásárolni (tavaj elég borsos áron vettem) az árát ,majd nem elég a 92-cms-re
DVI-on még a SAMsung-on is tudok számítógépezni, miért lenne egy jobb tV-n ez probléma.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Feltételek
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Ha megvan a pénz rá, akkor jelenleg jobb lcd tv-t nem kapsz tudtommal, a kontrasztja is kimagasló a többi lcd-hez képest.
TV: Sony KDS-55A2000 Erősítő: Sony STR-DB795S DVD: Sony DVP-NS930S Front: Sony SA-VS200 Surround: Sony SA-VS200 Center: Sony SA-VS200 Subwoofer: Sony SA-VS200