Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
kalac
Hát ha te filmeknek nevezed ami a TV-ben megy, az inkább a te igénytelenségedet tükrözi.
A hiradóhoz meg nem hiszem hogy kell szuper képminőség, hacsak nem akarod látni hogy ki kit lőtt fejbe vagy robbantott szét.
HBO-t is hagyhatjuk. Ugyanazt a filmet nyomják rogyásig, ráadásul már ott is B kategóriás filmek vannak, ahhoz aztán végképp nem kell nagy minőség.
Persze aki ilyennek is megelégszik, az tényleg fizessen ki egy CRT-ért 400eFt felett. AZ meg is érdemli.
Én max bambulok a TV-re, főleg ha vacsizom, de hogy erre a sok igénytelen műsorra alapozzam a TV-t...haajjjaaj.
Mellesleg a stílusodból visszavehetsz. Nem hiszem hogy erre sokan kíváncsiak. Vagy éppen azért lököd ide a sódert, mert asszony is nehezen visel el otthon? Ezen nem csodálkoznék.
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc
Neked Sony WEGA KLV-S32A10E van?
Nem,neki BRAVIA van...
rea4
Akkor tárgytalan az egész, ugyanis a cikk csak arról a típusról szólt...
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia Batttls.
Eddig bírtam. Nem fogok órákat áldozni az életemből,azért mert beszédül ide valaki és hülyeségeket mond. (mint én )
Az xbox1-hez kapható hd-s breakout box, én a konzolstudiónal vettem pár éve.
Microsoft High Definition AV Pack
Platform: Microsoft XBOX
Termék: Microsoft High Definition AV Pack
Model szám:
Csomagolás: Doboz
Tulajdonságok:
- HDTV kompatibilis* ( támogatja a 480i, 480p, 720p, 1080i felbontásokat XBOX
játékoknál )
- DVD filmek esetén csak a 480i felbontást támogatja
- Optikai toshlink kimenet Dolby Digital hangnak !
- *Részletes információért a 06/1-216-6626-os telefonszámon érdeklődhetsz
Kompatibilis: XBOX
Garancia: 1 év
Státusz: Raktáron
itt egy kép róla:
http://www.konzolstudio.hu/termekek/268 ... efpack.jpg
A legtöbb játék támogatja. Kell kontrét lista?
Jó ez a dengurus link...
btw, öröm látni az lcd tulajokat amikor szembesülnek dolgokkal....
Kalac
a szűkszavú.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
"Chipelt Xboxod tudta a HD-t. Jah. Csak azt felejted el, hogy maga a játékok nem HD képminőségre készültek..."Aszongya a game doboza: supports 720P.
Asszem, ez valami vcd felbontás lehet.
Szia Kalac!
Kiváncsian várom meddig bírod még, hogy mindenki megjegyzésére reagálsz.
De látom néha már kezded elveszíteni a türelmedet.
Remélem az én nagyon picit OFF jellegű kérdésemre is válaszolsz.
Picit hihetetlen, bár sosem próbáltam, de majd megteszem.
Az állítod, hogy az e.v.o.x.-os XBOX m.e.d.i.a.c.e.n.t.e.r 720p-ben tudja továbbítani a képet? Picit hihetetlen. Tényleg nem próbáltam, de amint időm engedi kipróbálom. Nem esetleg csak arról van szó, hogy HD TV-s rippel kevered össze, ahol már az anyag kisfelbontású?
Nagyon érdekelne annak az XBOX (1-es) játéknak a neve aminek az van a dobozán, hogy" supports 720p". Már csak azért is, mert ha ilyen nagyágyú volt a M.i.c.r.o.s.o.f.t kezében, akkor miért nem játszotta ki a PS2 ellen, hogy az ő konzoljuk már HD ready.
(Megj.: tudok írni, de a keresők miatt raktam be a .... pontokat)
ON
Rajzfilm és a mai számítógéppel készült animációs filmek közel nem azonosak.
Ma már nagyfelbontásban készülnek a rajzfilmek. A moziban ez könnyen ellenőrizhető. Ha nem lennének részletek, nem lett volna hír értékű, hogy a FinalFantasyban a csajnak x millió hajszálát mozgatják...
Sőt ha úgy vesszük akkor az utolsó Star Wars filmeket is nevezhetjük számítógépes animációs filmnek. De ezzel nem akarok új vitát indítani.
Nem érzem én sem a Sonyt KLV S32A10E a tesztben jelzett lassúnak.
De lenti hozzászólásokban is látható, hogy az USA-ban több dologban eltér ez a típus az EU változattól.
De ha ugyanaz a Samsung LCD panel van benne, mint a mai Samsungokban, akkor mitől lenne rosszabb? A Sony gyenge elektronikájától?
Ez is csak egy teszt. Gazdasági érdekekkel.
Bár az igaz, hogy a feltüntett értékek a G2G-t mutattják, ami részben becsapós.
Lcd, Led, Oled TV-k
Jóregg,
"Én viszont továbbra sem értem, hogy miért van ez a vita, hogy a CRT-k jbb képminőséget produkálnak TVadásnál (ami így ebbe na formában nemigaz, mert én is láttam már olyan 300eFt feletti CRT-t, ami rosszabb képminőséggel bírt mint egy LCD)."
Én meg azt nem értem, miért nem olvasnak vissza az emberek???
Csak pár hozzászólásnyit!!!
"Miért fontos valakinek, hogy a tvadás képe szinte tökéletes legyen?"
Azért, 90%-ban azt nézzük!!! Te,én , a család.
"Srácok. Komolyan van valaki, aki egy komoly CRT árát kifizeti (mondjuk 400eFt-ot) azért, hogy a TVadás képe is szuper legyen?
Igen. Én is.
És mit néztek a TVben annyira? Mónika showt? Balázs showt? Heti Hetes-t? Kit érdekel, hogy a xar (már bocsánat a kifejezésért) műsorok képe egy LCD-n nem tökéletes?"
TE!
NEM a műsorokhoz vesszük a tv-t!!! szerinted ez a három műsor van csak?
Vagy nálatok csak ez a három megy?
Kábeltv/upcd??? Spektrum, hbo1-2,cinemax,travel
Én szoktam, híradót, filmeket is...
Most azonnal haladjál a tv-hez tépd ki az antennát, és csak akkor kapcsold be ha dvd/hd-t nézel!
"DVD-re meg tud az LCD ugyan olyan jól élvezhető képet, mint a CRT, és nem kell ahhoz másfél millióba kerülnie."
igen, ha szar a crt, és jobb fajta az lcd.
"Mellesleg az LCD működéséből kifolyólag elég nehéz 37"-nál nagyobbat kihozni úgy hogy képminősége is jó legyen. Nem lehetetlen de nem egyszerű, ergo aki LCD-t akar jó minőségben az max 32"-ig keressen, már ha nem akar írtó sokat rákölteni."
Egyéb közhely? Télen vegyek kabátot,mert hideg van?
"Talán majd az OLED ezt is megoldja. Bár addigra itt lesz a SED technológia is (ez még idén). "
Talán, jövő, már megint.
Most mi van? Adásszünet?
Én asszem még várok, hacsak nem lesz mostanában valami hihetetlen jó ajánlat."
Miért vársz? Tök jó lcd-k vannak olcsón, nem???
Mintha a kútba kiabálnék, néha úgy érzem...
Kalac
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc
Nem,neki BRAVIA van...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc
Lcd, Led, Oled TV-k
"It's a real shame that the latency is so high, because it makes this set unusable for video gaming."
Én pedig elég sokat PS2-ztem vele, és nem mondhatnám, hogy használhatatlan. Teljesen jó!
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Kalac: Sajnálatos hogy ennyire elfogult vagy az lcd vel szemben, vagy csak magadat győzködöd, szerinted csak 0 ms válaszidőnél nincs utánhúzás ? Mondom hogy egyáltalán nem látod 12 ms nél sem, továbbá csak azt tudom mondani /nekem T s samsungom van lcd/ hogy szép élénkek a szinek, a fekete, fekete és nem szürke, a tv adások képe, ami nem egészen gagyi jelen jön, szép...hanem hiszed el a te dolgod, vegyél crt t vagy amit akarsz...ennyi...nem junosztyom volt idáig, hanem volt crt ben, panasonic, philips matchline, thomson, sony trinitron, szóval elég sokféle, sőt foglalkoztam is használt tv eladással ugyhogy elég sokféle tipust láttam. Azok az LCD k amiről te beszélsz vagy valami igen régi panelos akármi vagy te még nem láttál normálisan beállitottat...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony tulajok a gyakorlatban mennyire durva ez a magas válaszidő?
Nekem nem tűnt fel, vagy nem tűnt legalábbis durvának.
Engem egy dolog zavar benne továbbra is, a fekete és a majdnem fekete közti minimális átmenet. Az csúnya és ott nagyon kijönnek a tömörítési hibák.
Na meg a max 1280x768-as pc felbontás, de azzal lehet élni bőven.
Lcd, Led, Oled TV-k
Gondolom az utánhúzási probléma nem minden Sony termékre igaz, elvégre is egy típusra mérték ezt. A cikkben amúgy van egy link, hogy ezeket a méréseket hogyan hajtották végre.
Lcd, Led, Oled TV-k
oddman
Sajni ennyire hazudnak. Nem csak TV-ben, másban is. Utánhúzásban meg leginkább azt az értéket adják meg ami a legjobb értéknek számít. Monitoroknál ugyanígy van. De mondhatunk más területet is: amit autók fogyasztási értékének adnak meg az sem egy valós érték. Így hát ezen sem lepődtem meg.
Viszont amin nagyon meglepődtem, hogy a mennyire eltérően világosak a panel egyes részei. Azt hittem LCD-nél ilyen gond nemigen lehet, mint mondjuk egy CRT-nél. De ezekszerint ugyanígy él itt is a probléma.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy egész korrekt teszt 32"-os LCD-kre:
http://www.denguru.com/2006/01/20/are_3 ... rime_time/
Ha ez a teszt tényleg valós, akkor a gyártók jócskán hazudnak arról, hogy mit is tud a készülékük.
A sony-nál tényleg ilyen magas lehet az utánhúzás?
Sony tulajok a gyakorlatban mennyire durva ez a magas válaszidő?
A Latency értékeket a táblázatból sacra olvastam le, ezért lehet, hogy egy-két ms-el pluszba vagy mínuszba elcsúszhattam, de az akkor sem jelent sokat.
Black spot White spot Contrast Latency (max) Type
0.8 321 401: 1 19 ms LG 32LP1D
0.8 410 515: 1 19 ms Acer AT3201W
0.3 239 796: 1 50 ms Sony KLV-S32A10E
0.4 200 500: 1 29 ms Philips 32PF9630
0.4 307 767: 1 28 ms Samsung LN-R328W
1 384 384: 1 15 ms Sharp Aquos LC32D6U
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
KÉSZÜLÉKEK:
- PHILIPS 37PF9830 (999ezer)
- SAMSUNG LE-40M61B (799ezer)
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)
Szerintem az LG-k RZ-sek
Ja, jogos az észrevételed, nekem is feltűnt utólag, de már nem tudtam rajta módosítani...
Van még ezenkívül is egy-két elírás benne pl. :
1. nem 37pf9840 hanem 37pf9830
2. a fehér nem világít, hanem vakít
3. kihagytam a gond szócskát az LG-s résznél
...szóval tisztában vagyok a hibáimmal de mentségemre szolgáljon, hogy csak a cégnél tudok netezni, és ilyen körülmények közt ennyire hosszan írni eléggé stresszes...főleg úgy, hogy a főnök állandóan ott kavirnyázik körülötted
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
HagaNRG
A CRT valóban a katódsugárcsöves készülék. A SlimFit csak egy plussz dolog, amit tavaly ősszel kezdett el árusítani a Samsung (és nemsokára más is kihozza).
Nagyon szép élénk színeket produkál a készülék, de a képgeometriája borzalmas (mondjuk a legtöbb 32" 16:9-es CRT-nek az, csak nem ennyire). ÉS zúgnak az eltérítőtekercsek a nagy megterheléstől. Szal kerüld a készüléket ahogy tudod. Nekem nemrég sikerült elintézni, hogy elvigyék és visszakapjam a pénzt.
200 alatt is van jó CRT, csak inkább 4:3-as képaránnyal.
Én viszont továbbra sem értem, hogy miért van ez a vita, hogy a CRT-k jbb képminőséget produkálnak TVadásnál (ami így ebbe na formában nemigaz, mert én is láttam már olyan 300eFt feletti CRT-t, ami rosszabb képminőséggel bírt mint egy LCD).
Miért fontos valakinek, hogy a tvadás képe szinte tökéletes legyen?
Srácok. Komolyan van valaki, aki egy komoly CRT árát kifizeti (mondjuk 400eFt-ot) azért, hogy a TVadás képe is szuper legyen? És mit néztek a TVben annyira? Mónika showt? Balázs showt? Heti Hetes-t? Kit érdekel, hogy a xar (már bocsánat a kifejezésért) műsorok képe egy LCD-n nem tökéletes?
DVD-re meg tud az LCD ugyan olyan jól élvezhető képet, mint a CRT, és nem kell ahhoz másfél millióba kerülnie.
Mellesleg az LCD működéséből kifolyólag elég nehéz 37"-nál nagyobbat kihozni úgy hogy képminősége is jó legyen. Nem lehetetlen de nem egyszerű, ergo aki LCD-t akar jó minőségben az max 32"-ig keressen, már ha nem akar írtó sokat rákölteni.
Talán majd az OLED ezt is megoldja. Bár addigra itt lesz a SED technológia is (ez még idén).
Én asszem még várok, hacsak nem lesz mostanában valami hihetetlen jó ajánlat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Na, most árulom el maga, de nem s titkolo,h. LCD-plazma téren még abszolút amatőr vagyok.
Egyet tisztázatok már nekem:
A CRT az gondolom cathode ray tube röidítése.
Vagyis katódsugárcső. Ezek bizonos értelemben hagyományos, képcsöves TV-nek számítanak,vagy féúton vannak az LCD felé, vagy mi is ez pontosan?
Mert eddig úgy tudtam, a CRT az pl. a Slimfit TV, amikről meg azt olvastam,h. borzalmas a geometriája, mindenki megbánja,aki azt vesz.
Itt meg azt látom,h. sokan úgy tartják, jobb a képe,sokkal olcsóbban, mint az LCD-nek.
200 alatt van jó CRT? Mert akkor azon a vonalon fogok továb haladni, ha már job,mint egy hagyományos TV, illetve jó áron is van!
Köszi!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Lcd, Led, Oled TV-k
Vendég:
"kalac"
"Elég sok mindenben igazat írsz, de jópár dolgot félre is írsz."
Köszönöm, igyekszem csak olyat írni, amiben biztos vagyok, mert lehet, hogy valaki az általam leírtakat felhasználja/döntést hoz, ezért felelősségel lehet csak nyilatkozni.
Nagyok sok időt "költöttem" kutatásra",tesztelésre (mint mindenki más,gondolom), ezért ha biztos vagyok valamiben és ellentéteset látok leírva,szóva teszem.
Hú, ez biztos nagyképűen hangzott.
"Pl CRT 0ms-os válaszidő. Ez tévedés. Nincs olyan hogy 0%, mint ahogy olyan sincsen, hogy 100%-os teljesítmény veszteség nélkül."
Persze hogy nincs. Ez egy ironikus megjegyzés volt.
Foszfor utána húzás,stb.
"CRT-t kár nagyon fényezni, elég sok készülék van abban is, ahol bizony erősen látni eme zavaró jelenséget. 2db 320eFt körüli CRT-t láttam mondjuk a Media Marktban. Mindkettőnek elég homályos volt a képe (színek is fakónak tüntek), pedig az egyik egy Sony volt. És itt kár jönni azzal, hogy nem volt rendesen beállítva. Ami alapból ilyen képet ad, azon az állítgatás sem hoz ragyogó eredményt.
Mellette levő 349eFt-ért viszont a Samsung LCD-je kevésbé volt homályos TVadásnál, mint a Sony CRT-je."
Barátom, itt szó sem volt fényezésről.
Azt állapítottuk meg, hogy egy jó crt-s tv-nek a táskáját sem viheti képminőségben egy mai lcd 1,4 Millió forint alatt.
Vagyis ez az ár fölött már építenek olyan elektronikát az lcd-be, ami versenyképessé teszi egy jó crt-vel.
" Megértem hogy utálod az LCD-t, vannak ilyen ürgék. "
TESSÉK visszaolvasni picit.Mondtam, hogy LCD és HD fan vagyok. De nem csapom be magam.
"Vászonba sem kell belerugni. Érdekes módon eddig mind a 3 ismerősöm megoldotta a vászon dolgot. Tudod a vászon nem csak lábakon állhat mint az iskolákban, hanem pl lóghat a plafonról, vagy lehet gözített a falra, és motorosan is megoldható, egyik sem túl drága. Projektor szintén nem lehet útban. Úgy érzem még igazi házimozi elrendezéshez nemigen volt szerencséd."
Elképesztő! Tényleg ilyen butának látszom??? Vagy csak nem olvastok??? 3 féle vásznat kaptam hozzá. Mondták, hogy van ua. vászon többféle kivitelben: motoros,kézi,fix,stb.
De ez most irreveláns, az eredeti gond a normál lakásban való jó elhelyezése, válás nélkül.
"Chipelt Xboxod tudta a HD-t. Jah. Csak azt felejted el, hogy maga a játékok nem HD képminőségre készültek..."
Aszongya a game doboza: supports 720P.
Asszem, ez valami vcd felbontás lehet.
..."az XBox360 nyújt, és amit majd a PS3 fog nyújtani HD-ben."
mindig ez jövő idő.., jelen most van, 720x576-ban.
Az PS3-mon leadják majd stargate összes?
Kérek mindenkit jegyezze fel, amikor HD-t néz. Egy hónapig.
Aztán számolja az elötte töltött órákat és vonja ki az SD nézessel töltött órákból.
"Rajzfilmekre visszatérve. Rajzfilmek képét nehezebb megjeleníteni, ugyanis a rajzfilmek képe tömörítésekor sokkal jobban látni a "pixelesedést". Aki kicsit is foglalkozott már egy egyszerű divx,vagy xvid tömörítéssel rajzfilmekre, az tudja miről beszélek. Sokkal több macera abból jó képet kihozni, mint egy egyszerű filmből."
Az éles kontúrok mellett valóban könnyeben kockásodik (mint már írtam,hogy miért), de 1 óra filmet kb. feleannyi helyen lehet letárolni, mintha "normál" filmet. Az mpeg2 biztos hülye.
Könyörgöm, kérdezzetek egy animációs palit, hol van több részlet: rajfilmen vagy sima filmen!
"Egyébként ebből a szempontból a tökéletes teszt az LCD számára az lenne, ha tvadásként leadnának egy tömörített formátumu rajzfilmet. Ha ott jó képet mutat, akkor hajrá :-)
Ezt nem értem. Az mpeg deblock funkciót akarod tesztelni? "
"Más. Láttam akcióban 3 fajta Thomson 32"-os LCD-t. Elég jó áron voltak. Csak sajnos nem véletlenül. Rettentő homályos képük volt mozgó, és álló képnél is."
Azt hiszem 300 alatt nem mostanában lesz elfogadható képű LCD TV :-("
Én ezt a vonalat 700e (950e) -nél húzom meg a philips 37 pf9830-al (LCD).
legalábbis a pana 32pd50-el szemben. (CRT)
btw, a sony bravia-val én szemeztem, (kdl-w32a11), de amikor a pana mellé raktam, nem volt kérdés. 2 nap teszt után vissza a nagykerbe.
Kalac
Lcd, Led, Oled TV-k
HagaNrg,"Megveszi a család a régőta vágyott, szupermenő, ultramodern, félmillás LCD TV-jét. Örülne neki, csak közben rájön,h. ez lenne AZ?
Anyuka majd halkan megjegyzik, hogy neki a régi jobban tetszett.
Látjátok, itt egy reálisan gondolkodó, nem technokrata emberke véleménye.
Gondolom, azért nem reagált rá senki, mert érzi, hogy igaza van.
Ksözi, Te vagy az emberem!
Amúgy érdekes, emrt valaki már írta,h. a DVD-k képe sokkal jobb elsz,mnit képcsövesen, a TV adás meg nem olyan rossz. Ez egyébknét erősen szubjektív, mert, mikor nálunk pár éve behozták a UPC satellitet , engem már annak is az őrületbe tudott volna kergetni a pixelháború képe. Mondom a szerelőnek, ez iylen kockás lesz? Azt mondja: Örüljek,h. iylen jó a szemem,h. észreveszem a pixelesedést, egyébknét azért van,mert anynira jó a digitális képminőség, iletve annyira részletes,h. olyan jeleneteknél, ahol gyors mozgás van, pl. disco, erősen pixelesedni fog. -Vagy hasonló bugyutaságoakt hordott össze,de végülis az volt a lényege,h. az a jóa pixeles, mert az a minőségi. JA, mondott valamit a Thomsonról is,h. anyira jó a TV képe,h. kinagyít, élesen megjelenít minden apró pixelt az adásban. Ha egy régi TV-m lenne, nem is venném észre.
Mondom, akkor jó, akkor zsír a képminőség, éljen a digitális mindenség.
(egyébként off, de ugynígy vagyok a digit Pana kamerámmal is, mihelyst kcisit kevesebb a fény, pl. belső helyiségekben, azonanl pixeles lesz. Amúgy megérte a 150-et, igaz,h. a rokon 50 ezres analóg Sonyja sokkal élesebb képet vesz föl,még dög sötétben is,de mire megy vele, mikor az már nem modern.)
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Lcd, Led, Oled TV-k
Vendég: ezek szerint még te sem láttál jól beállított nem alsó/középkategóriás CRT TV-t. Mert ha igen, akkor te sem említenéd a 3-400ezres LCD-kkel egy napon.
Én még mind a mai napig nem láttam 600ezer Ft alatt olyan LCD-t, amely verte volna az itthoni CRT-t
Mellesleg ez 70kg
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
kalac
Elég sok mindenben igazat írsz, de jópár dolgot félre is írsz.
Pl CRT 0ms-os válaszidő. Ez tévedés. Nincs olyan hogy 0%, mint ahogy olyan sincsen, hogy 100%-os teljesítmény veszteség nélkül. CRT-t kár nagyon fényezni, elég sok készülék van abban is, ahol bizony erősen látni eme zavaró jelenséget. 2db 320eFt körüli CRT-t láttam mondjuk a Media Marktban. Mindkettőnek elég homályos volt a képe (színek is fakónak tüntek), pedig az egyik egy Sony volt. És itt kár jönni azzal, hogy nem volt rendesen beállítva. Ami alapból ilyen képet ad, azon az állítgatás sem hoz ragyogó eredményt.
Mellette levő 349eFt-ért viszont a Samsung LCD-je kevésbé volt homályos TVadásnál, mint a Sony CRT-je. Megértem hogy utálod az LCD-t, vannak ilyen ürgék. Ettől még nem kell agyonfikázni a CRT-t. Nem mindenki akar 60kg-os hűtőszekrény méretű TV-t venni, ha 32"-ban gondolkozik.
Vászonba sem kell belerugni. Érdekes módon eddig mind a 3 ismerősöm megoldotta a vászon dolgot. Tudod a vászon nem csak lábakon állhat mint az iskolákban, hanem pl lóghat a plafonról, vagy lehet gözített a falra, és motorosan is megoldható, egyik sem túl drága. Projektor szintén nem lehet útban. Úgy érzem még igazi házimozi elrendezéshez nemigen volt szerencséd.
Chipelt Xboxod tudta a HD-t. Jah. Csak azt felejted el, hogy maga a játékok nem HD képminőségre készültek (ugye itt nem úgy van, mint PC-nél hogy sebaj, felbontásváltás), tehát közel sem ugyanaz az élmény mint amit az XBox360 nyújt, és amit majd a PS3 fog nyújtani HD-ben.
Rajzfilmekre visszatérve. Rajzfilmek képét nehezebb megjeleníteni, ugyanis a rajzfilmek képe tömörítésekor sokkal jobban látni a "pixelesedést". Aki kicsit is foglalkozott már egy egyszerű divx,vagy xvid tömörítéssel rajzfilmekre, az tudja miről beszélek. Sokkal több macera abból jó képet kihozni, mint egy egyszerű filmből.
Egyébként ebből a szempontból a tökéletes teszt az LCD számára az lenne, ha tvadásként leadnának egy tömörített formátumu rajzfilmet. Ha ott jó képet mutat, akkor hajrá :-)
Más. Láttam akcióban 3 fajta Thomson 32"-os LCD-t. Elég jó áron voltak. Csak sajnos nem véletlenül. Rettentő homályos képük volt mozgó, és álló képnél is.
Azt hiszem 300 alatt nem mostanában lesz elfogadható képű LCD TV :-(
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
btw, nem értem ha pár éve 700e-ért vettél volna crt-t ,akkor most miért vett olcsó lcd-t???
Akkor nem úgy indult hogy 750 lesz belőle, hanem elindultam hasonlítgattam, és mindíg a jobbat akartam, így jutottam el a Philips-ig, ami még ezért az árért sem nyújtott elfogadhatót.
Viszont a mostani 220-ért is elfogadhatót nyújt számomra.
26-os R-es Samsung, nagyobb a szoba méret miatt nem kellett, M-es Samsung pedig a hangja miatt. És ez ennyibe kerül. Kész.
Lcd, Led, Oled TV-k
Persze hogy van, itt a link. Lásd az 52. oldalon.
Köszi.
KLV S32A10 amit belinkeltél.
De itt nálunk KLV S32A10E típust forgalmazzák.
Már a kézikönyv elején kiderült néhány különbség.
Nálunk van 2 scart csati is, náluk nincs. Náluk van WEGA GATE, nálunk nincs.
Gondolom a számítógép által támogatott felbontás is így lehet különböző.
A menü sem azonos.
No itt a Sony-hoz az európai manual, amit kerestetek. (angol, német nyelven)
Sony KLV-SxxA10E
Nem kis időbe telt, míg megtaláltam.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen sok időt azért ne szánj rá...-Én egyébként csak ismételni tudok. BENNE VAGYUNK a HD korszakban. Akár akarod, akár nem, ez van. Filmek, műholdas adások, klippek stb stb.
-Ami tv-t nézek, mindegy milyen minőség.
-Normális, házomozi projit nézz. Nem kell, hogy drága legyen, olcsóbb is van, mint egy LCD tv.
-Ha ismernél, nem tartanál technokratának. Le se merem írni, miért vettünk LCD tv-t.
-Semmi gond a stílusoddal.
Jóestét,
ismét itt.
Pip,köszi.
Orange:
"... proji útban van. Nem lehet jól elhelyezni."
"Miért, belerúgok a plafonon?"
Nem a projit, hanem a vásznat. Úgy, hogy az ülőgarnitúra is jó helyen legyen.
"Igen, kaptam 2 hétre egy pana pt-600-at."
"Vezettél 2 hétig egy VW Polót, és kijelented, hogy szarok a német autók? "
Hm. Ilyen kis felületesnekl gondolsz eddig írásaim alapján?
Nem, nem. akkor az volt az egyik "csúcs" modell,akkor jelent meg. 1280x720.
A proji lényege lejött akkor is, + a nagy kép feeling, és a - kevés a 720x576 a 2-3 méteres átmérőhöz. Egyébként úgy néztem kb 72-80 cm az a képméret (tv/lcd/proji) amihez még elég a 720x576, normál néző távolságból, ha nincs semmi extra képjavítás/interpoláció.
HagaNrg,
"Megveszi a család a régőta vágyott, szupermenő, ultramodern, félmillás LCD TV-jét. (jobb esetben év végén kicsit emberségesebb áron, 300 alatt)
Hazaviszi, bekapcsolja, nézi, és igen.
Örülne neki, csak közben rájön,h. ez lenne AZ?
Nézze a TV műsorokat 80-as évekbeli VHS-t idéző minőségben?
Rosszabb esetben a jól megszokott és gyönyörű képű DVD-it pixelesen?"
Nem baj, majd ráfogja az antennára/mosogépre/bármi. NEM fogja beismerni. hogy megszívta. Anyuka majd halkan megjegyzik, hogy neki a régi jobban tetszett.
Látjátok, itt egy reálisan gondolkodó, nem technokrata emberke véleménye.
Gondolom, azért nem reagált rá senki, mert érzi, hogy igaza van.
Vendég_Sanya:
" Csak néhány pontosítás:
Ez a digitális szellemkép nem az általad említett dvd miatti vékony csík volt, hanem jóval vastagabb, lehetett vagy 3-4 centis. És nem volt halvány."
Nem azt mondtam, hogy a dvd miatt volt a csík, hanem hogy van egy jelenség ami minden dvd-n megjelenik. Honnan tudnám, hogy pár évvel ezelött pixel plus 1.0 700e hufos tv-nek mi volt a baja.
"Nem hiszem hogy az akkor egymilliós készülék most 50 ezerbe kerülne."
Most ennyi egy pixel plus 1.0 crt tv kb. De legyen 100e.
btw, nem értem ha pár éve 700e-ért vettél volna crt-t ,akkor most miért vett olcsó lcd-t???
Posza:
" A DRC-t kihagytad. "
Igen, valmint a JVC dne-t is, mert szemre alig látszik ha be van kapcsolva, míg a többiek erősebbek. szvsz.
Vendég_kicsi.:
Te nem olvasol vissza 1-2 napot sem?
Szerinted mi csak áruházban láttunk lcd-t/plazmát?
"sokadik generációs paneleknél már nincs értelme fakó szinről, nem feketéröl, meg utánhuzásról beszélni, ugyanis nincs..."
Értem. Már feltalálták a fekete fényt, és 0 ms válaszidőt, és az interlaced, 8000:1 kontrasztos panelt.
WOW.
Hol van? Ja itt a másik szobában, és CRT-nek hívják. Szerencsére az adás is ilyen.
Szerintem aki ilyeneket mond LCD-ről, annak junosztya volt elötte. Vagy vmi hullámbádog crt-je. (a mentális sérülést kizárandó )
"(Sokan tévesen az Xbox-ot és a PS2-t is tévesen HD konzolnak nevezik.)"
Chipelt xboxom volt, tudta a HD-t, azért írtam.
"De mi a helyzet a PC csatlakozással?"
Gondolom, komolyabb embereknek szánták.
"Madagascar, számítógéppel készült rajzfilmek:"
"Nincsenek részletek??? Ez az amivel nem értek egyet."
Kérdezz még másokat, nem akarok sokat írni megint. De így van, járj utána.
Kalac
- battlestar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Hopp, találtam 32A10-et, ez WEGA GATE-s De ha ez is E-s lesz, rájuk borítom az asztalt!
Úgy nézem a PDF alapján, hogy a KLV S32A10 (amiben van WEGA GATE) az USA és Kanada területén forgalmazzák.
Az E betű valószínűleg Európát jelölheti.
Ezért nálunk a KLV S32A10E kapható.