Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem csak a HD miatt jó az lcd. Nekem bejön az lcd kijelzők képe, éles, konturos, hi-tech érzetet keltő, senki sem azért vesz pl. lcd tv t hogy a rokonok előtt arcoskodjon, arra egy bazi nagy plazma sokkal alkalmasabb, vagy egy projis tv...
Lcd, Led, Oled TV-k
Nemigen értünk egyet, de nem baj.
Nem hiszem, hogy évente tv-t cserélnák. Legutóbb több, mint 6 éve vettem. A HD meg szerintem hamar hódítani fog, már ma is van jelentősége. Egyébként is általánosságban írtam, hogy nem árt, ha lehet PC-ről nagy felbontású képet átvinni. A képminőség egyéb vonatkozásaival kapcsolatban nem vitatkozom.
Lehet, nem jó már a szemem, de az is, hogy megszoktam a PC-t, nemigen internetezek tv-ről. De lehetne.
Nálunk DVI-HDMI kábel megy a tv-re, pedig elég nagy a távolság. (A család szeret LCD-n mozizni, én inkább projin.) Ha én dolgozok, nem zavarjuk egymást. Ritkán resetelek, inkább az mókás, ha néha az "egér nyila" átmegy a filmre. De az se baj.
Üdv: Pip
Lcd, Led, Oled TV-k
Jóregg,
Bár ez nem a HD fórum,de..
"És a hd? A többség nem egy évre vesz tv-t."
Na ebből csináltak a gyártók jó marketinget! Azzal áltatják az emberek az egyébként helyén lévő eszüket, hogy kell majd a HD-hoz. Hah!
Mire lesz értelmes arányú (értsd. legalább annyit nézel HD adást mint SD-t), addig már rég 2 forint lesz az "50-es HD LCD/Oled. Magyarországról beszélek!
Tudom, Astra HD1, prosieben,stb. De nézd meg, a fizetős HD1, csak a Quali-TV QS1080Ixxx-s hulladék beltérivel+kártyával fogható. Próbáltam, a Tesco gazdaságos dvdjátszók jobb képpel bírnak!. Botrányosan primitív menü, hulladék kép.És kva. drága. Ott drága tv-d és rosszul leszel, hogy ezt rá kell kötni, pislogsz nagyokat.
A HD1 műsora tartalmilag pedig...
Magyar adás meg 10 éven belül nem lesz.
Akkor mire is vesszük az lcd/plazmát???
Megmagyarázzuk magunknak... Kell mert,...
Együtt élünk a fekete hiányával, a bebukott sötét részekkel, oldalról csökkent beláthatóság, vagyis az lcd tech. minden hátrányával.
De jó nekünk, ha jön haver/rokon ámulhat.
Amíg 720x576 van, a legjobb egy profi crt. pixelplus2,acuity, hipix2.
Van nekem is pár gigányi HD-s film,promó,demo. 1x, 2x megnézed,aztán mi van?
Nézed SD-ben a tv-t/dvd-t. Az a pár HD-s csatorna ami most még ingyenes, sem mindig/teljesen HD,sok a simán felhúzott film.
Meghát, a család nem minden tagja beszél angolul/németül.
"Én próbáltam a netet, nem kell nagy szoba. Normál beállításnál 3m-nél távolabb nem látom jól."
Felbontás és szem kérdése. Próbáltál már 1920x1080-ban netezni, dolgozni?
Katasztrófa! Minden a bal felső sarokban van, az index.hu a képernyő bal harmadát foglalja. Ha pedig 1440x900 (16:9) vagyis kissebb a felbontás, akkor pedig "nagyok" a pixelek. Szerintem. El is adtam.
Nekem a jel a dolgozóból jön, a képernyő osztott. Vidáman dolgozok, ha a család filmezik. (Vidáman??!! dehogy!! Mennék én is filmezni!!)
Nekem is volt, így de elmúlt. Kényelmetlen, örülnek, ha restart/egyéb dolog van. Meghát, dvi-on lenne az igazi, abból meg nincs olyan hosszú kábel.
Nem jó.
"A többivel egyetértek."
Ez jó, szvsz, idővel a fentiekkel is fogsz, bár amikor anno nekem mondtak ilyesmiket, én sem hittem el.
Kalac
- Azuroo andrew
- Fórumlakó
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
LCD TV-k összehasonlító teszt (képátló: 37"-40" méret kategóriában):
ez jó volt thx
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...
Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán
Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...
Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán
Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic
Lcd, Led, Oled TV-k
Szal, lassan helyükre kerülnek a dolgok.
"Jogos. De a többség szvsz, nem a játékra használja."
És a hd? A többség nem egy évre vesz tv-t.
Én próbáltam a netet, nem kell nagy szoba. Normál beállításnál 3m-nél távolabb nem látom jól.
Nekem a jel a dolgozóból jön, a képernyő osztott. Vidáman dolgozok, ha a család filmezik. (Vidáman??!! dehogy!! Mennék én is filmezni!!)
A többivel egyetértek.
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Amúgy meg le akarom cserélni a DENON DVD-1400-asomat egy 1920-asra, így a nagyobb felbontású DVD lesz megspékelve farudja-val HDMI-n, szóval jó lesz a képe a DVD-nek is.
[...]
Nagyobb felbontáson gondolom a felskálázott jelet érted...
Nem, a DVD nagyobb felbontását a TV-nél.
De persze a DVD felskálázva még álatabb.
Mi a helyzet a véleményekkel?
oddman neked nem véletlenül egy le-26m51-ed volt és most az lg 26lx2r-el szemezgetsz? Melyik a jobb szerinted és miért? Mit szolsz az LG inteligens szem problémához? Az is sz@r mint a Samsung dinamikus kontrasztja?
Mostanság a Sony KLV-S26A10E és az LG 26LX2R lcd tévék között vacillálok.
Nekem a Sony sem tűnik rossznak, de még párszor megnézem, mielőtt újra beleugrok egy vásárlásba.
Hook a samsung-nak tényleg jó a feketéje, de ettől még a színek nem valami jók rajta.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
"Vannak, akik szeretnek PC-n nagyképernyőn játszani "
Jogos. De a többség szvsz, nem a játékra használja.
Még egy kis vélemény:
1. a "32 "47-es netán "50-es LCD túl nagy ahhoz, hogy közel ülj hozzá, és internetezz,dolgozz stb.( jó nagy szoba kell hozzá)
2. Amin játszol gép, erősnek kell lennie,bivaly cpu+vga= sok meleg = ezek hűtése hangos. Vagyis a hifi torony alatt/mellett nem praktikus. Valamint ha a család tv-t néz, Te nem gépezel? Vagy mindig hurcolgatod a gépet/hosszú kábelek?
Szal, lassan helyükre kerülnek a dolgok.
Bocsika a dupla postért, hibát jelzett...
Lcd, Led, Oled TV-k
nem küldöm el még1x
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Minek dugjak rá pc-t?
[...]
Vannak, akik szeretnek PC-n nagyképernyőn játszani
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
Hook,
Karácsony előtt elmentünk a budaőrsi EW-be, hasonló célból.
HD-tesztek után 2 játekos maradt: PHILIPS 37PF9840 és a Sony KDL-V40A11.
Ezután antenna bedug, és tv adás zsüriz. Merthát, ne felejtsük a legfontosabbat:
90 %-ban 720x576-ot nézünk! TV adás vagy dvd.
Itt egyértelműen a philips vitte a pálmát.
De ennek az ára nagyon durva, még Német-o.-ból 700e körül jön meg.
Pár észrevétel:
"PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut"
Minek dugjak rá pc-t? Ha meg htpc, akkor meg divx/dvd a legtöbbet nézett anyag, azoknak meg minek nagyobb? 480x352-es divx és tsai...
"Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom. "
Nézd meg a 32pd50-ed közelről. nem kicsit szemcsés.
De ez a titka a 3-métertől szuperéles képnek.
Valamint még egy nagyon fontos dolog: a PHILIPS 37PF9840-nek natív 1920x1080-as a panelja!
Ne add el a Panádat, meg fogod bánni.
Kalac
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap bementem a dunakeszi EW-be LCD-TV-ket tesztelni. Az összes számomra érdekes készülék (lsd. alul) - nem kis örömömre - mind egymás mellett figyelt a polcon, fej -fej mellett. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veletek szubjektív véleményem (zárás előtt 2 órán keresztül csekkoltam élesben a főbb jellemzőket saját beállításokkal).
KÉSZÜLÉKEK:
- PHILIPS 37PF9830 (999ezer)
- SAMSUNG LE-40M61B (799ezer)
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)
MŰSORFORRÁS:
- HD generátor, LG XD Engine demo anyag, 1920x1080i video formátum (természetesen szinkronban minden készüléken);
JELÁTVITEL:
- Komponens Y,Pb,Pr (kivétel a Philips, mert ennél HDMI-HDMI, mivel a HD generátoron csak egy HDMI csatlakozási lehetőség volt, de ez nem gond mert a komponensen keresztül is simán megy az 1080i);
TESZT (lényeg):
Minden LCD-t - lehetőség szerint - egyforma szintre állítottam be az EW-ös kollega segítségével, tehát színhőmérséklet: MORMAL, a képbeállítások Samsung: KIEMELT; LG: DINAMIKUS; Philips: GAZDAG (ezeket a kiválasztott beállításokat, gyári default értékeken hagytam);
Fényérzékelő…stb. varázslatokat kikapcsoltam, kivéve a Dinamikus kontraszt módot - már ahol volt, aztán figyeltem minden irányból mindent…
LE-40M61:
Ez volt a legkevésbé érzékeny a nézési szögre - szinte bárhonnan lehet nézni, és ennek volt a legfeketébb feketéje. Ennél semmilyen szögből nem kékült el a fekete szín.
A kontraszt és a telítettség enyhén visszafogottabb, mint a többinél (a Philipstől mindenképp), de talán ez miatt tűntek természetesebbnek a színek, pl. emberi bőr, piros ruha...stb
A demóban a nő barna haja is itt volt a legéletszerűbb, plusz szálanként látszódott a hajszerkezet, míg az LG-eknél mintha egybe lenne az egész.
A Fehér szín viszont ennél volt a legkevésbé fehér, picit szürkés sárgás árnyalatba húz, ne egyáltalán nem vészes mértékben!
Két óra után úgy tűnt ezt tudnám a legtovább bámulni…
Nincs külön DVI bemenet, csak HDMI-n keresztül.
PC bemenet van D-Sub-on 1360x768 felbontásban
1 tuneres PIP
LG LZ-37LZ55 és LG LZ-37LP1R:
Ezeket azért veszem egybe, mert képminőség tekintetében nem véltem felfedezni említésre méltó különbséget a kettő között. (LZ55 jófármán csak szolgáltatásokban gyengébb az LP1R-től, nincs pip, nincs két tuner…stb)
Kellőképpen kontrasztos és dinamikus kép, a színvilága - hasonlóképpen a Philipséhez - eltúlzott, túltelített, mert azért a valóságban nem így néznek ki a dolgok. pl. a nő piros fürdőruhája az életben biztos nem így „világít” mint a képen (persze nem feltétlen baj, ha vannak tartalékok a cuccban)
A részletgazdagságra sem lehet panasz, kb egyenlő a Samsunggal, viszont érdekes, hogy a nő hajának ábrázolásnál a Samsungot, a nő testének bemutatásakor az LG-t véltem részletgazdagabbank. A legnagyobb az LG-eknél a fekete színnel van. A demoban van egy olyan rész, amikor, csak az LG logo látható középen a fekete háttérben, itt jól megfigyelhető, hogy csak enyhén oldalról nézve is (kb. 45fok nézési szögből) kékül a fekete, és 90fok nézési szög felett pedig egyenesen ordít a kékes szín.
A fekete szín problémától eltekintve OK., A fehér színnel nincs probléma, szinte világít.
A 37LZ55 az árverseny miatt kihagyták a pip szolgáltatást, és a két tunert is, az előlapon nincsenek AV és S-video bemenetek.
Az LP1R szolgáltatások tekintetében full extrás, sőt mind a kettőben van külön HDMI és DVI bemenet a hátoldalon. PC monitorként is használható mind a két típus (katalógus szerint XGA felbontásban).
Mind a kettőt ellátták DCDi Faroudja chip-el.
PHILIPS 37PF9840:
Színvilág és a kontraszt az LG-ekkel közel azonos, sőt kontraszt téren még sztem felül is múlja azokat (a Samsungot viszont egyértelműen).
Ennek a feketéje határozottan jobb mint az LG-eknek, de nem jobb a Samsungétól. A Philips már nem annyira érzékeny a nézési szögre, mint az LG-ek, de nem olyan jó e téren mint a Samsung. (ez azért is érdekes, mert a Philips az LG-vel közösen fejlesztette ki az S-IPS panelt)
A Philips feketéje kb. 120 fok nézési szögtől kezd el kékülni.
A Fehér szín csakúgy mint LG-nél itt is OK.
Részletgazdaságban messze veri a mezőnyt. Pl. a demóban amikor a kamera a nő testét pásztázza közelről, a kar résznél még a pihe szőrszálak is látszódnak, az apró anyajegyekről nem is beszélve, vagy érdemes megnézni a nő arcát - megdöbbentő a különbség a többiekhez képest! A kutyás jelenetnél, a kutya orrán lévő redők is jól tükrözik a Philips nagyobb felbontási készségét. Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.
Kinézetre és anyagminőségre messze ez a legjobb.
A cucc full extrás szintén:
2 tuneres PIP
DVI bemenet
HDMI bemenet
Motorosan forgatható asztali állvány
Ambilight2
PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut
ÖSSZEGZÉS:
Az LZ55 az ára miatt erősen megfontolandó, nagyon jó képet kapunk ennyi pénzért, cserébe le kell mondani pár extra szolgáltatásról.
A felsőbb szintről mindent összevetve, és az árat is figyelembe véve, én a Samsungot választanám (ill. ezt is fogom megvenni az már biztos) a fekete szín tudása és a széles nézési szöge miatt (persze ha lenne annyi pénzem amennyi nincs, akkor a PF9830-at vinném 42” méretben! Ha más nem örülnék neki akkor amikor HD minőségben nézhetném a Barátok köztöt
MÁS:Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.
DVD ről nem lehet kipróbálni őket szinkronban, csak mindegyiket saját DVD lejátszójával, viszont TV-adás kérhető mindegyikre (ajánlom!)
A hangjuk mindegyiknek fos, de hát ez nem is lehet szempot!
A Sony KDL-V40A11 és KLV-W40A10 LCD tv-éket is láttam már korábban, de ezeknek teljes más a képük a fent említett LCD-ekhez képest, sokkal visszfogottabb színek jellemzik és a kontrasztosság sem érződik náluk annyira (a Sony fanok ezt úgy hívják "természetesebb képmegjelenítés"...kinek-hogy...)
ui.: ...mindenkinek adott a lehetőség "nézelődésre", én láttatlanban és más váleményére alapozva egész biztosan nem vennék semmit, nem még hogy LCD tv-t! (TV-t nem egy évre vesz az ember!! Legalábbis az átlag nem!)
Üdv:
Hook
Hook,
Karácsony előtt elmentünk a budaőrsi EW-be, hasonló célból.
HD-tesztek után 2 játekos maradt: PHILIPS 37PF9840 és a Sony KDL-V40A11.
Ezután antenna bedug, és tv adás zsüriz. Merthát, ne felejtsük a legfontosabbat:
90 %-ban 720x576-ot nézünk! TV adás vagy dvd.
Itt egyértelműen a philips vitte a pálmát.
De ennek az ára nagyon durva, még Német-o.-ból 700e körül jön meg.
Pár észrevétel:
"PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut"
Minek dugjak rá pc-t? Ha meg htpc, akkor meg divx/dvd a legtöbbet nézett anyag, azoknak meg minek nagyobb? 480x352-es divx és tsai...
"Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom. "
Nézd meg a 32pd50-ed közelről. nem kicsit szemcsés.
De ez a titka a 3-métertől szuperéles képnek.
Valamint még egy nagyon fontos dolog: a PHILIPS 37PF9840-nek natív 1920x1080-as a panelja!
Ne add el a Panádat, meg fogod bánni.
Kalac
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Amúgy meg le akarom cserélni a DENON DVD-1400-asomat egy 1920-asra, így a nagyobb felbontású DVD lesz megspékelve farudja-val HDMI-n, szóval jó lesz a képe a DVD-nek is.
[...]
Nem, a DVD nagyobb felbontását a TV-nél.
De persze a DVD felskálázva még álatabb.
Mi a helyzet a véleményekkel?
oddman neked nem véletlenül egy le-26m51-ed volt és most az lg 26lx2r-el szemezgetsz? Melyik a jobb szerinted és miért? Mit szolsz az LG inteligens szem problémához? Az is sz@r mint a Samsung dinamikus kontrasztja?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy pontosan mire jó az a bizonyos izolátor (földhurok leválasztó)?
Végigolvasva a topicot többször is megemlítettetek egy a bejövő koaxcsati és a tv csatlakozója közé szerelt szűrőt, ez lenne az?
Mekkora? Kell-e hozzá 220? Hol lehet kapni? Mennyibe kerül?
Köszi!
Izolátor, galvanikus-leválasztó vagy földhurok-leválasztónak is hívják ezt az eszközt.
földhurok-leválasztó működése
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Ezek szerint ezek közül csak a Samsung tudja az WXGA felbontást PC bemenetről?
Nem. Az LG is tudja.
Akkor rossz a katalógus, mert abban Hook csak XGA-t olvasott.
Tényleg tudja, sőt az 1366-ot is nemcsak az 1360-at.
Lcd, Led, Oled TV-k
KÉSZÜLÉKEK:
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)
Szerintem az LG-k RZ-sek
Lcd, Led, Oled TV-k
Kedves LCD topikosok!
Régóta olvasgatom a topikot és nézegetem a TV-ket, de most eljött az igazság pillanata. A hétvégén megveszem a kicsikét. Addig is egy pár gondolat:
Hook
Én is 37"-os LCD-t akartam, még 2003-ban a Hi-Fi Shown megtetszett a Philips és a SHARP akkori csúcsmodellje ,amelyek akkor 1.500.000 Ft-ba kerültek. Gondoltam várok egy évet meglátjuk mi lesz. 2005-ben kijött a Philips a 37pf9830-as Cineos-al, ami kétszer olyan fejlett már mint az elődje és 999.000 Ft-ért meg lehet kapni. Ezért úgy döntöttem, hogy várok a technika további fejlődésére, de mivel le akarom cserélni az öreg CRT-t ezért inkább veszek egy 32"-os LCD-t úgy 400.000 Ft körül, ami egy pár évig elmuzsikál amíg kijön a tuti, és utána beköltözik mondjuk a hálóba.
A két kiszemelt modell:
Samsung LE-32M61B és LG 32LX2R
Tegnap még az LG vezetett nálam az oddman által említett panel meg kontraszt miatt, ám ma megnéztem őket a MM-ban egymás mellett és a TV-s képe nekem jobban bejött a Samsungnak (persze, hogy szétállítottam, kikapcsoltam, stb.). A másik ok ami inkább most a Samsung felé visz az az, hogy az LG 1200-as kontrasztja ugyanúgy dinamikus, mint a Samsung 5000-e (marketing). Olvastam egy tesztet, sajnos csak az LG volt benne, ahol a kontrasztot megmérték és az LG ANSI kontrasztja 353:1, míg a max. kontrasztja 707:1.
A Farudja chip túlságosan jól dolgozik a TV képnél és szemcsésen kihozza a hibákat. Amúgy meg le akarom cserélni a DENON DVD-1400-asomat egy 1920-asra, így a nagyobb felbontású DVD lesz megspékelve farudja-val HDMI-n, szóval jó lesz a képe a DVD-nek is.
Mielőtt azt mondanátok, hogy magam sem tudom mit akarok leszögezem, hogy pár nappal ezelőtt még az R51b-t hasonlítottam az LX2R-hez és nem az M61B-t.
Mostpedig kérlek titeket, hogy foglaljatok állást az általatok preferált készülék mellett (Samsung LE-32M61B v. LG 32LX2R), és ha lehet indokoljátok is meg, hogy miért az a szimpatikusabb.
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Nem. Az LG is tudja.
Akkor rossz a katalógus, mert abban Hook csak XGA-t olvasott.
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Nem. Az LG is tudja.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy pontosan mire jó az a bizonyos izolátor (földhurok leválasztó)?
Végigolvasva a topicot többször is megemlítettetek egy a bejövő koaxcsati és a tv csatlakozója közé szerelt szűrőt, ez lenne az?
Mekkora? Kell-e hozzá 220? Hol lehet kapni? Mennyibe kerül?
Köszi!
Lcd, Led, Oled TV-k
Mint már többször, többen is kifejtették a fórumban, a Sony csak 1280x768-at tud a PC bemeneten, A Samsung meg 1360(1366)x768-at, tehát a teljes natív felbontást. Amennyiben ez érdektelen számodra, akkor mindkettő jó választás, tetszésed szerint dönts.
Tegnap megnéztem a Sony kézikönyvét, és ott azt írják, hogy választható az 1360x768-as felbontás. Fene se érti ezt...
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap bementem a dunakeszi EW-be LCD-TV-ket tesztelni. Az összes számomra érdekes készülék (lsd. alul) - nem kis örömömre - mind egymás mellett figyelt a polcon, fej -fej mellett. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veletek szubjektív véleményem (zárás előtt 2 órán keresztül csekkoltam élesben a főbb jellemzőket saját beállításokkal).
KÉSZÜLÉKEK:
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)
MŰSORFORRÁS:
- HD generátor, LG XD Engine demo anyag, 1920x1080i video formátum (természetesen szinkronban minden készüléken);
JELÁTVITEL:
- Komponens Y,Pb,Pr (kivétel a Philips, mert ennél HDMI-HDMI, mivel a HD generátoron csak egy HDMI csatlakozási lehetőség volt, de ez nem gond mert a komponensen keresztül is simán megy az 1080i);
TESZT (lényeg):
Minden LCD-t - lehetőség szerint - egyforma szintre állítottam be az EW-ös kollega segítségével, tehát színhőmérséklet: MORMAL, a képbeállítások Samsung: KIEMELT; LG: DINAMIKUS; Philips: GAZDAG (ezeket a kiválasztott beállításokat, gyári default értékeken hagytam);
Fényérzékelő…stb. varázslatokat kikapcsoltam, kivéve a Dinamikus kontraszt módot - már ahol volt, aztán figyeltem minden irányból mindent…
LE-40M61:
Ez volt a legkevésbé érzékeny a nézési szögre - szinte bárhonnan lehet nézni, és ennek volt a legfeketébb feketéje. Ennél semmilyen szögből nem kékült el a fekete szín.
A kontraszt és a telítettség enyhén visszafogottabb, mint a többinél (a Philipstől mindenképp), de talán ez miatt tűntek természetesebbnek a színek, pl. emberi bőr, piros ruha...stb
A demóban a nő barna haja is itt volt a legéletszerűbb, plusz szálanként látszódott a hajszerkezet, míg az LG-eknél mintha egybe lenne az egész.
A Fehér szín viszont ennél volt a legkevésbé fehér, picit szürkés sárgás árnyalatba húz, ne egyáltalán nem vészes mértékben!
Két óra után úgy tűnt ezt tudnám a legtovább bámulni…
Nincs külön DVI bemenet, csak HDMI-n keresztül.
PC bemenet van D-Sub-on 1360x768 felbontásban
1 tuneres PIP
LG LZ-37LZ55 és LG LZ-37LP1R:
Ezeket azért veszem egybe, mert képminőség tekintetében nem véltem felfedezni említésre méltó különbséget a kettő között. (LZ55 jófármán csak szolgáltatásokban gyengébb az LP1R-től, nincs pip, nincs két tuner…stb)
Kellőképpen kontrasztos és dinamikus kép, a színvilága - hasonlóképpen a Philipséhez - eltúlzott, túltelített, mert azért a valóságban nem így néznek ki a dolgok. pl. a nő piros fürdőruhája az életben biztos nem így „világít” mint a képen (persze nem feltétlen baj, ha vannak tartalékok a cuccban)
A részletgazdagságra sem lehet panasz, kb egyenlő a Samsunggal, viszont érdekes, hogy a nő hajának ábrázolásnál a Samsungot, a nő testének bemutatásakor az LG-t véltem részletgazdagabbank. A legnagyobb az LG-eknél a fekete színnel van. A demoban van egy olyan rész, amikor, csak az LG logo látható középen a fekete háttérben, itt jól megfigyelhető, hogy csak enyhén oldalról nézve is (kb. 45fok nézési szögből) kékül a fekete, és 90fok nézési szög felett pedig egyenesen ordít a kékes szín.
A fekete szín problémától eltekintve OK., A fehér színnel nincs probléma, szinte világít.
A 37LZ55 az árverseny miatt kihagyták a pip szolgáltatást, és a két tunert is, az előlapon nincsenek AV és S-video bemenetek.
Az LP1R szolgáltatások tekintetében full extrás, sőt mind a kettőben van külön HDMI és DVI bemenet a hátoldalon. PC monitorként is használható mind a két típus (katalógus szerint XGA felbontásban).
Mind a kettőt ellátták DCDi Faroudja chip-el.
PHILIPS 37PF9840:
Színvilág és a kontraszt az LG-ekkel közel azonos, sőt kontraszt téren még sztem felül is múlja azokat (a Samsungot viszont egyértelműen).
Ennek a feketéje határozottan jobb mint az LG-eknek, de nem jobb a Samsungétól. A Philips már nem annyira érzékeny a nézési szögre, mint az LG-ek, de nem olyan jó e téren mint a Samsung. (ez azért is érdekes, mert a Philips az LG-vel közösen fejlesztette ki az S-IPS panelt)
A Philips feketéje kb. 120 fok nézési szögtől kezd el kékülni.
A Fehér szín csakúgy mint LG-nél itt is OK.
Részletgazdaságban messze veri a mezőnyt. Pl. a demóban amikor a kamera a nő testét pásztázza közelről, a kar résznél még a pihe szőrszálak is látszódnak, az apró anyajegyekről nem is beszélve, vagy érdemes megnézni a nő arcát - megdöbbentő a különbség a többiekhez képest! A kutyás jelenetnél, a kutya orrán lévő redők is jól tükrözik a Philips nagyobb felbontási készségét. Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.
Kinézetre és anyagminőségre messze ez a legjobb.
A cucc full extrás szintén:
2 tuneres PIP
DVI bemenet
HDMI bemenet
Motorosan forgatható asztali állvány
Ambilight2
PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut
ÖSSZEGZÉS:
Az LZ55 az ára miatt erősen megfontolandó, nagyon jó képet kapunk ennyi pénzért, cserébe le kell mondani pár extra szolgáltatásról.
A felsőbb szintről mindent összevetve, és az árat is figyelembe véve, én a Samsungot választanám (ill. ezt is fogom megvenni az már biztos) a fekete szín tudása és a széles nézési szöge miatt (persze ha lenne annyi pénzem amennyi nincs, akkor a PF9830-at vinném 42” méretben! Ha más nem örülnék neki akkor amikor HD minőségben nézhetném a Barátok köztöt
MÁS:
DVD ről nem lehet kipróbálni őket szinkronban, csak mindegyiket saját DVD lejátszójával, viszont TV-adás kérhető mindegyikre (ajánlom!)
A hangjuk mindegyiknek fos, de hát ez nem is lehet szempot!
A Sony KDL-V40A11 és KLV-W40A10 LCD tv-éket is láttam már korábban, de ezeknek teljes más a képük a fent említett LCD-ekhez képest, sokkal visszfogottabb színek jellemzik és a kontrasztosság sem érződik náluk annyira (a Sony fanok ezt úgy hívják "természetesebb képmegjelenítés"...kinek-hogy...)
ui.: ...mindenkinek adott a lehetőség "nézelődésre", én láttatlanban és más váleményére alapozva egész biztosan nem vennék semmit, nem még hogy LCD tv-t! (TV-t nem egy évre vesz az ember!! Legalábbis az átlag nem!)
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdemes lcd tvt venni szerintem most bár ezt neked kell eldönteni, ha itt olvasgatsz, a samsungok, vagy az alábbi sony, Lg mind jók, és ezek már 27" és afölöttiek HDTV valamennyi. Én samsung párti vagyok, max meg vagyok elégedve vele. LE32T51B rulez.
Jelenleg 3 LCD TV közül próbálok dönteni (vagy várok még fél évet).
Egyik Samsung, de még nem láttam a pontos típusát, de az biztos, hogy 32 colos.
Egy LG HD-s 32colos. Ezt nagyon ajánlották, és asszem MEdia Marktban van, megsasolom.
És láttam konkrétan egy Thomson 32LB130S5-öt szintén HD. Esetleg ezt valaki ismeri?