Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok topikja!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Megjött a TFT-m
és ezel együtt egy-két dolog
- DVI van összekötve és mégis állítgathatom a színmélységet meg a többi "hülyeséget"???? (a Samsungomnál minden tiltva volt még a menüjébe sem léphettem be)
- Dícséretes és nem is gondoltam, h egybe lesz építve a kávával maga a kijelző, így nagyon tuti!
- Egy HDTV-t küldtem ki rá, ami olyan szépen simult a Samsung-omon. Ezen sajnos most (még) elég csúnyán jelenítette meg. A DVD sem vmi szépséges. Jó jó a Samsung 3x-or ennyibe került... De az a DVI-s dolog lehet sztem ill. beállítás kérdése. A DVI h és mikor kalibrálja be nekem magát automatikusan? Folyamatosan nyomtam az "auto"-t aztán oké, de továbbra is enged állítgatni a menübe, ez így nem kóser. Vagy igen?
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Egészen addig jó a 600:1 amíg nem nézel meg egy 1000:1 készüléket (Samsung 193P). Az 1000:1 meg addig jó amíg meg nem nézel egy 2-3000:1 készüléket. Azt mondjuk nem tudom hol, mert kapni nem lehet. Jó darabig a hagyományos CRT TV marad kontraszt etalon a maga többtízezres értékével. Persze az LCD-nek több egyéb előnye van ami simán behozza ezt a hátrányt. PC-re mindenesetre ideális. Filmre várnék még vele egy pár évet. Ez nem javaslat csak az én véleményem.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
...A másik a 600:1 kontraszt. Ahogy Balagee mondaná a 10.000:1 kontraszt már egészen jó. Én LCD monitort/TV-t nem vennék 1000:1 alatti kontraszttal, de ha mégis akkor előtte letesztelném mondjuk a Star Wars DVD-vel és ha a fekete űr zöldes-szürke akkor tovább folytatnám a bőgést amit a TV adás miatt elkezdtem.
A korábbi TFT-m, a Samsung 172w ---> 400:1(!!!!) kontrasztos volt. Nekem nem volt gondom vele, tetszett a képe, szerettem is.
---
Nem is adom el, ha másból nem, de innen tudok pénzt kiszedni (mert ez így feleslegesen drága monitor volt, amire használnám késöbb) és előrelépni így már könnyebben tudok (mozi). Nem is olyan keveset nyertem így, bár bukok, buktam rajta..., ez viszont már más kérdés, mert úgyis csak netezni fogok, arra meg tökéletes lesz a Xerox (nekem).
---
- Visszatérve az Acer már 600:1 arányú lesz, mint ahogy mondtuk is.
+200 ami ugye +50%-os javulás még ahhoz is (samsung 172w)!!
- Ma (1-2 óra múlva kiderül), max. holnap megjön a Xerox, ami még mindig kevesebb kontrasztot nyom, mint az Acer, bár a régi Samsungomnál egy hangyányival jobb -> 450:1
- Ott a brutális eltalon VP171b (talán nevezzük ennek). 500:1 kontraszt. Még mindig lemarad egy százassal
Mellesleg ha ez az Acer még is szóbajöhető vagy bármi is. Nem számítógépen fogom használni természetesen (ha vki nem találta volna ki), hanem DVD játékossal. Szóval most nincs szó számítógépről.
ui.:
igen, Balagee nagy projektoros hozzáértő
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Még annyival kiszeretném egészíteni az Acer LCD TV-t, h:
- HDTV ready (1280x768)
- A 82cm-es Pana TV "csak" 10cm-re lenne kisebb, mert ott úgy 76 cm a látható képméret, itt meg egész pontosan 66cm-es, ami ténylegesen látható is!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Szóval ez az Acer egy zsákba-macska gagyi semmi akar lenni? (nem ezt vettem ki az írásodból, csak egyből beledurrantottam a legmélyére és bocs h ilyen zsírosan írtam le).
Nem. A zsákbamacska azt jelenti, hogy olyat veszel amiről nem tudod, hogy milyen. Ezt meg tudod nézni és ha tetszik akkor jó vétel. Az LCD TV-t érdemes normál TV adásról is tesztelni mert ott szokott nagy sírás lenni. A másik a 600:1 kontraszt. Ahogy Balagee mondaná a 10.000:1 kontraszt már egészen jó. Én LCD monitort/TV-t nem vennék 1000:1 alatti kontraszttal, de ha mégis akkor előtte letesztelném mondjuk a Star Wars DVD-vel és ha a fekete űr zöldes-szürke akkor tovább folytatnám a bőgést amit a TV adás miatt elkezdtem.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Szóval ez az Acer egy zsákba-macska gagyi semmi akar lenni? (nem ezt vettem ki az írásodból, csak egyből beledurrantottam a legmélyére és bocs h ilyen zsírosan írtam le).
---
Egy jó példa ide: Xerox (775) TFT monitor. Nem Samsung, nem LG, de nem is egy Viewsonic (pld. VP171b )... és olcsó!
Mindezért szép külső (ízlések és...: fekete), DVI(!!) a szép képe, és a KÜLSŐ! Mindez 50E-ért. Ilyen áron nincs még egy ilyen 17"-os TFT...
---
Most erre itt ez az Acer olcsó 66cm-es LCD TV-je. Mindazt amit fent leírtam a Xerox-ra ez is értékeiben olyan minőséget képvisel, mint a Xerox? Csak ez sem LG, Pana, Sharp...?!?! Na. Értitek h kérdezem?!!
Mivel egy következő lépésem megjelenítő lesz és nézelődök, erre pedig véletlenül rábukkantam.
Az aláírásomban szereplő 82cm-es Pana TV-t meg tudnám venni majdan (jó 1/3-a már már a szebemben).
De egy 14nm2-es helységbe ahol van szekrénysor, számítógépasztal, ágy és persze hangfalak -min 5.0- (nem is olyan iciripicirik), így megfonotalandó lehet az Acer számomra (mivel a képekről csak azt tudtam megállpítani eddig, h min. a mérete alapján biztosan).
Egy impozáns kép a szerkezetről:
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Nyár végén jön az új Samsung 193P. Ugyanaz a gyönyörű külső, ugyanaz a brutál szép kép (PVA panel), csak most gyorsabb válaszidő (Overdrive). 193P Plus néven fog futni. Ha a tesztek is jónak találják veszek is egyet.
Milyen áron lesz vajon?
Jó kérdés. Szerintem nem lesz drágább, mint a régi. Olyan 130 bruttó alatt várom.
De figyelni kell a teszteket mert nagyon kavarják a response time-ot. Szürkeárnyalatnál ennyi, full fekete full fehér annyi. Az a lényeg, hogy a valóságban hogy teljesít.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Most találtam a...
Most találtam a depon egy 66cm-es(!), 16:9-es LCD TV-t, 189E-ért???
Tudok nettó 159-ért is hasonlót itt.
Nyilván egyiknek sem lesz olyan képe mint a Sharp Aquosnak.
Egy másik a 82cm-es CRT-nek mennyi a látható képmérete??
Olyan 76 cm szokott lenni.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Most találtam a depon egy 66cm-es(!), 16:9-es LCD TV-t, 189E-ért???
Ez lehetséges? De ilyen áron (olcson)?
Csak mert a többi 250-300E-től indul ilyen méretben
Acer AL2671W
http://depo.hu/?page_number=6&id=23858&lid=5&csid=305
Egy másik a 82cm-es CRT-nek mennyi a látható képmérete?? Mert ez a 66cm-es LCD 66-ot mutatja is!
TFT monitorok topikja!
Nyár végén jön az új Samsung 193P. Ugyanaz a gyönyörű külső, ugyanaz a brutál szép kép (PVA panel), csak most gyorsabb válaszidő (Overdrive). 193P Plus néven fog futni. Ha a tesztek is jónak találják veszek is egyet.
Milyen áron lesz vajon?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Egye fene... megrendeltem a Xerox-ot!!
Holnap jön (max. holapután). Majd megírom, h újfent megérte-e rátok hallgatni
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Nettó 35e, MAX(!) 40e-ig milyen 15"-os TFT monitorokat tudnátok ajánlani?
Én ezeket néztem ki (elfelejthetem a DVI-t ilyen áron, tudom).
AG Neovo F-415 (35.9E)
Viewsonic VA521 (37.9E) -DVI???-
Samsung 510N (38.5E)
LG L1520B (38.9E)
Viewsonic VG510b (39.5E) -DVI???-
Sikert összeszednem öt márkás modellt modell, de nem tudom milyet és miért? Lehet nem kell a Xerox, mivel a gépen úgyis csak netezni fogok, meg ilyesmi...
És hát az ezekhet képest ~15E Ft-al több, mint amennyiért én hozzájuthatok. Hiába az a 15, is 15E és TV-re gyűjtök v. vmi hasonló megjelenítőre (még nem tudom, de ez iránybe).
Úgyh egy jó nagy downgrade-m lesz. Vannak tapasztalatok a fenti TFT-kel kapcsolatban? Esetleg ha más nem tippetek? Köszi.
Aki úgy gondolja, h az ár alapján ajánl az ne tegye, mert az öt modell közül a legkisebb és legnagyobb között is csak 3-4E Ft a különbség!!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Sziasztok! Az normális ha kevesebb mint egy hónapos Xerox XL775i monitoron két pixelhiba is van (más színűek a pixelek)? Mit lehet ilyenkor csinálni? előre is köszi
Elvileg már akkor is ki lehet cseréltetni, ha egy pixel hiba is van benne. Bár közel nem mindenhol!!! Nekem még nem volt pixel hibám hál'istennek
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Sziasztok! Az normális ha kevesebb mint egy hónapos Xerox XL775i monitoron két pixelhiba is van (más színűek a pixelek)? Mit lehet ilyenkor csinálni? előre is köszi
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Xerox XL775i monitorral van valakinek tapasztalata?
Az enyém max felbontásban (1280x1024) DVI-csatlakozóval nem engedi a 75Hz képfrissítést csak 60Hz-cel, és egypár beállítás nem elérhető (autoadjust, éllességállítás, stb.). Analóg csatlakozót használva viszont mindezek működnek. Normális ez a jelenség?
Nekem is digitális az összeföttetés.
Mikor hirdettem a monitorom (még mindig!), volt aki rákérdezett a képfrissítésre. Először néztem, h most mivan, de válaszoltam neki és mikor írom, h felbontástól függően 60Hz ill. 75Hz... majd kiegészítve, h csak 1280x768-ban kell használni és itt 'csak' 60Hz. Azt mondta, h az kevés, erre én: no comment
Ne érts félre Te nem(!) kérdeztél hülyeséget! Amúgy analog v. digitálisan kötöd össze a TFT-t annyira tök mind1, h hány Hz-en megy.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Xerox a Metroban akciós volt.
A képfrissítás nálam is (Neovo F-419) 60 Hz fix, állíthatatlan. MIvel DVi-n megy nemcsak ez, hanem még egy csomó minden nem állítható, ami az analóg működéshez kell. Nem is hiányzik...
TFT monitorok topikja!
Másutt drágább. A Metróban nem volt kiírva hogy akció, de lehet, hogy csak én nem vettem észre.
Mondjuk van más monitor is ennyiért, de DVI-s már kevesebb.
TFT monitorok topikja!
Ez a 50.000 Ft-os Xerox a Metroban most akciós volt, vagy úgy "általában" is ennyi, ameddig a készlet tart?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
TFT monitorok topikja!
Az enyém max felbontásban (1280x1024) DVI-csatlakozóval nem engedi a 75Hz képfrissítést csak 60Hz-cel, és egypár beállítás nem elérhető (autoadjust, éllességállítás, stb.). Analóg csatlakozót használva viszont mindezek működnek. Normális ez a jelenség?
DVI-nél természetesen nem elérhetőek ezek a beállítások, hiszen nincs értelmük. (apropó, az élességállítás szerintem működik)
A 75Hz vs 60Hz - nem tök mindegy? Se így, se úgy nem villog soha, hisz LCD.
Egyébként ha legalább 2 oldalt visszaolvasol, a fél topic csak erről a monitorról szól.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
ÚÚÚ, nem sokára megjelenik az Acer -Gamers Line szériája- alatt új 17" (AL1751M) és 19"-os (AL1951M) TFT monitorja, mind2 ezen paraméterrek Büszkélkedhet
Pro:
- 1280x1024 pixel
- 8ms
- 300 cd/m2 fényerő
- 700:1 kontrasztarány
- 150/135 fokos betekintési szög
- DVI(!)
Kontra:
- Még nem lehet kapni (nekem még nincs ilyen)
- Biztosan az ára...
Ja és persze a külső (Acer AL1751M):
TFT monitorok topikja!
Hali!
Jobb híján ide írom, a kérdést, bár lehetne máshová is.
A lényeg: tud valaki egy leírást adni, vagy egy linket a 15 pólusú D-SUB csatlakozó lábkiosztásáról?
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
NewMan, én őszintén most már inkább lebeszéllek a Xeroxról, mert ha véletlen megveszed, és valami nem fog tetszeni benne, majd még mi leszünk a hibásak.
Ha Neked a HS53 kell inkább, ami mindenben rosszabb (kisebb kép, kisebb felbontás, nagyobb utánhúzás, no dvi (!!fontos!!), tesztek szerint rosszabb képminőség, és szvsz a xerox még szebb is), de nagyobb név van rajta, akkor hajrá!!
Megrendeltem a Xena-t! Holnap v. 7főn jön meg
Nem vmi olcsó, de 50 nettóba megkapom. Még mindig jobb mint metró, kártyakunyerbálás stb.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Amit említettem itt az helyi cég... már levan adva a drót. Holnap hívnak, h van-e és h mennyi. Ha 7végén jön a tag és viszi a 16:9-es TFT-m s persze ha a cég jó árat mond (ez a legbiztosabb amúgy), ami remélem 44+fa körül lesz, akkor jövő7 elején már meg is jön!